Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DonJoee

    tag

    válasz MaCS_70 #51419 üzenetére

    MaCS_70 - "Tegnap leváltottam az Asus TR-N18u-t egy AC87u-ra..."

    Szia!
    Csak érdeklődöm, hogy milyen sebességű interneted van?

    Azért kérdem, mert jelenleg két router között vacillálok, az egyik a Netgear R7000, a másik meg az Asus RT-AC87u.

    Eddig úgy állt a dolog, hogy MU-MIMO-s eszközeim nem nagyon lennének, max a 150n-es kártyákat kicserélem a laptopokban mondjuk egy Intel 7260-AC-ra, így plusz antennát sem kell a kijelzők mögé mókolni. Lenne még egy NAS, vagy akár egy külső USB3-as ház benne vinyóval a routerre kötve és azt vinné az 1000-es DIGI előfizetés. A többi kapcsolat meg ahogy a kártyákon kifér, leginkább 5GHz-en (okostévé, régebbi telók 2.4-en). Mindezt egy vasbeton házban.

    A fentiekhez pont elég lenne a Netgear R7000, de már a harmadik helyen olvasom, hogy a gyári fw 450 Mbit-ig NAT-ol, cfw-vel a copyright miatt csak free megoldás létezik 360-as sebességgel (420, ha CPU-t túlhúzzák). Meg hogy ez 500-as vagy afeletti net esetén így se, úgy se lesz elég.

    Viszont az Asus RT-AC87u-ban talán "igazi" 1000 mbit/s-es, hardveresen gyorsított NAT van és minden mást kb. ugyanúgy vagy jobban tud, mint a Netgear.

    Ez az infóhalmaz szerinted kb. megfelel a valóságnak és akkor végre "megérkeztem"? Mármint az Asus-hoz... :)
    Tulajdonképpen nekem csak 5GHz-kell (a sok 2.4-es szomszéd miatt), jó lefedettség a panel miatt és cfw lehetőség, ami fullosan működik (megy mindkét rádió, nem lesz rosszabb tőle a cucc stb.).

    Úgy néztem, hogy az Asus RT-AC87u most úgy 62-63ezer Ft körül van. A Netgear R7000 sokáig 60-61 volt, de ma mindenhol lejjebb ment és már 55-ért is kapható, viszont ha nem tudja kihasználni az 1000-es netet, akkor kb. felejtős is.

    Valahol itt tartok, nem sürget az idő, egyelőre szimatolok. Csak közben megláttam, hogy most cseréltél 87u-ra és jókat tapasztalsz.

    "Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen

Új hozzászólás Aktív témák