- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Akciókamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS blog: B650 alapokon
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
ÓRIÁSI gubancba keveredtem. Nagy rábeszélésemmel megvettem az L355-ös Epson gépet. Feltöltöttem tintával meg minden, de amikor a feltöltés történt, akkor nem figyeltem eléggé (bár félre érthető volt), és feltöltés közben a tartályok elején lévő "csap" szállítási módban volt. Most semmit nem nyomtat, üresek a belső tartályok. Hogy tudom rávenni ezt a sz*rt hogy töltse fel újra? Nagyon morci vagyok....
-
atala
Topikgazda
Majd azért amit nyomtatsz a ciss-el tedd ki a szobába, nem is kell napfény, elég a szobai világítás. Mutasd majd meg pár hónap múlva.. Lehet, hogy nem sokat fogsz látni a fényképből.
De úgy sem lehet téged meggyőzni.
Sosem értettem, hogy miért akar mindenki utángyártott tintával fotót nyomtatni. -
atala
Topikgazda
válasz
Carasc0 #7936 üzenetére
Azt azért számold hozzá, hogy az L355-höz kapsz 4x70ml eredeti tintát. Az kb 12 garnitúra utánygyártott kis patronnak felel meg a másik nyomtatóhoz. Ha megveszel egy 30e-es nyomtatót, ahhoz ahhoz még veszel 12x2000 Ft-ért patront, (mert 500 Ft körül azért van egy utánygyártott) az már plusz 24e Ft. Már majdnem ott vagy az L355 áránál. A másikba meg bele teszed az utángyártottat, és lehet, hogy a harmadik garnitúra után kidobod a nyomtatót, de legalábbis kínlódsz vele, mert eldugulnak a fúvókák, nem nyomtat színhelyesen..stb.
-
net84
őstag
Értem, köszi! Így már annyira nem kecsegtető az EPSON sem, de még utána járok a festékeknek (elviekben, ha ugyanaz a szín, egyezik az árnyalat, akkor már csak a festék feldolgozásával lehet gond).
Ha kiesik a vízállóság, akkor marad a Canon (4xxx váltója) külső CIS rendszerrel és van direkt nyomtatás garantált kompatibilitással.
A kenődést szerintem a "szar" festéknek köszönhetem. A papír EPSON, mert olcsóbb volt mint a Canon gyári papírja. A gyári Canon patronokkal egyébként még a gagyi papírnak sem volt gondja... -
xmad
őstag
sziasztok!
otthoni felhasználásra kellene nekem nyomtató, dokumentumok nyomtatására ha éppen ki kell nyomtatni valamit.
tintasugaras nyomtató nem játszik, csak lézer.
ezt néztem.. erről mik a vélemények? otthoni felhasználásra megfelelő?
az hogy mono lézer az mit jelent?ha esetleg van más alternatíva ami jobb ennél, de árban se sokkal több azt a véleményt szívesen veszem
-
epzon
őstag
válasz
Carasc0 #7936 üzenetére
abban biztos lehetsz hogy 8 év után is kapható lesz ez a festék hiszen ez a rendszer lényege, hogy nem kell a gyártónak sem cserélgetni a patronokat (ez neki is jelentős spórolás), úgyhogy valószínűleg a 8 év múlva megjelenő gépek is pont ezt a festéket fogják használni.
visszaolvasol a az epson nyomtatás fórumba, láthatod hogy sok olyan nyomtatóról írnak most hogy tönkrement amik nem mai darabok (dx6600 meg hasonlók 8-10 éves készülékek) és ami hiba előjön az is 90%-ban a NEM eredeti kellékanyag hibájából fakad
3 év gar alatt bőven meg fog térülni a magasabb gépár
-
Carasc0
őstag
válasz
Gergőke88 #7937 üzenetére
Masszívitás alatt nem a terhelhetőséget értem, hanem hogy nem akarom a kukába dobni 5 év után átlagos használat mellett. Legalább annyit bírjon ki, mint a volt nyomtatóm. Persze ezt senki nem tudja garantálni, de azért az Epson minőséget nyújt, remélem nem csak 3 évig.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Még mindig nem sikerült döntenem! Tesóm azt állítja hogy érdemes inkább 30e Ft-os gépet venni minthogy 62e Ft-ért egy Epson L355-t, mert a különbözetből sok utángyártott patronokat lehet venni. Ebbe valahol igaza van, de azért mégis ott van bennem 75ml-es gyári színekkel dolgoznék, és gondolom masszív gép ez az Epson. Továbbá 2000ft-ért kapok gyári 75ml-es tartályt ami bazira nem mind1 és persze a chip rendszert is lehet felejteni.. Ez hatalmas előny.
Egyébként ismer valaki valami negatív tulajdonságot az Epson terén? Pl. hamar tönkremegy, vagy valami. Nekem a Canon MP500 8 év után halt meg.
Megnyugtatna az is ha tudnám hogy 8 évig legalább lesz kapható tartály az EPSON-hoz.
-
pezs89
tag
Sziasztok,
multifunkciós nyomtatót szeretnék vásárolni az elkövetkező 1-2 hónapban és ebben kérném a hozzáértők segítségét. A következő kritériumok vannak:
- Wifi-s legyen,
- Nem mindennap lenne használva, havonta max 20-30 oldal lenne kinyomtatva,
- a maximum keret 55 ezer Ft(mindenképp színesen tudjon nyomtatni, ezért ebbe a keretbe gondolom csak tintasugaras fér bele)A segítségeteket előre is köszönöm.
-
net84
őstag
Koszonom!
Ez alapbol tudja a vizallo nyomtatast (pigment alapu a gyari festek)? Nem talaltam utalast a leirasban a festekre. Mennyire birja a nem gyari, pigment festeket?Tegnapi erdekesseg. Minosegibb utangyartot chipes patron kalap kaka a Canon nyomtatoba. Eloszor is berobbant a nagy kapacitasu fekete a gyari sargaba. Kicsereltem mindet. Nyomtattam 180gr fenyes fotopapirra. Meg masnap is kenodott rajt a festek. Most tettem le az utangyartott festekrol...
-
Tud valaki a Canon Pixma 7150-nél költséghatékonyabb multifunkciós nyomtatót CD nyomtatás funkcióval?Utángyártott patronnal használom.
Mi lenne a költséghatékony neked? Ehhez a típushoz 550-és 551-es patron kell, 5 db XL (nagykapacitású) chipes jó minőségű utángyártott patron összesen 4 ezer Ft-ba kerül [pl. itt]
-
epzon
őstag
fotót nyomtató a normál patronos nyomtatókkal elég drága mulatság. 10x15-ös méretben kb 200-300 Ft egy normál fotó
úgyhogy azt is szeretnétek nyomtatni akkor inkább az EPSON L-es sorozatból javasolt valamelyik, ezek egy 10x15cm-es fotót kb 10ft-ból nyomtatnak ki (plusz papír)
ezekhez 4000-10000 oldalra elegendő kezdő festék van, és utána az erdeti festék ~2500-3000 Ft és 4000 oldalra elegendő
-
epzon
őstag
válasz
heckbert #7925 üzenetére
ha csak nyomtató kell akkor ez nem rossz EPSON M300D
-
atala
Topikgazda
-
heckbert
csendes tag
Sziasztok!
Nyomtatót keresnék, főleg szöveg nyomtatásra. Fontos lenne az alacsony oldalköltség, a duplex nyomtatás, és a nyomtatás hálózaton. Olvastam a tintasugaras nyomtatók beszáradásáról. Én van, hogy hetekig nem használom, emiatt inkább lézereset szeretnék. Persze ha rosszul tudom, és megoldott, hogy ne száradjon be akkor se ha sokáig nem használom, akkor jöhet tintasugaras is. Ha ismertek scannerrel egybeépített nyomtatót, ami ilyen, és nem sokkal drágább, akkor az is érdekelne.
Mit ajánlanátok? Főleg az oldalköltségekről és a beszáradásról nem találok információt. -
Sokimm
senior tag
Olvasgatok olvasgatok, de mégis megkérdezlek titeket: Mit tanácsoltok?
Igényeim: Családi fotók nyomtatása (havi 10-20db), és iskolai dokumentumok fekete fehér nyomtatása havi 15 oldal átlagosan. (néha sokkal több, néha semmi)Mit érdemes venni, a patron utántöltés miatt, és a fotópapír "speciális" ára miatt? A sima fekete fehér nyomtatás gondolom átlagos a mai nyomtatóknál, csak a patron ára változik, de vajon lehet "két legyet egy csapásra", és fotót is nyomtatni itthon?
Véleményeket, tippeket, atyai kritikákat előre is köszönök!
megjegyzés: Semmi extra nem kell, lehet nagy, böszme, hangos, régi, használt... Nem kell wifi, lcd kijelzős cd nyomtatós, kakaófőzős, hiperszuper, csak simán legyen driver-e a win7-hez, amit akármilyen kábellel rádugok, és printel is.
-
epzon
őstag
Hello
Jelenleg az EPSON L800 ami igazán jó minőséget tud és mindezt a legolcsóbban.
Direkt nyomtatási funkciót nem tudja a többiben viszont megfelel az igényeidnek (pl cd/dvd nyomtatás) -
ocscsaba
tag
Epzon segítségét kérném, mint oly sokszor:
Mi a lényegi különbség az L1300 és L1800 között?
4 és 6 szín?
Szegély nélkül A4-ig tudnak nyomtatni?
A termék oldalán megadott sebességi adatok A4-re vonatkoznak, nem A3-ra?Válaszod köszönöm!
-
net84
őstag
Sziasztok!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni.
A jelenlegi Canon IP4300 nyomtatót cserélném le valamire. A fej az utolsókat rúgja, a patron pedig egy vagyon lett hozzá (utángyártott patronnak nem vagyok híve, de már most is csak azt kaptam hozzá).
Canon "buzi" vagyok, így nehéz a választás...
Ami fontos:
- fotónyomtatás (opció: USB direkt nyomtatás, ami kompatibilis a Canon DSLR-el)
- lemez (CD/DVD) nyomtatás (opció: széltől-szélig nyomtatás)
- min. 180g de inkább 250g körüli lapvastagságot elvigye
- külső tinta tartály / CIS rendszer
- szegély nélküli nyomtatási lehetőség A4-ig
- hosszában tudjon 297mm-nél nagyobb papírt befogadni (opció: 50mm szélesre le lehessen a hordozóméretet húzni)
- terhelés: a jelenlegit tudom mondani, itt van, hogy hetekig "semmi" (főleg a jelenlegi fej állapot miatt), de van, hogy ~200db 10x15-ös + 10-15db A4 fotót ráeresztek egy délelött alatt. Minimum havi 2-3 alkalommal nyomtatók CD/DVD felületre. Ezeken kívül a normál A4 nyomtatás heti 1-25 lap. A legtöbb vagy szöveges, minimális grafikával vagy gyorsvázlatos nyomat valami szerkesztésről.Eddig minden stimmel az IP4xxx sorozat váltó típusának a Canon-nál. CIS rendszer megoldható hozzá utólag is. Azonban:
- pigment alapú / vízálló nyomtatás
Erre mostanában egyre többször lenne szükségem. Jelenleg a legapróbb nyomtatással is nyomdában, grafikai stúdióba kell mennem. Ott pedig nem mindig tudnak egyből nyomtatni a megfelelő fóliára, főleg nem, ha 10x10 és A4 közötti méretek kellenek a leggyakrabban és általában tegnapra.
- opció: második papír tálca...és itt akadtam meg. Mit ajánlatok? Engedjek valamiből vagy van erre nyomtató reális áron, reális fenntartási költségekkel?
A multifunkciós készülék alapból kizárt!
-
LámaZ
addikt
Ha valaki nyomtatót vásárol:
1. Sakkozd ki, hogy melyik típust akarod
2. Írd be a nyomtató nevét a tonerkereso.hu lapon, és azonnal kidobja, hogy mennyibe került a toner/parton
Ennyi! -
LámaZ
addikt
válasz
kecskesadam #7734 üzenetére
„Évi (!) 10-15 oldal nyomtatásához”
Aki csak ennyit nyomtat évente, annak én megtiltanám nyomtató vásárlását.
Küldje el a nyomtatandót e-mailben a CopyGenerálba, és ott kinyomtatják olcsón. -
epzon
őstag
EPSON MX200DNF például
-
Sasu007
csendes tag
Sziasztok!
Otthonra szeretnék nyomtatót. Nem kell, hogy vezeték nélküli legyen, vagy bármi mást tudjon a sima nyomtatáson kívül. Fekete fehér bőven jó, és ritkán lenne használva, max. havi 20 oldal .
Egy olcsó lézeresre gondoltam, de nem tudom melyiket lenne érdemes venni.
Segítségeteket előre is köszönöm!Üdv.:Sanyi
-
atala
Topikgazda
válasz
mancs53 #7905 üzenetére
Ahogy az előttem szólók írták, a garanciát elfelejtheted. A Ciss meg nem egy jól működő megoldás. Sok baj van vele. Tinta folyás, levegősödés, dugulás...stb.
Én a régi canon nyomtatómhoz egy tölthető patron szettet használtam, de még azzal is meggyűlt a bajom. Egyszer csak nem nyomtatta valamelyik színt, vagy eldugult a fúvóka, és persze mind ezt akkor amikor a legjobban kellett.
Akkor még nem volt gyári külső tartályos epson, ha lett volna azt veszem meg.
Szóval vagy használod az általad preferált nyomtatókat eredeti patronokkal, vagy esetleg lehet próbálkozni utángyártottal. Ha szerencséd van, megúszod pár fej tisztítással, ha nincs, kínlódni fogsz vele.
Ha sokat akarsz nyomtatni vedd meg a gyári külső tartályos nyomtatót. Ha keveset, akkor meg valami olyat, amihez olcsó az eredeti patron. Ha jól tudom, a HP-nak vannak ilyen nyomtatói. -
-
epzon
őstag
válasz
mancs53 #7905 üzenetére
megerősítést ne várj senkitől, ez egy házi barkácsolás, amit ha jól végzel el akkor lehet hogy jól tudod majd használni, ha nem akkor meg nem (és sok egyéb hibalehetőség van)
de a 3 év garanciát felejtsd el, mert ezt úgy vissza fogják vágni mint a huzat ha bármi lesz vele még 1 éven belül is
tehát úgy számolj hogy 12 + 19 + 17 (mert legközelebb nem biztos hogy megkapod ennyiért) = 48 000 Ft + saját munka, plusz nem mindig működik a rendszer
szóval így már nem annyira kecsegtető szerintem, de nem akarlak az epsonra rábeszélni, csak azzal azért ne etesd magad, hogy veszel egy nyomtatót plusz egy külső szettet és minden tökéletesen hiba nélkül fog működödni.
-
mancs53
újonc
válasz
Dr_Syrex #7897 üzenetére
Sziasztok.
Pedig van ilyen nyomtató.le is írom tegnap néztem az Aldiban.
Ott három év a garancia rá . És három tipusuk van.
első:
CANON MX475 ára az aldiban 20.000-ft.A Canon MX475 egy multifunkciós tintasugaras nyomtató, ami ideális választás otthoni, vagy akár irodai használatra is. Jó minőségű, 4800×1200 dpi felbontású nyomatokat készít, amit vezeték nélkül, táblagépről vagy okostelefonról is lehet használni. Nyomtatás, szkennelés, másolás és faxolás funkcióval szerelve.
második:
CANON Pixma MG2550 multis nyomtató: ára 12.000-ftharmadik:
Canon Pixma MG3550 Wireless multifunkciós nyomtató, fekete ára:12.000-ft
tulajdonsága:Kategória
multifunkciós nyomtató
Nyomtatási technológia
FINE nyomtatófej technológia
Maximális felbontás (fekete)
4800x1200 dpi
Maximális felbontás (színes)
4800x1200 dpi
Nyomtatási sebesség (fekete)
9,9 kép/perc
Nyomtatási sebesség (színes)
5,7 kép/perc
Szegélymentes nyomtatás
van
Kétoldalas nyomtatás (duplex)
automatikus
Kezelt papírméretek
A4 (210 × 297mm), A5 (148 × 210mm), B5 (176 × 250mm), Envelope, fotópapír (10 x 15cm), fotópapír (13 x 18cm), fotópapír (20 x 25cm), Legal, Letter (216 x 279mm)
Memória
beépített
Támogatott operációs rendszerek
Apple MacOS X 10.6, Windows 7, Windows 8, Windows Vista, Windows XP
Kártyaolvasó nyílás
nincs
Csatlakozás
USB, WiFi (IEEE 802.11 b/g/n)
LCD kijelzõ
nincs
Extra funkciók
fénymásoló, szkenner (lapolvasó)
Kompatibilis festékpatron, toner
CL-541, CL-541XL, PGI-540Bknos kérdésem a következő lenne.
szerintetek ha meg venném ezt a tipust
anon Pixma MG3550 Wireless multifunkciós nyomtató, fekete ára:12.000-ft 3 év garanciával az aldiban a mai napon akkor jó járnék -e vele ha rendelnék hozzá egy ilyesmit:
plusz 9.000ft.ért ami külső tartály Canon CL-541 / PG-540 CISS szett (4x40 ml tintával)
http://www.nyomtassotthon.hu/ciss_57/canon_ciss_80/canon_cl541_pg540_ciss_szett_4x40_ml_tintaval_278vagy evvel:
eredeti Canon patron fejjel:19.000ft pluszbananon CL-541 / PG-540 CISS szett fejjel (4x40 ml tintával)
http://www.nyomtassotthon.hu/ciss_57/canon_ciss_80/canon_cl_541___pg_540_ciss_szett_fejjel_4x40_ml_tintaval_389így lenne egy nyomtatóm ami kerül 12.000,+ 9000ft- ba tehát :21.000ft, vagy 12.000+19.000=31.000ft.
És ez multis wifis külső festéktartályos rendszerű, után tölthetős.Mi a véleményetek? Mégse 55.000ft, és ez is három év garival...
-
salander
tag
Meghalt édesanyám CANON Pixma MG5150-ös printere és szüksége lenne egy újra.
Alapvetően színesben nyomtat nagy felbontású képeket nem direkt fotó (hanem valami nehezebb matt) papírra A4-es (és fele) méretekben. Napi használatban lenne és fontos legyen hogy éles/szép legyen a kép. Multifunkciósra lenne szükség.
Van ötletetek? Az előző tényleg parádés minőségben nyomtatott az eredeti festékekkel, de nem tudom hogy számít-e valamit a 9200 dpi amit ráírtak az 5150-re vagy most simán jó lehetne most egy 4800-as is.
-
QwErTy42
addikt
Szia!
Ha Brother, akkor inkább az Brother Ink Benefit nyomtatók közül érdemes választani. Nagyon baráti 1 forintos fekete és 6 forintos színes lapköltséggel nyomtat 3 év garancia mellett.
Egyedüli hátrányuk az, hogy nem tudnak automatikusan kétoldalasan nyomtatni.
szerk.: a lemezre nyomtatást sem tudja --> funkcióban szegényebb, fenntartásban lényegesen jobb.
-
roby42
csendes tag
Brother DCP-J925DW .Erről vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest