-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
novicento
csendes tag
Tud nekem valaki szerezni 1043ND-t?
Budapesti vagyok, és eléggé SOS lenne. -
novicento
csendes tag
TP-LINK TL-WR1043ND mától 16900 az Extreme Digitalnál!
(no affiliation nor endorsement) -
novicento
csendes tag
válasz Sk8erPeter #8430 üzenetére
Dehogynem.
Az említett hibát az okoz(z/hatj)a, hogy az ip_conntrack modul (ipchains) a router firmware-jében egy igen régi (ucLinux) változatról van "lopva" - szinte az összes routernél.
Ez pedig bugos, nem szabadítja fel a nem használt "bucket"-eket.
Magyarul egyszercsak megtelik a memória, és csak a reset segít.Mit tudsz ez ellen tenni?
- Hozzászoksz, hogy resetelsz (egy /egy?! az összes!!/ olyan "neves" gyártótól, aki GPL kódból "lopja" a saját firmware-ét, gondolom nem várod el, hogy hibákat fog javítgatni, majd !KIRAKNI! free-be a javított kódot!!).
- Leszoksz a világ legszarabb "fájlbeszerzési" lehetőségének, a... tadamm... TORRENT-nek a használatáról (eszi a conntrack táblát rendesen!), és keresel valami civilizáció-kompatíbilis módszert (pl Rapidshare havi3k).
- Keresel egy hozzáértő fejlesztőt /khm khm/, aki - valószínű prémium tarifáért - segít megoldani azt a problémát, hogy se te, se a routered gyártója nem XXI. század-kompatibilis, azaz a torrent vs. lopottGPL dilemmát.
Ezzel ki is nulláztuk az összes lehetőséget.
A szakrális manipuláció, azaz "kétmiatyánk, hogy a DD-fejlesztők vagy Vlad kijavítsák neked" lehetősége szándékosan kimaradt. -
novicento
csendes tag
ha töltesz le... szeletenként 1 bejegyzés.
ha seedelsz... szeletenként, userenként, szakadásonként (nem a te szakadásod) 1 bejegyzés.tehát, ha passzív vagy, az 20 helyezés hátra a "resetelési valószínűség" listán.
ha NEM használsz UPnP-t, hanem static forwardot, az pedig újabb 100 helyezés vissza.tehát az UPnP-sek vannak a "legveszélyeztetettebb" helyen.
meg akik nem tiltják le az ICMP ECHO kérést (ping).
de ugye ilyen utóbbi nincs, 2010-ben...egyébként, igen, biztos vagyok.
volt egy lakótársam, ő torrentezett.WL-500gP-m volt, abban ugye 32M gyárilag a RAM. CDMAWIFI futott rajta.
ahogy a srác beköltözött, router elkezdett fagyni. hetente 2x reset minimum.
(addig semmi baja nem volt)na mondom, annyi baj legyen, SDRAM csere, 128 MB upgrade.
sdram_init, manual_boot_nv beállít. confirm, 128MB visible.
tök jó...
...3 hétig, aztán megint fagyás.akkor vezettem vissza az ip_conntrack modulra a drámát.
és meg is fixáltam..de persze nem postoltam publikusan. milyen egy szemét vagyok.
viszont a Cisco (linksys router, sci. atlanta modemek) két "körben" is fut a bíróságra a FSF keresetéből kifolyólag.
az edimax meg "megrettent" anno, és ki is rakta a "forráskódot" néhány cuccához.
mert ők, az igazi szemetek ugye, még pénzt is kerestek vele.
nem is egy doboz cigi árát..szóval, igen, a conntrack dologban biztos vagyok.
Beri, sajnos, én elítélendő nyárspolgár, túl kevés idővel rendelkezem ahhoz, hogy tudjam, milyen is egy "blikk-címlap".
lehet, előfizetek rá, mert túl sok időm pazarolom fejlesztésre, meg egyéb hülyeségre. Ha erről lemondanék, a Blikk-olvasáson kívül temérdek időm maradna intellektuális dolgokra.
például a tiedhez hasonló, irigylendően értelmes és tartalmas dolgokat írogatni effajta fórumokra. -
novicento
csendes tag
válasz Speeedfire #8471 üzenetére
hmm thx! én az enyémet még ott vettem, tavaly novemberben, de akkor még alig volt 20 alatt..
-
novicento
csendes tag
válasz Speeedfire #8475 üzenetére
hehe
5 évLOL... én konkrétan örülnék, ha elérném a 20%-os érzékelt valószínűségét, hogy a mai garanciaidőknél az értékesítő cég tovább bírja csődeljárás nélkül...
PS. az előző témá(k)hoz: a 2.6-os kernelekben már természetesen iptables van, de ez a lényegen (hogy az is szarul) nem változtat.
-
novicento
csendes tag
ja, még annyit...
- igen, az én 1043ND-m is fagy.. amikor a grafikus itt torrentezik.
- a lényeg itt van:
Memory: 30146k/32768k available (1408k kernel code, 2600k reserved, 297k data, )
valamint
ip_conntrack version 2.4 (256 buckets, 5120 max) - 240 bytes per conntrack (wr1043nd bootlog over rs232-ttl)ez még 16 mega RAMra van fordítva... 5120*240=12288000 byte, azaz gross 12 mega..
és szar
de még nincs kinn a gpl forrás a tp-link lapján, szóval nem állok neki forgatni rá egy owrt-t.
EDIT: váá! megint átaludtam...
OWRT r19839 már támogatja, a GPL kód meg majdnem ugyanaz, mint a 941ND-hez..
(a switch ugye nem igényel kifejezett drivert...)[ Szerkesztve ]
-
novicento
csendes tag
válasz Speeedfire #8655 üzenetére
igen, procit is lehet cserélni. főleg, ha meghalt, ugyanolyanra.
de azt azért megnézném, hogy a "barátod, aki vágja az SMD forrasztást", hogyan rak fel egy nem felgolyózott broadcom stb. SoC-t...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ukrajnai háború
- Windows 11
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Projektor topic
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Hibátlan állapotú Apple TV 4K 32GB 4K/HDR média lejátszó eladó!
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest