- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fujifilm X
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen házat vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Csak a Canon nyomtatókat ismerem, azokhoz van (volt?) egy EasyPhotoPrint nevű program Win alá, azzal mindent meg lehetett oldani Canon nyomtatókon.
Ha nem Canon nyomtatót használnál, akkor van egy FotoSlate4 nevű program, azzal is mindenféle crop-olás, vagy egy papírra több fotó nyomtatása feladat megoldható.
Már ajánlották az XNView programot (de hasonló az IView program is), azzal is lehet crop képeket nyomtatni szegélymentesen a papírra.
-
-
-
-
-
válasz
magellan2600 #17356 üzenetére
Rákattintottam a nyomtató linkedre, ahol a nyomtatóhoz ajánlják a XEROX Business nyomtatópapírt. Nem akarok hinni a szememnek, 500 lapot adnak 5990 Ft-ért
Én is használok ilyen papírt, nyomtatópapírnak nem rossz, de se kávét nem főz, se a hátamat nem masszírozza:
De akkor mi kerül benne laponként 12 Ft-ba
-
-
-
-
válasz
_stick_ #17292 üzenetére
Szerintem a kérdésedre nincs jó válasz.
Ha deklaráltan nem fogsz hetente valamit nyomtatni, akkor csak lézernyomtató jöhet szóba.
Lézernyomtató pedig nincs 30 eFt-ért, még fekete nyomattal sem.
Szóval neked a használt lézernyomtatók között kellene szétnézned, arról pedig itt nincs naprakész információ.
Ha viszont új nyomtatót szeretnél, akkor legalább 45-48 eFt-ig emelni kellene a keretet.
-
válasz
PociAti #17244 üzenetére
Egy utángyártott fotópapírról még elhiszem, hogy megfelelő lesz egy Epson nyomtatóhoz, mert kis szerencsével lehet találni hozzá színprofilt.
De hogy egy Epson nyomtatóban használandó HP papírhoz nincs színprofil, az szinte biztos, az eredmény megjósolhatatlan.
Még a régi HP InkJet nyomtatóm után maradt jópár HP fotópapírom, az egyik típus teljesen használhatatlan Canon nyomtatóban, a másik fajtára meg olyan fényképet rittyent a Canon nyomtató, hogy percekig keresgéltem az államat a padlón
(Természetesen ez a fajta HP papír ma már nincs gyártásban, már beszerezhetetlen
)
-
-
Vettem még egy Canon G2420-as nyomtatót
Szükség van két nyomtatóra (nem a rettentő sok nyomtatnivaló miatt, hanem azért, mert két helyen is van számítógépünk és hozzá nyomtató) és sajnos a jó kis PIXMA IP7250 nyomtatónknak valami szoftveres nyűgje lett.
A szoftveres nyűg abban mutatkozik meg, hogy nem húzza be a papírt, ami abból adódik, hogy a nyomtató nem forgatja azt a gumigörgő párt, ami előrenyomja a papírt a tálcából a papírbehúzáshoz. Azért mondom, hogy szoftveres, mert ha a görgőtisztítás funkciót kiválasztom, akkor annak a végén van egy ellenőrző rész, ami 3 papír behúzását és a nyomtatón történő átvezetését tartalmazza. Ennek során minden egyes esetben rendben forognak a gumigörgők, a behúzás-kidobás gond nélkül lemegy, de ennek ellenére nyomtatáskor nem húzza be a papírt
Próbáltam a nyomtatót resetelni, kínlódtam vele 2 hétig, nem lett rá jó megoldás, ezért eluntam a dolgot és vettem másik G2420-ast.
Az IP7250-et (még) nem dobom ki, az tud CD-ra is nyomtatni, szoktam is nyomtatni CD-re, azt behúzza a nyomtató, mert azt más mechanika mozgatja.
-
válasz
Varshi #17220 üzenetére
OK, tényleg nem úgy értem a dolgot, hogy bármilyen színes löttyöt bele lehet tölteni egy nyomtatóba és az szépen, üzembiztosan fog nyomtatni.
Ráadásul az utángyártott tinták terén rendesen el lehet tévedni, a nyomtatógyártók a szebb nyomat érdekében trükköznek a tintákkal, pl. az említett Canon G2420 nyomtató esetében a fekete tinta pigment alapú, a színes tinták meg dye tinták, ami nem is okoz gondot addig, amíg egy színes fényképen a nyomtató nem kezdi ezeket egymásra fújni (mert az említett nyomtató esetében nincs külön típusú fekete tinta a szöveghez és a fotókhoz).
-
válasz
Varshi #17218 üzenetére
Te láthatóan se a nyomtatókhoz, se a motorokhoz nem értesz különösebben.
Sőt, tojást se tudok tojni, mégis meg tudom ítélni, ha egy rántotta nem sikerül
Bocsánat, hogy a saját szememnek hiszek, és nem neked
Hidd el, hogy ha nem válik be most rendelt tinta, azt meg fogom írni.
-
válasz
PociAti #17216 üzenetére
Most nyomtatom a nyaraláson készült fényképeket, kb. 40 darab A4-es oldalt nyomtattam ki eddig, a nyomtatóhoz adott tinta 30 %-a elfogyott.
Nagyjából az év végére tippelem, hogy kifogy a tinta.
Szeretem a kihívásokat, izgalmakat, ezért innen rendeltem póttintát, majd beszámolok a tapasztalatokról.
Nem sokkal drágább az ALZA-nál sem, ha nagyon nem válik be a kínai tinta, akkor majd innen veszek.
-
válasz
PociAti #17214 üzenetére
Ha kifogyott a gyári tinta, akkor még az életben sem vettem gyári tintát/patront, mindig utángyártottat használtam.
Ez pedig kb. 6-7 különböző nyomtatóban legalább 18-20 különféle utángyártott tintát jelent.
Problémát csakis akkor tapasztaltam, amikor HP nyomtatóban olyan utángyártott patront használtam, ami a nyomtatófejjel egybe volt építve, de amikor csak tintát töltöttem kiürült patronba, akkor sosem találkoztam tinta okozta problémával.
Ez olyan, mint a motorolaj, semelyik autógyár sem gyárt motorolajat, van egy gyári szabvány, amit ha teljesít az olaj, akkor tölthető a motorba.
Se a Canon, se a HP, se a többi nyomtatógyártó sem gyárt tintát, beszállítóik vannak, akik egy meghatározott gyári szabványt teljesítő löttyöt szállítanak. Ha ezt a szabványt teljesíti egy gyár tintája, akkor tölthető a nyomtatóba. Vannak megbízható tinta gyártók, egy jó minőségű pigment, vagy dye tinta előállítása nem űrtechnika.
Az utángyártott tinta használata ellen a nyomtatógyártók persze védekeznek, egyrészt azzal, hogy tévhiteket terjesztenek a tintákkal kapcsolatban, másrészt azzal, hogy ha idegen patront találnak a nyomtatóban, akkor megvonják a garanciát.
Ez az ellenkezés természetesen teljesen érthető a részükről, a nyomtató gyártása nem hoz semmi hasznot, a haszon a gyári kellékek (tinta, nyomtatópapír) eladásán van.
-
-
-
válasz
Szaki2 #17207 üzenetére
A kapott gyári fekete tinta bele se fért az összes a tartályba. Az egyik flakon fele még megmaradt.
Akkor menet közben változtattak a fekete tinta kiszerelésén, mert én a két hónapja vett G2420 nyomtatómhoz 2 egyforma flakon fekete tintát kaptam, így a fekete tinta is egy teljes flakonnal betölthető volt a nyomtatóba.
A másik flakon meg bontatlanul várja a betöltés szükségességét.
-
-
válasz
PociAti #17178 üzenetére
Abban igazad van, hogy amikor sok fényképet nyomtatok ki A4-es lapra és utána vágom fel az A4-es lapokat 4 darabra, akkor tényleg van a kártyapakli módjára egymásra rakott A6-os lapok mérete között 0,5-1 mm méretkülönbség. Akármilyen gondosan vág az ember, ekkora különbség mindig van, persze a gyári 15x10-es papírok tényleg elvágólag vannak egymás tetején a pakliban
Viszont én vagyok az egyetlen, aki így látja a képeket, ha utána berakom egy lapozós albumba, akkor nincs az a sasszemű ember, aki kiszúrná az 1 mm-es méretkülönbségeket.
Persze én hobbifotós vagyok, egy esküvői fotós nem adhatná így át a képeket.
-
válasz
PociAti #17175 üzenetére
A mobiltelefonok esetében a kamerával 16:9, vagy 4:3 arányú fényképeket lehet készíteni, tehát tökéletesen mindegy, hogy a nyomtatópapír oldalaránya pontosan 3:2, vagy 2,8:2, szóval így-is, úgy-is levágásra kerül a kép valamelyik része.
Sőt, a házilag negyedelt A4-es papír oldalaránya közelebb van 4:3 oldalarányhoz, mint a "gyári" 6x4 inch-es fotópapír oldalaránya, így kevesebbet kell levágni a mobillal készült képek tartalmából.
Az A4-es papír negyedeléséhez pedig lehet kapni görgős vágót, ami elég szépen vágja a fotópapírt, a szikét csak akkor érdemes használni, ha nem sok képet nyomtat így az ember.
Abban sem értünk egyet, hogy a nyomtatók többsége nem tud szegélynélküli A4-es nyomtatást, az itt emlegetett tintasugaras nyomtatók túlnyomó többsége simán tud szegélynélküli nyomtatást (pl. a Canon Pixma és G sorozatú nyomtatók mindegyike tudja ezt).
Abban sem értünk egyet, hogy a nyomtatók ferdén húzzák be a papírt, utoljára a klasszikus faxok esetében láttam olyat ferdén nyomtattak, a mai nyomtatók (ha jó állapotban vannak a görgők), akkor tökegyenesen vezetik a papírt, az egyenes papírtovábbítás alapkövetelmény a sima nyomtatáshoz is, hülyén nézne ki egy ferdén nyomtatott szöveg.
-
válasz
devilzero #17171 üzenetére
Alapvetően nem érdemes 10x15 cm-es fotót nyomtatni színes nyomtatóval, mert a 10x15 cm-es fotópapírok elég drágák.
Úgy szoktam csinálni, hogy 4 db fotót nyomtatok egy A4-es papírra, majd szikével négyfelé vágom. Így egy 10x15 cm-es fotó egy jobb minőségű Canon GP501-es fotópapírt használva csak 99,9 / 4 Ft, azaz 25 Ft, ha viszont egy 10x15 cm-es papírt használnék, 50 Ft-ba kerülne.
Persze, ha hirtelen kell 1 db fotót kinyomtatni, akkor ez a módszer nem jó, de ha egy nyaralás, vagy esemény több fotójának a kinyomtatásakor már alkalmazható.
Általában a nyomtatót gyártó cég neve alatt forgalmazott papírok adják a legjobb eredményt, a Canon G2420 esetében nekem pl. a már említett GP-501, vagy a még jobb PP-201 adja a legjobb nyomatot. Persze kivételek mindig vannak, ezzel a nyomtatóval nekem az igazi áll-leejtős fotóminőséget egy HP fotópapírra nyomtatva sikerült produkálnom (sajna az adott HP papír, a HP Premium High Gloss Film már nem kapható
).
Nem rossz a Colorway papír sem, persze a nyomat nem olyan lesz rajta, mint egy Canon papír esetében.
(Megjegyzem, hogy akik régóta fotóznak, azok az otthoni színes nyomtatásra csak legyintenek, mert eleve ott kezdődik a probléma, hogy egy Nikon és egy Canon DSLR gép sem ad azonos színvilágú képet egy teljesen azonos témát lefotózva, egy mobiltelefonnal készített kép esetében a probléma fokozódik, a képet nem egy profi levilágító berendezésen, hanem színes nyomtatón nyomtatva a probléma sokszorozódik, ha pedig utángyártott tintát/fotópapírt használsz, akkor pedig a probléma négyzetre emelkedik.)
-
-
2006 óta van otthoni nyomtatóm (HP Dekjet, HP Photosmart, Canon i865, 2 db Canon Pixma i7250, Canon G2420), de ennyi idő alatt összesen nem nyomtattam 38 ezer oldalt, szóval azt, hogy 3 év múlva visszajelzek, azt vállalom, de azt, hogy 38 ezer oldal nyomtatása után mondjak véleményt, azt nem fogom megélni
-
válasz
lockdown90 #17084 üzenetére
Ha a gyári tintát használod a nyomtatóban, akkor alapvetően mindig a nyomtatógyártó saját papírját érdemes használni, az adja a legjobb felbontású és színhűségű nyomatot. Ezeket a papírokat hosszú ideig reszelték, hogy a legjobb képet adja az adott nyomtatóban.
Ha utángyártott tintát használsz, akkor meg rá kell jönni, hogy mi az, ami jó minőségű eredményt ad.
Sokan dícsérik a Colorway papírokat, de van aki szerint jobb az APLI, vagy az Avery papír. Nekem pl. a Victoria papírok is beváltak (Canon nyomtatóban).
-
válasz
Nagya21 #17079 üzenetére
Megnéztem, de megdöbbenésemre sajna háromszorosára drágult azóta a papír.
Innen rendeltem, ennél már itthonról is olcsóbb a papír
-
Megvettem és beüzemeltem a Canon PIXMA G2420 nyomtatót.
Azt kell mondjam, hogy 39 eFt-ért bestbuy vétel ez a nyomtató, az árának minden egyes forintját megéri
Két apró gondom van vele, az egyik az, hogy a nemrég vett PIXMA IP7250 nyomtatóhoz adtak USB kábelt és egy ujjnyi vastag köteg minta Canon fotópapírt, ehhez se kábel, se ajándék fotópapír.
A másik gondom az, hogy van itthon egy csomó HP fotópapírom (A4-es is és 10x15 cm-es is), na a HP fotópapírt sajnos nem szereti ez a fajta Canon tinta. A legfényesebb HP papíron is matt lesz a fénykép.
Ezt ellensúlyozza az a dolog, hogy van egy csomó kínából olcsón vett fotópapírom is (115 g-os és 180 g-os is), érdekes módon azokra nagyon tuti, fényes fényképeket nyomtat.
-
válasz
Donki Hóte #17073 üzenetére
Ha valaki érdeklődik a különböző Canon Pixma Gxxxx típusú tintasugaras nyomtatók tulajdonságai irányt, akkor itt az oldal aljára letekerve találhat egy részletes összehasonlító táblázatot.
-
-
A Canon 2411/2420 nyomtatók között mi a különbség (azon kívül, hogy a 2411 a tavalyi modell)?
Ezekhez teljes töltetű festékkazettákat adnak, vagy ezekben csak demó töltet van?
Ezek tudnak az A4-es papír teljes felületére nyomtatni (tudják a szegélynélküli nyomtatást)?
-
-
válasz
Bandit21 #17063 üzenetére
Na, most fizikailag tönkremegy az utángyártott tintától, vagy gazdaságilag nem ajánlott ez a patronos nyomtató
Kínából egy utángyártott nyomtatópatron olcsóbb, mint itthon 25 ml izopropil alkohol, tehát olcsóbb kínai tintával tisztítani a nyomtatót, mint alkohollal.
Amúgy én szemrebbenés nélkül alátettem a csapból folyó forróvíznek a nyomtatófejet, áztattam 5 percig, aztán kapott desztillált vizet, majd ment vissza a helyére és egy fokozott tisztítási procedúra után nyomtatott szépen
-
válasz
Bandit21 #17058 üzenetére
Benne van az összefoglalóban, hogy a Canon iP7250 tönkremegy hamar?
Ez fura, mert neken is ilyen nyomtatóm van, már a második. Az elsőben kb. 5 év után a fejben egy-két fúvókának elromlott a vezérlése, de egyébként jól bírta. Így másodiknak is ilyen nyomtatót vettem. Szigorúan kínai patronokkal használom, de azon kívül, hogy kb. két-három havonta igényli a tisztítást, működik szépen
Most is csak azért nézek másik nyomtatót, mert kell egy szkenner is, de a Canon iP7250 marad tartaléknak
-
Tud valaki a Canon Pixma 7150-nél költséghatékonyabb multifunkciós nyomtatót CD nyomtatás funkcióval?Utángyártott patronnal használom.
Mi lenne a költséghatékony neked? Ehhez a típushoz 550-és 551-es patron kell, 5 db XL (nagykapacitású) chipes jó minőségű utángyártott patron összesen 4 ezer Ft-ba kerül [pl. itt]
-
Itt lehet kapni eredeti Canon patronkészletet iP7250 nyomtatóhoz, viszonylag elfogadható áron.
-
Ebben a kijelentésben annyi az igazságtartalom, mint az "autóból csak németet" szövegnek
Fotót 10-12 éve nyomtatgatok idehaza, amióta megjelentek a HP 27-28, ill. HP 56-58 patronokat használó nyomtatók. Azóta lehet azt mondani, hogy otthon tudsz olyan fotót nyomtatni, mint a régi "előhívott" analóg fotók.
Szóval HP nyomtatóval több mint 10 évvel ezelőtt is érdemes volt fotót nyomtatni, Canon nyomtatóval ezt jó ha 4-5 éve lehet.
Most is van itthon egy kb. 6 éves HP Photosmart nyomtatóm, illetve 1 hónapja vettem egy Canon iP7250-es nyomtatót (szoktam CD-re, DVD-re nyomtatni, azt a HP-vel nem lehet). Ezt a két nyomtatót nézve már azt mondom, hogy igen, a Canon is tud már fényképet nyomtatni olyan minőségben, mint egy HP
Pedig mindig is szurkoltam a Canon-nak, digitális fényképezőgépem a jó öreg 300D-vel kezdődően csak Canon volt
-
-
Köszi a választ!
Egy évig drága mulatság lesz a nyomtatás, mert egy évig, amíg garanciás, csak gyári Canon patront lehet benne használni.
Amikor az i865-öst vettem, akkor három hónap után bekrepált. Amikor elvittem szervízbe, akkor 1 hónapig csak azt vizsgálták, hogy eredeti patronnal használtam-e, pedig tök más baja volt.
Gondolom, hogy a Canon szervíz most is ilyen háklis
-
-
-
-
Kedvelt Canon i865-ös nyomtatóm már csak színesben nyomtat (úgy, ahogy
), szintén kedvelt HP Photosmart7760-as nyomtatómhoz egyre nehezebb elviselhető áron patront szerezni, ezért a két öreg nyomtatóm helyett vennék egy újat.
Mit ajánlotok tintasugarasban a következő igényszintre:
- havi 25-100 oldal Word, excel dokumentum,
- szép fotókat nyomtasson szegély nélkül A4-es lapra,
- tudjon CD-t, DVD-t nyomtatni,
- utángyártott patronnal is menjen jó minőségben,
- 5 év múlva is lehessen hozzá patront kapni.PC-ről használnám.
Ami nem kell bele:
- kétoldalas nyomtatás,
- szkenner, fénymásoló, fax,
- memóriakártyaolvasás,
- érintőképernyő,
- WiFi,
- egyéb hókuszpókusz.
A havi oldalszámot azért írtam, hogy jelezzem, hogy van úgy, hogy 2 hétig nem nyomtatok semmit, jó lenne, ha a tinta nem beszáradós fajta lenne...
Az is jó lenne, ha nemcsak a saját gyártmányú fotópapírjára lehetne szép képeket nyomtatni, hanem utángyártott papírra is tudna szép képeket nyomtatni (a HP még csak-csak elboldogult mindenféle fotópapírral, de a Canon egyes /pl. HP!!!/ gyártmányú fotópapírokra képtelen volt normális fotót nyomtatni).
Nem bánnám, ha a papírt nem alulról, hanem felső, függőleges közeli papírtartóból húzná be, a vastagabb fotópapírok rosszul viselik a 180 fokban visszahajló papírvezetést.
35-50 eFt-ot szánnék rá. Köszönöm előre is a javaslatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest