Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezoo
csendes tag
Sziasztok!
érdeklődnék,hogy valakinek van használatból eredendően tapasztalata KingSpec SSD-vel?
http://www.kingspec.com/en/product_xx2.html
előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Meg is jött a napokban ajánlott Samsung 830, 128gb. A lapom egy MSI P55-GD55, ami csak sata 2-es,de ezeket mértem (miután a leírás alapján feltelepítettem, és minden optimalizálást megcsináltam, amikért ezúton is köszönet):
-
Redplee
senior tag
válasz Balage76 #6395 üzenetére
de dvd az van hozzá? sata kábel?
más: az alaplapomnak ez a cucc jó? mert ezen valami marvell vezérlő van, és a driverje mindig problémás
illetve: ez a dolog hogy néz ki? beteszem hdd helyére, dobok egy win8 telepítőlemezt és már mehet is rá a cucc? utána kell állíthatni amik az első hsz ben is vannak? vagy kell előtte valami bios dolgokat matatni?
[ Szerkesztve ]
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
Prego
senior tag
Na tegnap sikeredett beszereznem egy 256GB-os Samsung 830-asat. Próbálgattam a régi rendszeremet átklónozni rá, de aztán nem ment nem ment, úgyhogy nyomtam egy clean installt.
Valszeg az zavarhatta meg, hogy más partícióra dobtam át a Documents,Desktop meg Pictures mappákat.
Viszont eddig egyelőre babának tűnik nagyon[ Szerkesztve ]
Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Balage76
senior tag
-
masholnap
senior tag
válasz Redplee #6390 üzenetére
ajánlott lenne, ha nem lenne 65-70e (és ha nem most jelent meg volna)
én spec. berendeltem egy 830-as simát, de ha valakinek kell windows frissítés, akkor tök okés lehet a csak lehelettel gyengébb sima 840-es. vettem volna 840pro-t, ha nem egy huszassal több a 830-ál.
kb így lehetne felállítani a sorrendet 840 < 830 < 840pro. ez a sorrend akkor válhat látványossá, ha keményen melózol a gépeddel és sokat irkálsz az ssd-re
(256/250GB-s szériáról írtam)[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Redplee #6390 üzenetére
Én a legolcsóbb 830-ast venném. 840 Pro tulajdonképpen egy átcímkézett 830-as, és nincs a 4 között. 840 pro szintén MLC-s, nem rövidebb az élettartama, ugyanannyi, mint a 830-asnak.
840-es akkor éri meg , ha élsz az ingyen ajándék WIN8 Pro Upgrade -el. Szerintem.[ Módosította: CoolMan ]
-
Bodor
veterán
Optikai meghajtó helyén nem biztos, hogy megfelelően fog működni az SSD, ezért én a mostani HDD helyére tenném, és az optikai helyére meg a HDD-t.
Nem kell a keretre 11K-t költeni, van annál olcsóbb, és szép megoldás. Kapsz az optikai részére egy szál húzott alumínium USB-s tokot. LINKEgyébként jó választás az Agility 4 is, de az ajánlottak közül bármelyik hozza ugyanazt a teljesítményt.
#6388) Werkly: De igen. Ebben a topikban keress rá, rengetegszer ki van tárgyalva.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Redplee #6378 üzenetére
Az első három a 830-as szériába tartozik, és a kiszerelésben van különbség, vagyis a hozzáadott kellékekben. Itt tudsz tájékozódni. Szerintem az elcső legolcsóbb éri meg legjobban.
Az utolsó ( már a 840 -es TLC-s szériába tartozik) azért csak 250 GB-os , mert " A sima változat azért 120, 250 és 500 GB a PRO 128,256 és 512 GB-tal szemben, mert itt már gyárilag beállított az OP, tehát neked mint egyszerű felhasználónak nem szükséges további területeket "feláldozni". A 120-ast a win telepítőnél 120GB-ra megformázod és kész, nyugodtan teljesen teleírhatod."
TLC-vel szerelt SSD-knek fele annyi papíron az élettartama, mint a 830-as sorozat MLC-seknek, de gariidő végéig biztos kibírja.
- A 840 és a 840 Pro sorozat minden változatához jár most az ajándék windows 8 Upgrade csomag, ha van eredeti XP-d, Vistád, vagy WIn7-et akkor megfontolandó a 840-esből vásárolni. LINK
Blogomban lévő cikkben rengeteg információ van vásárlással, és beüzemeléssel kapcsolatban, olvassatok.
-
dewfah
tag
Sziasztok!
Hétvégén tervezem beszerezni az új laptop-omat, Lenovo Y580 FULLHD kijelzővel: Intel® Core™ i7-3610QM Processzor / 8GB / 1TB / NVIDIA Geforce GTX 660M.
Gondoltam ideális lenne hozzá, egy optikai meghajtó helyére szerelt OCZ 2.5 SSD SATA III 128GB Solid State Disk AGILITY 4 SERIES - 27 ezer körül mozog + a keret 11k. A gyári 1TB 5400rpm vinyót bent hagyom adatokat tárolni.
Szerintetek jó választás? Grafikai munkára kell, PS5 és Lightroom futna rajta. Renszert meg a PS swap file-t tenném az SSD-re.
Nagyon laikus vagyok sajnos a témában, 3 éve nem is néztem semmilyen hardware-es témát!
Előre is köszi,
Gergő -
Werkly
őstag
Vadi új Samu 830 SSD-n a HD Sentinel miért 99% ír kondícióra? De hibát semmit nem ír! Kösz a választ!
-
Redplee
senior tag
Sziasztok,
SSD-re szeretnék áttérni (rendszer, játékok stb), és pluszban szeretnék használni sima HDD-t tárolásra.
A samsung nagyon szimpatikus, ezek között mi a különbség és melyik lenne a jobb?SAMSUNG 256GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC256B/WW 46e
SAMSUNG 256GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC256D/EU 52e
SAMSUNG 256GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC256N/EU 52e
SAMSUNG 250GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7TD250KW 51eAz egyik nem 256, hanem 250gigás. Miért?
Win 8 OEM-et vennék hozzá. I5 proci megy mellette, és Asus alaplap van, P7P55D-E.
Illetve, olvastam, hogy valamit állítani kell az élettartam megóvása érdekében, ezek mik, és hogy kell megoldani? Illetve, honnan tudom, hogy ez milyen széria? Eddig a 830 ról hallottam jókat, de most pont itt a 840-et reklámozzák. De a fenntiekből semmi sem derül ki. iPon-on néztem ki, 256os ból ez a kínálat.
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
ViZion
félisten
válasz Jok3r1985 #6372 üzenetére
Nincsenek kitöltve a cuccaid. Nem tudjuk milyen alaplap... AHCI drivert telepítetted?[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Jok3r1985
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, tegnap vettem egy ocz vertex 4 128 gb ssd-t, nagy nehezen fel tudtam tenni a windows-t miután kiderült hogy csak a 0-ás sata porttal lehet, viszont nekem túl lassúnak tűnik.
Ahci-ra állítottam a vezérlőt, de még így is az alábbi eredményeket kapom, amik amennyire láttam harmada/negyede a mások által mértnek. Amennyire tudom ezekhez nem kell drivert feltenni, nem is adtak hozzá semmi ilyet, mit csinálok rosszul? -
Traxx
őstag
válasz hadogabi1 #6364 üzenetére
Elég jó munkahelyen és beosztásban dolgozom, de a gépem fő komponensei lassan 5 évesek (alaplap, processzor, HDD, a VGA pedig még régebbi). És igen, nekem 5 év múlva is elég lenne egy 128-as SSD, mint ahogy elvagyok a 320-as HDD-n is.
Egyébként ha SSD vételre kerül sor (és szeretném, hogy sor kerüljön rá), akkor azt fogom jó eséllyel venni, amire a legtöbb gari van, és emberi áron adják, figyelve a megbízhatóságot is. Tehát Samsung 830 (ha kapok), Vertex 4, Crucial m4, vagy ha kicsit olcsóbb lenne, Corsair Force3, és Intel 330 vagy 520 jönne szóba.
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
vendingo
veterán
Már korábban érdeklődtem, hogy milyen 120 gb-os ssd-t ajánlanátok ami nagyon megbízható, de már nem találom a hsz-em.
A kérdést ismételten feltenném:
Milyen 120 gb körüli beépítőkerettel együtt ellátott ssd-t ajánlanátok (sata3), ami nagyon megbízható 25 +/- pár ezer ft környékén? (iponból rendelném)
Holnap már végre eljutok oda, hogy meg is rendeljem.
Előre is köszi.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
masholnap
senior tag
válasz KaiotEch #6366 üzenetére
pár gondolat:
- ugye volt szó róla az egyik SSD cikkben, hogy egyelőre azért más a funkciója egy SSD-nek mint egy HDD-nek. gépgyorsító, időkímélő eszköz, és hát az idő az megfizethetetlen.
- az újabb SSD-k olyan élettartamot ígérnek, mellyel nem kell szégyenkezniük. normál használat mellett egyáltalán nem kell lecserélni 2 éven belül, mivel kibírnak több tíz évet is.
- aki keményen meghajtja az SSD-jét, az valszeg tisztában van azzal, nagyjából meddig ideje van az eszköznek, elképzelhetően melózáshoz használja, hogy időt spóroljon. na aki így áll hozzá ehhez a cucchoz, szinte biztos, hogy még a gariidőt sem használja ki - nemhogy az élettartamot -, és már bedob egy újabb, gyorsabb, nagyobb, fejlettebb SSD-t
- és egészen komolyan: ki az aki bízik a HDD-kben, hányszor elmondták már, hogy legyen biztonsági mentésed? tapasztalatom alapján 5-10 év alatt a HDD-k jelentős része leromlik vagy elhalálozik. egyetlen mai modern SSD-ről sincs ilyen tapasztalat, csak gyorsteszt, de amit ígérnek az van legalább olyan jó, mint a HDD-k élettartama
szerk:
- de mindemellett és sem szeretem, hogy ekkora vehemenciával a szeméttelepnek termel a világ- nem csak a számítástechnikai eszközöket gyártják határesetekre, már elég rég elkezdődött az ipari termelés ilyesfajta elkurvulása
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Azért nem mindenki teheti meg, hogy 1-2 évente cseréljen alkatrészeket a gépében! És igen én ismerek olyan embert aki 80GB-s sima HDD-n elfér. Ezzel igazából csak az a baj, hogy mint ma már mindent, úgy gyártják, hogy garanciáig ne sok baja legyen, de ha az lejár, akkor vágja hanyat magát, hogy vehess másikat.
-
hadogabi1
senior tag
Még valami jön az OCZ Vektor
ez már bizonyított? Nyugodt szívvel ajánlják az ocz fanok? Saját fejlesztésű vezérlő igazán kiemelkedő gyorsaság 5 év garancia? Várom már hogy mikor írjátok hogy bizonyított. Mert samsung 840 kinnt van 1 hónapja de még minden "hozzáértő" ocz fantól azt olvasom hogy nem bizonyított. Javaslom ne ajánljátok ezt a vektort sem kb 1-2 évig majd ha 2 év után sem lesz hibás ami elképzelhetetlen akkor írjátok hogy ajánljátok... Erről szól a fejlődés jön új tehnológia kiadnak valamit vagy jó vagy nem adnak rá x év garit vagy cserélik vagy nem. Ha biztosra akarsz menni vegyél fából készült játékokat vagy kirakóst. Garantált élmény. Végére mégvalami ami elromolhat az előbb utóbb el is romlik.TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
hadogabi1
senior tag
Amúgy szidjátok itt a samsung 840-t hogy tönkre fog menni meg nem bizonyított úristen ki az az ember aki 3-4 évnél tovább tervezi ezzel a 128 v 256 gb-os ssd-vel? Ránézek a gépemre és nem látok benne 3 éves alkatrészt.... ez nem nagyképűség de ha haladni akarsz a teknikával akkor 1 vagy max 2 évente cserélsz mindent úgyis. Az meg hogy tönkremegy nagy dolog gondolom ha már ssd-t veszel van mellette egy vinyód is mert nem hiszem hogy 200 gb körül elférnél. Mit tárolsz az ssd-n gondolom windows 1-2 app meg esetleg game. Tönkremegy? Nemhiszem hogy a hiperszuper mentéseidet képeidet stb-t ott tárolod. Max elveszik 1-2 mentésed. Na meg érdekes ezt a "samsung nem bizonyított" jelzőt hallani hogy bizonyítson? Küljön neked egy tesztpéldányt vagy mi ? Az a meglátásom hogy teljesen mindegy hogy milyen ssd-t veszel persze vannak rossz típusok mindenből de ocz samsung intel stb stb a legújabb modelljei mindegyikkel nyugodt szívvel megvenném bármelyiket. Az meg ha tönkremegy 1 éven belül? Nagy dolog kicserélik erre van a garancia Persze már látom hogy ha tönkremegy 1 samsung is és ide beírják akkor jönnek a nagy ocz fanok hogy na megmondtam Igaz ez fordítva is
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
Bodor
veterán
Nos.
Nem kell félned a Vertex 4-től, az , hogy lelassul, csak átmeneti és kis időre vonatkozik ( és csak akkor ha 75 % fölé megy a telítettsége) , kell a TRIM-nek egy kis idő, míg teszi a dolgát, ahogy más SSD-nek is.
Természetesen nem lenne ajánlott, ha gond lenne vele.
Az ajánlás frissítésekor nem voltam minden információnak a birtokában, és többek között ezért is kértem a hozzáértők segítségét, amit meg is kaptam, ha kell be is linkelem ami az Agiliy 4 és Vertex 4-et illeti. Lerágott téma, és tisztázott mára már a dolog.
Azt sem tudja senki, mert nincs időm mindent leírni, de kértem Vertex 4 tulajdonosokat is, hogy a gyakorlatban teszteljék már le ezt az állítólagos lassulást, és a teszt után arról számoltak be, hogy nincsen érezhető lassulás. Ezek után maradt az ajánlásban mindkét típus.Remélem így már tiszta és világos ez a téma mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
A Vertex 4 Performance vs. storage mode van, h az élettartamot kitolják. Az 1,5 FW javította, nem 50%-nál vált. "Firmware 1.5 is meant to improve the switching between the two operation modes. The enhanced garbage collection algorithms are in fact a revised performance mode which is now enabled for more scenarios."
Teszt is volt, belassult az írás majd visszaállt a sebesség 50%-nál több adattal is.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Valdez
őstag
Üröm az örömben, a Vertex4 egy furcsasága:
- Teljesítmény-mód-ban a meghajtó 50%-os telítettségéig dolgozik. (gyors)
- Sajnos az ssd 50%-os telítettsége után tárhely-módban dolgozik. (lelassul)Mondjuk ezt mondhattátok volna, mielőtt megrendelem a vertex 4-et... (ugyebár a neutron gtx és a v4 közöt filóztam, csak az előbbi egy 5-össel drágább lett volna)
1.5-el is lelassul? -
radi8tor
MODERÁTOR
Az OFFtopic hozzászólásokat kérem befejezni! A szakértők pedig azért vannak a fórumban, mert értenek hozzá. Valamint a személyeskedés sem megengedett semmilyen formában!
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
ViZion
félisten
válasz kerekfej #6349 üzenetére
A kérdéseimre válaszolj mielőbb kérlek.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
kerekfej
addikt
Akkor kérlek bizonyítsd be, hogy voltak FW problémák! Konkrétan a frissítő alkalmazással adódott némi probléma (bizonyos esetekben) amit rekord gyorsasággal újraírtak egy-másfél hét alatt és mindenki boldog volt. Egyébként inkompatibilitás is csak ritka esetben merül fel, kék halálról meg nem is nagyon számoltak be soha. OCZ-knél annál is inkább voltak ilyen problémák korábban. Nem véletlenül lett itt a PH tesztben is a Samsung 830-as modell különösen ajánlott vétel.
Eddig ti nem támasztottatok alá semmit, csak a levegőbe vagy mellé beszéltetek!
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Milyen SSD-t vegyek?
30 ezer Ft körüli, 120-128 GB-os, Windows 7-re, SATA 3-as csatlakozó.
Gigabyte GA-P67-DS3-B3 alaplap-hoz és Intel Core i5 procihoz.
Kevésbé íráshoz, inkább olvasáshoz kell. Jó minőségűt és megbízhatót legyen. Főként játékra (Battlefield 3).
Ha tudtok segíteni megköszönöm!"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
szeva000
addikt
válasz kerekfej #6337 üzenetére
nah ez egy nagy semmi amit linkeltél....majd,ha a gyártó hivatalosan kiad egy infót,azt elhiszem....
Raktam jópár vertexet be,de érdekes módon nincs bajuk.
Igaz nekem mindegy milyen márka,nem agyalok ezen...De a samu 840 TLC-se,hogy jó és olcsó vétel ...ezt főleg nem erőltetném a helyedben. -
dik
őstag
Megkérek mindenkit ne írjon ilyenek az úriemberről mert figyelmeztetésben fog részesülni mint én is kb. 1 hónapja koxx moderator úrtól mert "ámokfutás" amit csinálok és nem ide való. És ha folytatom akkor pihim lesz. Ezt is csak óvatosan merem ide írni nehogy más is így járjon! Én próbáltam szép szóval (nem ment) próbáltam kicsit határozottabban(eredménye figyelmeztetés lett), hogy nem teljesen fer dolog ez az egyoldalúság. Biztos én voltam a hibás még egyszer elnézést kérek érte!
Nekem ocz agility 3 van bevallom kb. 6 hónapja és a világon semmi gondom nincs vele. Teljesen meg vagyok elégedve vele. Ha lesz valami hát istenem ott a garancia. Mindenki előtt ott áll, hogy belefut egy hibásba. Csak akkor nem ha nem vesz semmit se! Ott az ajánlott lista elöl bízni lehet benne. Akik írták bizonyították valamit értenek a történethez. Köszönöm nekik és bátran választanék másikat is az ajánlottak közül.
Most pedig jön a szócsvarás, szókiforgatás része a történetnek,hogy ismét én legyen a hibás. Már látom előre! De én elnézést kérek mégegyszer mindenért..."A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
dnelb
veterán
-
-
turika86
aktív tag
válasz kerekfej #6324 üzenetére
de szeretnék! egyébként én csak a termékleírások szerinti számokat néztem és ott mindig az ocz-nek tűnt magasabbnak az írási/olvasási sebessége.... persze samsungot megbízhatóbbnak találom, szóval nagy dilemma, a 840-nek "csak" 150mb/s az írási sebessége a 830-nak 310 azt hiszem, ocz nél meg 550read 540 write van megadva....
"Time is the fire in which we burn"
-
kerekfej
addikt
válasz turika86 #6321 üzenetére
Akkor vegyél Samsung 830-ast!
-
kerekfej
addikt
válasz turika86 #6319 üzenetére
A 840-es most a hozzáadott Win8 Pro Upgrade miatt éri meg
Egyébként mindkettő 120GB-os.
[ Szerkesztve ]
-
turika86
aktív tag
Szerintetek ocz vertex 3 vagy samsung 840-et érdemesebb venni?!(128gb)
ár megegyező, ja és egyébként macbook pro ba kéne.... plz valaki help!!!!"Time is the fire in which we burn"
-
kerekfej
addikt
válasz KaiotEch #6315 üzenetére
[moderálva]
Samsung 840-es mikor meg se jelent már akkor eldöntötte, hogy úgy fogja beállítani, mint valami vackot a TLC miatt. Közben eddig még 1db-ról se írtak ami tönkrement volna (kezdeti FW problémák voltak, de gyorsan orvosolták is). A kollégáról meg nem lehet azt elmondani, hogy teljességgel pártatlan. Szóval ennyit akartam tudatni.Ha 1 év múlva már csak TLC-s SSD lesz kapható a boltokban, nah akkor mit fogsz tudni majd ajánlani?
[ Módosította: radi8tor ]
-
petXYZW
tag
Üdv mindenkinek!
Mivel van egy jogtiszta win7-em, szemezek ezzel a samsung 840-es (120G TLC) + windows 8 upgrade csomaggal.
Az lenne a kérdésem milyen progival lehet mérni a napi írási mennyiséget, illetve milyen konkrét progit ajánlotok erre a célra? Vásárlás előtt lemérném.
Még egy kérdés:
Mi a különbség MZ-7TD120KW és a MZ-7TD120BW között?A segítséget előre is köszönöm.
-
kerekfej
addikt
válasz KaiotEch #6313 üzenetére
Így szar, meg úgy szar, de mégis veszik. Egyébként meg egészében kell nézni a dolgokat. Az, hogy neked nem tetszik valami benne még nem azt jelenti, hogy valójában is rossz a termék.
Lehet egy TLC-s Samsung SSD tartósabb, mint egy OCZ MLC-s. Mert ugye általában az SSD-ken nem a NAND chipek szoktak elromlani. Egyébként meg miért kell leszarozni az operációs rendszert amit ingyen adnak hozzá, mintha annyit nem érne meg, azt a látszatot próbálod kelteni. Direkt le akarod értékelni, rosszabbnak beállítani, mint amilyen valójában.
-
tomip81
csendes tag
Sziasztok!
A kettő közül melyik az ajánlottabb?
A Samsung 120GB 840-es Win8 proval vagy a 128GB OCZ SSD-SATAIII 2,5" meghajtó Agility 4 Series AGT4-25SAT3-128G ? Mert ahogy nézem a Samsungnak kb negyede az irási sebessége, mennyit számít ez valós használat közben?
A választ előre is köszönöm!
-
kerekfej
addikt
válasz Anfänger #6309 üzenetére
MLC-s az SSD, de volt pofájuk rá 36TB-os kilométer garanciát adni, meg az AES 256bit-et is letiltották még hozzá. Samsung 840 Pro ugyanazt tudja minimum, ugyanabban az árban, csak a fentiek szerencsére rá nem érvényesek. Ráadásul Samsung mellé idén jár Windows 8 Upgrade is bizonyos helyeken.
Magyarul sokat lépett előre az OCZ ennél a modellnél, de még távol vannak az ideálistól.
-
csiky
tag
Hello,
SSD vásárlás előtt állok de nem tudok dönteni.
A kérdésem a szokásos, Ti mit javasoltok?
1. Mennyi az a minimum/maximum ár amennyit szánsz rá?
max 30k
2. Mekkora SSD-re van szükség?
120/128GB
3. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
Win7, vagy ne adj isten 8
4. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII vagy SATA3 a csatlakozó?
asztali gép sata2-vel, de később sata3-as lapot vennék
5. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
jelenleg asus p7p55d -m van de cserélem majd egy újabbra így csak a sata3 érdekelne
6. Szükség van-e feltétlenül beépítő keretre és egyéb kellékekre az SSD-hez?
keret nem kellAmire használnám: rendszer, szokásos programok, ps, dw, és a world of warcraftnak kell még rajta lennie. (ez utóbbi óriási MPQ fileokban tárolja az adatokat)
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Két út vezetett az őszi erdőn, de nem mehettem végig mind a kettőn.
-
Greg_H
csendes tag
Ebben a kérdésben tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm!
-
ViZion
félisten
válasz Kalandor #6303 üzenetére
Bizony, én is "lefikáztam" az XP upgrade akciót, mert ha OEM-re frissítek az nem nagy bót... De linkelték, hogy már az OEM is áttelepíthető másik gépre, miután teljesen el lett távolítva.
Nem tudom hol volt, még talán az akciós netes upgrade topikban.
Link: tehát előtelepítettel vásárolt gépnél az OEM továbbra is kötött. Sőt, 64-32 bit sem gond ahogy olvastam.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
Elvileg a cég nevére kell legyen számla, vagy másolat. Ha otthonra veszed akkor szvsz nem kell ez, de M$-t felhívod megmondják.
Kalandor: változott az OEM, ez is "dobozos", abban az értelemben, hogy ha gépedről teljesen leszeded, akkor másik gépre is telepíthető. Korábban nem ez volt, engem is kiokosítottak, h már ilyen, ez mindenképpen jó pont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Samsung 860 EVO 500GB
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest