-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
balojazz
aktív tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Hát pedig nem lehetnek gyorsabbak a kliensek WiFi 7 routerrel sem, mint az ISP gigabit sávszélesség, amit meg még a WiFi 5-ös kliensek is tudnak. Ha a WiFi 6-os router tudja 880 megabittel rádión etetni a HO laptopot vagy az AC-s asztali gépet egy másik szobában, akkor a gigabites netemet maximálisan kihasználom. Azt meg garantálom, hogy nagyobb területet és egyenletesen nagyobb térerőt tud 2 db 20 ezres AX router ethernet backhaullal, mint 1 db 40 ezres BE. 1 db ilyen kütyü nem tudná kiszolgálni a 2 szintet meg a hátsó- és előkertet, plusz utp-n etetni a fönti-lenti szobákat, tévéket stb: a LAN-hoz a portja kevés, a WiFihez pedig, hogy egyedül van. Kis lakásba persze biztos ez a jobb, de ott sem költséghatékony, nagyobb helyen meg elvérzik egyedül.
-
LeadR
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Én értem a logikát és az érveket a wi-fi 7-ttel kapcsolatban, de az asztali gép ahol nekem számít, az úgyis UTP-vel megy, a többinél meg teljesen mindegy. Nem tudok olyan szcenáriót, ahol egy telefonon vagy más jellegű okoseszközön számítana, hogy mondjuk 300 vagy 500mbit. (Hiszen a mostani is bőven elég, és ez még messze a wi-fi 5-ös szabvány, ja és ebben a pillanatban is (meg általában is) 500mbit-et mérek (12ms) telefonon, ami egyébként a mostani ideiglenes netem max sebessége.)
Totális pénzkidobás lenne 40-45ezret ellőni erre (hiszen akkor már minimum a be58u jöhetne szóba), ha 3-4 év múlva majd megkapom kb. ugyanezt 20-25-ért, (de szerintem még akkor is irreleváns lesz).
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- HP Probook i5-7th, 8/128 Notebook
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Gubek-Einste
Dr.NX