- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
nfsu17
veterán
Vki egy picit help:
Sopron felé láttam egy óriásplakátot: Fuji laptop 111.111 HUF-ért.
Melyik cégnél, multinál? -
nfsu17
veterán
Még az lenne a kérdésem, hogy ha van egy X teljesítményű aztali gép (pl az én konfigom), és szeretnék egy ugyanilyen X telj. laptopot, akkor a laptop fogja hozni az asztali gép teljesítményét? Nem gyengébb a laptop?
Csak ezzel az a baj, hogy a laptop 2x, 3x drágább. -
nfsu17
veterán
Nem válaszoltam most, csak kérdeztem, hogy nekem jó lenne-e.
De a nagyobb aksik drágább gépben vannak, abban meg nagyobb a proci is, meg a vidkari is, és akkor többet zabál, tehát ugyanott vagyunk nem??
Vagy én már teljesen nem értek semmit...veszek egy mobilt, aztán kész, már belezavarodtam.[Szerkesztve]
-
nfsu17
veterán
[link]
Ő azt hiszem jó lenne a feltételeknek, nem? -
nfsu17
veterán
válasz
Coyote2000 #4542 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Sajna most se vagyok okosabb.
Ha azt a 300k-s gépet venném, azzal az a baj, hogy melegszik és sokat zabál.
Ha olcsóbbat, gyengébbet veszek, az meg nem olyan erős, hogy akár az nfsu minimumon menjen rajta.
Nagyon sok dolog van, amiben ez jobb, másik meg abban...nem tudom hol kéne határt szabni, de vhol kompromisszumot kell, hogy kössek...
-vagy melegedjen, zabáljon sokat, de lehessen játszani rajta (ergo így ez nem is laptop, mert konnektortól konnektorig futkosok majd)
-nem fogok tudni játszani, de halk lesz, hűvös, könnyű, ''sokáig'' bírja.
Jól mondom? Csak azért kérdem, mert tényleg nem volt dolgom még laptoppal, és az asztali gép teljesen más kategória. Ennek mindegy mennyit megy, mindig 30fok körül marad, erős mint a bivaly, picit hangos, de ez engem nem zavar.
Azt hiszem a laptop+játékról lemondok...
Lehessen rajta netezni, filmet nézni, zenét hallgatni...így viszont akár 200k-ból is kijönne egy ''jobb'', nem?
Ha ezt nézzük, akkor melyik lenne ideális?
512Ram legyen benne, mert grafikai alkalmazásokhoz azért nem ártana..bár ilyen árban nem biztos, hogy van. -
nfsu17
veterán
-
nfsu17
veterán
Ezt most találtam.
[link]
Szívenütött. -
nfsu17
veterán
Úgy látom ez a majdani vásárlás ez magaslabda lesz.
Olyan sokféle van, és nem mindegyik egyforma teljesítményű, mégha mondjuk egy Fuji, meg egy HP, vagy egy ACER teljesen ugyanúgy néz ki.
Nem tudhatom előre, melyik éri meg az árát, vagy a márkát.
Szerencsére az asztali gépemet nagyon jól sikerült összeválogatni, és ezt a Fórumnak köszönhetem.
Remélem ebben is majd sikerül ''megegyeznünk''.
Az ajánlatokat még várom.
Legyen mondjuk 270k a felső határ. -
nfsu17
veterán
Akkor még egy-kettő:
-ebben a kategóriában melyik a ''legjobb'' videókártya? GeForce-t nem láttam, csak 300k fölött.
-a 15''-os moncsi felbontása 1024*768, a 15,4''-osé pedig 1280x800. Megéri ezt a nagyobbat venni, vagy annyival nem jobb? Mert elég érdekes ez a méret. Se wallpaper nincs ekkora, se a játékokban nincs ilyen beállítás. Nem macerás ez, és nem torzít?
Ez is tetszik:
[link] -
nfsu17
veterán
Köszönöm a gyors válaszokat. Látom értitek a témát velem ellentétben.
Akkor röviden vázolnám mi kéne nekem, azaz mi a fontos, hogy benne legyen a gépben:
-a játékok kb mediumon menjenek
-''viszonylag'' sokáig bírja, ha nem játszom
-halk legyen
-szép, tiszta kijelző
-ne legyen nehéz
-ne melegedjen
És férjen bele 250k-ba (bruttó).
Akkor mondjatok ehhez egy gépet, ami ezeket teljesíti, márkás, strapabíró, garanciás.
Csak azt nem tudom, hogy ezeknél sokat dob-e a +512MB Ram, az eredeti 512 mellé, mert sima gépnél dob rajta.
Ezt a ''buszon netezést'' lécci magyarázzátok el, mert nekem ez hihetetlen...tudom hogy nem a 15. században vagyunk, le is vagyok maradva rendesen. Még fényképezős mobilom sincs.
-
nfsu17
veterán
Plusz még lenne pár kérdésem:
-ha otthon vagyok, és hálózatról megy a gép, akkor naponta hány órát tudom használni? Meddig nem melegszik túl a sok használat miatt? Akksiról tudom nagyon kevés.
-lehetséges az, ha megyek a buszon pl, akkor netezhessek? Mi kell ahhoz? Kell vmi netelőfizetés az otthoni adsl mellé? -
nfsu17
veterán
Esetleg ez milyen?
Toshiba Satellite L20-183
Processzoreleron M 380 (1600 MHz)
Memória: 512 MB
Merevlemez:60 GB
Kijelzõ: 15'' TFT XGA
Optikai meghajtó: Supermulti DVDRW
Portok:3xUSB 2.0,Svideo, 1xPCMCIA, VGA
Modem:56,6 kb/s
Hálózat: 10/100 mbps
Akkumulátor:Li-Ion
Videókártya: Ati Xpress 200M/256MB shared
Operációs rendszer: WindowsXP Home HUN
Billenytûzet: magyar
Garancia: 1 év
--------------------------------------------------------------------------------
Érkezik: 2005.12.12.
--------------------------------------------------------------------------------
189.000 Ft+25%Áfa
(bruttó 236.250 Ft) -
nfsu17
veterán
Amilo A1650G-Sempron (Fujitsu Siemens)
Processzor: AMD Sempron 3400+
Memória:1024 MB
Merevlemez:60 GB
Kijelzõ:15,4'' TFT WXGA Crystal View
Optikai meghajtóVDRW+-DL
Portok:SD, MMC kártyaolvasó, Firewire, 4xUSB, 1xPCMCIA,Svideo, VGA
Modem:56,6 kb/s
Hálózat:Gigabit LAN, WLANb/g
Akkumulátor:Li-Ion
Videókártya:Ati Radeon Xpress/128 MB shared
Operációs rendszer:Windows XP Home HUN
Billentyûzet: Magyar
Garancia: 1 év
199.000 Ft+25%Áfa
(bruttó 248.750 Ft)
Ez mennyire éri meg?
Én nem értek hozzá, de árát és összeállítását nézve NAGYON jónak tűnik.[Szerkesztve]
-
nfsu17
veterán
Ausztriában mennyivel olcsóbbak a notik?
Érdemes ott venni? Számoljunk rá még mondjuk egy bill cserét.
Nem játékra kéne, arra van asztali, viszont azért médiumon elfuthatna pár játék és ne merüljön le hamar.
Igazából nagyon drágák ezek a gépek nem gondoljátok?
Egy überfaxa asztali gépet lehet venni egy közepes teljesítményű noti árából, és azon talán elmegy pár új játék maxon..talán...nem?
Aktív témák
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Apple Macbook Air M1 256 GB kiváló állapotban eladó
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 8 mag i9 / 6 mag i7, 32/512GB, 4GB Radeon - garancia ( 4442)
- Macbook Pro 15" - 2017 gyártás, 4 mag i7, 16/512, 4GB Radeon - garancia ( 97)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- 150db DELL Universal Dock D6000 dokkoló (452-BCYH) (DisplayLink)
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest