- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung LCD és LED TV-k
- CPU léghűtés kibeszélő
- Bluetooth hangszórók
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
defloektor88
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Nézegettem neten a tv-ket,de amikor már majdnem megvettem egyet betévedtem ebbe a topicba.
Jól tettem, vagyis nem tudom, most már azt sem hogy akarok e egyáltalán tv- venni.
Azt hittem, hogy kinéze egyet és megveszem mert az jó lesz.De ahogy itt olvasgattam a fórumot elbizonytalanodtam... teljesen.Amire használnám:
filmek,sorozatok, ps4Amilyet szeretnék:
50"
Uhd
Keret :160.000FtKöszi előre is annak aki segít ebben!
-
poolbig
aktív tag
Üdv!
Két dolgot szeretnék kérdezni, lehet kicsit OFF.
Most nagyon akciózzák a TV-ket egy-két helyen (eMAG, Edigital, Euronics, stb.) Mi lehet ennek az oka? Van itt valaki, aki értékesítőként tudja ezt. Csak mert azon pörgök, hogy most vegyek TV-t akciósan, vagy várjak a BF-re, karácsonyi akciókra?
A másik, hogy ha nem okos TV-t veszek, akkor van-e ajánlott "okosító" eszköz hozzá, vagy egyáltalán érdemesebb-e inkább jobb minőségű nem okos TV-t venni és venni hozzá egy (pár ezer forintos?) okosító kütyüt?
THX -
daniel987
újonc
Samsung UE-49NU7172 vagy Sony Bravia KD-49XE7005B?
Alapvetően filmnézéshez, de világosban is, és világosban többen konzolon játszáshoz is lenne használva. Mennyire jöhetnek ki a va vs ips kölönbségek ennél a két tv-nél? Melyik ajánlanátok inkább, vagy harmadik alternatíva? Köszi! -
maximilien88
tag
válasz
Kiskutya #25503 üzenetére
Sziasztok,
43-49 UHD TV-t szeretnék venni. Pár okos funkció, pl wifi screen azért kéne, ha van már jó Androidos akkor az is lehet, de nem eröltetem az Android vonalat... Mit javasoltok?
Thomson 49UC6406 olvastam a prohardver tesztet, ott azért a betekintési szögekre írták hogy elmegy. Van ennél jobb vétel 200e alatt?
Köszönöm a válaszokat!
-
Janusz001
őstag
válasz
Partizan182 #25545 üzenetére
Sajna 70 -es méretben nincs nagy választék, ez még talán beleférne a keretbe [link] , többet nem akarok költeni vagy maradok valami 65 -ös modellnél ebben az ársávban, ott azért jóval nagyobb a kínálat.
De mint mondottam, a jelenlegi tv -m sem csúcskategóriás, tökéletesen meg voltam vele elégedve. -
Partizan182
senior tag
-
Janusz001
őstag
Sziasztok, jelenleg egy ilyen tv -t nyüstölök [link], de szeretnék 4k és nagyobb méretre váltani. Ennek a tv -nek a képminősége nekem teljesen megfelelő (tv,xbox,filmezés).
Ez lenne a kiszemelt, az év vége felé, reménykedve kisebb leárazásban, gondolom képminőségben rosszabb nem lesz, élőben sajnos nincs lehetőségem megtekinteni.
[link] -
ngergo93
újonc
Sziasztok! )
Mivel semennyire nem értek a témához,ezért rátok hagyatkoznék
Már korábban írtam, akkor csak az input lag-ról és a képfrissítésről kérdeztem
Most abban kérném a segítségeteket, hogyha PS4 Pro-n szeretnék többnyire offline, néha online játszani, melyik TV lenne számomra a legideálisabb
maximum 135 ezret áldoznék rá, és ezek azok amiket kinéztem
SAMSUNG UE 43 NU7022KXXH 4K UHD Smart LED televízió:
-Technikai jellemzők
Képernyőátló:
108 cm
Képernyőátló (col):
43 col
Kijelző formája:
Lapos
Képminőség:
UHD 4K
3D:
Nem
SMART TV:
Igen
Processzor:
Négymagos
Cikkszám:
1267377Kialakítás
Felbontás:
3840 x 2160 pixel
Picture Quality Index képminőség (PQI):
1300
Képjavító rendszer:
UHD Engine
Képarány:
16:9
LED háttérvilágítás:
Nem
High Dynamic Range (HDR):
Igen
Dinamikus kontrasztarány:
Mega
USB felvétel:
IgenA másik egy:LG 43 UK6300MLB 4K UHD Smart LED televízió:
Technikai jellemzők
Képernyőátló:
108 cm
Képernyőátló (col):
43 col
Kijelző formája:
Lapos
Képminőség:
UHD 4K
3D:
Nem
SMART TV:
Igen
Operációs rendszer:
webOS 4.0
Processzor:
Négymagos
Cikkszám:
1261722Kialakítás
Felbontás:
3840 x 2160 pixel
Képfrissítés:
100 Hz
Képarány:
LED háttérvilágítás:
Igen
Igen
USB felvétel:
IgenVevő
Átviteli típusok:
DVB-T2 (H.264), DVB-C, DVB-S2
DLNA minősítés:
Igena harmadik pedig: STRONG SRT 49UA6203 4K UHD Smart LED televízió
Technikai jellemzők
Képernyőátló:
123 cm
Képernyőátló (col):
49 col
Kijelző formája:
Lapos
Képminőség:
UHD 4K
3D:
Nem
SMART TV:
Igen
Operációs rendszer:
Linux
Cikkszám:
1257938Kialakítás
Felbontás:
3840 x 2160 pixel
Képfrissítés:
60 Hz
Képarány:
LED háttérvilágítás:
Igen
Igen
Fényesség:
260 cd/m²
Válaszidő:
9 msVevő
Átviteli típusok:
DVB-C, DVB-S2
DLNA minősítés:
Nemegyedül itt írt amúgy válaszidót, 9ms, ami gondolom az input lag.
Amúgy sajnos azokat a tv-ket azon az input lag-os oldalon nem találtam meg, ahol össze vannak gyűjtve a Tv-k és az input lag-juk.
Szerintetek ha kizárólag Ps4Prohoz használnám a 4K miatt, a 3 TV közül mindent összevetve, input lag, képminőség stb melyik lenne a legjobb választás?
Nagyon köszönöm előre is a válaszokat, nagyon hálás lennék, mert nagyon félek, hogy rosszul választanék egyedül
-
Independent8
újonc
Sziasztok,
Tv vásárlás előtt állok, néztem is egyet: Lg 49uj6307 ,143000ft.
Ezzel a típussal kapcsolatban szeretném kérni a véleményeteket,
tapasztalataitokat (akinek van).Vagy esetleg ebben az árkategóriában tudtok valami mást ajánlani?
Főleg xboxhoz kell, és film nézése.Válaszokat előre is köszönöm.
-
Geza26
senior tag
Üdvüzlük mindenkit!
Az alább tv megtetszett, viszont nem nagyon találok róla inót!
Tud valaki infóval szolgálni? Jó vételnek számít?
Köszönöm!
-
Kiskutya
veterán
itt egy kis leírás egy lg 55uk6950-röl ha valakit érdekel.
-
AL
addikt
Szia ! Itt látható néhány a kínálatból : [link]
[link]
Az összehasonlításban levő 4 készülék : Sony 55XE7005 ( 2017 - es ,Nem androidos, alap 4K VA panellel ), Samsung 50MU6102, vagy 50MU6122 ( 2017 - es, alap 4K, VA paneles, az 55- ös méret vegyes panel ) , Sony 49XF7005 ( 2018- as, Nem Androidos, IPS panel ) , LG 49SK7900 ( IPS panel, ) Azt nem tudom, hogy számítógéphez melyik lesz alkalmas, csak azt néztem, hogy az adott árkategóriában melyik jó. Érdemes a végső döntés előtt megnézni őket. : [link] Itt a jobb felső sarokba beírva a típusszámot megnézheted a legtöbb TV adatait.
Itt árakat és véleményeket találsz : [link] Üdv. -
BIOS
tag
Sziasztok! LG 55UK6400PLF vélemény róla?
-
ZsolaMF
újonc
Sziasztok, segitsetek!
TV vásárlás előtt állok, felhasználói terület: Pendriveról filmek nézése(nagy pendrive, 32+ GB), házimozi csatlakoztatási lehetőség, sima TV funkció (koaxon). Jó kép minőség, megbizható.
Szerintetek milyen TV-t vegyek?
Előre is köszi a választ.
/Zsolti -
HaZsolt
őstag
Milyen 4k Tv-t ajánlotok ps4 gamingre (fontos a jó input lag, fps játékokat játszok) és tévézéshez, a keret max 200 Ft, méret 42 inch vagy ez fölött?
-
mzso
veterán
Van akinek IPS-es Ambilight-os Philips-e van?
Sötét szobában segít az Ambilight a gyenge feketeszinten/kontraszton?
-
törölt tag
válasz
Partizan182 #25524 üzenetére
Rendben köszi
. Inkább sötétben fogok játszani akkor ezek szerint érdemes VA paneles tv-ket néznem.?
-
pavicevic
tag
sziasztok!
új TV vásárlásában gondolkodom, kb 150.000 ft-ot szánnék rá. fontos, hogy 4K-s smart tv legyen, és az HBO GO gond nélkül fusson rajta. plusz infó, hogy kb 3 méterről nézném.
köszönöm a segítségeteket előre is!
-
Partizan182
senior tag
válasz
#08754432 #25523 üzenetére
Igazából ennek a modellnek legnagyobb előnye hogy van rajta fényelnyelő réteg, emiatt páran azt hiszik mekkora király a kép. Azis, világosban + webos fasza nagyon. Ha találsz jó árban nem ördögtől való, de az Ips panel kompromisszumait nem úszod meg (sötétben elég tré a nagyon gyenge fekete miatt). Alternatíva Samsungból NU7000 széria VA paneles, ott a nemlétező betekintési szögekkel és a kékes feketékkel kell számolni.
-
törölt tag
válasz
Partizan182 #25493 üzenetére
Ez esetleg jó választás lehet Lg 49SJ810V ?
-
törölt tag
válasz
Partizan182 #25493 üzenetére
Köszi a választ
. Esetleg valami ajánlás ? Lehet belemennék valami használt Tv vásárlásba is . Régebbi modellek közül lenne valami ajánlott model esetleg ?
-
hegyitaho
tag
válasz
Piftuka #25505 üzenetére
nagyon kevés infót találni a TCL U55X9006-ról pedig jól hangzik leírás alapján, Sony KD-55XE8596 kb hasonló áron nem jobb vétel?
összehasonlítás -
golyós
addikt
válasz
RedCactus #25502 üzenetére
Szó nélkűl visszavették. Az egyik mondtam, hogy nem veszi a távirányítot csak 20 centiről, a másik meg spontán nem kell mert egy hulladék, lassú.
Azt mondták, ez a JVC már nem az a JVC.
Amit limkeltél annak is jó az az 1 értékelése
Vettem idei LG 32" 610-est, 4 magos, hasít mint állat, ugyan azokat az oldalakat néztük vele, pillanatok alatt betölt mindent, nem gondolkozik mint a JVC. -
Bodz
nagyúr
200000 forintig (+10-30 belefér, ha valami szuper vétel) szeretnék tv-t venni, ugyanis a jelenlegibe szépen beleégett a Win 10 sötét tálcája. Aztán már egyre zavaróbb a mértéke...
Méret: Min 43". Kisebb semmi esetre sem, viszont a képminőség oltárán feláldozható a méret, szóval nem feltétlen kell minél nagyobb.
Panel: Mindegy. A jelenlegi IPS volt, a monitorom VA. Mindkettővel együtt tudok élni.
Be- és kimenetek: 2 HDMI elég, többi nem számít. DP érdekes lenne, de olyan ugye nem nagyon van.
TV minőség: Nem érdekes. F1-en kívül nem nézek semmit.
Okos funkciók: Hidegen hagynak. PC úgyis okosabb és használhatóbb.
Fő felhasználás: Film és sorozat, illetve monitornak használom, ha az ágyon fetrengek.
Ami zavar: A lassúság. Ki- bekapcsolás, menüben bóklászás, stb.Mit ajánlanátok?
-
AL
addikt
válasz
Móncsa #25504 üzenetére
Szia ! Nem drágább, mindegyik készüléket a saját kategóriájával kell összehasonlítani. LG - nél is csak a 6-os ( alap ) sorozat olcsó, a 7 - 8 - as már ott is a Sony árszintjén van. Sonynak is a 7005 - ös az alap 4K az 200 alatti árban van ( az 55XE VA kijelzős, az 55XF IPS ) . itt láthatod az árakat, 230 - ért adják : [link]
Az Általad jelzett már komolyabb készülék Triluminos kijelzővel . : [link]
Sonynál a legjobb ( LED ) a 8505 - ös és a 9005 - ös sorozat . Az LG - nél az áraknál láthatod hogy a 8500 - ös is hasonló árban van.
A típusszámoknál lévő első számok általában a minőséget is mutatják. Minél nagyobb ( elvileg ) annál jobb.
Üdv. -
Piftuka
veterán
válasz
Móncsa #25504 üzenetére
Melyik üzletben láttad? És melyik LG-vel hasonlítottad össze?
Egyébként, mert SONY, ami mindig érezhetően drágább, mint a kategóriatársai. És azért, mert "utolsó fecske" a tavalyi készülékek közül. Több üzlet úgy gondolkodik, hogy mivel az idei széria tagjai nem lettek kifejezetten jók, ezeket a korábbiakat pedig még keresik, az utolsó 1-2 példányt drágán tartják.
Persze vannak kivételek is...
A Media Markt vasárnapig tartó készletkipörgetési akcióit mindig érdemes megnézni.
A fehérvári áruházban például a kiállított SONY 65XE9005 most 300.000 forint körüli áron van. Nem kevés pénz, de azért a tévéért "ajándék".
Más, 60-70 col körüli tévét is láttam jó áron.
-
Piftuka
veterán
"Akkor a VA-s TV-k a Samsungon kívül lényegében kihaltak az idén? "
Lásd a hárommal ezt megelőző hozzászólásomat az LG VA paneles tévéiről!
Egyébként igen; a "régi" nagy gyártók kínálatában gyakorlatilag megszűnt ez a vonal. Csak a legjobb, legnagyobb méretű LCD-ik kaptak VA panelt, az összes többi szegmensben az IPS-t erőltetik, hogy élesen elkülönüljön az alsó és középkategória a prémium vonaltól; ahol természetesen az OLED az egyeduralkodó.
A TCL viszont még tartja magát; több VA paneles készüléke van, mint IPS paneles. Remélhetőleg a Media Markt folyamatosan forgalmazza majd mindegyiket.
-
Piftuka
veterán
válasz
maki001 #25472 üzenetére
"A VA panel is minden oldalról jól látható? Szép színt ad vissza?"
Nem, sőt! Kifejezetten rossz a betekintési szögük.
Mondjuk éppen az általad kiválasztott K6950 esetében viszonylag korrekt a képminőség. A többi VA paneles modelljüktől finoman szólva sem voltam elájulva. Életlen, tompa, jellegtelen, alulszaturált képet adnak... egyáltalán nem olyan, ami elsőre az LG tévékről az embernek az eszébe jut.
Neked kell eldöntened, hogy melyik tulajdonság a fontosabb; a széles betekintési szög, vagy a jobb kontraszt!?
Amennyiben VA paneles tévét szeretnél, és találsz még valahol "elfekvőben" Panasonic 50EX700-at, akkor azzal mindenképpen jól jársz. (Az 50EX780-ról nem is beszélve, bár az már nagyon "fehér holló" kategória, és nem olcsó.)
Esetleg érdemes megfontolni a TCL készülékeit, amennyiben az 55 colos méret is szóba jöhet.
-
Móncsa
aktív tag
Sony Bravia KD-55XE8096
Ez a tv miért drágább kb 40 %-al mint a hasonló méretű 2018-as LG-k?
-
RedCactus
senior tag
válasz
golyós #25490 üzenetére
Biztos örülnek majd neked. A képe amúgy milyen? Vajon az 55"-os JVC is ilyen gyenge eresztés lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest