- Amazon Kindle
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Notebook vásárlásban kérném a segítségeteket!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Pár héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Aminek örülnék, ha 300-400E Ft körül kijönne, ha nagyon nem, akkor maximum 500.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Zene szerkesztés-studiózás, hobbi szinten fotó és videó szerkesztés, netezés, film nézés és általános felhasználás.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lesz játékra használva.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14"-15,6"(inkább ez), 1920x1080 vagy nagyobb, mindenképpen valami jobb minőségű matt IPS. Ha létezik 100+ Hz-es az nagyon jó lenne, de gondolom nagyobb részt ez csak gaming vonalon fordul elő. Talán a HP Envy-nél láttam 120Hz-es kijelzőt, de az sajnos fényes volt.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Maximum házon belül.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem fontos, de ha lehet kérni vele, akkor Win10 Pro.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Csak SSD, min. 512GB, de inkább 1TB. Az sem baj, ha kettőt is fogad.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Mindenképp üzleti kategóriában gondolkodom, így fontos lenne a prémium anyaghasználat, és a szép letisztult vékonyabb dizájn. LAN port nem árt ha van, de túlélem ha nincs.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Lehetőleg új, vagy újszerű használt sok garanciával.
Amik szimpatikusak, azok egyelőre a HP ZBook, Dell XPS/Precision sorozat.
Nagyjából jó az irány, vagy másfelé nézelődjek?
Illetve túl sok ez nekem erre a felhasználásra, és jó lenne pld. egy Elitebook is?
Tudom, árban az erősebbek már inkább 7-800E ft körül mozognak újonnan, ZBook 14U G6-ot(renew) láttam 450-ért.Köszönöm!
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- pár héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- annyi, amennyiért már lehet megbízható, IPS paneles használt üzleti gépet venni, és tényleg fontos a kijelző, ahogy nézegettem a 150-200k-s kategória
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- átlagos használat, internet, film, kicsi fotószerkesztés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- nem lesz játék, max régebbiek, amire az integrált VGA még megfelel
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 14"-15,6" IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- nem sokat lesz hordozva, max az asztalról az ágyba
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- mindegy, azt elintézem
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- legyen bővíthető, egy SSD és egy HDD menne bele
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
- nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- használt, jó állapotban, garivalEgyelőre a Dell E7440-et néztem ki, de várom az ajánlásokat! Köszönöm!
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
150-200k között van notebook, ami átlagfelhasználásra, netre, filmre ajánlatos lehet? Előny lenne az IPS kijelzős. 200k felett is írhattok, de játékra nem lesz használva, így nem kell erős, inkább a kijelzője legyen jó.
[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Milyen notebookot ajánlanátok nekem 70-80k körül használtan?
Felhasználási terület és igények:
-netezés, adattárolás, filmnézés, hétköznapi dolgok
-lehetőleg ne legyen őskövület, min. régebbi i3 v. i5, és olyan VGA, aminek nem okoz gondot a HD videók, filmek és esetlegesen régebbi játékok futtatása, bár utóbbi nem annyira fontos, de pld. egy Rayman Legends-et bírjon már el
-külső monitort tudjak hozzá csatlakoztatni
-kijelző ebben a kategóriában TN, ezzel tisztában vagyok, de ha lehet, legyen már a jobb féle, és nem az okádék kategória
-SSD menne bele
-nem mindennapi hordozásra kell, legfőképpen itthon lesz használva, de nem kell nagy, fotelben, ágyban használnám, így a kényelem is fontos, 15.6" fölé ne menjünkLaptopsystemet nézegettem, ott elég nagy a választék, és korrektek is, csak hát bőség zavar...
Igazából ennyi. Várom az ötleteket, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Milyen notebookot ajánlanátok nekem 70k-140k között?
Jöhet használt is, és új is.A lényeg, hogy most a legköltséghatékonyabban szeretném megoldani az egészet, de mégsem menjen a minőség rovására. Ezért játszik a használt is.
Felhasználási terület és igények:
-netezés, adattárolás, filmnézés, hétköznapi dolgok
-lehetőleg ne legyen őskövület, min. régebbi i3 v. i5, és olyan VGA, aminek nem okoz gondot a HD videók, filmek és esetlegesen régebbi játékok futtatása, bár utóbbi nem annyira fontos, de pld. egy Rayman Legends-et bírjon már el
-külső monitort tudjak hozzá csatlakoztatni
-kijelző ebben a kategóriában TN, ezzel tisztában vagyok, de ha lehet, legyen már a jobb féle, és nem az okádék kategória
-SSD menne bele
-nem mindennapi hordozásra kell, legfőképpen itthon lesz használva, de nem kell nagy, fotelben, ágyban használnám, így a kényelem is fontos, 15.6" fölé ne menjünkLaptopsystemet nézegettem, ott elég nagy a választék, és korrektek is, csak hát bőség zavar...
Igazából ennyi. Várom az ötleteket, köszönöm!
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
ASUS N551 után, kategóriában és árban melyik a következő multimédiás, játékos gép IPS kijelzővel?
Olyan is érdekelne, ami hardverben nem biztos, hogy jobb, de összeszerelésben, anyaghasználatban, megbízhatóságban igen. Nem mintha az ASUS nem lenne az, csak érdekel, érdemes-e esetleg többet költeni rá.[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
válasz Khelben #97167 üzenetére
Igazából nincsenek nagyon nagy igényeim, viszonylag legyen korszerű, átlag felhasználásra, filmezésre szánnám, 200-250k környékén. Amit említettem, hogy a kijelző ne valami szutyok TN panel legyen, mert azt rühellem. Egyenlőre a Chaser kolléga által javasolt Dell a befutó, ha esetleg tudtok más alternatívát, szívesen meghallgatom!
-
Grampy
aktív tag
válasz Chaser #97164 üzenetére
Értem. Ennek a Dell-nek utánajárok. Köszönöm! Játékra nem lesz használva.
De, UHD-ra gondoltam. Lenovo Y50-70[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
válasz Chaser #97161 üzenetére
Igen erre. Értem, hát ez elég elszomorító. Magának a Lenovonak ilyen tré a garanciája? Azért is gondolkoztam ebben, mert nekem fontos lenne a kijelző, évek óta egy Samsung PVA monitort hajtok, már hozzászoktam a jóhoz Ami árban még jobb, az az Y50-70 UHD IPS-el. Ez is kerülendő?
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
A Lenovo E31-70-es laptoppal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Le szeretném cserélni az asztali PC-met egy notebookra, és böngészgetés közben megakadt rajta a szemem.
Viszonylag újnak számíthat, mert sem tesztet, sem fórum hozzászólást nem találtam róla...
Kompakt méret, 13"-os full hd ips kijelző, korrekt hardver, egész jónak tűnik.[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Öcsém szeretne laptopot venni, 45k körül, nagyon max. 50k. Használtan vennénk, jó állapotú, megbízható gépet.
Elképzelés: 15-16" wide képernyő, min. 2 magos CPU, és min. 2GB memória, VGA legyen jó HD videózni és filmezni. Átlagos felhasználásra lenne, leginkább internet, filmnézés.
Ahogy nézegettem ilyen árban van már DELL, IBM, esetleg tudnátok nekem pontos típusokat mondani?-és akkor utánanéznék. De másfajta márka is szóba jöhet, rátok bízom!
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Egyenlőre csak megfordult a fejemben, hogy lecserélném az asztali gépemet notebookra. 70-80k körül(ez a max) használtan mik jöhetnének szóba? Leginkább netezem, videózok, studiózok is, ezt kevesebbet(2 mag, min. 2gb ram nem árt) játszani nem játszom sokat, egyedül a WoW-al néha-néha, tudom ebben az árkategóriában nincsenek játékos gépek, bár láttam már 1-2 HP-t GF 8600GS-el szerelve, nem tudom ez mire elegendő. Köszönöm!
Szerk.: Ja és 17"-os gép kellene, de ha van 15-16" között is, mondjátok nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
Köszönöm Nektek, akkor megnézem az említett típusokat!
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Olcsó és használt notebookot keresek nagyon alap dolgokra, min. WinXP, képnézegetés, internetezés(ez lenne a legfontosabb) Sajnos pontos árat nem tudok mondani, nem nekem lesz, de 25-30k környékén, ha ettől van olcsóbb, az még jobb lenne, viszont ahogy nézegettem, ami elfogadható minőségű, az e körüli árban van. Van esetleg olyan típus ami ebben a kategóriában best-buy? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Ingyen Fox! Alienware 18 (i7/32gb/Radeon/SSD+HDD)
- Full HD Lenovo ThinkPad T580 Quad Core i7-8550u laptop 8 GB RAM 256 GB SSD 2 akkumulátoros
- Új ASUS Vivobook Go 15 OLED laptop, i3-N305, 8GB/256GB, Windows11 Home, garanciával
- HP 255 G8 - 8GB/256GB - 15 - WINDOWS 11 Pro
- Asus X415EA / Intel Core i3-10110U / 8 GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest