Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

nagyúr

válasz nandow #107761 üzenetére

Omada AP-okhoz akkor jó egy vezérlő, ha legalább kettő vagy több van belőlük.
    Ha nincs vezérlő, akkor a seamless roaming nem fog menni, minden más igen.
    Vezérlő lehet már felhős is, ehhez nem kell külön kütyü, csak net meg egy TP-Link fiók. És asszem ingyenes is.
    Omadás AP-okat csak Omadással tudsz kiegészíteni, mással sajnos nem.
    A kerek, plafonra való AP-ot is felrakhatod függőlegesen a falra, de azzal számolj, hogy hátrafelé már nem sugároz jól.
    Nálam is csak falra tudtam szerelni egyet és nem volt jó a vétel mögötte. Ki kellett egészítenem egy másikkal.
    Használtpiacról szereztem.
    A szolgáltatói eszközt meghagyhatod routernek, wifit kikapcsolod benne és azt rábízhatod az AP-okra, vagy Mesh routerekre.
    Asus-okkal nem vagyok képben.
    Én Omadázok itthon.

• Gubek-Einste

Topikgazda

válasz nandow #107761 üzenetére

Ha nincs ilyen vezérlő, akkor milyen tulajdonságról kell lemondanom? Működik a redszer, csak valami speciális dolog nem működik? Vagy alapjába véve nem működik semmi?
    Mint önálló eszközök fognak működni vezérlő nélkül mivel nem lesz ami irányítsa a hálózatot.

Illetve nem vagyok benne biztos, hogy jól értem-e az összefoglalót. Ha lenne az emeleten egy Omada AP, akkor azt a földszinten nem tudom kiegészíteni pl egy Deco M4-gyel? Csak Omada termékkel tud mesh hálózatot kialakítani?
    Igen, csak azonos termék vonalon belül kompatibilisek az eszközök.

Látom meg van különböztetve az Omada termékeknél, hogy mennyezeti (kerek forma) vagy fali (szögletes). A kerek mennyezetit is fel lehet tenni falra?
    Igen, a fali típusok olyanok amelyeket közvetlenül a fali aljzat helyére kell feltenni.

Kellene egy AP a földszintre is valahova, vagy a szolgáltatói eszközt bridge módba téve kellene egy másik router?
    Elég egy AP is de ha már több eszközt szerzel be akkor érdemes lenne mesh hálózatba szervezni őket így lentre egy megfelelő router használata ajánlott lenne.

Az általad linkelt Omada termékekhez kell még plusz vezérlő. Ha nem szeretnék ilyet, jó lehet egy Asus EBA63 is? Ha jól láttam, ez PoE képes. (más PoE képes fali/mennyezeti Asus AP-t nem nagyon találtam, de lehet rosszul keresek)
    Igen, megfelelő lehet.

Ha egy ilyet elhelyeznék az emeleten, ez bővíthető a későbbiekben a földszinten egy Asus ZenWifi XD4 Plus-szal?
    Igen mivel mind mindkét eszköz AiMesh kompatibilis így egységes hálózatba szervezhetőek.
    Jobb lenne egy normál külső antennás router lentre a szolgáltatói eszköz mellé. Ha nem elég akkor korlátlanul lehet még bővíteni más AiMesh eszközökkel a hálózatot.

Új hozzászólás Aktív témák