- VR topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Az Intel volt vezére beismerte, hogy benézte az AI-t
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. július
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dreddy32 #52421 üzenetére
Egy barátom vett ilyet, problémás volt, próbáltam segíteni neki, nem ment.
Az volt a gond, hogy egyrészt viszonylag gyenge volt a wifi, bár ezt még meg tudtuk volna oldani a leváltandó routerrel, azt már nehezebben, hogy a sebessége (WAN és LAN felől egyaránt) nagyon ingadozott, a 120-as net leesegetett 30-ig, a fájlmásolási sebességgörbe pedig olyan volt, mint egy haldokló EKG-ja.Visszavitték és egy valamivel drágább TP-Linkkel élnek azóta boldogan, kisegítő AP nélkül.
MaCS
-
-
válasz
Drexler22 #52401 üzenetére
Nagyon sokszor írtuk már, hogy az N18u tényleg jó.
Ha nem kell az 5 GHz, az AC sebesség, akkor optimális választás.Legfrissebb tapasztalatom az enyémmel: alapteljesítményen (100 mW), közvetlen rálátással a házra, de egy 20 centis homlokzati falon át a Note4 telefonommal úgy tudtam Viberen majdnem egy órán át telefonálni, hogy a túloldalt kifogástalanul, szakadásmentesen hallottam, őt engem kisebb kihagyásokkal.
MaCS
-
Nem okoskodni akarok, de ha jól értelmezem, lazák voltak a hollanderek.
A laza és a kulccsal meghúzott között azért van játéktér, aminek a közepén van a kézzel meghúzott.Nem vagyok ugyan szerelő, de az elmúlt 4-5 évben legalább öt helyen szereltem koaxos hálózatot, mindenhol kézzel húzva meg az anyát -- és sehol sincs gond a hálózat minőségével.
Az egyik hely viszont tele volt a csatlakozóba beleroppantott vezetékmaggal -- na, ott előtte kulccsal húzták meg az anyát.MaCS
-
válasz
spgabor #52186 üzenetére
Ha a 2,4 GHz-es sáv nem zsúfolt, akkor szerintem Asus RT-N18u. Picivel a keret fölött, de esköszöm, megéri azt a párezer forintot.
Nagyon stabil a wifije, nálam alapteljesítményen is elég a kertre 15-20 méteres körben. A wifi persze lutri, de ennél a routernél az árkategóriájában nemigen lelsz jobbat.MaCS
-
válasz
YellowFlash #52172 üzenetére
Kedvencem a rackszekrénybe tett 841-es router volt fektetett antennákkal, a háztól leválasztott technikai helyiségben. Az elvárások szerint 4 szintet kellett volna ellátnia wifivel.
MaCS
-
válasz
SunMount3r #52170 üzenetére
Így van, de az AsusWRT-ben mégis kapcsolható. Tekintettel arra, hogy több vendéghálózatot is definiálni lehet, lehetőség nyílik némi szelektivitásra.
MaCS
-
-
válasz
gurabli #51978 üzenetére
Szubjektív véleményem:
Anno és is idegenkedtem az Asustól, amikor a nagyon kedvelt 1043-ast váltottam le, de az itteni vélemények alapján beszereztem egy N18-ast.
Ég és föld -- az Asus javára mind rádióteljesítmény, mind kezelhetőség szempontjából. Az AsusWRT nagyon jó, a ráépülő HGG-vel még több funkciót kapsz, ha pedig extra dolgok kellenek, ott a Tomato. (Típusellenőrzés után.)MaCS
-
válasz
Ed McLeves #51879 üzenetére
Ez az, saját topicja is van.
Nagyon jól összerakott készülék, príma wifivel. A gyári szoftvere is nagyon jó, de van HGG nével doppingolt gyári, illetve Tomato is.MaCS
-
válasz
Ed McLeves #51874 üzenetére
Ha jól értem, azt akarod elérni, hogy a nethez az itthoni géped csatlakozzon, és Te azon keresztül élvezd ezt a távolból, hazai szolgáltatód IP-címével.
Erre az Asus routerek jelentős része gyárilag alkalmas (VPN-szerver). Jelenleg én is ezzel szórakoznék az N18-asommal, de valamit rosszul állítottam be, amivel jól kizártam magamat.
MaCS
-
válasz
lyzzard #51852 üzenetére
Ha felteszed is a padlásra, de a plafonig érnek a falak (amint az lenni szok'), akkor nemigen nyersz megkerült falat, de elvben már azzal is veszítesz, hogy a fal nem derékszögben metszi a router és a kliens közti szakaszt. Elvben tehát így gyakorlatilag nyereség nélkül áldozod be az egy síkban elhelyezkedő eszközök előnyét.
A gyakorlat nálam igazolta ezt az elméletet, de érdemes kísérletezni, előfordulhatnak vicces visszaverődések, de ennek azért elég csekély a valószínűsége.MaCS
-
válasz
kentucky #51848 üzenetére
Éppen a napokban szórakoztam egy N18 - AC55 - 841 trióval.Az egyedül vizsgált paraméter a wifi-teljesítmény volt.
Különösebben sok helyzetet nem vizsgáltam, mert egyetlen lehetséges hely volt a router számára, de hátha ez is jelent valamit:Tetőtér, 2,5. emelet, az ellenpont egy notebook kb. 20 méterre, egy B30-as falon túl a kertben.
Az N18 stabilan hozta a 20/15 Mpbs sebességet, ami maga a net sebessége, tehát nem a wifi volt a szűk keresztmetszet.
Az AC55 kapcsolódott ugyan, de nem volt stabil a kapcsolat, 1-2 Mbps átlagokkal ment az datfolyam.
A 841 a külső antennái ellenére bár látszott, nem sikerült kapcsolódni hozzá.Mindez 2,4 GHz-en.
MaCS
-
válasz
lyzzard #51838 üzenetére
Ha 20e Ft környékére felmehetsz, akkor inkább Asus RT-N18u. Jobb a wifije és a gyári kezelőfelülete is.
Lentebb elég sokat áradoztam róla, nálam egy elég nagy házat és a környékét szolgálja ki.
A padlás viszont nem feltétlenül jó hely egy routernek, mert:
1. Meleg lehet, hideg lehet,
2. Jobb minél inkább síkban lenni a wifiantennákhoz képest a jobb vétel érdekében.MaCS
-
válasz
fogtunder #51746 üzenetére
Igen, köszönöm, az emulátort is nyomogattam, sőt, készülék is volt a kezeim között, de működő tesztkörnyezetet nem tudtam összállítani, tapasztalatom/tudásom meg alig.
Azt látom, hogy elvben mennie kellene, mondjuk Client Router módban, csak gondoltam, hátha van konkrét tapasztalat.Köszönettel: MaCS
-
válasz
fogtunder #51735 üzenetére
Valamennyi azért van...
Én már egy ideje szórakozom egy, a CPE210-höz eléggé hasonló elődmodellel, egy WA7210-essel, és meglepő módon nem elhanyagolható lefedettséget tapasztalok mögötte is. Pillanatnyilag (remélhetően ideiglenes megoldásként) éppen közel egyenesszögben működik WDS-üzemmódban, azaz a háta mögött kb. 5 méterrel + főfal, elvben tehát vakzónában működő router wifijét emeli tovább egy távolabbi célponthoz, meglepően jó hatásfokkal.
Ezzel számolni persze nyilván nem lehet, nem ellentmondani akarok Neked, csak érdekességként említem meg.
A wifi a hullámhossza következtében egyébként elég vicces visszaverődési jelenségeket tud produkálni, volt nekem még a hősi időkben egy kalandom egy vázával...Egyébként erősen foglalkoztat a gondolat, hogy CPE210-esre váltsak.
Ugye azon is megoldható, hogy egy általa fogott wifi-jelet (akár vendéghálózatit) UTP-n egy router WAN-portjába továbbítsa, hogy az aztán saját IP-tartományú LAN-t csináljon belőle?
A két UTP-csatlakozó mire használható rajta?Köszönettel: MaCS
-
válasz
inf3rno #51731 üzenetére
A 100 mW-nak szabályozási oka van, hivatalosan nem lehet erősebb az adóteljesítmény. (Bár ténylegesen ez is összetettebb probléma...)
Fontos tudni továbbá, hogy az adó teljesítményének növelése távolról sincs lineáris viszonyban a hatótávolsággal.
Bár, amint azt mondani szokás: a rádiófrekvenciás hullámok tudománya már a fekete mágia körébe esik, GHz-es tartományban egy körsugárzó adó esetén jó közelítéssel elmondható, hogy mivel a terjedés nagyjából horizontális, tehát síkban gondolkozunk, a hatótáv a sugárzási teljesítmény négyzetgyökével arányos.Az Asus meg jó.
MaCS
-
válasz
Gubek-Einste #51696 üzenetére
Fut nálunk ez a kertlakbénázás, amivel már hetek óta boldogítom a hálózathoz értőket.
Ennek keretében (miután megvettem a kültéri AP-ot) ma kiokoskodtuk, hogy atetőn ugyan nem hatol át a wifi, viszont van egy szekrény egy tetőablakkal szemben, és ha abba tesszük az N18-ast, annak a jele bizony bőven elegendő a célojjektumnál -- csakhogy ugye "vissza is kell kiabálni"...Erre a célra egy TP-Link 841-est találtunk, ami majdnem elég jó is, abszolút határeset.Ha csak 15%-kal csökkentem a távolságot, máris stabil és gyors lesz a wifi az ő irányából is. Innen az ötlet, hogy érdemes lenne kipróbálni egy olcsó routert nagyobb jelerősséggel -- zavarni biztosan nem zavarunk senkit, mivel több száz méteres távolságban nem lehet más hálózat.
MaCS
-
Mi alenne az a bk. legolcsóbb router, aminek a wifi-teljesítményét CFW-rel feljebb lehet tornászni? AP-nak kéne...
Köszönettel: MaCS
-
válasz
intensa_man #51571 üzenetére
Az N18-kiforrottabb, stabilabb, jobb a wifije, van benne Download Master -- de csak 2,4 GHz-es.
Ha nem kell az 5 GHz, akkor remek router.MaCS
-
válasz
gecsoz #51508 üzenetére
Nem mindenben értek Veled egyet.
Abban igen, hogy a sebesség ész nélküli növelése már valóban túlmutat a reális igényeken (a jelenleg dívó torrentezési gyakorlatot nem tartom annak).
Én is egy három szintes családi házban lakom, aminek érdekessége, hogy lefelé irdatlan mennyiségű vas, felfelé nulla van benne. Jelenleg az Asus AC87-es, ami nem egy gyenge darab, szépen ellátja a ház minden szegletét 5 GHz-en is, amire egy AC56-os nem volt képes a belső antennáival.
De a külső-belső antenna nem egy értékmérő, de külső antennával bizony könnyebb jó vételi-adási feltételeket teremteni, mivel nincs méretkorlát és szabadabb a pozicionálás.
Antennák között simán lehet durva minőségbeli különbség, de ha csak a fizikát nézzük, tehát azonos felépítésű és minőségű két eltérő nyereségű antenna közül horizontálisan a nagyobb nyereségű fog messzebb sugározni -- cserébe a vertikális szöge lesz szűkebb. Tehát nagyon is van jelentősége ennek a paraméternek, csak pont nem úgy, ahogy azt sokan képzelik. Több szintes házba például pont nyerő lehet a kisebb dB-érték.
Az iránykarakterisztika miatt törvényszerű, hogy az antenna tengelyében gyengébb a térerő, mivel a botantennák radiálisan sugároznak. Na, pont ezen tudsz segíteni a külső antennák döntésével -- persze a hatótáv és a beam forming rovására.MaCS
-
Az N18 a külső antennáival nagyon jó térerőt produkál.
Összehasonlítási alapn az AC56-os, aminek tudtommal hasonló antennái vannak, mint az N56-osnak. Az AC56-osnál sokkal jobb a lefedettsége nálam az N18-nak. Az AC56 az acélgerendás födémes pincét már nem látta el wifivel, az N18-as igen.MaCS
-
válasz
Lasersailing #51429 üzenetére
Éppen a napokban hasonlítottuk össze egy TP-Link 1043 v3 és egy Asus RT-N18u wifijét, igaz, csak egyetlen irányból -- ami az adott körülmények között fontos volt.
Az Asus már a gyári rendszerrel is stabil kapcsolatot létesített ott, ahol a TP-Link még nem is látszott.De ismétlem, ez egy nagyon specifikus próba volt.
Másrészt viszont az Asusról tudom, hogy könnyedén emelhető a teljesítménye (ami egyébként szabálytalan), illetve sokkal jobbnak tartom a gyári rendszerét.MaCS
-
Lehet, hogy érdemes megfordítani a logikát, és a routert egy-egy WAN-LAN kábellel telepíteni a rádiós szempontból jó helyre, a padlásra a router LAN-kábelére meg egy switchet tenni.
De a wifi mindig adott helyen, adott körülmények között bizonyít, úgyhogy előre csak valószínűség van, még az is lehet, hogy elégedettek lesztek a padlástéri routerrel (bár szerintem ellenjavallt).Én eddig az Asus RT-N18u-t használtam médiatárhelyként, és 23/26 Mbps-os fel/letöltési sebességet produkált USB-s HDD-vel. Ez persze függ az egyéb hálózati forgalomtól is, de ennyit tudhat ez a típus.
As Asusnak ráadásul van egy AIcloud nevű sajátfelhős megoldása, ami elég jónak tűnik.
MaCS
-
Amellett, hogy nem lenne mellékes ismerni a költségvetést, (és olvass vissza a pár perccel ezelőtti beírásomhoz, 20e Ft-ért szerintem világbajnok az Asus RT-N18u) NAGYON nem ajánlom a padlásteret a routernek.
Egyrészt azért nem, mert a nyári meleg biztosan nem tesz jót neki, másrészt azért, mert a GHz-es hullámsávban már nagyon horizontálisan, helyesebben az antennára merőlegesen akarnak terjedni a rádióhullámok, oldalmetszetben egy szép fektetett nyolcas formában rajzolva meg a térerőeloszlást. (Minél nagyobb az antenna nyeresége, annál lapítottabb a nyolcas.) Ennek megfelelően az a jó, ha a klienseszközök minél közelebb vannak az adó (antennák) síkjához. Ha ez a padláson van, akkor lesz pont alatta egy ha nem is vak, de gyengébb vételű pont, gyakorlatilag éppen a házban.
MaCS
-
Tegnap leváltottam az Asus TR-N18u-t egy AC87u-ra.
Az első tapasztalatok megdöbbentőek.
B30-as téglából épült ház közepén van a router helye.
Az N18-cal nagyon elégedett voltam, mert a ház körül 10-15 méterre simán tudtam a Note4-gyel csatlakozni a wifihez és letöltéscentrikus műveleteket végezni, pl. böngészni.
Az AC87-nél ez a távolság 2,4 GHz-en 50-55, 5 GHz-en 35-40 méterre tolódott ki!
MaCS
-
Nem tudom, most melyikre gondolsz, de sajnos természetes, hogy nem minden eszközben van mindenre driver.
Érdemes utánakeresni mind a gyári, mint a CFw-s lehetőségekre (mindkét routerre van CFw.)Nálam speciel mindkét említett router kezelte a Huawei E3131 3G és a D-Link DWM222 4G sticket.
MaCS
-
Egy igazán informatív cikk profiktól, komoly segítség routervásárlóknak.
MaCS
-
válasz
voronoi #51324 üzenetére
Nekem is volt pár héttel ezelőttig 500 Premiumom. Akkoriban igencsak kockázatos dolog volt Asus routert használni, mert a remek konstrukció kétes minőséggel párosult. Azóta annyi feltétlenül változott, hogy a jelenlegi Asus routerekkel nincs érdemi minőségi probléma.
Az okfejtésedet egyébként nem igazán értem. de mindegy is.
Jelenleg az N18U egy nagyon jól eltalált típus nagyon jó áron. Ha nincs szükséged 5 GHz-re, akkor szerintem nyerő típus -- nálam nagyon bevált. A wifije kifejezetten ütős, sokszor leírtam már itt én is, hogy a három szintes házat és jó tíz méteres környezetét remekül kiszolgálja. Legutóbb móricka-szinten az 1200+-szal, a TP-Link 1043-assal és a Synology 1900AC-vel hasonlítottam össze, és mindegyiknél jól definiáltan jobb volt térerőben.
MaCS
-
Erre van ez a topic, de egy jó CAT5(e) kábelnek a szabvány szerint 100 méteren hoznia kell a paramétereket. (Persze van csillapítás, elvben <0,5% 100 méteren.)
Tapasztalataim szerint hozza is, kb. 60 méteren pár Mbps veszteséget tapasztaltunk.MaCS
-
válasz
DrojDtroll #51262 üzenetére
-
válasz
Gubek-Einste #51254 üzenetére
Nekem kezelte gyári rendszerrel az N18 az NTFS-t.
MaCS
-
válasz
Gubek-Einste #51190 üzenetére
Úgy tűnik, a minősíthetetlen T-s ADSL-ről átállunk mobilnetre. Ennek megfelelően a SIM-kártyát be kéne dugni valahová.
Kézenfekvő megoldás lenne egy LTE-s USB-stick használata, de arra még nem sikerült megnyugtató tippet kapnom.
Gondoltam, megkérdem, jó routerről tudtok-e. A D-Link DWE-921/E nem tűnik túl meggyőzőnek, pláne nem ennyiért.Köszönettel: MaCS
-
Létezik ajánlott LTE router?
-
válasz
takacsbotond #51166 üzenetére
Milyen netsebességre? Hogy csak a legkézenfekvőbbet kérdezzem...
MaCS
-
válasz
BomiBoogie #51080 üzenetére
Ha nem fontos az 5 GHz, akkor szerintem Asus RT-N18u.
MaCS
-
válasz
Intruder2k5 #51030 üzenetére
Így van: egy mérés nem mérés, pláne, ha ennyire esetleges. Legfeljebb a semminél egy kicsivel komolyabb tényező egy soktényezős rendszerben.
MaCS
-
válasz
Gubek-Einste #51025 üzenetére
Sokkal okosabb sajnos nem lettem, legfeljebb gazdagabb egy kellemetlen tapasztalattal.
Bár protekciósként, egyfajta szívességi rendszer kedvezményezettjeként mentem, ráadásul előre egyeztetetten vittem magammal az RT-N18u-mat, eléggé lesajnáló lett a fogadtatás, szó szerint számon kérték rajtam, hogy mit akarok azzal az "olcsó hulladékkal" a ma kapható legjobb router ellenében.
Egyetlen egy "mérésre" maradt időm: egy válaszfalnyira és kb. 5 méterre a routerektől a Note4-en a Wifi Analyzer az N18u-ra -65, a Synology RT1900AC-re -70 dBm-et jelzett, tehát már eleve nem indult túl kecsegtetően a próba, de ekkor közölték, hogy csak a jó kapcsolatra tekintettel csak nekem 70e Ft-ért adják a fél éves routert. Elsőre azt hittem, hogy 40e-t mondanak, vissza is kérdeztem, erre hüledeztek egy sort, hogy mégis mit képzelek, és mikor megmondtam, hogy a bolti ára 60e alatt van, szabályosan kidobtak azzal, hogy menjek csak az aluljáróba vásárolni...
Egy röpke mérés során tehát 2,4 GHz-en valamivel gyengébb jelszintet mutatott, mint az N18u -- ami még nyilván nem sokat jelent.
MaCS
-
Ha minden igaz, ma lehetőségem lesz kipróbálni egy Synology routert.
Amint tudok, beszámolok róla.MaCS
-
válasz
Kicsimix #50971 üzenetére
Nagyon köszönöm!
A wifi erejének nálam ott van jelentősége, hogy nem szeretnék visszalépni arról a helyzetről, hogy a házban működő RT-N18u router remekül körbesugározza a kertet, aminek az év jobbik felében komoly kényelmi előnyei vannak.
De nagyon szimpatizálok a Synology routerével!
-
válasz
Mr Bond 007 #50762 üzenetére
Köszönöm! Ez nekem már nagyon távoli, bár őszintén szólva nagyon tetszik az elv, hogy ha már úgyis van drót, akkor menjen azon a táp.
-
Tudtok-e valami érdemi újat a Synology routeréről?
Anno ugye töretlen volt a lelkesedés iránta, de újabban mintha árnyaltabb véleményeket olvasnék, főleg a wifi-teljesítménye kapcsán. Az érdekes az, hogy van, aki szerint csak az 5 GHz gyenge, a 2,4 kiváló (The Synology RT1900ac delivers excellent Wi-Fi performance... The router's range on the 5GHz band is a little short), de a Smallnetbuilder szerint az sem valami fényes (Very poor wireless performance on both bands).És meglepően kevés a teszt, hír...
MaCS
-
válasz
ProXim #50682 üzenetére
Ezt csak a próba fogja eldönteni, és nem feltétlenül a legjobbak a kilátások.
Az Asus RT-N18u-val valóban relatíve jók az esélyeid (nálam is ez látja el a házat és környékét), főleg, ha CFW-rel kicsit feljebb tornázod a jelerősséget, bár ez nem feltétlenül szükséges, mivel a szűk keresztmetszet vélhetően a kapcsolódó egységeknél lesz majd.
A szuteréngép esélyeit némileg javítja, hogy komolyabb, irányított antennát is kaphat, viszont afödém az födém -- kérdés, hogy miből...MaCS
-
Ez azt jelenti, hogy az akku nem kaphat 4,2 voltnál nagyobb töltőfeszültséget -- ami a lítium akkumulátorok ésszerű csúcs töltőfeszültsége, még ha egy csomó cég fölé is megy. Ezt a feszültséget nem az adapter (fekete kocka a konnektorban) állítja elő, hanem az eszköz töltőelektronikája, amit jellemzően 5 volttal táplál az adapter, bár gyorstöltős eszközöknél ez lehet 9, de a QC3.0-nál akár 20 volt is.
MaCS
-
FYI: Linksys EA9500
MaCS
-
válasz
Intruder2k5 #50581 üzenetére
Persze, ez egy sztochasztikus rendszer millió ismeretlennel, de a házi méréseink elég következetes eredményt mutatnak, ami ráadásul a neten olvasottakkal és az itteni friss tapasztalatokkal is egybevág. A különbség szerintem nem nagy, de mintha lenne oka -- ami persze nem jelenti azt, hogy máshol ne fordulna a kocka.
Az 100-asnak egyébként nem két-két dedikált frekvenciájú antennája van?
MaCS
-
válasz
Gubek-Einste #50569 üzenetére
Megismételtük az N18 vs 1200+ mérést, igaz, egy másik N18-assal és több telefonnal.
Persze ez sem hiteles, de nagyon egybevág az előzővel és a neten olvasottakkal: az N18 wifije ha kicsivel is, de stabilan erősebb.
Ez most "síkban történt" próba volt, azaz a routerek a földszinten voltak, lapos kert közepén álló házban. Mind a falak által árnyékolt, mint a teraszajtós oldalon erősebb volt az N18 jele, a falas oldalon 4-5, az üveges oldalon 6-8 méterrel távolabb veszítettel el a telefon a kapcsolatot.MaCS
-
válasz
SeatZola #50547 üzenetére
Csak akkor tedd, ha tényleg nincs szükséged az 5 GHz-re és a Download Masterre.
Egy mérés nem mérés, még ha több almérésből is áll -- és ezen a fronton sok a szochasztikus elem.
De az N18 kétségtelenül egy nagyon jól sikerült, okosan kitalált típus.Szerintem egyébként jönnie kell valaminek az 1200+ fölé... Mintha új terméksorozat készülne, amit lassanként töltenek fel.
MaCS
-
válasz
SeatZola #50545 üzenetére
Három szintes családi ház, téglából. A router a középső szint közepén, úgy, hogy a kert felé egy B30-as fal zár le.
Az N18-assal két szintnyivel lejjebb, úgy 12 méterre még kommunikál a Note4, az 1200+-szal úgy 7-8 méternyire és csak egy szinttel alacsonyabban már elveszíti a kapcsolatot.Antennák függőlegesen, a forgatás érdemben nem változtat a helyzeten.
MaCS
-
válasz
fenergie84 #50442 üzenetére
Ez meglehetősen kevés információ az igényeidről, a szakértők majd megmondják, miért.
Én három szintes házban, szomszédok által nem igazán befolyásolt környezetben, tehát tiszta 2,4 GHz-es területen nagy megelégedéssel használok egy Asus RT-N18u routert. A magasabb wifi-sebességre egyelőre nincs komoly igényem, viszont jól jönnek az Asus-szolgáltatások, az OpenVPN és úgy általában a nagyon jól használható gyári firmware, nem is bszélve a szenzációs rádiós lefedettségről, ami a ház körül jó 10 méteres sávban is használhatóvá teszi az 1-2 éves Samsung telefonjainkat.
MaCS
-
válasz
Dalion #50390 üzenetére
Kísértetiesen hasonló helyzetben váltottam RT-N18u-ra -- és nagyon-nagyon elégedett vagyok vele.
Ha nem kell az 5 GHz, akkor szerintem ezzel jársz a legjobban. Nem régiben írtam ide le, hogy mennyivel erősebb a jele az 1043-hoz képest, ha visszakeresel megleled. Emlékeim szerint érezhető volt a különbség.
MaCS
-
válasz
mikk2000 #50109 üzenetére
Nálam jelenleg két TP-Link, egy 1043 és egy 3420 megy hét éve hibátlanul.
Barátomék a többszintes irodát futtatják SOHO TP-Linkekkel, kb. 10-12 egység dolgozik (routerek, switchek), szintén hat-hét éve, a lecserélt egységeket lefokozták, nem nyugdíjazták, és meghibásodás mg nem volt. Nagyon vacak nem lehet a TP-Link.MaCS
-
válasz
kocsisdavid5 #49623 üzenetére
Igen, legalábbis az általam ismert esetben elég rendesen erősebb a 1043 v2 wifije, mint a UPC-s Ubee-é.
Én a 1043 gyengeségéről szóló panaszra nem emlékszem, szerintem erős középkategória, az árához képest meg nagyon jó.
MaCS
-
válasz
Neil Watts #49608 üzenetére
Nem akarsz úttörő szerepet vállalva befizetni egy Synology-ra?
Ha igazat beszélnek a tesztek és az értékelések, akkor az AC68u fölötti teljesítményű eszközt kapsz kivételesen jó szoftverrel.
MaCS
-
válasz
Szabip #49551 üzenetére
Mikoriak a rossza tapasztalataid az ASUS routerekkel?
Régebben tényleg elég problémás volt a minőségük (írtam is róla az 500g-m kapcsán), de a jelenleg futó széria nagyon jól sikerült.
Az ASUS messze nem az a gagyigyár, amiről egy-egy gyengébb időszak/gyártmányvonal alapján szabadna ítéletet mondani.
MaCS
-
válasz
Gubek-Einste #49308 üzenetére
Ezzel nem lehet nem egyetérteni.
Egyébként nem vagyok egy nagy apróhirdetős és apróhirdetéseken vásárló, de eddigi gyakorlati tapasztalataim alapján a Hardveraprót a meghirdetett árai alapján a piaci viszonyokhoz képest drágának tartom. Vásároltam már rajta több alkalommal, nyilván olyan termékeket, amiknek jónak tartottam az árát, de ennél jóval többször fordult elő, hogy más hirdetési helyeken, sőt, boltban újként eladott árukra is jóval alacsonyabb árat találtam.
Alkuban nem vagyok túl jó, ezért nem is próbálom, azt sem tudom, hogy illik-e -- lehet, hogy ez a bajom...
Egyébként történnek érdekes dolgok, a közelmúltban egy barátom az ajánlásom alapján N18U-t keresett, és egy hirdetési oldalon talált egy egy éveset 25e forintért. Rákérdezett, hogy elírás-e, nem 15e akar-e az lenni, csak mert boltban 20e alatt is van, de a legdrágább helyen sincs 25e. hát, úgy elküldte a hirdető melegebb éghajlatra, hogy a monitor is belepirult!
Bár kínáltak nekem 350e-ért (!!!) olyan fényképezőgépet is, amit még aznak 16e-ért tudtam megvenni.
MaCS
-
válasz
Milli82 #49275 üzenetére
Egy barátomnál RT-87 üzemel, régebbi NAS+routert váltott le vele. Állítása szerint ha kevés letöltés megy egyszerre, abszolút kielégítő a rendszer, teszem hozzá, az illető igencsak hardcore villamosmérnök, de nem egy sebességmániás fajta, tehát könnyen lehet, hogy ami neki még bőven kielégítő, az másoknál már elviselhetetlenül lassú.
Szerinte egyébként a 87-es az a belépő szint, ami már alkalmas NAS-használatra is -- de ez ugye változatlanul szubjektív.
MaCS
-
válasz
Assdak #49276 üzenetére
Feltételezem, a vasbetont a födémre írtad, ugye?
A falak / födém előre kiszámíthatatlan árnyékoló hatásától függően az RT87 akár jó is lehet, kétszintes téglaháznál kb. 30 méterre a Note2 telefonommal stabilan tudtam netezni.
Ez viszont már nagyon bizonytalan tertomány és iszonyúan sok függ az ellenoldali egységtől is. Fokozottan igaz, hogy csak helyben derül ki, hogy működik-e...
MaCS
-
válasz
Mr Bond 007 #49242 üzenetére
Nagyon köszönöm -- elég meggyőző!
MaCS
-
válasz
Intruder2k5 #49233 üzenetére
Sajnos PONT arra mondom. A mai napig van nálam használatban 500 DeLuxe, az 500-as széria annak idején tényleg a legjobban használható router volt.
De irtózatosan sok gond volt a minőséggel.
Több számítógép-kereskedés is az ügyfelem volt annak idején, nem egy egy nem két vitás eset volt az 500-asok és kortárs Asus-testvéreik garanciáztatásával kapcsolatban.Az én 500-asom is cserélt darab, de volt, hogy garanciaidőn belül egy-egy időszak eladott darabjainak a felét is visszavitték
A részletekre ennyi idő távlatából már nem emlékszem, de olyan részletekre igen, hogy a garanciális kötelezett szerviznek hiába lobogtattam a kinyomtatott cikkeket arról, hogy egy-egy hiba az egész világon típushibaként elismert, ragaszkodtak a több hónapos javítási procedúrához.
Aztán mintha jött volna a v2, aminél a külső antenna átkerült a jobb oldalra, de az meg tán szoftveresen volt kedvezőtlenebb, sokan nem akarták elfogadni az arra történő cserét -- megjegyzem jogilag indokoltan.Nem kevés fejfájásom volt nekem akkor az Asus gyártási minősége miatt...
MaCS
-
válasz
junior11 #49231 üzenetére
Egy időben az Asus volt pocsék, még az 500-as széria táján.
Aztán belehúztak.
A TP-Link egy stabil, elég jó minőséget képviselt, amit az Asus lenyomott, de karácsonyi híreim szerint a TP-vel nincsenek gondok, sokkal kevesebbet visznek belőle vissza, mint a többi "olcsó" márkából.A garancia még 5 év?
MaCS
-
válasz
Mr Bond 007 #49220 üzenetére
Köszönöm!
Az AsusWRT-nél egyébként miben tud többet? Az szerintem egy nagyon jól kitalált rendszer, szerintem nem sokban szorul okosítáásra, nagyon széles körben teszik okafogyottá CFW alkalmazását.
MaCS
-
válasz
Mr Bond 007 #49205 üzenetére
Én sem vagyok a "CFW mindenáron" híve, sőt, vegyesen bosszankodom vagy szórakozom azokon, akiknek minden próba nélkül az első dolguk telefonon, routeren, akármin lecserélni a gyári rendszert, mert az olyan geek dolog...
De egy eszköz "jövőállósága" tekintetében van jelentősége annak, hogy főznek-e rá alternatív rendszert, egy többlettényező, még ha egyáltalán nem biztos, hogy valaha is élnék vele.
MaCS
-
A Synology RT1900AC-ről nincs esetleg új hír?
Külföldi ismerős a minap áradozott róla, hogy mennyire az a best buy, indenben szuper, és a netes tesztek és vélemények szerint is nagyon jónak kell lennie, de valahogy igazán friss anyagot nem találok róla.
Ami például nagyon izgalmas lenne, az az esetleges CFW, illetve wifis tapasztalatok.
Árban ugye az RT-N68U ellenfele lenne.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Suzuki topik
- EAFC 25
- Kuponkunyeráló
- VR topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Az Intel volt vezére beismerte, hogy benézte az AI-t
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Asztali PC , R7 8700F , RX 7800 XT , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 1TB HDD
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest