-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
motoroskanál
tag
válasz
cinemazealot #41840 üzenetére
Ezen logika mentén nem lehetne sehová szűröket építeni, mert mi van, ha eltömődik....
Meghatározott időnként tisztítani kell, vagy cserélni. -
törölt tag
válasz
Ezt nem pontosan értem, hogy zárt az optika útja. Tehát, a levegő nem konkrétan érintkezik az izzóval mondjuk?
Nálunk macskusz van, ez miatt szinte minden elektronikai cuccra szűrő van szerelve, ahová csak kell, vagy lehet.
De elfogadom, ha szerinted DLP esetén nem annyira létszükséglet, bár ettől függetlenül, elég sok DLP gépen viszont van.A szervízelést nem akarom teljesen elkerülni, pusztán nem szeretnék ez miatt havonta szervízbe járni. Nálunk, az átlagosnál több szennyeződés kerülhet a gépbe, a cickány miatt. Az nem baj, ha van szűrő, és akár hetente ki kell takarítanom, mondjuk finom ecsettel. De van porszívó is, és air duster sprayok is itthon.
Az asztali használat ST esetén, ha a szoba hosszabb, mint a vetítési távolság, és általában, ha nem keresztbe vetítünk, akkor hosszabb, azt eredményezheti, hogy a mennyezet közepén van a proji felfogatva. Onnan kicsit nehezebb a szélek felé elvezetni a kábeleket, plusz HDMI esetén a hossz is korlátoz.
Vagy középen lelógatod, de az meg hogy néz már ki.Ez a GT1080Darbee, a függ offset miatt, ami nem állítható, elég főlé lő a vízszintesnek. Kb 25cm-ről beszélünk. Ezt csak digitális trapézkorrekcióval lehet kiküszöbölni, amit el akartam kerülni. De természetesen, ha trapézolok, akkor azért megoldható. Lens shift sajna nincs benne.
A problémát meg úgy oldottam meg, hogy vettem egy Epson EH TW6700-at. Remélem, ennek már tényleg örülni fogok. Ezt meg elpasszolom. Mondjuk 1 hét, míg megjön a karácsonyi nyitvatartás miatt, de addig elleszek valahogy.
Mennyibe lehet egy kb 1 hónapos GT1080Darbee-t elpasszolni? 100 óra bizti van benne, de nem tudom pontosan, mert nulláztam, és gyári beállításokat alkalmaztam.
péjé
Az a rész, ahol mutatja, hogy ki lehet venni a szűrőt, az fix. Konkrétan a ház, vagy tokozás része, nem lebontható, és semmi nyílás, vagy hasonló nincs ott. -
zsoika
addikt
válasz
"Melyik a jobb? Ha a poros levegő megy át rajta, vagy ha egyáltalán nem megy át rajta levegő, mert a szűrők annyira eltömődnek. " pont ezt akartam írni.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510i - i3-330M I 4GB I 250GB I 15,6" HD I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest