- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tupuk
aktív tag
Ez olyan mintha azt mondanád (most, 2019-ben), hogy a mobiltelefon alapvetően egy élőhang-közvetítésre szolgáló cucc.
Szerintem ezen már rég túl vagyunk. A teló és a Tv is számítógép. A telefonok érdekes tudnak lépést tartani a korral (talán az éles piaci verseny segít nekik ebben...) és már belépő szinten is rengeteg olyan dolgot tudsz rajtuk csinálni amiknek semmi köze az eredeti funkciójához. Egy Tv eredeti funkciójától még csak nem is áll túl távol a videófájlok lejátszása.
-
StLui
veterán
Nem, mert ezek szinte nem fejlődnek a többi tech kütyühöz képest, brutális lemaradásban vannak, ahogy 10 éve is abban voltak, ma eljutottak oda, hogy sokmindent lejátszanak azért.
Kb olyan mint a böngészés egy ismerősöm 3 éves BMW-jében az ülés háttámlájába épített képernyőn, sírnék ha azon kéne megoldanom akármit.[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Régóta (Nxhét) követem a fórumot, olvasgatok, nézegetek stb. és egyet értek: én sem akarok +1 dobozt, plusz táp, kábelek, stb. egy média lejátszónak. Az nekem fura, hogy pontos infót nem lehet erről összegyűjteni: helyi hálón keresztül mit játszik le? DLNA-n keresztül megy az mp4/Avi? Vagy sem? Win file megosztást látja? És még sok kérdés lenne, de pontos válasz nincs. Sajnos.
A képminőségen én csak minimális különbségeket láttam eddig a megnézett TV-k között, így számomra is egy fontos szempont (lenne) a médialejátszási és hálózati képességek (RJ45, Wifi nem érdekel). Persze lehet próbálkozni pendrive-val, ez ok, de a hálózat az más. Pont az lenne a célom, és szerintem elegáns is, hogy van egy file szerverem, és ott van minden (filmek, családi fotók zenék) és a TV ezeket lejátssza...Kérdéses az android OS képessége is, arról sem tudtam pontos infót össze gyűjteni, pedig az ilyen szempontból ígéretes lehet. (csak a félelemről lefagyásokról és újraindulásokról lehet sokat olvasni, aminek biztosan van alapja is...)
Üdv: G
[ Szerkesztve ]
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
szoist
újonc
Lehet a sony csak a felső kategóriába teszi majd csak az androidos rendszert? https://www.sony.hu/electronics/televizio/t/televizio itt csak a xg9-s illetve egyedül az xg85 írják hogy androidos lesz.
-
Ator
tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék vásárolni egy 55"-os 4K-s TV-t és ezzel kapcsolatban kérném a segítségeteket, hogy milyet érdemes venni.
Nem vagyok nagyon "vájt szemű", ehhez mérten szeretném, ha ajánlanátok pár típust.
Az összeghatár az maximálisan 200 000 Ft, de ahogy néztem már vannak a belépő modellek Samsung és LG esetében is 140 000 Ft-tól.Előre is köszönöm a segítségeteket és válaszotokat.
Üdv,
Ator -
tupuk
aktív tag
Ezt én kissé másképp látom, de hagyjuk, nem akarom offal terhelni a fórumot.
MÁS:
Mint tudjátok épp veszek egy TV-t amihez nyilván kell HDMI kábel. Eszembe jutott hogy van nekem ilyen valahol egy fiók mélyén a kacatok között, elő is halásztam. Legalább 10 éves Lefényképeztem, szerintetek ez jó, vagy vennem kell valami újabb kábelt? -
Gaben92
őstag
"hálózati képességek (RJ45, Wifi nem érdekel)"
Akkor viszont duplán meg vagy lőve, mert a TV-k 99%-ában csak 100Mbit-es LAN van ami ráadásul csak elméleti 100Mbit, gyakorlatban nem tud annyit. Minőségibb 4k tartalmakra nem elég.Hálózati lejátszásról még ma írok egy "összefoglalót" vagy fontosabb tudnivalókat. Elöljáróban annyit, hogy ami megy lokálban az megy hálózaton is. Plex, Emby, stb-vel még azt is ki lehet védeni, hogy ne játsszon le valamit a TV, csak kell hozzá egy bika hardver szerver oldalon. Azt viszont megjegyzem most, hogy minden tapasztalatom 4 nap alatt jött össze és a vége az lett, hogy "f.szombele", lementem a boltba és vettem egy Apple TV-t. A TV okosrendszereiből azóta semmit sem használok, kivéve ha valaki érdeklődik valami miatt.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
w333
félisten
Sziasztok /
TV vásárlás előtt állok és telekomtól venném, amire használnám az 99% csak este a hálószobában, villanynál és sötétben TV nézés (Digi HD csatornák) és filmnézés ami fontos számomra az a szép képmegjelenítés és hogy a belső lejátszója is jó legyen (FHD és 4K filmek miatt) okos funkció annyira nem is érdekelnek, menjen rajta a YouTube kb. ennyi az elvárás !
Amiket eddig néztem :
Samsung 55Q6FN tetszik hogy VA panel és hogy a fekete az tényleg fekete és hogy majdnem Oled szinten van, amitől félek az a "ghosting" több helyen olvastam róla (de ez beállításokkal szinte biztos hogy eltüntethető) más negatív dolgot nem nagyon olvastam róla (talán az DTS hang hiánya de az nem érdekel)
Sony XF9005 tudom ennek van a legjobb mozgásmegjelenítése, ami jobban zavar hogy sokan panaszkodtak felhősödésre amit nagyon nem szeretnék (mert ha egyszer meglátom akkor mindig azt fogom figyelni) illetve a Direkt Led miatt a DSE is gondolom jelen van, tegnap este élőben láttam és annyira nem győzött meg főleg hogy recsegő ropogó műanyagból van illetve az egész panelnek is van egy kis játéka ( ez alatt azt értem azt hogy kissé benyomható az egész kijelző = jönnek a felhők) ez TV tisztításnál nem lenne szerencsés ha utána még több felhőt látnék !
LG B8 Oled ennek volt a legszebb a képe, nem sokkal de azért szebb volt a Q6FN -től persze hiszen ez egy Oled Tv, amitől nagyon tartok az a beégés és sávosodás amiket olvastam róla és megmondom őszintén nem annyira akarok azon görcsölni hogy XY tartalmat nem nézek sokáig mert beég a kijelző pl. csatorna Logó stb. attól félek hogy mindig lenne benne egy ilyen tüske, illetve mindenképp hosszútávra tervezem !
Esetleg valami más elkerülte a figyelmemet ? válaszokat előre is köszi !
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Gaben92
őstag
Én hasonló cipőben jártam. Nem akartam OLED-et pont az általad említett dolgok miatt, főleg mert elég sokat megy a PS, ott meg akad HUD ami be tud égni.
Q6, Q7 és XF9005 került képbe és végül a Sony-t vettem. Nekem sokkal szebbnek tűnt a képe mint a Q7-é de ugye nem vagyunk egyformák. Ha beépített lejátszó kell mindenképp akkor a Sony-t ejtsd ki. Használható és kb mindent lejátszik (DTS, TrueHD 7.1 is megy, stb) de sok apró baja van. Ahangsávoknál kiírja a nyelvet de semmi mást. Kimi no na wa.-n 4 japán hangsáv van, sima sztereótól 5.1-en át TrueHD 7.1-ig, és fogalmam sincs melyik melyik, mert mind "Japanese" és ez minden amit közöl. Feliratokkal is volt bajom, mindig ugyanazt a pár sort kihagyta. Feltehetően a feliratfájllal volt valami baja, de minden más lejátszó normálisan megjelenítette. Nagyobb sávszélességű 4k tartalmaknál is előfordultak röccenések. Na meg a felület és elég fapad. Viszont a másik kettő beépített lejátszójával nincs tapasztalatom. Simán megtörténhet, hogy még rosszabbak, de az is, hogy teljesen jók.
Én a helyedben, -ha parázol az OLED-től - főleg ha jobban is bejön a Samsungot venném, a különbözetből meg beruháznék egy Apple TV 4k-ra, vagy más médialejátszóra, azzal járnál a legjobban. Miért fontos annyira, hogy a beépített lejátszó legyen jó? Csak mert egy 15k-s androidos médialejátszó is rommá alázza az összes TV beépített lejátszóját.
[ Szerkesztve ]
-
balazsjo03
csendes tag
-
Gaben92
őstag
válasz ReveLo #31062 üzenetére
Azt neked kell eldöntened, hogy neked megéri-e. A Q7-nek jobb a képminősége és a színtere is és azon már van fényelnyelő réteg ami nagyon sokat számít ha fényes helyre kell. Ha ebből a kettőből kéne választanom lennék olyan gyökér, hogy kifizetném érte a 100k felárat, annak ellenére, hogy szerintem ennyi - az előnyök ellenére - nem lenne indokolt, szimplán amiatt mert a Q6 az én elvárásaimat alulmúlta.
Szóval én tuti rámennék, hogy neked megéri-e azt te tudod.
tupuk: Arra bőven jó az a kábel.
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
(#31060) Gaben92 és (#31061) balazsjo03
Köszönöm a válaszokat akkor az 55Q6FN -t választom !
balazsjo03
Annyit megnéznél nekem hogy van rajta rendes Antenna bemenet ?
Erre gondolok (Media M. ban láttam hogy van rajta 3 db. is összesen)
De itt az Rtings tesztben csak 1 -t látok ami csavaros !
(#31062) ReveLo
Napok óta ezt bújom már mindent megnéztem élőben és a Q6FN képe szebb, kontraszt is jobb, fekete is feketébb és még sorolhatnám !
Tesztek is ezt mutatják hogy jobb a Q6FN képminőségben : Teszt !
Egyedül fényerőben erősebb a Q7FN !
[ Szerkesztve ]
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok! Fali konzolbóll mit ajánlanátok? Fontos lenne az előre húzhatóság, egy 55 colos hajlított tvhez kellene...
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
ReveLo
kezdő
szuper köszi! Majd írd meg az első tapasztalatokat, én is a q6fn mellett döntök, de még egy hónapig nem aktuális.
amúgy a q7-en a hátulján vannak bemenetek vagy csak a one connect boxon? mert én pont emiatt csináltam meg most úgy a gipszkartont, hogy tele kábellel. de újat már nem tudok letolni rajta (főleg akkora fejjel mint a one connecté). Így amit szerettem volna elkerülni, hogy falra szerelt tv-nél lógjanak le a kábelek, a q7-nél már lehet nem is menne[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
Rtings-es teszteket fenntartással kell kezelni mikor modelleket hasonlítasz össze. Náluk egy totál másik Q6FN volt teszten amiatt mások a csatlakozók. Abban úgy tudom még a panel is más. Jobb a színtere és másfélszer akkora kontrasztja van mint annak amit nálunk forgalmaznak. A Q7FN-ben ezzel szemben ugyanaz a panel van EU-ban és USA-ban is, emiatt az az érdekes szitu van, hogy az amcsi Q6FN (leszámítva egy-két dolgot mint a tükröződésgátló bevonatot) jobb mint bármelyik Q7FN, és sokkal jobb mint az EU Q6FN.
-
tupuk
aktív tag
válasz Gaben92 #31064 üzenetére
Köszi.
Mindenki:
Köszönöm a segítségeteket, nagyon hasznos infókat találtam itt. Talán AL hozzászólásai voltak a leginformatívabbak számomra, de a többieké is kiváló volt, köszönöm. Megrendeltem a TV-t, egy LG 50UK6300MLB lett a befutó, az igényeimhez és árszintemhez ez passzolt leginkább, kíváncsian várom milyen lesz Talán ha megjön és elkezdem tesztelni lesz még itt pár kérdésem...Szép estét.
-
Gaben92
őstag
válasz ReveLo #31075 üzenetére
Samsungnál régóta panellottó van... Abban sem lehetsz biztos, hogy a boltban egymás mellett lévő két ugyanolyan TV-ben ugyanolyan panel van. A saját paneljeiken kívül használják a Sharp-ét és az AUO-ét is... De van olyan modelljük is amit megveszel és majd otthon kiderül, hogy IPS vagy VA...
Az Rtings-nél járó Samsung TV-k nagy részében tök más panel van mint amit Európában forgalmaznak. Csak míg némelyik ugyanazt a minőséget képviseli, némelyik teljesen más. A Q7-re se teszem rá a p.csöm, hogy ugyanazt a panelt kapta teljesen, de minőségben kb. ugyanazt hozza mindkettő.
Szerk.: Fun fact, de állítólag LG paneleket is használnak.
[ Szerkesztve ]
-
kbela365
tag
válasz ReveLo #31031 üzenetére
A Samsungot kizártam eleve a távirányítója miatt, egyszerűen nekem nem tetszett. Hiába lett volna adott esetben szebb a képük (nem láttam jelentős különbséget) ha minden egyes alkalommal elönt az ideg amikor megfogom a távirányítóját. De ez is egy szubjektív kérdéskör.
-
AL
addikt
válasz ragingspears #31023 üzenetére
-
balazsjo03
csendes tag
A titok a tipusjel után található betűkben rejlik
-
Antipasti
csendes tag
Q6 vs Q7
Az ar erosen meghatarozo.
Utobbi gyonyoru design,es csak egyetlen pici kabel fut a tv-be.
Mostanaban le fogjak akciozni a 2018as modelleket. En varnek mindenkepp marcius kozepeig ,ami bo egy honap csak,hatha beesik vmi jo veteli lehetoseg.
SamsungQ6<Q7=Sony9005 -
ReveLo
kezdő
válasz balazsjo03 #31082 üzenetére
itthon inkább a QE55Q6FNATXXH elterjedtebb,
míg pl ausztriában QE55Q6FNATXZG-t találni. -
Gaben92
őstag
válasz Antipasti #31083 üzenetére
Mondjuk a Q7 kinézete tényleg odab.sz...
Ha falon lenne a TV akkor erősen elgondolkodtam volna valamelyik “tapéta Samsungon”, de így (Ikea Besta tv állványra val felszerelve egy Uppleva tartókonzol) nem láttam értelmét.
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy mások miért nem vették át a connect box-ot... nem tudom, hogy levédette-e a Samsung és azért, vagy csak szimplán “nem látnak benne fantáziát”.
ReveLo: Az annyira nem számít. Amcsiban QN típusszám alatt fut, abban tuti más a panel. Az utolsó pár betű általában lokalizációt jelöl, vagy egyéb apróságot. Bár a Samsung esetén tényleg bármi előfordulhat.
[ Szerkesztve ]
-
Móncsa
aktív tag
70 vagy 75 colos tv-ből melyik most a legjobb vétel?
-
Gaben92
őstag
válasz ReveLo #31088 üzenetére
Nehogy azt hidd, hogy ez máshol nincs meg.
Sok gyártó dolgozik sokféle beszállító sokféle cuccával. Tudok példát olyanra, hogy egy termék teljesen ugyanazzal a cikkszámmal (ez nem szórakoztató elektronika, hanem egy kicsit komolyabb több milliós cucc) létezik Intel és AMD processzorral is, de még a magok száma is eltér. Viszont akadnak olyanok, hogy valami szoftveresen van butítva, pedig ugyanazt tudná mint a drágább (2000€ árkülönbség). Ilyen az ipar, ha többet mondok lesittelnek.
-
Quqesz
nagyúr
válasz Gaben92 #31091 üzenetére
Ez szinte mindehol és mindenben így van. Elektronika, autóipar, stb.....haveromék a hőskorban vettek Sony tv-t(a sík képcső volt az isten, de még 4:3-ban) és már akkor Philips meg LG ic volt bennük. Ez már csak ilyen lesz.....
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Zoluska
tag
válasz Zoluska #31018 üzenetére
Ma el is hoztam a TV-t (Samsung UE407122). Egyelőre 4k@30 Hz-en üzemel DP->HDMI átalakító hiányában. Az IPS monitor után nagyrészt előrelépésnek érzem. A mozgás követése talán gyengébb, de film közben nem zavart. Amit nem értek, hogy szoftvert frissítettem, ami után egy rakás funkció elérhetetlenné vált. Pl. 4 kép mód helyett csak 2 van, és az expert menüben is kevesebb dolgot enged állítani. Szándékosan szívatja a Samsung a vásárlóit?
-
w333
félisten
Q6FN teszteket néztem és rátaláltam erre : Link
-
Gaben92
őstag
válasz Zoluska #31093 üzenetére
Filmezéskor nem fogod észrevenni, mert oda 23,976Hz az optimális. Nem tudom, hogy kadenciahelyes lejátszót használsz-e de ha jó filmezési élményt akarsz, javaslom az “UHD filmek lejátszása” topikot. A másik dologra pedig a Samsung TV topikot ajánlom. (Bocs, telefonról vagyok és ott elég szar linkelni, de meg fogod találni őket)
w333: LOL!
[ Szerkesztve ]
-
Zoza24
senior tag
Mai naptól a MM-ban a Samsung Q8FN kerül 350k körüli összegbe...ez mennyire jó vétel szerintetek?
Forza Italy!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest