-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
ro_bert17 #14945 üzenetére
Akkor fogsz egy jóképű VLC-t,
-CTRL+R
-hálózat fül, beírod ezt:
mms://80.249.172.28/video/2010_42/10010023968149.wmv?MSWMExt=.asf
-átalakítás/mentés (alul)
-Célfájl (hova mentse, pl. teszt.wmv)
-nyers bemenet kiírása bepipál (ha látni szeretnéd hol tart, akkor a Kimenet megjelenítése-t is kipipálod)
-indítás -
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #14941 üzenetére
Ez jó, köszi!
Régebben is voltak akciós programok, és lesznek is. Nem lehetne egy topic az akciós programoknak, és aki találkozik vmi promócióval az beírja oda az elérhetőségét.
Merthogy így néha-néha elveszik a sok hozzászólás/téma között.
-
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #14885 üzenetére
Most lebuktam
Soha nem írtam ki CD-re.
Ugyanis egy programot próbálgattam (MultiBootISO, ami hasonló mint az unetbootin, csak jobb.
Indítása után kiválasztjuk miket akarunk a pendrive-ra, (oprendszer/segédprogram), és letölti a hozzá tartozó image fájlt, felmásolja a pendrive-ra, és amikor a pendrive-ról indul a gép egy menüből indíthatjuk az adott rendszert. Ennek a proginak a lehetőségei között volt a redo backup is. Így "találkoztunk", és azóta is pendrive-ról indítom. Most kipróbáltam qemu-val, ott rendben bootolt.
Majd kipróbálom CD-ől is mert kíváncsi lettem... -
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #14882 üzenetére
Mármint a Redo-ról, vagy úgy általában?
-
cigam
titán
válasz
zUlU53 #14841 üzenetére
Milyen oprendszerre?
MovieMaker?! -
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #14827 üzenetére
-
cigam
titán
válasz
Psychonaut #14801 üzenetére
-
cigam
titán
Nekem eddig a freedownloadmanager jött be a legjobban. Sztem nálad is megér 1 próbát.
-
cigam
titán
-
cigam
titán
Problémamentesebb ha több részre bontjuk a dolgot.
1. rész klónozás
Letöltöd, és kiírod a Redo oldalán fellelhető image fájlt (vagy bootolható pendrive-ot is készíthetsz )
Erről indítva a gépet átmásolod a régi lemez tartalmát az új lemezre.
Kis segítség ( értelemszerüen a cél nem fájl lesz, hanem az új lemez.)Miután végzett, kipróbálod, hogy az új lemezről indul-e a rendszer, és minden oké.
Ezután megint a Redo-ról indítod a gépet, és a tools menüből indítod a partíció szerkesztőt. Ezzel kedved szerint átméretezheted a meglévő partíciókat adatvesztés nélkül.
Mivel a kisördög nem alszik, és semmi sem gharantált, csa kvalószínű, mentsd el a fontos adatokat egy külső lemezre/DVD-re/FTP-re.
-
cigam
titán
válasz
Dluinet #14709 üzenetére
Én hasonló célból az universal extactort-t használom. (Meg úgy általában bármit kicsomagol
)
-
-
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #14673 üzenetére
Az ISOMaster linux alatt ingyenes.
Bátrabbak megpróbálhaják Windows alatt futtatni a pendrivelinux-al. Elképzelhető, hogy elfut így is.
-
cigam
titán
válasz
attyspocak #14611 üzenetére
Akármitöl is lehet. Lehet vmi bug akár szerver akár kliens oldalon. Vagy csak 1xüen az 1ik fájl nincs "felparaméterezve" a szerveren.
-
cigam
titán
válasz
aclandiae #14608 üzenetére
Azthittem a hozzászólásokat is elolvasod ....
"You can also use Irfanview to do this to many files at once - select Batch Conversion from the File menu, click "Use advanced options", then click Advanced; in the new window, look at the Miscellaneous section, and select "Add overlay text", then click Settings. The rest is easy. "Szóval a File menüben kiválasztod a batch konverziót. Bepipálod az use advanced options-t. Ekkor már rábökhetsz az Advanced gombra. Itt már kitudod választani, hogy "add overlay text", mellette a hozzátartozó beállításokat előhívó settings gomb.
-
cigam
titán
válasz
attyspocak #14603 üzenetére
A letöltő úgy próbálna gyorsítani, hogy egyszerre tölteni az elejét a közepét meg a végét. Az aktuális szerver / oldal meg nem támogatja ezt.
-
cigam
titán
válasz
aclandiae #14592 üzenetére
Az 1-t ugyanazzal megtudod oldani.
A 2-at nem értem. mert split/crop-ot is tud, de hogy honnan/hogyan ismeri fel miket kell kivágnia?
-
cigam
titán
válasz
mimi_bacsi #14591 üzenetére
nem próbáltam, de ingyenesnek mondja magát: [link]
-
cigam
titán
válasz
aclandiae #14577 üzenetére
Beugrató kérdés: Mi kel ahoz, hogy a word, vagy pdf megjelenítő megmutassa?
Ugyvan: Be kell olvasnia. Namost ha ezek a progik olvasni tudják, akkor más is pl. a copy parancs.word és pdf is lehet jelszóval védett. vagy pl. nem szerkeszthető formátumban, hanem mint kép adod át vízjellel ellátva. pl. doc2jpg
Ennél nagyobb védelem csak bonyin lehet megoldani. pl. eleve nem ISO adat dvd-t írsz, ill. csak az általad külön biztosított programmal olvasható/dekódolható. Így hiába férnek hozzá az adat lemez tartalmához, az olvasó program nincs meg nekik.
pl. itt van kulcsrakész megoldás:[link] -
cigam
titán
válasz
DeFranco #14567 üzenetére
unetbootin
Legördülő menüből kiválasztod melyik rendszert szeretnéd. Letölti, kírja pendrive-ra, és bootolhatóva teszi. -
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #14519 üzenetére
Igen, nekem is ez ugrott, be hogy elötte vmi defragment ami átpakolja a partíció elejére az adatokat. Olvastam is ilyen defrag program leírásában, de akkor nem értettem miért jó ha egyhelyre ömleszti. Most már egy példát tudok, hogy miért jó
Viszont ez annyira "macera", hogy inkább rábízom egy lemezkezelőre...
-
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #14516 üzenetére
köszi! Ez hasznos kiigazítás volt. Ma is tanultam valamit.
-
cigam
titán
válasz
pukkancska #14504 üzenetére
Valószínű az induló hangot még nemtudja kezelni.
Esetleg hangkártya EQ-ban az összes csúszkát told fel max-ra. -
cigam
titán
válasz
aNorganiK_ #14501 üzenetére
Tessék mán elolvasni az alapelveket!
-
cigam
titán
Most a Softpedia(és az Ashampoo) akciózik:
Burning Studio 2010 Advanced
WinOptimizer 6
PhotoCommander 7 -
cigam
titán
válasz
werszomjas #14493 üzenetére
-
cigam
titán
válasz
werszomjas #14489 üzenetére
Eredeti Sony telepítő, a programokat/drivereket honnan tetted fel?
Mi az a "minden" és honnan? -
cigam
titán
válasz
werszomjas #14485 üzenetére
Mi a laptop típusa?
-
cigam
titán
Pedig nem olyan bonyolult. Telepíted az avisynth-et.
Ezekután az .avs kiterjesztésű scripteket lejátszhatod pl a mediaplayerrel.
Próbál ki az examples könyvtárban, a version.avs ill. az Authors.avs-t lejátszani (jobklikk play)
Láthatod, hogy ezek a mezei notepad-el szerkeszthető szövegfájlok adnak parancsokat az avisynth-nek, ami "lefordítja" a mediaplayer-nek értelmezhető "videóvá".Az általad is linkelt minta alapján eltudod készíteni a saját scriptedet, amiben a megfelelő opciót használva "elmúlik" ez a bizonyos csúszás.
Ezt az .avs scriptet megtudod nyitni virtualdub-al, és eltudod menteni a neked kedves beállításokkal (audio/video codec bitráta).
Kb ennyi a történet dióbélben.
-
cigam
titán
Nemértem. Hogyan lehet a hang rövidebb, mint a videó?
Streamcopy-val másoltad össze vagy újrakódolva?
Újrakódolás esetén előfordulhat az a "trükk" hogy a változó mintavételi feki/fps a ludas.
Ja és az inerleaving a hag/kép "elszórását" jelenti.
Tehát a stream úgy néz ki, hogy hang,kép,hang,kép... és ezeknek a "dobozoknak" hosszát/ nagyságát szabályozod itt.
-
cigam
titán
válasz
joecontra #14458 üzenetére
Mindkét ajánlat teljesíteni tudja a feltételeket. Én az x.264-et és aac-t ajánlanám. Mivel a sávszélesség a negyede lesz, így mindenképpen minőségromlás lesz a vége.
Én is próbálkoztam TV-ről felvett műsort DVD-ről tovább tömöríteni, de beláttam, hogy akkor kapom a legjobb eredményt ha 4mbps-os MPEG2 marad. Avidemux-al kivágtam a reklámokat, és kész. Igaz ~dupla méret, de maradt az elvárt minőség.
-
-
cigam
titán
válasz
csaresz002 #14440 üzenetére
Én az MJPEG Surveillance-t használom, de jó még a HomeWatcher is.
Ezzel a kettővel van hosszútávú (több hónapos) tapasztalatom.
Itt is találsz 1 csomót. -
cigam
titán
válasz
mimi_bacsi #14411 üzenetére
És a kazettát a gép melyik likába dugod
-
cigam
titán
válasz
mimi_bacsi #14409 üzenetére
Mauel mit ír, nem lehet menüben átkapcsolni? Ha nem, akkor így járás van, el kell vinni egy erre szakosodott kisiparoshoz.
-
cigam
titán
Az FLV is csak egy konténer formátum. Hogy milyen bitrátával tömörített az anyag jobban befolyásolja a minőséget, minthogy milyen programmal konvertáltad. (Szinte mind1ik ffmpeg-et, vagy mencoder-t használ). A FF-ban van 1-2 preset, de kézzel is módosíthatod, ha nem tetszik.
-
cigam
titán
válasz
villamos #14363 üzenetére
Ezt te döntöd el.
Naszóval betöltöd a videót.
Bejelölöd azt a részt ami nem kell.Ekkor megjelenik a jobboldali listában (playlist) a kezdö/vége idő.
A 3. (borítéskos) playgombal lejátsza a kiválasztott részt.
Amikor a listában ki van jelölve egy rész, alul megjelenik egy plusz sáv. A bal nyilakkal lépkedve (jobbra/balra nyíl) lehet az eleje pozíciót módosítani, a jobbszélen a végepontot (SHIFT jobbra/b)alra, a közöttük lévő csúszkával meg azt állítod, hogy egy lépés mekkora ugrást jelentsen(egy lépés mennyi idő).Ha minden jól beállítottál, akkor a 2. playgomb hatására úgy játsza le a videót, mintha a kijelölt részek ki lennének vágva. (a lejátszás természetesen megakad, merthogy még nincs kivág, csak idő kell hogy átugorja az adott részt.
Ha elégedett vagy az eredménnyel, a SHIFT F7-el (File->Save Without Selected Parts) elmented.
Ha elszeretnéd menteni az eddigi "vágásokat", a playlist felett a floppy-ra bökve megteheted (CTRL+M), ez csak egy kis fájlt ment el, amiben letárolja, hogy melyik fájlokon hol vannak a kijelölt részek. Így elmentheted a munkát, ha félbe kell szakítaniod, mert meguntad, mással akarsz foglalkozni ...
Remélem így már sikerülni fog. Ja és tud magyarul is ;-)
-
cigam
titán
válasz
villamos #14350 üzenetére
Hopsz ...Ezt benéztem. Mondjuk sose mentettem wmv-be, és betölteni meg betölti...
Cserébe van egy újabb tiippem: Cut Assistant leírás hozzá: [link] Mivel első látásra nem egyértelmű a használata. (editlistet használ külön át kel klikkelni, hogy kivágja, vagy trimmelje, szóval érdemes átfutni a leírását)
Itt írják azt is, hogy wmv vágásho az asfbin-t kell még letölteni. -
-
cigam
titán
válasz
x123456 #14333 üzenetére
Nem azt írtam, hogy tud annyit, vagy jobb nála. Valószínű a kérdező sosem fogja kihasználni, mint ahogy az MS Office userek sem a Word-öt.
Nem akarom bántani, de az 1.0-ás user azt hiszi, hogy a ps, a word, vagy a tc nélkül megálna az élet a földön.
Pedig nem a ps miatt lesz jó 1 kép, nem csak a word ben írt doksi lesz érthető, és a tc nélkül is lehet fájlokat másolni.Szerinted mezei user összepisili magát, ha a "curves/levels módosítást nem lehet önálló layerként rátenni"? Bevallom lövésem nincs mi ez, max. a layer-el vagyok sac/kb tisztában. Nem is használok PS-t
Mivel a kérdést feltevő sem konkrét igényt fogalmazott meg a rajz/retus programmal szemben, csak hallotta hogy a phostoshop jó (...mer a Norbi mondta), ezért keres egy hasonló programot, amihez ingyen hozzájut.
-
cigam
titán
válasz
Nightvision1 #14329 üzenetére
Sehol, a túrót!
Gimp-et már ajánlották, de van még CinePaint, Pixia, Paint.Net, PhotoFiltre, Photscape, ... -
cigam
titán
válasz
littleNorbi #14310 üzenetére
-
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
Nightvision1 #14288 üzenetére
pl. Avidemux
-
cigam
titán
válasz
tknof1871 #14274 üzenetére
Megoldható, de nem jellemző. A Vegas pl. nem jó példa, merthogy otthoni hálózat sem elég gyors, nemhogy az internet + olyan feladat/topológia is kell, hogy ténylegesen ki tudd használni.
A feladatok szétosztása, a hálózaton keresztüli írás - olvasás és az újraösszefűzés miatt lassabb lesz.Pl. több RAW (HD) videó egy központi fájlszerveren, és a kliensek gigabiten, de inkább optikán csatlakoznak rá. Na úgy már elképzelhető, de otthoni körülmények között ez nem jelemző.
Új hozzászólás Aktív témák
- Könyvajánló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Marvel Snap
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Képregény topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6 400NIT 100% sRGB Garis!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest