- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos fejegységek
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- Fujifilm X
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
-
PROHARDVER!
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
Ilyenem volt évekig, tönkrevágtam, usehiba. Csak ajánlani tudom. Ha nem elég a max 4GB, akkor se formázd NTFS-re semmiképp! Ahogy én tettem... Lassul is, jobban használódik. exFAT-ot nem használtam, annak nézz utána.
MÁS:
Új pen után akarok nézni, mivel döglött a Corsair-em. Sajnos usb 3.0-ás ott nincs, ahol én vettem, úgyhogy marad a 2.0, de gondoltam akkor már a tárhelyem legyen nagyobb. Jelenleg a 8/16 gigás csoportban nézelődöm. Azt szeretném kérdezni, hogy a Corsair Flashvoyager szérián kívül van valami 5 és 10k között, ami hasonló írási sebességgel bír, és nincs semmi extra tulajdonsága? Elég fontos lenne
mod: Ja igen, szemeztem még vele is. Tesztet nem nagyon találtam, de a fentebb linkelt oldalon - http://usbspeed.nirsoft.net/ - hozza a sima Flashvoyager-ek sebességét. Mennyire bízhatok ebben vajon?
Ábel
-
-
ádika86
aktív tag
sziasztok! a corsair flash voyager 8gb-os penről mi a véleményetek? én csak jókat hallottam róla, de azért megkérdezem itt is
továbbá lenne egy olyan kérdésem is, hogy NTFS-re vagy FAT32-re érdemes formázni? köszi előre is a válaszokat -
-
-
-
draco31
veterán
Kis segítségre lenne szükségem, vagy tanácsra. Most lehelte ki a lelkét a két és fél éve vásárolt Kingston 8Gb-os datatravelerem. Egyszerűen egyetlen gép sem látja, 20 perc-el előtte még másoltam rá, és semmi gond nem volt vele. Tehát utód után kell néznem, és mivel már van egy Verbatim Store 'n' Go-m 4Gb-os ilyen méretben gondolkozom inkább. Több esélyes is van, és 8Gb-ban gondolkozom:
Transcend
Kingmaxtól több változat is van
Verbatim
Melyik a jobb a három gyártó közül?Vagy esetleg egy Kingmax U-Drive 16Gb-ben, nem sokkal drágább mint a fent felsoroltak.
-
stratova
veterán
Sziasztok!
Érdekelne, hogy szerintetek jó vétel-e egy:
Transcend JetFlash 600 8GB 4400-4500 körül 10 év
névleges adatátviteli sebesség:
Read 32 MByte/s, Write 12 MByte/s (8GB);vagy
Transcend JetFlash V33 8GB 4100-4200 körül 5 év
névleges adatátviteli sebesség:
Read 20 MByte/s, Write 8 MByte/s (8GB);Az előbbi felé hajlok, ha valaki rendelkezik a fenti két pendrive valamelyikével megerősíthetne a tempókban (megj. saját V30 8GB-asom kb. hozza a V33 értékeit).
Szerintetek ünnepekig le avagy felfelé módosulnak az árak pendriveoknál (sajnos nem figyeltem egy ideje őket). -
-
agyhalal
aktív tag
Szevasztok!
Mire érdemes formázni a pendrive-ot, NTFS, vagy exFAT? Lemezfoglalási egység mérete; 16, 32, 1024, 2048, 4096, vagy 8192 kilobyte legyen? Az alapértelmezett a FAT32/32 kilobyte, de szerencsére már senki sem akad a környezetemben, akinek a gépe ne tudná olvasni vagy az exFAT-et, vagy az NTFS-t.
-
-
Kroni1
veterán
-
Clark_1
csendes tag
Sziasztok!
Két pendrive-ot néztem ki!
1. Sandisk 8GB Extreme Cruzer (Olvasás: 25, írás: 18 MB/s)
2. Kingmax Super Stick Mini 16GB Pendrive (ennek a 8 gigás változatával kapcsolatban haverom tapasztalata: olvasás/írás nagy fájloknál: átlag 25/10-15 MB/s)
A 8-as sebességéből lehet következtetni a 16-osra? Van valakinek az utóbbiból, vagy tapasztalata vele kapcsolatban?
Illetve melyik a jobb választás? Nekem egyelőre a 8 GB elég lenne, de forintosítva a kb. 1500 különbség megérheti a kétszeres kapacitást.
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv
-
Kroni1
veterán
Van valakinek itt amúgy USB 3.0-ás pendrive-ja? Kiváncsi lennék egy ATTO eredményre. Az ADATA oldala szerint valós körülmények közt 85MB/s irás olvasási sebességgel bír az ő drájvjuk..
Na közben kimértem a Win7 ReadyBoost funkcióját, egy Egész gyors kis Sandisk Cruzerrel a Boot idő csökkent közel 10mp-et, a leállítás pedig kb. 5-6 mp-et..
-
Kroni1
veterán
Ez is nagyon jó kis cucc, masszívabb megbízható házban.. De ha pendrive akkor nem sokkal drágább de sokkal gyorsabb egy USB3.0-ás mint ez. Adatánál 3-4e Ft-al drágább egy ilyen 16GB-os, ami soknak tűnhet, és lehet h most még nem is tudod kihasználni a jelenlegi alaplapok nagy részében de hosszútávra tervezve én csakis ilyet vennék, pl ezt: ADATA
-
weszil
csendes tag
Valakinek van tapasztalata erről a pen-drive-ról?
Illetve úgy általában az A-data márkával kapcsolatos vélemény is érdekelne. Korábban mindig csak Kingston-t néztem, a megbízhatóságot figyelembe véve, de az A-data pd7 igen jól sikerült darab volt.
-
vacs
veterán
Sajnos nem. Csak usb-t ([Ez a fejegységem.])
[A Verbatim is kiad hamarosan mini pendrive-ot, megvárom azt.] -
-
Kroni1
veterán
A Readyboost funkciónak van vmi értelme szerintetek, vagy ez csak egy felesleges fícsör a Windowsban? Lenne értelme egy 4GB Sandisk Cruzer USB2.0-ás pendrive-ot betenni? Ezeknek ugye elvileg az elérési idejük jobb mint a HDD-knak, de másban sokkal lassabbak. Ne tudom, mit pakol ide egyáltalán a Win, azért kérdezem, mert van itthon egy ilyen használaton kívül..
-
vacs
veterán
Az USB-s autós fejegységemhez szeretnék egy pendrive-ot. Kapacitása 4 GB legyen, de a lényeg a legkisebb méret (hosszúság), hogy alig lógjon ki a fejből.
Pl. ilyesmit, Mini pendrive-okkal jelentkezik a Buffalo. Ez csak 5 mm hosszú. Minél rövidebb, annál kisebb a valószínűsége, hogy véletlenül beletörik, ha rosszúl érünk hozzá. -
asztek
csendes tag
Üdv!
Tudja valaki, hogy a Maxell Venture pendrive-on van-e LED? A gyártó a honlapján nem írja, hogy van. A boltban a dobozán meg az áll, hogy villogás közben ne húzzam ki. De lehet, hogy ez csak egy sablon szöveg, amit sok dobozra ráírnak. Én nem láttam rajta olyat, ami világítani tudna.
Egyébként ez is olyan "két meghajtós" kütyü? Ha igen, akkor két különálló lemezként működik, vagy csak 2 partíció van rajta? Vagy felejtős a cucc?
Köszi -
-
-
Viperator
őstag
Ma vettem Kingston DT100 G2 8GB pendrivet, akartam felmásolni filmet (először 7,5 GB-t, "írásvédettség" miatt nem lehet másolni (TC-vel), pedig igazából nem írásvédett. Win módszerrel (másolás, beillesztés) kipróbáltam és azt írta, hogy túl nagy a méret. Ugyanazokat a hibaüzeneteket kaptam 5 GB-val is! Mi lehet ennek az oka?
Üdv!
-
Köszi, de már túl késő, mivel senki sem írt, ezért magam választottam egyet.
Kingston DT100G2 8GB-ra esett a választásom, ami elég szerencsétlenül sikerült.
Az egész műanyag úgy ahogy van, a csúszásmechanikában rásegítés nincs ezért ki fog kopni valószínűleg egy idő után a csúszka.
Csináltam vele egy ATTO-t:
Erre már tényleg nem mondok semmit...
Ha már itt járok közzétenném egy másik eredményem:
Kingmax U-Drive 8GB (~2 éves lassan)
-
-
-
Sziasztok!
Megbízható és gyors pendrive-ot tudnátok ajánlani? (8GB) Előre is köszi
-
attika89
senior tag
Üdv!
Ma vettem egy Kingston DataTraveler G3-at (4GB)
Az érdekelne, hogy miért van az, hogy egyszer átmásolok 3 fájlt (2,5 GB) ~9,8-10 MB/s-al és aztán mikor újra rátenném ugyan azt a 3 fájlt (előtte töröltem persze) akkor csak 6,5-7MB/s-el másol?
USBDeview-al néztem az írási sebességét és ott ~6,5-öt ír, de írt már 8,89-et is.
Mi kavarhat be neki? Vagy ez ilyen és kész? -
xLt`
tag
Sziasztok.
Szerintetek meik pendrivet vegyem meg? 8 GB-t szeretnék venni.
Eddig ezek a kiszemeltek: Patriot Xporter vagy Xporter XT Boost.
A Sima Xporter jóval olcsóbb a másik viszont gumi házas és gyors.
Vélemények esetleg másik alternatíva?
Köszi előre is, xlt -
fgordon
senior tag
Köszönöm, nagyon hasznos oldalt ajánlottál! Nem ismertem az oldalt!
Engem konkrét típusok érdekeltek volna, és azért ezeket a típusokat mondtam, mert ezeket tudok venni most épp jó áron.
Mondok akkor én is tapasztalatot:
PQI U339H 4GB: olvasás 18-21 mbyte, írás 3.5 mbyte csak
Kingmax UD-01 4GB: 17-20 mbyte, írás 6-7 mbyteSzóval Kingmax kb 2x gyorsabban ír, legalábbis ami van, de a PQI jóval régebbi, az is igaz.
-
fgordon
senior tag
Kingston,PQI, Kingmax, Transcend, Maxell, Verbatim közül melyikek írnak a leggyorsabban, mik a tapasztalat, a 8 gb-osak közül? Csak ezek közül kellene választani, ezt tudok nagyon jó áron.
Próbából virtuális gép image-et rakok majd rájuk, és az ugye sokat változik, azért kell a gyors írás. Mit ajánlatok? Tapasztalat?
Jobb lenne, hogyha többet mondanátok, mert nem biztos, hogy pont az lesz raktáron.
Köszönöm!
-
-
Pedig ha ellátogattál volna a gyártó oldalára, egyből meglátnád azt a kis kapcsolót:
-
Wajk
addikt
Hali
Olyan Pendrive-ot keresek, amin van írásvédelem, nem szoftveres, hanem egy kis csúszka mint a memóriakártyákon vagy a floppy-n.
A PQI U339XT lehet olyan, de nem látom, a pöcköt, ha valaki ismeri ezt a modellt, akkor megerősítés jöhetne meg hogy hogyan működik, köszi...
amúgy érdekes, hogy szerintem ez elég hasznos funkció mégsem elterjedt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Black & Decker töltőt keresek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest