- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fujifilm X
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen házat vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
net84
őstag
Utáltam és sosem támogattam az utángyártott tintát. Sőt! a ciss rendszert sem, de szerintem ez lesz a jövő. több mint 8 évet lehúztam az informatikában, abból 3-at szervízvezetőként. Láttam nem kevés nyomtatót, technológiát. Fél évvel ezelőttig csak gyári patront raktam a Canonba. Aztán közölték, hogy nincs patron, vagy 1-1,5 hét alatt megjöhet rendelésre, de horror áron. Kényszer szülte, hogy kellett valami, ami elérhető.
Normál fénymásoló papírra pont nem érdekel, hogy milyen minőségben és vízállóan nyomtat-e, ha érdekelne, akkor OKI LED-ben gondolkodnék (meg ha felvetne a pénz a kellékanyagra, fogyó/kopó alkatrészekre...).
Amit nyomtatok: grafikai vázlatok, fotók saját és céges célra, cd/dvd felületeket (a legapróbb adatmentés tartalomjegyzékét is a nyomtatóval iratom a lemez tejére, ha grafikai anyagot adok le, akkor a grafika egy markáns eleméből csinálok egy cd felületet és megnyomtatva adom át a lemezt), nagy ritkán vasalós textil transfer papír.
Amit nyomdába viszek: öntapadós fóliák (a legtöbb A4-es méret, figyelmeztető, cég táblák, info táblák), dekor elemek szintén fóliára, alacsony és nagy példányszámú szóróanyag (oldható tintával nem akarom nyomtatni, az nagyon ciki, amikor kenődik az ügyfél kezében a névjegykártya).
Ezekből szeretném a legtöbbet "egy" géppel megoldani. Nem mindegy, hogy egy 10-20k-s keretből 7-14k-t a nyomdának fizetek ki vagy nálam is marad annyi, amiért megérte 8 órán keresztül babrálni a táblájával, esetleg kedvezőbb árat tudok mondani a megrendelőnek... -
net84
őstag
Elmagyarazod nekem ezt a szobai vilagitas - fenykep eltunes dolgot? Ugy a fizikai resze erdekelne...
Nem ragaszkodom az utangyartott tintahoz, sot! ha visszaolvasol, lathatod, nagyon is elegem van belole...a gyarival megegyezo, gyari tintat nem nehez osszeszedni. Volt szerencsem latni es osszehasonlitani a ciss rendszeres nyokatot a gyarival (nem pigment alapu).
De! Az Epson nem lesz elore lepes, inkabb visszalepes. Nincs direkt nyomtatas, nincs vizallosag. Az, hogy a fenykep "vizallo" lesz, az esetemben masodlagos. Foliara meg mindig nem nyomtat. Vizallosag a Canonnal sincs, de direkt nyomtat. Igy visszalepes nem lesz, csak a "dragabb" nyomtatas.
Elfogult vagyok, teny. De meggyozheto lennek, ha lenne ertelmes alternativa. Egyelore nincs. -
net84
őstag
Értem, köszi! Így már annyira nem kecsegtető az EPSON sem, de még utána járok a festékeknek (elviekben, ha ugyanaz a szín, egyezik az árnyalat, akkor már csak a festék feldolgozásával lehet gond).
Ha kiesik a vízállóság, akkor marad a Canon (4xxx váltója) külső CIS rendszerrel és van direkt nyomtatás garantált kompatibilitással.
A kenődést szerintem a "szar" festéknek köszönhetem. A papír EPSON, mert olcsóbb volt mint a Canon gyári papírja. A gyári Canon patronokkal egyébként még a gagyi papírnak sem volt gondja... -
net84
őstag
Koszonom!
Ez alapbol tudja a vizallo nyomtatast (pigment alapu a gyari festek)? Nem talaltam utalast a leirasban a festekre. Mennyire birja a nem gyari, pigment festeket?Tegnapi erdekesseg. Minosegibb utangyartot chipes patron kalap kaka a Canon nyomtatoba. Eloszor is berobbant a nagy kapacitasu fekete a gyari sargaba. Kicsereltem mindet. Nyomtattam 180gr fenyes fotopapirra. Meg masnap is kenodott rajt a festek. Most tettem le az utangyartott festekrol...
-
net84
őstag
Sziasztok!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni.
A jelenlegi Canon IP4300 nyomtatót cserélném le valamire. A fej az utolsókat rúgja, a patron pedig egy vagyon lett hozzá (utángyártott patronnak nem vagyok híve, de már most is csak azt kaptam hozzá).
Canon "buzi" vagyok, így nehéz a választás...
Ami fontos:
- fotónyomtatás (opció: USB direkt nyomtatás, ami kompatibilis a Canon DSLR-el)
- lemez (CD/DVD) nyomtatás (opció: széltől-szélig nyomtatás)
- min. 180g de inkább 250g körüli lapvastagságot elvigye
- külső tinta tartály / CIS rendszer
- szegély nélküli nyomtatási lehetőség A4-ig
- hosszában tudjon 297mm-nél nagyobb papírt befogadni (opció: 50mm szélesre le lehessen a hordozóméretet húzni)
- terhelés: a jelenlegit tudom mondani, itt van, hogy hetekig "semmi" (főleg a jelenlegi fej állapot miatt), de van, hogy ~200db 10x15-ös + 10-15db A4 fotót ráeresztek egy délelött alatt. Minimum havi 2-3 alkalommal nyomtatók CD/DVD felületre. Ezeken kívül a normál A4 nyomtatás heti 1-25 lap. A legtöbb vagy szöveges, minimális grafikával vagy gyorsvázlatos nyomat valami szerkesztésről.Eddig minden stimmel az IP4xxx sorozat váltó típusának a Canon-nál. CIS rendszer megoldható hozzá utólag is. Azonban:
- pigment alapú / vízálló nyomtatás
Erre mostanában egyre többször lenne szükségem. Jelenleg a legapróbb nyomtatással is nyomdában, grafikai stúdióba kell mennem. Ott pedig nem mindig tudnak egyből nyomtatni a megfelelő fóliára, főleg nem, ha 10x10 és A4 közötti méretek kellenek a leggyakrabban és általában tegnapra.
- opció: második papír tálca...és itt akadtam meg. Mit ajánlatok? Engedjek valamiből vagy van erre nyomtató reális áron, reális fenntartási költségekkel?
A multifunkciós készülék alapból kizárt!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest