Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mindenestől eltörölné a Nuvia dizájnokat az ARM
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Két nyomtató (vagy testvéreik) között hezitálok, mindkettő többször ki lett tárgyalva, és az olvasottak alapján nekem jó lehet.
Epson EcoTank L3250 (vagy Epson EcoTank L3266)
Brother DCP-T720DW (vagy Brother DCP-T520W)Videókat is néztem róluk, és visszaigazolásra van szükségem, hogy valóban az Epson esetében a gép "háta mögött" közel függőlegesen van a papíradagolás, míg a Brother esetében alul van papír adagoló tálca?
Mind a kettő igazából kompromisszumot követel, mivel a Brother az itt olvasottak alapján fénykép szkennelésben nem az igazi (kifejezetten régi családi fényképek kerülhetnek még elő, amiket szkennelni szoktam), az Epsonnak pedig a lapadagolója "nem tetszik", mivel falhoz lenne "állítva" a készülék, így jobb lenne, ha maga alól venné fel a papírt.
A Brother jobban tetszene a beépített "védelme" miatt, mert csak úgy nem szeretnék nyomtatni, ellenben a nagyon régi papírképek "igénylik" a jó minőséget. De, hogy legyen mihez hasonlítani: még 2006ban vettem egy HP MFP1005 gépet, a mai napig használom és működik, azzal szkenneltem idáig a fellelt családi képeket. Tehát, ha azt hozza a Brother szkennere, akkor "megjöttem".
-
p00h
tag
Sziasztok!
Kis irodába milyen készüléket ajánlanátok? Alábbi elvárások lennének:
- lézeres
- fekete és színes nyomtatás is
- automata 2 oldalas nyomtatás
- scanner is
- wifis, stabil kapcsolat és működés kb 10 felhasználó esetén
- havonta kb 300-400 oldal nyomtatás, túlnyomó többsége fekete dokumentum, néha színes szöveg, képek alig.
-megbízható, tartós, stabil készülék
Nagyon köszönöm! -
PociAti
őstag
válasz nylontacsko #18797 üzenetére
Ha az otthoni nyomtatás "vacakolást" jelent, akkor nem szabad vele foglalkozni.
Tartályos nyomtató esetén az otthoni nyomtatás két alapvető költségből tevődik össze:
- tintaköltség, ez kb. 10-20 Ft lehet a 10×15-ös képeknél,
- és a papír ára.Brother BP71GP50, 50 ív, kb. 3000 Ft = 60 Ft/lap.
Epson C13S400039, 100 ív, kb. 4000 Ft = 40 Ft/lap.
A ColorWay 10x15-ös papírjai esetében
50 ív, kb. 2250 Ft = 45 Ft/lap,
500 ív pedig 8500 Ft = 17 Ft/lap.Nagyjából 35 és 80 Ft között mozoghat egy otthoni 10×15-ös kép nyomtatása.
A cewe ugyanezen méretű képe 59 Ft (+1199 Ft postaköltség),
a cewe azonnali fotókidolgozási eljárása (szublimációs technológia) meg már 119 Ft ha jól látom, utóbbi időben sokat drágultak. -
nylontacsko
senior tag
válasz P.Miki #18795 üzenetére
Ez korábban nálunk is felmerült "problémaként".
A lányom heti rendszerességgel szeretett volna "fényképet" nyomtatni.
Egy ideig én is nézegettem, otthoni megoldást, aztán rájöttem, hogy költséghatékonyság miatt érdemes másutt nyomtatni.
Ár/érték arányban szerintem kifizetődőbb máshol nyomtatni és nem kell otthon vacakolni."Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
NAGYON nem vagom a nyomtatokat, baratnomnek keresunk egyet mert o szeret nyomtatgatni.
1. Tintás vagy lézer? (Ha nem tudod, az se baj. Ha betegesen vonzódsz valamelyikhez, írd le bátran! Titokban tartjuk. Ha "mert csak" vagy mert már eldöntötted korábbi tapasztalatok alapján, és rendíthetetlen vagy, írd le! Nem fogunk feleslegesen győzködni..)
Szerintem mivel nem lenne azert hihetetlenul surun hasznalva, emiatt inkabb a lezeres lenne jobb a beszarad meg mit tudom en elkerulese vegett.
2. Fekete vagy színes? (Jól gondold át! A "jó lenne néha színes" elég sokba is kerülhet! Biztos nem tudsz meglenni nélküle? Nem tudod máshogy megoldani vagy épp kihagyni félévente 1-2 alkalommal azt a színes nyomtatást ?)
Nem fontos a szines.
3. Mire használnád? (Fotók, színes marketinganyag és táblázatok prezentálni, vagy többnyire csak szöveg?)
Leginkabb csak szoveg.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? (színes / ff bontásban)
Ritkabb nyomtatas, viszont akkor van hogy 100+ oldalakra is szukseg van.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
2-3 het.
6. Milyen funkciókat vársz el? (pl. szkenner, ADF, egyszerű/egygombos másolás, WiFi, keret nélküli/fotónyomtatás stb.)
Jo lenne ha szkennelni es masolni is tudna.
7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?)
100k max, nem tul rugalmas.
8. Árérzékeny vagy? (A létező legolcsóbb megoldás érdekel, akár bármi áron?)
Ezt a kerdest kb. az elozo, 7-es szamu kerdessel megvalaszoltam szerintem.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
Nem tudom.Ennek az ajanlott Brother DCP 1622WE tipusnak van valami 'nagyobb brotherje' 100k korul?
Ugyanugy ilyen kompaktabb fajta kellene.[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz P.Miki #18793 üzenetére
Színes lézerrel fényképet nyomtatni hibás elképzelés.
A 10 milliós, csúcskategóriás Konica-Minolta digitális nyomdagéppel se tudtunk olyan szép képeket nyomtatni, mint bármely 50e Ft-os tintatartályos nyomtatóval. Pedig rendszeresen kalibráltuk, de problémásabb a színtér, és vannak tartományok, melyekben nem dolgoznak jól. Rengeteg dolgot kipróbáltunk, mindenféle színkonverziókat, de vannak esetek, amikor elég rossz az eredmény. Átlagos helyzetben is inkább csak az elmegy kategória. Lézernél a fotópapír is egy sor új kérdést vet fel.
-
P.Miki
csendes tag
Uraim!
Vennék egy nyomtatót amit szeretnék:
- színes lézer
- tudjon másolni/scanelni
- legyen wifi
- legyen duplex
- fénykép scanelés
- fénykép nyomtatásAmiket néztem:
Canon i-SENSYS MF655Cdw 116.000 Ft
kezdő toner fekete 1350 lap színes 680 lap
067 toner 1350 lap/1250 lap kb 120.000 Ft
067H toner 3130 lap/2350 lap kb 165.000 FtBrother DCP-L3515CDW 158.500 Ft
kezdő toner fekete 1000 lap színes 1000 lap
TN248 toner 1000 lap/1000 lap kb 78.000 Ft
TN248XL toner 3000 lap/2300 lap kb 155.000 FtMelyiket inkább? Vagy esetleg van más tuti ajánlat?
PMiki
-
PociAti
őstag
válasz Misi1980 #18786 üzenetére
Agyrém!
Tényleg sikerülni fog, hogy minden héten legyen mit nyomtatni?
Nekem ha nem kell semmit sem nyomtatnom, akkor nagyon nehezen veszem rá magam hülyeség kinyomtatására még abban az esetben is, hogy 1 Ft körül van a festék költség. És nem az 1 Ft-ot sajnálom, hanem látszólag értelmetlen dologra időt pazarolni. (Nekem olyan nyomtatóm van, mely automatán tisztítja a fejét, így ez a probléma nem az én vállam nyomja.)Árukereső alapján abba a patronos Canon nyomtatóba egy készlet tinta 18.000 Ft-ba kerül. Ez hivatalos adatok alapján 400 fekete és 180 színes oldalra elegendő.
Annak a feleslegesen kinyomtatott oldalnak szükségszerűen színesnek kell lennie, így minden egyes felesleges (vagy hasznos) oldal 100 Ft-ba kerülne. Ha csak a színes patron árát + postaköltséget nézzük, akkor is 70 Ft/oldal.
Viszont ha a 18k-s patron-készlet árát hozzáadnád a nyomtató 27.000 Ft-os árához, azért már színes tintatartályos nyomtatót lehet kapni, mellyel 1-2 Ft lenne a lapköltség, és alapból 3.500-5.000 oldalra elegendő tintát adnak hozzá, nem csak 120-180 oldal kinyomtatására elegendő "bevezető" mennyiséget.
[ Szerkesztve ]
-
hcol7
senior tag
válasz Bikkrom #18787 üzenetére
brother dcp-t525w, vagy 425w -utobbin nincs kijelzo.
nekem 510w van(elozo elodje) vanrajta kijelzo, ami _nekunk_ amire hasznaljuk a csaladban, inkabb nyug, mint feature.vagy ennek az epson parja, l3250. szinhubb a szkennelese, es allitolag szebben nyomtat kepet - bar a brother a sajat brother fenyes fenykeppapirjara szepen teszi ugyanezt. cserebe az epson nem gondoskodik az esetleges hosszabb inaktivitas soran fellepo beszaradasra.
amugy meg az osszefoglaloban es szuperul le van irva ; )
udv
-
Misi1980
senior tag
válasz nylontacsko #18780 üzenetére
Most nézegetem én is a Canon TR4650 nyomtatót.Otthoni felhasználásra kellene ritkán használnánk.Azt gondoltuk ki a párommal hogy hetente nyomtatnánk vele egyszer hogy be ne száradjon.Sokat nem szánnék nyomtatóra.
-
Bikkrom
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm műhelyében elromlott a nyomtatójuk. Sokat nyomtatnak, napi szinten pár tucat, fekete is, de főleg színes.
Mit javasoltok használtban és mit új árban? Főleg az új érdekel de ha van valami nagyon megbízható használt akkor az is jöhet.
Nagyon szépen köszönöm!
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
nylontacsko
senior tag
válasz Drughi #18779 üzenetére
Pont tegnap vásároltam egy Canon TR4650-et.
Hááááát.. Értem én, hogy a TR nem éppen egy űrtechnológia, de ritka egy silány termék. Persze, ennyi pénzért még okés is lenne.
De egy (nem tudom milyen sorozatszámú) Samsung hálózati nyomtatót cseréltem le, ami szintén belépő szint volt.
Ég és föld a két eszköz között a különbség."Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
PociAti
őstag
válasz Drughi #18777 üzenetére
Vagy mono lézer lenne a jó választás (akár használtan is),
vagy pedig a Brother tintatartályos nyomtatója, mivel ezekben van automatikus fejtisztítás. A szegmens legalja is inkább 50k körül van, mint 40k, de ha már van otthon nyomtató, úgy is több mindenre fogjátok használni.
Ha ez kicsit drága, akkor a tartályos nyomtatók közül a Canon Pixma G sorozat nyomtatói szoktak olcsóbban menni, mivel ezek nem tudnak automatikusan fejet tisztítani, meg mert könnyebben tönkremenő fej van benne (nem piezo, hanem bubblejet). Ezzel 1-2 hetente célszerű lenne nyomtatni valamit, ha kell, ha nem. Ez is évekig (kb. 5-10 évig) kiszolgálna. -
Drughi
addikt
Sziasztok!
Itthon még sosem volt nyomtatónk, melóhelyen meg 'millás' Cannon-ok vannak, tapasztalat csak azzal van.
Otthonra kellene egy alap nyomtató a gyerkőc házifeladatait kinyomtatni, amit elfelejt hazahozni
Már 2x kellett rohannom vasárnap netkávézóba 1-2 oldalt nyomtatni.Gondolom az ilyen kis gépek egyik rákfenéje,hogy beleszárad a patron, ha nincs használva. Van olyan típus ami alkalmas arra hogy ritkán használva is üzembiztos matadjon és ne egy használt kocsi ára legyen?
Leginkább maradnék 40e alatt újonnan, garanciával.
Xiaomi 14T
-
PociAti
őstag
válasz zapikanka #18773 üzenetére
Nézd meg az árukereső oldalát,
a tintabox.hu ugyanazt a terméket (W1490X), 9.5K árulja chippel 30.561 Ft-ért, és No Chip változatban 12.172 Ft-ért.Számos nyomtató úgy védekezik az ellen, hogy mindenféle olcsó szarral tegyék tönkre a nyomtatókat, hogy chippel próbálja védeni. Van aki külön veszi a tonerba a chipet.
A mai tonerporok sokkal kifinomultabb anyagok, mint amik 10-20 évvel ezelőtt volt a nyomtatókban. Energiafogyasztás csökkentése érdekében már nem szén alapúak a porok, hanem polimerek, gyanta és viasz alapú anyagok. Persze ezeket sokkal drágább legyártani, így jókora hézag van az olcsó porok és a minőségi tonerek között. Akik utángyártottal foglalkoznak, azok noname cégek, árban versenyeznek egymással, nem minőségben.
Az eredeti toner 50k-s ára 9.500 lap esetén egyáltalán nem drága! Persze lehet kísérletezni 30k-s (vagy olcsóbb) tonerekkel, ha nem jön be, akkor nincs kihez fordulni, ennyivel hátrébb vagy. És számos gyártó a nem eredeti tonerből eredő károkért nem vállal felelősséget, ugrik a garancia.
Valamint gyakori jelenség, hogy a kemény, éles szélű zúzott por a fényhengert is sokkal előbb tönkre teszi. Annak extra kopását is illene beleszámolni az árba. Minőségi romlás, és a nyomtató elkoszolódása már csak hab a tortán. -
PociAti
őstag
válasz nylontacsko #18770 üzenetére
Mono lézert,
Apple AirPrint oldalán kell utána nézni, mely nyomtatókat támogatja.Például az Ajánlóban szereplő Brother HL-1222WE nem AirPrint kompatibilis.
Heti néhány oldal miatt lehetne akár magasabb üzemeltetési költségű, viszont jobb felbontásra képes nyomtató közül is válogatni.
Eurót írtál, Magyarországon más nyomtatókat lehet kapni, mint nyugatabbra. Egyrészt gyakran szériaszámban is eltérnek, másrészt eltérő modelleket forgalmaznak ott, mint itt. (Csóróbb országokban primitívebb gépek jönnek, olcsóbb fenntartással, nyugaton az LCD kijelző sokkal nagyobb elvárás, olyan modellekből több van, mint nálunk.)
-
nylontacsko
senior tag
Milyen típust (modellt) érdemes néznem, ha:
- heti néhány oldal (nem színes) nyomtatás
- wifin keresztüli elérés (nincs fix pc)
- OSX, iOS eszközökkel használnánk csak
- lehetőleg ne csillió euróba kerüljön
Köszönöm a tippeket"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
zapikanka
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy HP 4102fdw nyomtatót és az eredeti toner (W1490A) elég húzós árban van (50 körül). Érdemes utángyártottal próbálkozni vagy nem éri meg a kockázatot?
-
Jazz
veterán
válasz Csaby25 #18766 üzenetére
Van rajta kikapcsoló gomb, az lcd is eltűnik, és a pc sem érzékeli sem fel nem ébreszti ha nyomtatni akarsz. De soha nem használom kikapcsolásra mert magától kikapcsol, csak a bekapcsolásra, hiszen a pc sem érzékeli ha nyomtatni akarok annyira "kikapcsol". Ez nem is standby, inkább deep sleep, és ebben az állapotban csinálja még is az automata fejtisztítást, csak a 220-ba legyen bedugva. (talán 3-4 nap használaton kívül egyszer csak bekapcsolt magától, hangot adott ki, mozgásokat végzett...)
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Csaby25
őstag
-
PociAti
őstag
A Brothernek csak egyfajta fotópapírja van,
Brother BP71G kezdetű fényes papír (ezt jelöli a G, glossy),
- P50 = 50 lapos, 4 × 6 hüvelyk (nagyjából 10×15 cm),
- P20 = 20 lapos , 4 × 6 hüvelyk (nagyjából 10×15 cm),
- A4 = 20 lapos, nagyjából A4 méretű,
- A3 = 20 lapos, nagyjából A3 méretű.Arra kell ügyelni, hogy a szoftverben ez a papír legyen kiválasztva, Mindegy milyen operációsrendszert használsz, az illesztőprogramban benne lesz a papír típusa (ha feltelepítetted a brother driverét).
És a kijelzővel rendelkező nyomtatóknál a menüben ugyanazt a papírt kellett beállítani, mint amit beletettél. Új, kijelző nélküli gépeknél nem tudom pontosan hogyan megy. Gondolom PC-ről, vagy mobil eszközről állítod be a gép paramétereit. Például fénymásoláskor szükséges tudnia, milyen papír van a gépben. Az eleve meghatározza a minőséget. Pl. tintasugaras papírra lassabban (és jobb minőségben) másol, mint sima papírra (Plain paper).Jazz, az iprint scan mobil applikációnak indult, ezért eléggé korlátozott képességei vannak.
-
FNZ
őstag
Sziasztok!
Anyukámnak kellene egy viszonylag olcsóbb duplexes lézernyomtató.
HP 2055-öst és 3015-öst néztem használtan.
Nézegettem mi a különbség, megéri e a kb. + 5000-et a 3015-ös?
Mennyire érdemes használt, felújított nyomtatót venni, mennyire lehet rizikós? -
Jazz
veterán
válasz PociAti #18745 üzenetére
Végül T535W Brother lett, és nem bántam meg. Egyszerűen döbbenet, hogy a saját fotópapírjaira milyen tökéletes labor minőségű képeket produkál, és a feketéje is tökéletes ében fekete.
A színek tökéletesek mindenféle színkalibráció nélkül, legnehezebb színárnyalatokat is tökéletesen hozza.
Fontos, hogy a fotópapírnak kell száradási idő, de ezt írják is a lapon, a tökéletes minőség 1 nap után áll be amikor a kémiai folyamatok befejeződnek, és tényleg.
És viszonylag olcsó is a fotópapírja pl. egy canon-hoz képest.
És ráadásul van még egy ennél még részletesebb nyomtatási mód is benne, jó mélyen elrejtve, de ha azt haladóra állítod, részletesebben jön ki a kép mint egy laborban, igaz 20 perc alatt. (mikroszkóp alatt megnéztem a szem tükrében tükröződő képet, és több vagy részletet láttam itt). Az automata fejtisztítás is működik, néhány nap után magától bekapcsol és megcsinálja.
Ami fontos, hogy el kell felejteni a saját alkalmazását az az a brother iprint scant. Gyenge végtelenül egyszerű gagyi, alig lehet benne állítani valamit, és a minőség is gyengébb itt nyomtatva. Sokkal jobb ha pl. egy irfan view-on vagy bármilyen képnézegetőn keresztül nyomtatsz a nyomtató saját beállításaival amit úgy konfigurálsz ahogy akarsz, több profillal.[ Szerkesztve ]
free your mind
-
PociAti
őstag
válasz Norti7 #18757 üzenetére
Ránézésre azt mondanám, persze megfelel a nyomtató. De miért pont ez? Én szinte biztosan nem ezt típust választanám.
Dolgoztam fénymásoló szalonban és digitális fotólaborban is, mindenhol használtunk Canon széles formátumú nyomtatókat, illetve a szalonban A3+ méretig a 6 színű Epson tartályos nyomtatóit.
Például: Epson EcoTank L8180
Árukereső szerint kb. 6.000 Ft hozzá egy palack (ami állításuk szerint kb. 2.300 db 10×15-ös fotó nyomtatására elegendő, ami 16 Ft/fotó festékköltséget jelent.) Canonnál szerintem dupla költség lenne, minőségben pedig nem lenne nagy eltérés.Tapasztalatom szerint ami igazán megéri, azok a nagyobb képek nyomtatása, illetve vászonképek készítése. Forgalmas helyen, főleg a karácsonyi időszaknak köszönhetően reális időn belül megtérült a gép ára. Illetve mindkét helyen pályázni tudtunk az eszközre. Ebben a kategóriában a Canon széles formátumú nyomtatói bizonyultak a legjobbnak.
-
Norti7
csendes tag
Sziasztok. Fénymásoló, nyomtató stúdiómat bővíteném fotónyomtatással mert egyre több ilyen megkeresést kapok és mindig el kell vinném máshoz az ilyen melókat. Erre a gépre gondoltam: Canon PIXMA PRO-200.
Szerintetek megfelel a feladatra?képeim: http://www.flickr.com/photos/for3st3r/
-
PociAti
őstag
válasz Tappancs2001 #18754 üzenetére
Ha fontos a szkennelés minősége, akkor bármelyik, csak ne a Brother!
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Tintatartályos nyomtató vásárlásában gondolkodom. 3 modell néztem ki: Epson Ecotank l3550, l3280 és Brother dcp t525w. Lenne használva nyomtatásra és szkennelésre is. Ti melyiket ajánlanátok megvételre? Előre is köszönöm a segítséget.
-
PociAti
őstag
De miért?
- Miért ragaszkodsz egy konkrét áruházhoz?
- Miért rövidítenéd meg magad kb. 15.000 - 20.000 Ft-tal?
Ki tudnád vele nyomtatni azt a 40 oldalt, amit most kell, meg majd még kb. 20 oldalt. És nézd meg mennyiért kapsz bele patront, amikor legközelebb ismét nyomtatni szeretnél.Vegyük példának az áruházi listából a HP DeskJet 2810E nyomtatót, 17.000 Ft-ba kerül.
Hozzá a színes tinta (HP 3YM63AE) kb. 8000 Ft, a fekete (HP 3YM62AE) szintén ennyi.
A beszáradást vagy kiürülést követően kb. 16.000 Ft-ból tudod újra életre kelteni a nyomtatót.
Használhatsz utángyártott patronokat is, de az elcseszett technológia miatt alig olcsóbbak, csak minőségre rosszabbak.
És ehhez még minden alkalommal hozzájön a szállítási költség. Vagy olyan helyen veszed meg, ahol leemelheted a polcról, de ezek általában drágábban adják, mint az online üzletek.Ha az "olcsó" nyomtatóra szánt pénzt inkább félretennéd egy normális készülékre, akkor már középtávon is jobban járnál.
-
-
PociAti
őstag
Ezek a piezo fejjel rendelkező tartályos Brother nyomtatók 8-10 évig is elüzemelnek.
Olcsó gép 2 év után árban ugyanott van, és akkor még egy fél csomag papírt se nyomtattak ki vele.
És a maradék 6-8 évben mennyit kell rákölteni?Ez a tulajdonsága és ezek az árak a vásárlás pillanatában is adottak voltak, de hozzá nem értő, tájékozatlan és naiv ügyfelek csak a "belépési" összeget nézik.
-
PociAti
őstag
Meg a Brotherhez 6.500 oldal nyomtatásához elegendő festéket adnak, és áram alatt hagyva nem szárad be a fej, valamint 3 év a garanciaidő, míg az olcsó gépekhez, 120 - 180 oldalra elegendő festék jár csak és kb. 1 év a garancia (ami a fejre nem vonatkozik, mert az egyben a festéktartály is).
Olcsó nyomtatóknak akkor jön ki az előnyük, ha nem használod őket. Mert ha csak néha jut eszedbe használni, akkor jó eséllyel már késő. Új patront venni bele elég drága.
-
veterán
-
lm83
őstag
Szervusztok,
Itthoni alkalmankénti nyomtatáshoz szeretnék egy olcsóbb gépet. Iskolába néha papírokat nyomtatni, vissza szkennelni stb.
Semmi fotó nyomtatás ilyesmi.
20 ezer alatt milyen gépet érdemes?
Néztem már ilyen Canon gépeket pl. Ts3550 ,mg3650 és hasonlók, ezek között mi a különbség?
De akár egy nagyon olcsó mg2551 is jó lehet, ha ott csak a wifi hiány van. -
akyyy
senior tag
Sziasztok. Van nekem egy epson SX235W nyomtatóm, jó régi öreg már, de anno nagoyn jó vétel volt, és az utángyártott patron jó olcsó bele. Meg is irigyelte a szomszéd, és szeretne egy hasonló nyomtatót(gondolom nem feltétel a wifis), amibe szintén olcsó a patron. Milyet ajánlanátok? Sima otthoni használatra.
-
PociAti
őstag
T525-höz jár a CMYK mellett +1 fekete palack, így jön ki az akár 13.000 oldalra elegendő tinta.
A T425-höz csak 4 palack jár (CMYK), így ahhoz 6.500 oldalra elegendő tintát csomagolnak.És nemrég beszéltük át a különbségeket. A T525-nek van kijelzője, dupla ennyi memóriája van, és valószínűleg ennek a több memóriának köszönhető, hogy ici-picit gyorsabban nyomtat, és jobb felbontásban szkennel. A T720 és T920-as gépeknek ténylegesen gyorsabban nyomtatnak a sokkal több színes fúvóka miatt. A képminőségre a fúvókák száma nincs hatással, csak a sebességre.
-
atala
Topikgazda
válasz lockdown90 #18740 üzenetére
Szép képeket nyomtat, de az enyém magasabb kategória. A Szkenner viszont csak dokumentumokra jó.
-
Jazz
veterán
válasz lockdown90 #18742 üzenetére
Nem, mert nem keveset hanem ritkán. Plusz alapból is kell nyomtató.
Még az a kérdés van e értelme a t525-nek vagy elég a t425-is. Ugyan azok a tinták vannak mellékelve mind a kettőhöz gondolom (méretben) de még is a 525-re 2x annyi kapacitást ír. Ez hogy jön össze. Nagyobb a tartálya és kettő megy bele ugyanabból mint ami a 425-be?[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz lockdown90 #18740 üzenetére
Ez érdekel engem is. Fotó papírra milyen fotókat készít? Ha lenne 6 tartályos brother azt vennék. A canon G640 6 színesre azt írták labor minőség. De ha termikus a fej akkor felejtős. Több canon nyomtatóm is beszáradt már mivel ritkábban nyomtatok de akkor sokat, és nem napi szinten használom, ilyenből többet nem kérek.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
fotónyomtatáshoz keresek gépet otthonra, A4-es méretig szegély nélküliben tudjon. Sebesség nem számít, annál inkább a minőség, élénk színek, színhelyesség, gép ára, időszakos használat mellett se száradjon be, tinta ára.
Eddig kettőt néztem ki:
A drágábbik verzió: Canon PIXMA G640
Olcsóbbik: Brother T425WAz előbbiről tudjuk hogy nagyon szép képeket készít de drága a gép maga.
Utóbbiról nem tudok semmit, ami a fotónyomatok minőségét illeti.Mind a kettő tartályos, és micro piezo technológiás?
Jó lenne 100k alatt maradni. Mit ajánlanátok? Néztem epson-t is de sok panaszt olvastam, és a behordó kerék nyomot hagy a fotópapíron kis gödröcskéket, azért az elég gáz.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
PociAti
őstag
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
fiamnak akarok venni egy fekete-fehér lézer nyomtatót. Nagyrészt a tanuláshoz iskolai cuccok kinyomtatásához. Tintasugarasat nem fogok, rendre tönkre mentek, ha nem volt használva.
Mit tudtok ajánlani ? Lehetőleg legyen hozzá utángyártott patron, bár az sem lényeges amennyit használja.
Ilyeneket találtam:
Xerox Phaser 3020V_BI (úgy látom ebben van wifi nyomtatási lehetőség ami opció lehet)
Brother HL-1112E -
zapikanka
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy HP Laserjet MFP 135a nyomtatót használok. Mivel ezt már nem forgalmazzák, vagy csak shady előre utalós helyeken, ezért szeretnék egy ehhez hasonló tulajdonságokkal bíró nyomtatót. Az megoldható, hogy a patron típusa stimmeljen, hogy ne kelljen 2 féle patront vásárolni?
Köszi ha esetleg tudtok segíteni. -
Elar
senior tag
Sziasztok
Most egy Canon TS8350 gépem van, de annyira nem győzött meg az évek alatt...
Most eltömődött a fotókék fúvóka és nem tudok fényképet nyomtatni.
(Vettem egy Aliexpresszes nyomtatófejet, de nem áll össze a történet. Vagy 3 tonna festék kellene hogy szépen nyomtasson vagy egyszerűen szar a fej)
Elsősorban fekete (irodai) nyomtatásra keresek nyomtatót (napi 3-4 oldal). Időnként fényképet is nyomtatnék illetve szennelnék egyszerre több fényképet.
Milyen gépet nézzek?
Köszönöm!Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
PociAti
őstag
válasz Csaby25 #18730 üzenetére
Feltételezésem szerint a több memóriából adódó gyorsabb adat feldolgozás miatt lesz kicsit gyorsabb a nyomtatás, és a szkennelésnél a memóriában elférő pixelek száma miatt jobb a szkennelés felbontása is. Vagy mert a rosszabbul sikerült szkennerek, feldolgozó egységek kerülnek az olcsóbb gépekbe.
-
Csaby25
őstag
válasz PociAti #18728 üzenetére
Ezeket találtam még:
T525W:
128MB memória
9.5 kép/perc színes ; 17 kép/perc mono
Beolvasás: FelbontásOptikai: Akár 1200 x 4800 dpiT426W:
64MB memória
9 kép/perc színes, 16 kép/perc mono
Beolvasás: FelbontásOptikai: Akár 1200 x 2400 dpiA kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
hcol7
senior tag
válasz PociAti #18728 üzenetére
+1, en is igy tudom.
szerk: nekem 510w van, aminek van kijelzoje, 5ik eve van meg, es elenyeszo aranyban valt hasznomra, hogy ki tudott irni az eszkozon informaciot. mobilrol appbol, notirol mint nativ nyomtatas vegpontkent hasznalom, amennyiben kiveteles esetekben barmit allitgatni kellett nyomtatas inditas elott, az mind a forraseszkozon tortent meg, ergo nem hianyozna, ha nem lenne a nyomtaton sajat kijelzo.
de mindez nyilvan pontos felhasznalasi celfuggo.[ Szerkesztve ]
-
-
PociAti
őstag
válasz Csaby25 #18724 üzenetére
A Brother tintatartályos nyomtatókban van automatikus fejtisztítás, emiatt és kimondottan csak emiatt a funkció miatt ez az ajánlott.
Brother DCP-T420W, T425W, T426W kb. 60.000 Ft. Nincs kijelzője, nem duplexes, de már wifi-s, és egész jól használható, 3 év garanciával adják.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Itthonra kellene színes nyomtató. Tanévben 1-2 hetenként lesz használva, de nyáron ritkábban, ezért lézerre gondoltam, de ha szerintetek van jobb választás aminek a fenntartása olcsóbb akkor olyat veszek
A max keret 120k, tudtok ajánlani valamit(lehet olcsóbb is )? Köszi![ Szerkesztve ]
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
-
veterán
válasz tothbe #18720 üzenetére
voltak jó színes laser nyomtatók és egész olcsók voltak és egész olcsón lehetett akkor nyomtatni velük, majd a patron árak felmentek az egekbe
Nekem egy HP Color LaserJet 1600 volt valami 50e körül vettem akkor ez kb egy fél havi minimálbér volt. és kb ennyi volt bele az összes patron akkor ... 3-4 évvel később adtam el amikor a patron ára felment duplájára
-
PociAti
őstag
válasz tothbe #18720 üzenetére
Úgy tűnik nem vetted figyelembe a kérdést.
"Sziasztok! Mi a legolcsóbb, de még ajánlott, színes, multifunkciós lézer nyomtató (duplex nem igény)."Pár éve még 40-50 körül lehetett kapni színes lézernyomtatókat, amikor leakciózták őket. A kérdező igénye erre vonatkozott, erre válaszoltam. Egyszerű, nem duplexes SoHo gépek. Ezek teljesen eltűntek, dupla áron vannak már hasonló gépek.
Te pedig teljesen más kategóriáról beszélsz.
"Otthonra valóban sokat fejlődtek a tintás nyomtatók, főleg a tartályosok megjelenésével és fejlődésével, de ettől még sosem fogják leváltani a lézernyomtatókat."
Pedig az otthoni szegmensben ez történt (erre vonatkozott a kérdés).----
Valamint kis- és közepes irodai környezetben ez a folyamat zajlik a szemünk előtt. Szorulnak vissza a színes lézer nyomtatók a tintások pedig olyan helyeken harapnak ki egyre nagyobb piacot, ahol korábban szóba se jöhettek. Az Epson sok éve beszüntette a lézeres ágát, és egyre komolyabb tintás irodai nyomtatókat hoz létre.
----
"Mert bár a toner nem olcsó, de ha a gyári tintákhoz hasonlítod, a fajlagos költsége mégis kissebbre jön ki."
Amennyiben egy nagy teljesítményű, rendkívül drága lézer tonerjét veted össze egy olcsó tintás patronos árával. De ez így nem fair. Azonos piacra, azonos terhelésre szánt gépeket illene összehasonlítani."Ráadásul a cégek el tudják számolni, le tudják írni a beszerzett eszközök, mint a nyomtató költségeit az adójukból, azaz 3-5 év alatt megtérül nekik a beruházás."
Ezt meg nem is értem miért írod. A tintás berendezéseket és a tintaköltségüket ugyanúgy el lehet számolni.
És amikor a berendezés és a fajlagos tintaköltség is magasabb, akkor biztosan nem fog 3-5 év alatt megtérülni.Találomra kiválasztottam egy nyomtatót: WorkForce Enterprise AM-C550
DURABrite Pro tinták kapacitása fekete esetén 31.500 oldal, színes esetén 28.000 oldal.
Árakat nem tudok írni, mert ezek kereskedelme egyedi szerződés alapján megy, nem a Tescoban emeljük le őket a polcról.
Brother A3-as tintás nyomtatóinál láttam az árakat, ahol a patronok kapacitása 4.500-6.000 oldal körül mozgott, lényegesen alacsonyabb volt bármilyen eredeti kelléket használó színes lézer megoldásnál. Még olyan nagy gép esetében is, ami 20-szor többe került, és iszonyat nagy terhelést kapott. Pedig ott elég jó feltételeket sikerült kialkudnunk a forgalmazótól.
Vannak még területek, ahol a lézerek előny élveznek, de egyre szűkebb, egyre specifikusabb ez a piac és ahogy a trendeket nézem nem sok jövőt jósolok nekik. -
tothbe
addikt
válasz PociAti #18719 üzenetére
Azért ez, legalábbis részben nagyon sarkítás.
Egyrészt a színes lézer sosem volt annyira elterjedt, főleg nem Home Office és Small Office környezetben. Az inkább egy közép és nagyvállalati dolog volt, mivel ott tudták megfizetni a minőségi termékeket a tartósabb és minőségibb eredményért (persze ne fotókat nézzünk, hiszen ott nem az kell, hanem pl szóróanyag vagy prezentáció, fotóra plottert kell használni).
Az olcsó, belépő szintű modellek gyengesége pedig nem ennek a típusnak a sajátj, ez mindenben így van, hogy a legolcsóbbak azok kb semmire sem jók igazán, csak azért léteznek, hogy fel lehessen vágni, hogy ilyened is van miközben nem kellett kifizetned a tényleges árat.
Tonerekben pedig csak a belépő modellekhez van ilyen kis 5-700 lapos toner, a nagyobbaknál a 2-3ezres sem ritka.
És a lézer technológia egyáltalán nincs kihalóban, továbbra is virgázik. Csak épp ott, ahová való. Vállalati környezetben. Otthonra valóban sokat fejlődtek a tintás nyomtatók, főleg a tartályosok megjelenésével és fejlődésével, de ettől még sosem fogják leváltani a lézernyomtatókat.
Főleg mert egészen más a termékek beruházási és üzemeltetési költség összetétele is. Míg a tintásoknál kb hozzád vágják olcsón a gépet, hogy majd a tintákkal keressék meg a bevételt, addig a lézernél a gép a drága és hosszú távon az egy lapra eső költséggel lehet spórolni. Mert bár a toner nem olcsó, de ha a gyári tintákhoz hasonlítod, a fajlagos költsége mégis kissebbre jön ki. Ráadásul a cégek el tudják számolni, le tudják írni a beszerzett eszközök, mint a nyomtató költségeit az adójukból, azaz 3-5 év alatt megtérül nekik a beruházás. Magánszemélyként ugye nem tudsz ilyet, ezért is adják olcsóbban a tintás nyomtatókat, mert akkor megveszed és majd veszed a tintát hozzá.
Szóval mindkét technológiának megvan a maga helye és szerepe. Nem érdemes, sőt nem is kell hasonlítani őket. És főleg nem azt gondolni, hogy az egyik a másik kárára dolgozna. Pont, hogy együtt termelik a rengeteg profitot a nyomtatós cégeknek.By(e) Tothbe
-
PociAti
őstag
válasz PociAti #18717 üzenetére
Közben látom, hogy a második mondatom átfogalmazást követően kicsit értelmetlen lett.
Lényeg, hogy nincs ajánlott színes multis lézer,
részben mert 100k alatt nem is létezik ilyen, és egy kategória alja sohasem szokott ajánlott lenni.
A technológia felett eljárt az idő, tintással szokás kiváltani őket, a piacuk visszaszorulása, a kis példányszám miatt a fajlagos költségük egyre nagyobb lett, ami a piac további zsugorodását hozta magával.Jó HP nyomtatóval 15-20 éve nem találkoztam. Pedig előtte legjobb gyártónak számítottak (egyik, másik gép most is működik közülük), de azóta is tart a lejtmenet.
-
kisgyerek21
csendes tag
-
PociAti
őstag
válasz kisgyerek21 #18716 üzenetére
Ez nem így megy!
Árukereső szerint nincs A4-es, színes, multifunkciós lézernyomtató.
Legalább mondd azt, hogy ezen az első lépésen túl vagy és minimálisan tájékozódtál.
Ha ezen túl vagy, és hajlandó vagy legalább 100.000 Ft.ot kiadni ilyen technológiájú gépre, utána jön a neheze. Kb. 500 oldalra elegendő festék van bennük. Ezt követően üzemeltetésük hatalmas összegbe kerül majd. Megpróbálkozhatsz nem hivatalos festékkel, ami vagy működik, vagy nem, de az se lesz olcsó. Ezután következik csak az, hogy amúgy melyik ajánlott.
-
kisgyerek21
csendes tag
Sziasztok!
Mi a legolcsóbb, de még ajánlott, színes, multifunkciós lézer nyomtató (duplex nem igény).
Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Canon fénymásoló néhány napos kiesését pótlandó (ha kifogy a festék, 2-3 nap, mire kapunk "a cégnél") monokróm lézernyomtatót szeretnék, szkennerrel egybeépítve, PC nélküli másolás funkcióval. Wifi nem feltétel, de elférne. A duplex nyomtatást meg sem merem említeni. A fenti Brother DCP-1622WE lefedné ezeket az elvárásokat a duplexen kívül, ha jól gondolom. Ez a ~60k-s ár meg is felelne. A nyomtatási/fénymásolási mennyiséget nem tudom belőni. Köszönöm!
Megj.: Ez a Brother ennyire jó vagy nem gyárt más gyártó épkézláb lézeres nyomtatót? Régebben használtam egy Samsungot, az meglepően jó volt.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
KisApám
addikt
válasz PociAti #18712 üzenetére
A 3550-es is kapható akcióban annyiért, mint a 3250.
Gondolom akkor a 3550-est kellene megvennem.
Adnak hozzá tintát is pluszba.̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
Nyomtatót vennék, ami szkennelni is tud.Melyiket a kettő közül?
A festék kb. ugyan annyiba kerül utántöltésnél ha jót néztem.
A Brother beszáradás ellen is ok?Epson EcoTank L3250 (C11CJ67405)
vagy
Brother DCP-T425W (DCPT425WYJ1)Árban mindegyik 60 000 Ft ha jól látom.
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
tsyl
aktív tag
válasz PociAti #18708 üzenetére
Pont most futottam bele még a Canon TS8351A típusba ami most akciós, de csak az utángyártott patronok használata érné meg gazdaságosan hozzá. Erre azt írja viszont, hogy fotólabor minőségű képeket nyomtat.
Igen a másik dilemmám a fotópapír. Itthon van kb. még 1500db 200gr-os Glossy papír, amit a Canonhoz nagyon jól tudtam használni.
Meglesem a a Pixma G sorozatát is gyorsan.18 éve a PH-n....
-
PociAti
őstag
Canon 9600x2400 dpi (dot per inch, azaz képpont hüvelykenként).
10×15ös fotópapír az valójában 4×6 hüvelyk.
Ha ki szeretnéd használni a Canon nyomtatód felbontását, akkor a fotópapír esetében
38.400 × 14.400 pixeles* képnek kellene lenni, ami 553 Megapixelt jelent. Erős a gyanúm, hogy nem rendelkezel ilyen jó minőségű nyersanyagokkal.
* 4×9600=38.400 és 6×2400=14.400A Canon nagy felbontását amúgy se használod ki, interpolálja a közte lévő képpontokat.
----
A fotólaborokban Fuji laborgép 300×300, a Kodak gépek 350×350 felbontásban világítják le a képeket. Régóta nem jelennek meg új gépek (nagyjából 20 éve), részben azért ilyen gyatra a felbontásuk. A Cewe kiosk gépei, melyek drogériákban vannak, azok szublimációs nyomtatók, azok minősége se jobb.
----
Brothernél a fúvókák száma semmilyen befolyással sincs a minőségre. A 70 és 210 db színes fúvóka a sebességre van csak hatással.
A T900-as sorozat kizárólag Windows alatt kicsit szebb nyomtatásra képes. Viszont a Brother leginkább csak saját papírra dolgozik színhelyesen, mert kevés európai papírhoz van színprofiljuk.
-
tsyl
aktív tag
Sziasztok!
Canon Pixma IP7250 nyomtatóm elhalálozása miatt néznék egy megfelelő "utánpótlást", többnyire családi fotók házilagos nyomtatására, de nagyon elvesztem a mostani készülékek kínálatában. Keresgéléseim alapján, nagyon vonzónak látom a tintatartályos megoldást, a Canon-nál sokat szenvedtem a patronokkal.
A Pixma 9600x2400 dpi felbontással dolgozott. Amiket most látok és kacsingatok rá, az pont a fentiekben említett Brother DCP-T525W és az Epson L1210. Viszont ezek felbontása messze alatta marad a régi masinához képest, úgy gondolom.Mi lehet a jó választás, hogy ha nem is laborminőségű fotókat, de egy házi fotóalbumba rakható minőséget elérjek? (Fotópapírra nyomtattam mindig is.)
Igazából a Brother márkát nagyon vonzónak találom. Nagyon jók a számított költségei. Csak éppen olvasom azt is, hogy a T525W-nél a nyomtatófej Piezo 70x3 fúvóka, míg pld. a T720DW vagy MFC-T925DW-nél Piezo 210x3 fúvóka van. Egyszerű kis eszemmel gondolkozva, ez nyomtatásnál gondolom, már látványos javulást eredményezhet a legjobb minőségben való nyomtatáskor.Tudtok ezzel kapcsolatban tanácsot adni?
Csatolom is a képernyőképet, amiről az infókat szedtem:
Brothers műszaki adatokagabe: tényleg ennyire nem éles a nyomtatása a vásárolt masinádnak?
[ Szerkesztve ]
18 éve a PH-n....
-
agabe
addikt
Sziasztok!
DCP-T525W -hez milyen papir ajanlott?
Vettem valami atlagosat office depoban, de baromira nem tetszik a vonalelesseg. Volt olyan nyomtatott jegy aminek a vonalkodjat azt hittem nem fogjak tudni beolvasni, de aztan nem volt problemam, viszont akkor sem szepek pl szovegek sem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest