- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ASUS ROG Ally
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Emelkedik a korábbi generációs Intel CPU-k ára
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capella
senior tag
válasz
fery02 #107990 üzenetére
Ezek szerint van olyan routered, amivel működik.
Csináld azt, hogy azzal a routerrel állítsd be az extender csatlakoztatását. Ez nem a hardverhez kötött, hanem a WiFi kapcsolat a lényeg.
Gondolom annál más az SSID, mint a WR841-en használt. Ez nem gond.
Állítsd ideiglenesen be a működős routeren azt az SSID-t és jelszót, amit a WR841-en használsz, és csatlakoztasd az extendert. Ha rendben, akkor nagy valószínűséggel jó lesz máshol, máskor is. Kihúzod a dugaljból, és a másik helyszínen meg bedugod.
Csak azért nem írom a 100 %-ot, mert tapasztaltam és írtam, hogy időnként nem akar csatalakozni a wifire, sárga a LED. Háklis egy cucc. Nekem is volt, hogy többször és ide-oda dugva kellett beállítani.
A beállítós routereden meg ezután visszaállíthatod az eredeti SSID-t, jelszót.Egyébként én pont ezt csináltam, csak az SSID-t nem kellett változtatnom, mert nálam célszerűen ugyanaz mindkét helyszínen, illetve most már több router és hálózat mellett csak maradtak ugyanazok is a többi mellett.
Amikor megjött a cucc, beállítottam, azután a másik helyszínen bedugtam. -
Capella
senior tag
válasz
fery02 #107918 üzenetére
Van olyan speciális karakter, ami megy a range extenderrel.
Ha jól emlékszem alapértelmezetten a _Plus tagot fűzi az eredeti SSID-hez, amit majd át lehet állítani, hogy azonos legyen.
Nekem van olyan SSID-m, amiben szóköz van. Az általam használt eszközökkel semmi gond, de találkoztam már olyannal is, ami nem ette meg a szóközt.
Persze léteznek "egzotikusabb" speciális karakterek, amikkel inkább lehet probléma. -
Capella
senior tag
válasz
fery02 #107909 üzenetére
Nekem nem volt semmi gondom a Mi Wi Extender Pro-val. Használtam egy ideig a 2,4 GHz-es elérés hatótáv növelésére.
TP-Link TL-MR3420 routerrel működött szépen, de Redmi AX5 és Xiaomi AX3600 is gond nélkül. Mondjuk utóbbiaknál nem lenne kunszt, ha egyébként kunsztnak kellene lennie.
Én azt gondolom, hogy ez nem router típus függvénye, valami egyéb gond lehetett. Igaz nem kerestem rá a neten, hogy létezik-e ilyen kompatibilitási probléma ezzel.
De kérdezd meg a ChatGPT-t.Közben jerry311 konkrét tanácsokat is adott. Igen, és is a másik router mellett állítottam be persze, és a használt SSID-m se bonyolult ezekhez, 6 karakter. Talán ezért sem volt gondom.
Hoppácska, megszépítő múlt
, olyan gondom mégiscsak volt a range extenderrel, hogy néha nem akart csatlakozni, ha átdugtam egy másik konnektorba, csak villogott sárgán a LED, vagy talán áramszünet után is előfordult.
-
jerry311
nagyúr
válasz
fery02 #107909 üzenetére
Mindkettő csak 2.4 GHz és b/g/n, tehát pont ugyanazt a nyelvet beszélik.
Fontos, hogy az extendernek látnia kell még az eredeti Wi-Fi-t megfelelő jelerővel, különben halottnak a csók.
Első körben megpróbálnám beállítani a TL-WR841N V12 néhány méteres közelében, ahol biztosan van még térerő. Utána lehet messzebb vinni.
Minél messzebb viszed, annál gyengébb a térerő = lassabb Wi-Fi, amit tovább tud osztani, és az osztás miatt is lassul eleve kb. a felére.
Ha van speciális karakter a jelszóban vagy SSID-ben, akkor azt (legalább egy teszt erejéig) kivenném. Néha tudnak vicces dolgokat okozni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- One mobilszolgáltatások
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS37701 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3666 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256GB SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest