- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
válasz
noooname #180615 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs a laptoppal, de műszaki adatok, ár, és a kialakítás szerintem korrekt. Arra akartam utalni, hogy az árukereső is meg a boltok is megtévsztik a vásárlók egy részét azzal, hogy IPS-t árulnak, de sumák módon OLED kijelzőt reklámoznak a csatolt képeken. Nem hiszem, hogy szándékos, csak figyelmetlenség.
-
teptep
senior tag
válasz
noooname #180610 üzenetére
"Asus ZenBook UX3402ZA-KP655W - i5 1240P, 512 SSD, 16gb memória"
Az árukeresős linken nem kerek nekem ez a laptop! Az árukeresőn és az ott linkelt boltokban is olyan képeket tesznek fel, hogy a kijelzőn OLED felirat szerepel. Ugyanakkor a kijelző felbontása 2560 x 1600, ami viszont IPS felbontás. (Tehát nem írja, hogy OLED, csak éppen becsapósan a kijelző egy OLED feliratot mutat!) Asus gyári specifikációk szerint az UX3402 két féle kijelzővel kerül forgalomba:
1.) 14.0-inch, WQXGA (2560 x 1600) 16:10 aspect ratio, IPS-level Panel, LED Backlit, 60Hz refresh rate, 400nits, 100% sRGB color gamut, Anti-glare display, TÜV Rheinland-certified, Non-touch screen, (Screen-to-body ratio)90%
2.) 14.0-inch, 2.8K (2880 x 1800) OLED 16:10 aspect ratio, 0.2ms response time, 90Hz refresh rate, 400nits, 600nits HDR peak brightness, 100% DCI-P3 color gamut, 1,000,000:1, VESA CERTIFIED Display HDR True Black 600, 1.07 billion colors, PANTONE Validated, Glossy display, 70% less harmful blue light, TÜV Rheinland-certified, SGS Eye Care Display, Non-touch screen, (Screen-to-body ratio)90%
Az árukeresőn a fenti laptop 325 eFt. Egy ott nem listázott webáruházban 320 eFt. Ugyanitt az OLED változat 438 eFt. Ez utóbbi helyen korrektűl jelzik a képeken és a leírásban is, hogy IPS illetve OLED kijelzőkkel van szerelve. -
noooname
csendes tag
válasz
noooname #180607 üzenetére
Sziasztok! Korábbi válaszok alapján erre próbálom leszűkíteni a dolgot és egyre inkább efelé húz a szívem:
Asus ZenBook UX3402ZA-KP655W - i5 1240P, 512 SSD, 16gb memóriaJó választásnak gondoljátok? Azért is kérdem, mert látom, hogy itt sokszor inkább ryzen-nel van ajánlva
A mobilnet kártyás dolgot elengedtem, mert jó lesz a telefonról megosztott wifi megoldás.
Ezen felül a ram bővíthetőség vonalon gondolkozom még, de talán az nem annyira fontos, mint az, hogy időtálló vétel legyen, és ebben a jó szellőzés fémház téren nem tudom, mit gondoltok.
Tudtok esetleg vmi alternatívát javasolni, vagy jó vétel lesz ez?
-
adika4444
addikt
válasz
noooname #119656 üzenetére
Szia!
Használtban:
Dell 6230 egy nagyon jó választás lenne ilyen célra. ezen van HDMI, hűtése halkacska. Nekem ilyen van és nem bántam meg. viszont van még HP 2570P is. Ebben nincs HDMI, de átalakítóval megoldható. ez fenntről szívja a levegőt, alulról asszem nem is szív, így suliban lehet hogy szerencsésebb a kitudja épp milyen piszkos asztalra lerakni...
Vannak nagyobb kijelzővel is gépek, de suliban hogy elférjen javasoltam ezeket.
Újban HP 250G5 Core I3 procival, Fujitsu A514, A555, A556 és Dell 5558 vagy 5559 jöhet szóba. Nagyrészükön van HDMI, 15" a kijelzőjük, de mivel szóbajöhet használt is ezért a fenntebbieket erősebben javaslom. Az említett HP-ba kijön egy SSD, és ram is bőven 150k alatt, meg még garikiterjesztés is befér az árkeretbe...
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest