Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bluemirage

őstag

válasz Thunderzolee #36786 üzenetére

RamDisk teljesen más, annak lehet értelme.
    Pl., ha min. 8GB van a gépben, akkor abból 512 MB-ot le lehet kötni mondjuk böngésző Cache-nek. Ez az egyik tipikus felhasználás.
    Ekkor a Ram egy része, az 512MB átváltozik egy virtuális Disk-é. Azaz egy meghajtóvá. Azt kell megadni a böngészőnek és ez villámgyors böngészési élményt biztosíthat, különösen komplex weblapok esetén... hiszen azok tartalma a villámgyors RAM-ba töltődik be és a korábbi böngészési cuccok is onnan olvasódnak ki. Gyorsabb, mint egy SSD.
    Hátránya: amikor kikapcsolod a gépet, akkor a RamDisk-et, azaz a cache tartalmát kiírja egy fájlba a program, hogy a következő gépbekapcsoláskor ismét megjelenjen a virtuális meghajtó, rajta a böngésző Cache könyvtárával... Tehát a gép leállást, indítást 1-2 másodperccel nyújtja.
    Nem egyszerű beállítani a böngésző Cache átírányítását a FF és Chrome alatt, de a Net teli van leírásokkal hozzá. Szerintem megéri.
    ----
    Amiről viszont korábban írtak az én sem minősíteném... :) Szerintem is olyan,mint egy értelmetlen InternetBooster... Úgyhogy ne nyomozz utána.... Bár én is láttam már még nagyobb hülyeséget is leírva akár itt a PH-n is... Úgyhogy felesleges volt ezen vitázni. A hit sosem lehet vita tárgya :D Azt tisztelni kell vagy elfogadni. De valóban egy SSD az egyetlen értelmes alternatíva... nem valami kis programocska... de mindegy...

Új hozzászólás Aktív témák