Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
scope2007
addikt
én is azt a ramdisket használom.
nálam akkor okozott kékhalált, mikor régebbi verziójú IntelRST volt fent.
az új verzioókkal már nem csinálja. -
AtHoS
nagyúr
Átolvastam a linkelt oldal fórumában lévő 3-4 BSOD-ra vonatkozó topikot, melyekből egyértelmű probléma forrást nem lehet kihámozni, viszont 1-2 dologra lehet következtetni ill. lehet tudni, ami befolyással lehet a "kékképernyőzésre".
Amit sikerült összeszednem a fórumból az egyes esetekből
- image betöltés esetén jelentkezett csak kékhalál, enélkül tünetmentes
- Z betűjelnél kékhalálozott, míg egyéb betűjeleknél nem
- win7 32bit alatt nem kékhalálozikAmi befolyással lehet a problémára
- Pagefile ki van-e kapcsolva (akinél probléma volt, ott ki volt kapcsolva)
- Pagefile ramdiskre helyezésekor is jelentkezett a problémaHasználtam pár ramdisk progit, de huzamosabban csak Qsoft, majd ezt követően SoftPerfect példányt.
Qsoft-tal egyetlen 1,5 GB méretű ramdrive-ot használtam böngésző cache-nek, amit OS leállításakor el is mentett HDD-re (nem találtam lehetőséget benne ill. nem is volt szükségem több drive-ra).A Softperfect-tel szintetikus tesztek (CrystalDiskmark) magasabb értékeket mutattak, viszont működés közben nem vettem észre különösebb sebességugrást a Qsoft-hoz képest.
Viszont Softperfect-tel az OS leállásakori mentési folyamat sokkal több időt vett igénybe. Ezt kiküszöbölendő átgondoltam a ramdrive igényeimet és mivel itt kapásból van lehetőség több ramdrive-ot is létrehozni úgy döntöttem két kisebb disket hozok létre. "A" betűjellel készült egy 1 GB-os TEMP résznek nem elmentendő tartalommal, így ezt a mappákkal együtt minden OS induláskor újrakreálja és "B" betűjellel egy 0,5 GB-os böngésző cache-nek, mely elmentendő tartalommal bír (a böngésző ideiglenes letöltési mappája is átkerült "A"-ra).
Pagefile nincs kikapcsolva nálam és áthelyezésre került HDD-re (OS SSD-n van), de korlátozva 1 GB-os méretre.
Win7 x64 HP és Win8 x64 Prof alatt tünetmentesen működik/működött a Softperfect. Qsoft-ot Win8 alatt nem használtam, de Win7 x64 HP alatt szintén probléma nélkül üzemelt.
Remélem tudtam segíteni
Új hozzászólás Aktív témák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Gumi és felni topik
- Battlefield 6
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 01.04
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest