-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lazarus911
aktív tag
Üdv. Előre is elnézést kérek egyszerű kérdésemért de nem akarok felesleges köröket futni. Olyan 150-200 k között keresek tv-t. UHD és 49col vagy felettit.. 55 esetleg. Azon filóztam hogy egy régebbi modell is szóba jöhet mivel nem gondolnám hogy egy év alatt olyan sokat fejlődött volna a tv piac... Inkább okosan ár érték arány a szempont. Előre is köszönöm a segítséget!
-
Lazarus911
aktív tag
válasz Lazarus911 #25601 üzenetére
Csak filmnézésre fogok használni!
-
AL
addikt
válasz bbsofficial #25600 üzenetére
Szia ! Biztos, hogy nem lesz nagy, még talán az 55 - ös sem. Tökéletes képméret lesz az 50 - es, szép képpel. Ha majd kipróbálod netről a 4K filmeket "a szád is tátva marad". Szerintem a 43 - as túl kicsi. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
coppola
tag
-
AL
addikt
válasz Lazarus911 #25601 üzenetére
Szia ! A 25536 os levélben található néhány készülék, ami a Te árkategóriádba belefér. Filmnézésre VA panel a jobb, de azért nézd meg a választékot, mert mindenkinek más az izlése. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Lazarus911
aktív tag
Szia!
Megnéztem!
Ha a VA panel jobb, akkor azt választanám, ha jól látom akkor az samsung.
Mi a különbség a VA és IPS között? A fekete ha jól tudom VA-nál jobb.
Melyik os a jobb? Régebben egy LG 49-es tv-m volt, de szétmentem az exemmel és otthagytam a tv-t.
Én onnan indulok ki csak, hogy az IPS monitorok jobbak, nem tudom hogy ez a tv-kben mennyire definiálódik.
Összességében tényleg csak filmeket akarok rajta nézni. Szgép, vagy game nem lesz rajta. A HDR számít, illetve a hz? Mihez kellene közelítenie az értéknek? Vagy ez csak akkor fontos ha game va a tv-n?
Fileformátumokat gondolom már minden tv széles körben támogat!
Köszi! -
PioDVD
senior tag
Üdv!
Számítógép mellé keresek monitort, de tv-ként is funkcionálna. Felmerült, hogy monitor+stb helyett legyen inkább tv. Monitorként menne napi 10-12 órát, este vedlene át tv-vé. Játék nem jellemző, esetleg ha a fiam megörökölné valamikor.A keret fix. 107e ft, így 32-es jöhet szóba (monitorként nagy is lenne a 40+.)
Árban beleférne az lg32lk6200, de mennyire lehet jó monitorként?
Úgy egyáltalán, miért jobb pc-hez a monitor, mint a tv? TV-knek nagyobb a válaszideje? Monitor jobban állítható? Régebbi hsz-ban láttam valakitől, hogy a win alsó tálcája beleégett a képbe. Ez fokozottabban fenyeget tv-nél? (Gondolom, ugyanaz a technológia tv és monitor, nem látom okát ennek laikusként.)
Szóval jó lehet ez, vagy mégis keressek monitort?
-
AL
addikt
válasz Lazarus911 #25606 üzenetére
Szia ! Az előző levélben látott tévék közül biztosan VA paneles : Samsung 50MU6102, 50MU6122 és Sony 55XE7005 . Ezek mind 2017 - es alap 4K okos tévék. A VA panel előnye az IPS - sel szemben : 3x - 4x nagyobb kontraszt, jobb fekete. Hátránya a kisebb betekintési szög. Ha nem szemből nézed, akkor minél jobban oldalra távolodsz a középvonaltól, annál jobban halványodnak, torzulnak a színek. Minden márkánál a felhasznált paneltől függ, hogy a középvonaltól milyen fokú eltávolodásnál érezhető ez a torzulás. Mindenképpen érdemes megtekinteni üzletben őket, mert mindenkinek más tetszik. Minden típusnak más a színvilága. Most az MM ben is vannak akciók . Az is jó válogatási módszer, ha adathordozón válogatott filmekkel kipróbálod a kiszemelteket egy üzletben. Ha mások véleménye is érdekel, az árukereső oldalon szinte mindegyikről van több vélemény, tapasztalat. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz Partizan182 #25610 üzenetére
hu, koszi!
a gaming is szempont (nemsokara egy PS4Pro lesz alatta), ilyen szemszogbol mekkora kulonbseg tapasztalhato a ketto kozott? a lag time kisebb/nagyobb, vagy mire szamitsak? -
doc
nagyúr
válasz Partizan182 #25612 üzenetére
-
Bozso68
őstag
Sziasztok!
Erről a TV-ről mi a véleményetek: LG 32LV300C
81 éves nagynénémnek kell valamit vennem a kihalt 21 éves őskövület helyett. Az ár valamelyest fontos...Köszi: Zsolt
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Lazarus911 #25613 üzenetére
Szia ! Az említett készülékek alap 4K, de ez nem azt jelenti, hogy rosszak. Ezektől sok sokkal gyengébb és esetenként drágább készülék van a piacon, amelyek képminősége és a felhasznált anyagok minősége sem éri el ezek szintjét. Az újkiadású készülékek mindig drágábbak. ( Samsung : NU, Sony XF, Panasonic : FX, stb. betűjelzésűek ).
Az itt látható táblázatban megnézheted a készülékek adatait. A jobb felső sarokba beírva a típusszámot előjön a legtöbb készülék adata. [link]
Itt a táblázatban az alsóosztályt nem jelenítettem meg a Neked ajánlott két készülékkel kezdtem. A harmadik ( Sony 49XF8505 ) a felső - középosztályba tartozik. A Sony 9005, pedig a LED tévék csúcsa, tavalyi szériából a Panasonic EX780- as szintén ide tartozik.
Az alap és középkategóriás készülékek natív 50 Hz panellel vannak szerelve ( ez az adat nem szerepel a táblázatban ) . A felsőkategóriásoknál ez Natív 100 Hz.
Az alapkészüléknél : a bitmélység ( színek megjelenítése ) 8 bit, vagy 8 bit + FRC . A komolyabbaknál 10 bit .
Az alapkészüléknél : a függőleges frekvencia ( mozgásmegjelenítés ) 60 Hz. A komolyabbaknál 120 Hz.
Reklámokban ezt szokták a foci, vagy a teniszlabdával szemléltetni ( amikor a labda csíkot húz maga után ) .
A kontrasztarány minél magasabb, annál jobb. Háttérvilágításnál a közvetlen LED - nek kisebb a felhősödési esélye ( egyenletesebben világítja meg a képernyőt ), de mindkettőnél ( Edge, Közvetlen ) van jobb és rosszabb minőségű panel.
A rengeteg szolgáltatással, a felhasznált anyagokkal, csatlakozók számával, külcsínnel ( fém, vagy műanyagkeret, stb ) és a képjavító funkciókkal is szokták még növelni az árakat és a kategóriai besorolást. Nem mindig a legdrágább a legjobb, ezért érdemes az üzletekben jól körülnézni ( habár a demófilmek csalókák ). Az említett 49XF8505 és 9005 - ös tévéknek természetesen jobb lesz a képe, de azt a Vevőnek kell tudnia, hogy van e szüksége rá ( nem mindenki látja, érzékeli a látvány minőségbeli változásait ) és hogy megéri e többszörösét költeni rá. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
laceb
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, segítséget kérek.
keret:max 120ezer
43 inch
full hd
minimum 2 hdmi
fejhallgató csatlakozó
Samsung, LG, Sony
filmnézés, fifázás
Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!
-
Tottu
senior tag
Már egy ideje nézegetem a TV-ket és az LG oled volt a favorit (B7), de mivel már kezd kifutni a 65"-os változat (az új generáció 65"-ban pedig már drága), továbbá olvastam olyan véleményeket, amik elbizonytalanítottak abban, hogy megéri a felárat. Így inkább maradok a kiforrottabb led technológia mellett és majd pár év múlva lehet áttérek oledre.
A kérdésem az lenne, hogy az alábbi TV-k közül melyiket ajánlanátok? Itt inkább gyakorlati tapasztalatokra lennék kíváncsi, mert az rting oldalt már átnéztem. Szóval a két kiszemelt TV:
- Sony Bravia KD-65XF9005B (Pro: Dolby Vision támogatás, szebb mozgás megjelnítés Kontra: túl magas az input lag FullHD felbontás esetén)
- Samsung QE65Q7FN (Pro: alacsony input lag Kontra: nincs Dolby Vision)Világos nappaliban lesz majd használva a TV, PS4-el és filmnézésre. Esetleg tudtok még mondani olyan TV-t, aminek érdemes lenne jobban utánanéznem?
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
Kos 7
tag
Sziasztok !
Philips 49PUS7502 TV-t érdemes lehet megvenni ?
Üdv,
Ákos. -
Piftuka
veterán
- Az IPS panelek jellemző statikus kontraszt értékei ~párszáz:1 és ~1200:1 körül alakulnak; a VA panelek esetében ez ~1500-2000:1 értéktől akár ~6000-7000:1 értékig terjednek. Nyilván a panel minőségének és típusának függvényében.
Megjegyzem, a 4000-5000 feletti kontraszt érték már bitang jónak számít egy LCD televízió esetében.
- Az "Ambilight" jelentősége első sorban nem feltétlenül ez, hanem a képi élményben való még intenzívebb "elmélyülést" segíti, valamint a meleg fények alkalmazásával sötét szobában csökkenti a szem károsodását (amit az erőteljes fényforrás folyamatos bámulása okoz.)
Egyesek szeretik, mások nem... Én például nem tudnám megszokni. Az viszont biztos, hogy a cég termékeinek minősége már nem a régi, a hazai szervizhátterükre pedig sok panasz érkezett az itteni vonatkozó témákban.
- Hogy érdemes-e várnod? Soha nem egyszerű a válasz. Egyrészt a tévék "körforgása" állandó. Minden évben tudni, melyik cég új modelljei mikor jönnek ki. Hogy azok mennyire lesznek "innovatívak" az előző évi sorozatokhoz képest. Azt is, hogy a megjelenésüktől fogva, immár min. két hetente, visszatérő akciókkal értékesítik őket a legnagyobb üzletek. És azt is, hogy az áruk is egy meglehetősen jól definiálható skálán, és mértékben csökken a teljes piaci élettartamuk alatt (amíg lehet kapni őket).
Én azt szoktam mondani, hogy ha már nagyon körbejártad a témát, összegyűjtötted a pénzt, kinéztél valamit, az árát is elfogadhatónak tartod, és szükséged van a termékre, akkor ne várj. Mindig vannak újabb akciók, így a "még jobbra" várni nem biztos, hogy érdemes. A korábbi modellek kifutnak, az újak pedig ismét drágán jelennek meg.
Ha nem "létszükséglet" most megvenni, akkor várhatsz, de még egyszer mondom... hamarosan a tavalyi modellekből még "hírmondó" sem marad, abban pedig biztos lehetsz, hogy a májusi-júniusi új paletta modelljei sokkal drágábbak lesznek.
(Lásd tipikus példaként a Panasonic 49EX633e vs 49FX633. Előbbi utolsó példányait ~140.000 forint körüli áron adták, utóbbi pedig ~300.000 forint körüli áron nyitott. A két tévé elektronikája, panelje, így képminősége 100%-ban megegyezik, csak az új modell újabb OS verziót kapott, és rondább dizájnt. Persze utóbbi szubjektív, de a lényeget szerintem érted... )
- A TCL? Hazai "közvélekedés" nem nagyon van róla a "Samsung-LG-SONY tengely" miatt...
Az Egyesül Királyságban a "pénzedért a legjobb" kategóriákban rendszeresen az összes szakmai portál első ajánlatai között szerepel. A kínai gyártó ugyanis olyan alacsonyan tudja tartani a költségeit és az árait, hogy a tévék a kategóriájukban a teljesen "no name" kacatok után a legolcsóbbak, viszont általánosságban a minőségük jóval túlmutat a jellemző árszinten.
5 év jótállással szerintem itthon is a "Best Buy" kategória tagjai közé tartoznak, egyértelműen.
- VA panel "eltűnése"? Ezer oka van, illetve lehet... körülményesebb, drágább gyártás, marketing szempontból az "átlag vásárlónak" kevésbé eladható jellemzők (kisebb betekintési szög, szaturáció romlás, stb.), valamint az új, OLED technológia piacra lépése, és prémium szegmensben megjelenése.
Ott már tudatosan azt alkalmazzák, az alatta lévő kategóriáktól pedig, az IPS panelek erőltetésével még erőteljesebb és szemléltetőbb példával hangsúlyozzák a "végtelen kontraszt", és "tökéletes fekete" előnyeit.
"Aquila non captat muscas."
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
Alapvetoen Ps4pro melle melyik tv lenne jobb?
Samsung 55nu7022
Lg 55uk6470plc
Dlna, yt es netflix gondolom kb egyforman megy mindegyiken.
Koszi![ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Hazli17 #25573 üzenetére
Ahogyan Parizan182 fórumtársunk írja, nem alkalmas játékra. (Precíz mozgásra, gyors reagálásra épülő játékra semmiképpen sem.)
Ha dedikáltan csak a játék a felhasználási terület, akkor olyan készülékeket kell keresned, amelyek esetében az Input Lag nem nagyon haladja meg a ~25 ms értéket.
-
Piftuka
veterán
válasz pinnacle #25579 üzenetére
"Sziasztok! Panasonic 49ES400E-ről mi a véleményetek, esetleges van valakinek?"
Azért a pénzért, amennyibe kerül, ebben a méretben kapsz jobb tévéket is.
Egyébként 3-4 méterről nézve ekkora képátlónál nem látsz szignifikáns különbséget a Full HD és 4K tartalom között.
A Direct LED, vagy Edge LED technológiának pedig így, ahogyan te értelmezed, direkt módon nincsen köze a felhősödéshez.
Mindegyik lehet homogén, és nézhetetlenül "felhős" is.
-
nasilli
csendes tag
Sziasztok !
Egy villám vert Panasonic plazma tv helyett szeretnék másikat venni .
Régóta olvasom a fórumot az ajánlott Tv -ket .
Leginkább filmnézésre keresnénk másik készüléket .
Sport csak ritkán .
Nézési távolság 4,5 méter .
55 colos tévéket nézegettem idáig .Leszűkítettem a kört , így az olvasottak alapján
véleményeteket kérném .
A kettő közül melyiket ajánlanátok :LG 55 UK6950PLB 4K UHD Smart LED televízió
SONY KD-55XF7005BAEP 4K UHD Smart LED televízió
esetleg még ez , csak a nagyság miatt
LG 60UJ6307 4K Ultra HD Smart LED Tv
Kb : ennyit szánnék tv-re . Melyik lenne jobb választás .
Előre is köszönöm a segítséget !
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Szia
Köszi hogy írtál.
Igazából most a piros-kék betűs oldalon 0% thm-mel van az lg tv, és a párom eddig ellenezte a nagy tvt... De most meg már nem bírok vele... Rábeszéltem a nagyobbra, hogy nézzünk 43" helyett 58"-osat, bele is ment nagy nehezen... De most meg már ő akar 65"-os tvt... Nőők... :-D
Nekem sajnos nem jönnek be a furcsa talpas tv-k. Imádom a Sony márkát. Telefonba mindig is Sonym volt, most is az van, le nem cserélném! De tv-be... Hát nem tudom... Akkor nem ajánlod az LG-t, amit linkeltem?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
q2w3
senior tag
válasz nasilli #25628 üzenetére
Szia!
Én mostanában vettem tv-t 3,5m nézési távolságra, és 55-öst. 2 nap után a véleményem, hogy nagyobb is elférne, de ha 720p tartalomnál nagyobb felbontást néznél, akkor mindenképp legalább 60-ast vegyél 4,5 méterre.
Én elmentem egy üzletbe, kimértem a 3,5 métert és nézegettem, hogy mennyit látok belőle. Ott is éreztem, hogy jöhetne nagyobb, de inkább a minőséget válaszottam végül, úgy érzem ki lett centizve a mérete. -
silboy
aktív tag
Sziasztok, na most újra nagy dilemmában vagyok. A Sony 60XF8305 ára 300k-ra csúszott 350-ről. Az ideális méret ez lenne. Eddig vaciláltam, hogy ez legyen vagy az 55XF9005, ami ugye kisebb, 380-ért. Viszont most a 60-as felé billent a mérleg nyelve az árcsökkenés miatt. Kinek mi a véleménye?
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
macera2
aktív tag
válasz silboy #25634 üzenetére
Helló silboy!
A SONY KD-60XF8305BAEP és a Bravia KD-55XE9005 közt a méreteken kívül, én csak a 10bits ( 8 bits + FRC ) / 10 bits paraméterekben látok különbséget.Egyébként a valódi 10 bits, és a 8 bits+ FRC paraméterek, a gyakorlatban mekkora minőségi különbséget jelentenek? Ezt egy átlag TV néző egyáltalán észre tudja venni? Hol mutatkozik ez meg?
Megbízhatóság, egyéb minőségi jellemzők területén a KD-60XF8305BAEP-re vonatkozóan mi a véleményetek, esetleges tapasztalatotok?
[ Szerkesztve ]
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
Piftuka
veterán
válasz Móncsa #25588 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint van. A Media Markt-ban meg tudják mondani.
Egyébként a hatályos jogszabályok miatt még az sem volna baj, ha nem volna ilyen.
Ugyanis 10 kg-nál nehezebb készülék esetében kötelező a forgalmazónak házhoz küldeni a szervizeseket, vagy gondoskodni a készülék elszállításáról, javításra.
Egy esetleges meghibásodás esetén tehát elegendő felhívnod a Media Markt-ot, a többit ők intézik.
-
AL
addikt
válasz Satyricon #25630 üzenetére
Szia ! Nem ismerem ezt a készüléket, ezért sem jót, sem rosszat nem mondok róla. Ami Nekem nem tetszik, az az IPS panel miatti gyenge kontraszt és gyenge fekete, de sokaknak meg az IPS a kedvence. Szerintem a Sonynak és a Panasonicnak vannak élethűbb szinei, ezért és a jó akciós ár miatt ajánlottam, hogy hasonlítsd össze őket. A lábak Nekem sem tetszenek. A hangprojektor miatt csinálják ilyen idétlenre, az úgyis eltakarja. ( ha nincs akkor meg "gyönyörködhet" benne az ember. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Phobion #25621 üzenetére
Szia ! A készülékek játékra való alkalmasságát nem ismerem, még soha nem kötöttem tévére játékgépet. Csak az ár - érték arányok alapján ajánlom Neked is a 25536 -os levélben szereplő készülékeket. Az Általad meghatározott árkategóriában ezek jó készülékek. A legjobb ha a kiszemelt tipusokat meg is nézed, összehasonlítod, mert nem egyforma az emberek ízlése. Az árukereső oldalon sok vélemény van, hátha írnak a játékra való alkalmasságról is. Ha teheted vegyél + garanciát a kiszemelt tévéhez. Jó a biztonság. Sajnos csak ennyit tudtam segíteni. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
vargadvzn
újonc
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, és a segítségetek szeretném kérni.
Felhasználás: Film, Sorozat, Xbox One X
Méret: 55 col, 4K felbontás
Ezt a három TV-t néztem ki eddig, természetesen szívesen meghallgatok más javaslatokat is. A TV-t legtöbbször XBOX ONE X készülékhez használnám, illetve FHD / 4K filmek, sorozatok nézésére.
Előre is köszönöm!
-
amadeus11
senior tag
Üdv 200 alatt szeretnék tévét venni 50-.55 coll, 4k VA panel, jó mozgásmegjelenítés. Interpoláció mindenképp legyen benne, jó lenne BFI is és a legjobb az lenne, ha a kettőt alacsony fokozaton együtt is lehetne használni . Van ilyen készülék az idén?
There is a star
-
Phobion
őstag
-
AL
addikt
válasz Phobion #25641 üzenetére
Szia ! Ennek a színek megjelenítésénél, színátmeneteknél van jelentősége. Tudtommal a színmélység, minél több színárnyalat megjelenítése a feladata. Minél élethűbb legyen a kép. Szerintem ennek már csak a drágább készülékeknél van nagyobb jelentősége. Ennek kevésbé van jelentősége, ha jó a panel, nem felhősödik és jó a mozgásmegjelenítés ( 60, vagy 120 Hz ), akkor olyan nagy baj nem lehet. Ez nem ront az élményen. Sokszor egy régi FHD tévén szebb színek vannak, mint a mostani többszáz ezres csodamasinákon. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Geza26
senior tag
Hello,
talán nem hülye kérdés!
Miért van az, hogy egy családon belül nem azonos a panel típusa különböző méreteknél?
Géza
-
mucsiattila
csendes tag
Sziasztok!
4K TV vásárlás előtt állunk, ehhez kérnék tanácsot.
Max 200.000 környékén szánnánk rá. A használat főleg tévézés, filmnézés, youtube és Xbox/PS lenne.
Lehetőleg ne csak szemből legyen szép a képe, és nem árt ha valamilyen fejhallgatóbemenet van rajta (de ez nem feltétel, csak előny).A fent említett Samsung 50MU6102 és 50MU6122 egész jó lenne, de a véleményeknél a betekintési szöget kritizálták leginkább.
Előre is köszi.
-
mzso
veterán
válasz Piftuka #25624 üzenetére
Kösz a kimerítő választ!
"Az IPS panelek jellemző statikus kontraszt értékei ~párszáz:1 és ~1200:1 körül alakulnak; a VA panelek esetében ez ~1500-2000:1 értéktől akár ~6000-7000:1"
Ezek azért elég brutális tartományok. Hogy lehet kideríteni, hogy minek milyen értékei vannak? Gondolom olyan oldal ahol szépen listázva van minden kapható modell kontrasztja az nincs.
"sötét szobában csökkenti a szem károsodását (amit az erőteljes fényforrás folyamatos bámulása okoz.)"
Gondolom inkább fáradását, mert erősen kétlem, hogy tényleges károsodást okozna.
"Én azt szoktam mondani, hogy ha már nagyon körbejártad a témát, összegyűjtötted a pénzt, kinéztél valamit, az árát is elfogadhatónak tartod, és szükséged van a termékre, akkor ne várj. Mindig vannak újabb akciók, így a "még jobbra" várni nem biztos, hogy érdemes. A korábbi modellek kifutnak, az újak pedig ismét drágán jelennek meg."
Pont, hogy nem döntöttem el semmit. (Egy ideig szemeztem 40-es EX600E-vel)
Meg amúgy sem 1-2 évre veszem. Amit most nézek is 10+ éve nyúzom. Talán 120Hz-et ki kéne várni a jövőre gondolván."Az Egyesül Királyságban a "pénzedért a legjobb" kategóriákban rendszeresen az összes szakmai portál első ajánlatai között szerepel.
5 év jótállással szerintem itthon is a "Best Buy" kategória tagjai közé tartoznak, egyértelműen."
Akkor lehet, hogy ezen TCL (Thomson) típusokat is jobban megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
4K HDR tévét szeretnék, olyan 150 ezer forintig.
Mit tudtok ajánlani? -
Partizan182
senior tag
válasz SECTORnooB #25649 üzenetére
Hogy a HDRről mondj nyugodtan le, ennyiért az nem lesz (max a dobozon matrica).
Ez belépő 4k territórium, Samu NU7000 széria ha VA kell, LG uk6os ha ips.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest