-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
milu
aktív tag
válasz
sfdrakex #44774 üzenetére
De, mindig letöltöm gépre a leveleket, de időközönként a levelek mappát még elmentem!
Erre keresek olyan programot, amivel az automatikus, általam meghatározott időközönként a mentés mehet!
Most a Cobian Backup-ot nézem!
-
milu
aktív tag
válasz
sfdrakex #44766 üzenetére
Véleményem szerint nem a levelező program az érdekes, hanem olyan adatmentő, ami (ha alszik a gépem) feléleszti éjjel és elmenti az adatbázist, majd elaltatja a gépet ismét és ezt általam meghatározott időközönként megteszi!
Mivel a Thunderbirddel levelezek és a Mozbackup programot használtam, abban nem találtam időzítésre lehetőséget! -
-
-
-
válasz
sfdrakex #42869 üzenetére
A gép indítás, azaz a Wake On Lan (WOL) az egyik buktatója már a bekapcsolásnak is.
A logme oldalon (függetlenül attól, hogy azt a megoldást választod-e) vagy mást:
- Teamviewer (amatőrök is tudják kezelni)
- VNC (általában rendszergazdák vagy hozzáértőbbek használják mind a mai napig... az egyik legrégebbi megoldás)... na szóval itt van egy leírás a WOL teszteléséhez.
Ezenkívül vannak olyan megoldások (VNC) ahol a routeren is kell állítani. Port átirányítás stb...
De mindez ide már offtopic. -
rioter
tag
válasz
sfdrakex #41996 üzenetére
Próbálgattam ezt a port.hu email értesítőt, múlt hétfőn beállítottam egy sorozathoz értesítést, most hétfőn kaptam is levelet, hogy kedden fogják adni a második részét (pontosabban a keddet sem írta, csak a második részből megtaláltam, hogy az kedden lesz). Azzal nem foglalkozott, hogy múlt hét kedden is adtak egy részt (pedig nem epizódra, hanem egész sorozatra lehet csak beállítani), valamint lesz még e hét pénteken is... szóval furcsa. Ritkább dokumentum sorozatokat nézek, így tv-hez vagyok kötve
-
Vertigo18
addikt
válasz
sfdrakex #39509 üzenetére
Az az, a Firefox és a Flash. Ezeken már túl vagyok, ezért gondoltam valami programra. Mostanában már nem feladatkezelőzök, hanem egyszerűen minden reggel újraindítom a gépet, tlán jót is tesz neki, nem megy hetekig.
Flasht meg használni KELL, mert egy általam használt program használja.
-
anderledani
őstag
válasz
sfdrakex #37575 üzenetére
És azt meg lehet oldani, ha a következő a helyzet: két router van, a gép a "külsőre" csatlakozik vezetékkel, a laptop a "belsőre" (ez a külső routerről kapja a netet) csatlakozik wifin. Így nem látják egymást a helyi hálózaton.
Amúgy az ötleted jó, köszönöm, csak ezt kéne megoldani. -
Schanyee
senior tag
válasz
sfdrakex #29274 üzenetére
Netlimitert mint írtam próbáltam, de nem tud ilyent, hogy mindig felül legyen egy kis kijelző és még arra sem jöttem rá hogy állítsam be, hogy a tálcán ha fölé viszem az egeret kiírja a sebességet. Az a W7-es gadget egész közel van a megoldáshoz, de abban sincs always on top mód. A DU meter a képek alapján tökéletes lenne nekem, de azért 22 dollárt nem fizetnék érte. Akkor nem nagyon van ingyenes megoldás erre.
-
qwertly
addikt
-
andorra
őstag
válasz
sfdrakex #28146 üzenetére
Mindez akkor igaz, legalábbis részben, ha egy ideálisan kis, esetleg közepes forgalmi helyzetet feltételezünk.
Gazdaságos útvonalat, valójában nem lehet programmal tervezni, ahhoz ismerni kell a forgalmi helyzetet és a lehetséges útvonalakat is. Vagyis nagyon sok tapasztalat, helyismeret + adott esetben szerencse is kell hozzá. -
sonaj0203
aktív tag
válasz
sfdrakex #27755 üzenetére
Nemigen, mert az csak a programok méretét írja ki, de nekem a programok által használt mappák, almappák, fájlok stb. méretei is kellenének és egy gyors megoldás arra, hogy melyik foglalja a legtöbb helyet.
Igazából azért kellene, mert fullhd videót szerkesztek, tudtommal minden a pinnacle által használt "tároló mappát" át irányítottam a nagyobb 1tb meghajtóra, de valami rejtélyes módon még valami most is folyamatosan tölti felfelé a helyet a kisebb 500gb-os HDD-n. Szeretnék rájönni, hogy mi az.Az sem baj, ha segítene valaki aki jobban ismeri a Pinnacle Studio 16-os verzióját, hogy mit kéne meg néznem, átirányítanom, hogy hátha még valamire nem gondoltam, vagy nem tudtam.
-
psg5
veterán
válasz
sfdrakex #27194 üzenetére
Köszi, működik, bár kicsinyíti egy picit a képeket, de majd egyesével széthúzom, vagy van automatizált megoldás, hogy mindegyik képet kirakja a teljes A4-re?
Még egy kérdés. Ha két pdf-et szeretnék egybe fűzni? Szintén minőség romlás nélkül?
Közben találtam egy programot ez szépen megcsinálta, azonban nem sorrendben használta fel a képeket...
-
törölt tag
-
800.henrik
senior tag
válasz
sfdrakex #26771 üzenetére
Tuningolni akarod, és gondoltad csinálja magától és teszteli, mint az ATI catalistben az overdrivenál az automatikus tuning? Igen. Nem az a gép, mert nem jó az alaplapja... Asus a7n8x-x alaplap, amd athlon xp 2400+ (most 2460 mhz-en) processzor, ati radeon 9200 videokártya. Az a baj, hogy csak 1,85v-ot lehet beállítani.
-
akoska23
aktív tag
válasz
sfdrakex #26637 üzenetére
Már olyan programom van ami cseréli az IP cimet (kébelnetem van a helyi kábel tv szolgáltatónál) a kapcsolatot nem bontja csak a böngészőt kell újrainditani,szóval az IP cim csere nem ütközik akadályba. Sokat nem vagyok gép előtt ezt szeretném kiváltani a programmal.
-
dezs520
senior tag
-
cigam
titán
válasz
sfdrakex #25699 üzenetére
Az mióta fogad be wav fájlt?
Amúgy meg click2music jobklikk a wav fájlon, és ott a convert to mp3. Ennél 1xübbet nehezéz találni.
-
gyulank
addikt
válasz
sfdrakex #25651 üzenetére
Ahogy én írtam, úgy seedelne, mert seedelheti amit a memóriába töltött, és ugye az is változik, de legelőször még úgy írtam, hogy a seednek is lenne egy külön hely a memóriában, és mikor letöltődött x méretű adat, és ezt áthelyezi a HDD-re, akkor egyúttal a memória seed részén lévő adatot is kicseréli egy másik akkora részlettel, így végülis változnak a részek, és mindig seedel valamit.
-
gyulank
addikt
válasz
sfdrakex #25628 üzenetére
Már írtam az én HDD-mről, és ugyanúgy, ha nem csinálna semmit, akkor nem menne a rendszer lemez sem. 8GB memóriánál már remélem nem kell HDD-re írni a memória tartalmát se, ha sok lap van megnyitva firefoxban. Én nem akarok semmilyen ventit sehova. Azt szeretném, hogy Némalyukként elnyelje még a környezetben lévő zajokat is, de mivel ez nem megoldható, megelégednék egy szinte mindig némával is. Azért, ha úgy számolnánk, hogy 24órát torrentezne, akkor a 2 mód közt, hogy mindig megy, vagy mondjuk óránként 20mp-et, elég nagy különbség van. Ha mondjuk 5W-al számolunk, az 24*5=120Wh, 24*20/3600=0,13óra*5W=0,7Wh, és 24óra helyett csak 8percig megy, ami kb. 0,6%, vagyis 99,4%-al hűlne.
-
gyulank
addikt
válasz
sfdrakex #25626 üzenetére
Csak 1 HDD lesz, egy darabig nem lesz SSD, de ha lenne se írnék arra, de ha 2 HDD lenne, akkor se lenne jó a rendszerre írni, mert kisebb lenne, és nem lehetne minden letöltést elindítani, plusz semmit sem változna a helyzet, mert én azt akarom, hogy egy se menjen, csak néha kicsit. A te megoldásoddal pedig egy mindenképp menne, aztán még átírhatnám a másikra is. Pont azért akarom memóriába, mert a HDD, és SSD meghatározott írásra képes, a HDD nem szereti a hőt sem, ha így menne, hűvösebb is lehetne.
Már vettem olyan routert, de már most, hogy meg van, rájöttem, hogy hiába isteníti mindenki az OpenWrt-t, nem lehet vele sebességkorlátozást beállítani a gépekhez, és az fontos számomra, ezért a gyári FW van rajta. De végülis, amikor a gép csak azt csinálja, semmi mást, akkor szerintem nem fogyaszt sokat, és úgyse vennék ahhoz is külön HDD-t jó ideig, de ha vennék, az se fogyasztana kevesebbet, mert azon folyamatosan menne. -
gyulank
addikt
válasz
sfdrakex #25608 üzenetére
Én nem azt írtam, hogy azt seedelem, amit letöltök, hanem, hogy egy külön memóriarészbe, mikor a letöltött adatot áthelyezi a HDD-re, akkor cseréli a seedelést is a memóriában egy másik részlettel.
Bár azt is seedelhetné, amit épp letölt, és akkor nem kéne külön rész a seednek.
A zaj, és a megfelelés egyén, és HDD függő. Az én 80-as Samsungom tele van bad szektorral, pedig nem nagyon torrenteztem még. Én, ha lehet legtöbb időt némán akarom használni, plusz ha nem megy, nem is fogyaszt, nem melegszik. -
footy
addikt
válasz
sfdrakex #25211 üzenetére
Ket okbol is jobb, egyik hogy nalam mindig 20+ ablak van folyamatosan nyiva es nem akarom keresgelni hogyha ki kell valami miatt kapcsolni. A masik pedig, hogy tobb radionak is flash alapu az oldala, ami miatt terhelve van elegge a processzor, ezert porog a venti ami zajos es csokken a notebook uzemideje.
Sajnos egyik program sem tud belepni a TuneIn fiokba. -
-
macera2
aktív tag
-
mclaren777
senior tag
válasz
sfdrakex #24822 üzenetére
Igen, hasonló okból:
Van egy SSD és 2 HDD adattárolásra.Általában csak az SSD van használatban (amin az OS és a fontosabb alkalmazások vannak), ezért úgy gondolom, hogy az idő jó részében a 2 HDD csak fölöslegesen zajol a gépben.
win7-ben már beállítottam az 1 percet, de nem vagyok benne biztos, hogy normálisan (ha kell külön-külön) kapcsolgat-e több hdd esetén is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged