- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- Objektívek topikja
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
gatto_
senior tag
válasz
LonGleY #24737 üzenetére
Ja, a nyomtatót simán meg lehet osztani a hálózaton, nálunk is úgy van az irodában. Viszont a szkenner funkciót egy samsung multi gépen nem tudtam megosztani. Csak azon a gépen hajlandó menni, amelyik gépbe be van dugva. Hiába raktam fel a drivert a többi gépre, nem megy.
Lehet hogy valami dedikált nyomtató szerver kütyü lenne a megoldás, de én olyat még nem láttam közelről. -
gatto_
senior tag
válasz
LonGleY #24732 üzenetére
Ha az Asus N10U-t választod, vagy vetted meg, akkor az én tapasztalatom szerint a nyomtató/szkenner megosztása több gép között nem zökkenőmentes. Nálam egy Epson sx130-as multi készülékkel úgy működik, hogy valamelyik gép prioritást élvez a kettő közül, és ha az kilép a hálózatról, akkor működik a másikon. Egyszerre nem. Erről találtam is egy leírást az Asus oldalán a FAQ-ban nagy bosszúságomban, úgyhogy akkor megnyugodtam, hogy ez ilyen, és nem én bénázok. Aztán lehet, hogy a nyomtató nem támogatja ezt a módot, de minden esetre hálózati nyomtatóként probléma lehet.
Az USB megosztása, egy hubbal működött nálam, egyszerre látta a nyomtatót, és a bedugott pendrive-ot is. De ennyi.Megnyitni a pendrive tartalmát már nem tudta. Ha kikapcsoltam a nyomtatót akkor hibátlanul kezelte a pendrive-ot. Lehet, hogy egy külső áramforrással meghajtott vinyó működne, de nem tudom megpróbálni, mert nincs olyanom.
-
válasz
LonGleY #24676 üzenetére
A hálózati mentés miatt érdemes lenne a 3rd party firmware felrakása, nem biztos, hogy a gyáriban van olyan lehetőség amely a backup-hoz kell.
Háózatos (LAN/WLAN) csatlakozás esetén nem szól bele a router firmware-je a szkennelésbe, megy az magától is.
Ha a net nem gyorsabb mint 60-70 Mbps akkor elég lesz a TP-Link 842ND vagy a Asus N10U is.Jó megoldás lehet ha a HDD berakása egy olcsó NAS-ba. Ennek előnye a jobb beállítás/több szolgáltatás, hátránya a magasabb ár.
-
-
lolchief70
aktív tag
válasz
LonGleY #24660 üzenetére
Hello!
Tegnap estem át a "paradicsomozáson".
Nálam is ez volt az első ilyen móka.
A végeredmény nagyon tetszik, így tényleg mindenre képes a router(ASUS RT N10U), Usb Hdd, Samba, torrent stb stb.
De még a profi leírás segítségével is 3-4 óra volt mire végeztem. Most jön a tesztelés!Úgyhogy mindneképpen megéri!
-
LonGleY
veterán
válasz
LonGleY #24646 üzenetére
A LINKSYS WRT160NL-t néztem ki dd-wrt-vel, ami már kezelné a nyomtatót (ami egy Sharp AR-5516N, melynek van hálózati csatlakozója is), és a router USB-jére rá tudnék kötni egy merevlemezt. Így funkcionális lehet a rendszer? Egyébként még van egy rakat különféle switch-ünk is, ha az segít bármiben is (igazából nem nagyon lesz több gép bent).
-
válasz
LonGleY #19421 üzenetére
A Tomato Firmware-ben nagyon egyszerűen, és részletesen konfigolható ez a funkció, az Access Restriction menüpont alatt! Bár ebből sajnos itt az emulátorban nem sokat látsz, mivel az Add gomb már nem működik, ahol is a lényeg lenne, de valami ilyesmi van mögötte...
Ez a firmware elég sok Linksys routeren működik, többek közt az E2000-el (WRT320N) is, de az url mellett sok egyéb dologra lehet szűrést beállítani, mint az fentebb látható is. Portszám, protokoll, IP cím, Layer7-el akár alkalmazások szerint is, vagy éppen tilthatod az ActiveX-et, P2P-t...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest