- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
capulet75
addikt
válasz Sebaj Fóbiás #182750 üzenetére
Vivobook S14 K3402. Két typeC, OLED meg kicsi is. Mondjuk nem tudom mennyire kellhet egy 70 éves hölgynek az I7. Gondolom lehet találni gyengébb procival is.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
teptep
senior tag
válasz Sebaj Fóbiás #182750 üzenetére
Amiket belinkeltél 3 db Zenbook is teljesen jó: 14"(2880x1800), 320-335 ezer Ft
De az USB kiosztása mindegyiknek: 1xUSB 3.2 Type-A +2x USB3.2 Type-C
Csak olyanokat találtam, amelyeken max 2 db Type-A csatlakozó van:
Lenovo IdeaPad Slim 5 82XE006MHV, Ryzen 5 7530U, 512GB, 16GB, 269990 Ft
14" (1920x1200) OLED 400nits
1.46 kg, alumínium burkolat, Win11Home
2xUSB 3.2 Type-A +2x USB3.2 Type-C
Acer Swift Go SFG14, i5-1335U, 512GB, 16GB, 329900 Ft
14" (2880x1800) OLED 400nits
1.3 kg, alumínium burkolat, Win11Home
2xUSB 3.2 Type-A +2x USB3.2 Type-C -
teptep
senior tag
válasz Sebaj Fóbiás #182748 üzenetére
"mennyire lettek strapabíróbbak ezek az alu fedlapos Vivobook-ok" Jobbak mint a full műanyag, de most bőven belefér a keretbe a teljes alumínium burkolatos gép is. A 14 és a 15.6" között jelentős a különbség kijelző méretben és hordozhatóság tekintetében is. Idősebb korban én a nagyobb kijelzőtt szoktam javasolni:
ASUS Vivobook S15 M5506NA, Ryzen 5 7535HS, 512GB, 16GB, 289900 Ft
15.6" (2880x1620) OLED 120Hz 400nits
1.5 kg, Alumínium burkolat, akku 75 Wh
Win11Home telepítve, Szín: Neutral Black
Ezüst színben: 319900 Ft
ASUS Zenbook Pro UM535QA, Ryzen 5 5600H, 512GB, 16GB, 289990 Ft
Win11Home telepítéssel: 309990 Ft
15.6" (1920x1080) OLED Touch 550nits, érintőkijelző
2.0 kg, Alumínium burkolat, akku 96 Wh, Sötétszürke -
Dhampir
félisten
válasz Sebaj Fóbiás #173889 üzenetére
És van itt valaki, aki ilyesminek utána tud nézni?
Utánanézés alatt a Delles vagy egyéb IT internetes fórumokra gondoltam, ahol esetleg hosszabb idő alatt felgyűlt tapasztalatból eredő problémát osztottak meg.
A Dell Vostro 3500 még nem "megemelős" kialakítású, az utódgépek már azok.
A Dell Vostro és Inspiron 3510, 3515, 3511 esetében a gyárilag szorosra húzott csavar problémája vezethet repedéshez, töréshez.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Sebaj Fóbiás #173875 üzenetére
Szia.
szerintem ez: [link] -
hiperFizikus
aktív tag
válasz Sebaj Fóbiás #173179 üzenetére
Vannak gyárilag felújított kis szgépek is .
Én olyat vettem és OK .
De a eladó azt mondta, hogy mostanában nincsenek gyárilag felújított ilyenek .
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
Dhampir
félisten
válasz Sebaj Fóbiás #165865 üzenetére
DELL Vostro 3500 Disassembly and fan cleaning
Habár a Dell Vostro 3501-ről készült az alábbi szétszerelős videó, de így néz ki a 3500 bendője is:
-
Szepi1979
senior tag
Vostro 3500:
Műanyag és műanyag, a billentyűzet közepe közepesen erős nyomásra már süpped. Billentyűzet és tapipad nekem 3/5. IPS FullHD kijelző 3.5/5. A gép könnyű, vékony, érdes felület mindenhol. A i5-1135G7 erős, a win10 ssd-ről 7 másodperc alatt bootol. Ujjlenyomat-olvasó jól működik. Nem hangos, a monitor zsanér burkolata lötyög. Kijelzőt fixen tartja. Egyben van, nem nyöszög, de nem érzem rajta az "üzleti gép" érzést. Amit nem értek az az, hogy a hátul középen lévő hőkivezető rács elé hajlik a fedlap, így akadályozva a meleg levegő távozását.
Bevallom egy precisionhöz hasonlítom. Ad valami Dell érzést ez is, de ez inkább az alap amit egy laptopnak tudnia kell. talán inkább a Probook G7.
Köszi az ajánlást, ezek ellenére úgy érzem nem rossz választás.
“ nem kell mindig nyerni “
-
ftc
nagyúr
válasz Sebaj Fóbiás #165895 üzenetére
Mi Catiara illetve TeamCenter 11.4-re Dell Precision 5520-at kaptunk ... Xeon E3-1505M, 32GB RAM, Quadro M1200-al...
Nem egy olcsó kategória... Elvileg idén cserélik.Ismerősöd jobban jár - PC s egy olcsóbb notebook - ezt a kombót láttam sok helyen...
-
HARDVERAPRÓD
válasz Sebaj Fóbiás #165907 üzenetére
Tegyük azt is hozzá, hogy volt egy elég nagy emelkedés is (30-40%), és még valamennyire maradt is. Most meg szerintem megint nem lesz jobb a helyzet.... így igen sajnos nem nagyon lesz ilyen ennyiért.
-
veterán
válasz Sebaj Fóbiás #165907 üzenetére
Ezeknek a feltételeknek megfelelő új gép nincs, én legalábbis nem tudok. Ha valaki okosabb, várjuk az ajánlatokat
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
válasz Sebaj Fóbiás #165895 üzenetére
A vihart nem te kavartad, jön az néha magától
Az a baj, hogy ennyiből nem tudunk megfelelő gépet ajánlani, mert egyszerűen nincs olyan ami jó lenne. Most egy 4-5 éves használt Zbook is 200 felett van.
Én a helyedben vagy Ryzen 4xxx-et, vagy Intel H-t néznék, ott van power CPU szinten. RAM és SSD gyakorlatilag minden gépben bővíthető (kivéve a vékony ultrabookokat, de ez most nem az a pálya), szóval ahogy te is látod, nem ez az elsődleges szempont a keresésnél.
Ha azt nézzük, 350-ből HP vonalon max. Pavilion Gaming jön ki H-s procival, az Omenek 150-nel drágábbak. A Pavilion meg nem a masszív kivitel szobra, és főleg nem a grafikai munkaállomásé.
Szóval patthelyzet van sztem.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
válasz Sebaj Fóbiás #165871 üzenetére
Eddigi pályafutásom alatt még nem hallottam senkitől olyat, hogy integrált VGA-val szeretne CAD-ezni. Egy dedikált grafikus, de legalább egy jobb gamer VGA itt alap. Senki nem beszélt 1-1,5 millás grafikai munkaállomásokról, max. te vizionáltad ezt. RTX VGA játékhoz? Igen, de legalább GTX. Az integrált, office-ra meg böngészésre kitalált VGA-val, nehéz elhinni, hogy munkára és tervezésre használod a gépedet.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Sebaj Fóbiás #165871 üzenetére
1. hidd el sokan álltak így hozzá, és utána csak "sírtak"
2. tapasztalatból mondom, amit leírtál, h mire kell és mi az pontt elég
3. a hűtés dolog nem ment át Tehát nem erre lett tervezve:
[link]
Folyamatosan menni fog, majd zásros időn belül zörög stb, venti csere...., proci állandóan hajtva lesz.. had ne soroljam, hisz tudod te is pontosan.
Kb olyan ez mintha 1.1L kocsival folyamatosan megpakolva mennél fel a hegyre.. -
Szepi1979
senior tag
Az általad linkelt vostro érkezik hozzám pár napon belül. Ha gondolod egy precision-el tudom összehasonlítani. Meg egy régi Lenovo g580-al és egy mégszörnyűbb Asus valamivel.
“ nem kell mindig nyerni “
-
HARDVERAPRÓD
válasz Sebaj Fóbiás #165868 üzenetére
Szia. Ez arra amire te szeretnéd sajnos kevés lesz, csak kinlódás lesz. Ennyiért már kapsz erre való notit használtan garral.
"ahogy pl játszani sem csak RTX-szel lehet. " Ez igaz, csak élvezhetetlen lesz.
Meg kell érteni egy-egy adott dologra nem jók ezek a gépek, nah és ugye a hűtést nem is említettem... stb(Nem arra való).
Mondom úgy: nem arra van tervezve![ Szerkesztve ]
-
veterán
CAD-ezés integrált VGA-val? Nem lesz itt gond? Ilyen felhasználásra grafikus gépeket szoktak venni.
-
Dhampir
félisten
válasz Sebaj Fóbiás #154541 üzenetére
A kijelzője messzire van egy IPS-től.
A felvetett Inspiron 3580-al kapcsolatban:
Az Inspironnal ellentétben a Vostro 3580-at (nem játékra gondolva) Gigabites LAN-al látták el, ellentétben az Inspiron szolid, csupán Megabites sebességű hálózati csatlakozójával s talán tán - hacsak el nem írták - a Vostrora helyszíni kiszállásos garancia vonatkozik.[ Szerkesztve ]
-
glspeter1
őstag
válasz Sebaj Fóbiás #110995 üzenetére
Ahogy a Lenovo Y700-nál is.
Ami nem egy nagy probléma tekintve, hogy csak pár csavarral több.
Ami már viszont az, hogy a kedves LSz-os kolléga a középső csavarra ragasztotta a +garancia matricát (hogy nyaljon sót! )
Így mégis hogy a fenébe bővítsek memóriát ?Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
jeni
félisten
válasz Sebaj Fóbiás #110993 üzenetére
Ennyiért ha nem cipeli a notit,akkor asztalit erdemes venni.
-
redwhite78
aktív tag
válasz Sebaj Fóbiás #78061 üzenetére
A fiatalos nagyinak inkább egy ilyen kellene és bele egy SSD. Ez minden szempontból jobb lenne, mint bármilyen új gép 100k körül. Érdemes rábeszélni. (De ugyanígy jó egy Thinkpad, Latitude is)
#78062 szabonagyur: Azzal a celeronnal azért nem kínoznám a nagyit.
[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
félisten
válasz Sebaj Fóbiás #78061 üzenetére
Lenovo vehető. Gari nem túl jó, de hát valamit valamiért. Ha esetleg még a nagyi az unokáktól el tudna venni egy kis mikulás pénzt akkor ezt venném inkább: [link] Amire neki kell elég a gép, de a gari jobb lenne sokkal.
-
félisten
válasz Sebaj Fóbiás #31955 üzenetére
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Sebaj Fóbiás #31952 üzenetére
Némi plusz infó:
Dell-t hanyagoljuk. Játék (3D) nem szempont, combosabb VGA helyett legyen inkább jobb CPU, több RAM (bár 4 felett már szinte mindegy) és az SSD helyett is inkább nagyobb tárhely. Pentiumot hagyjuk, minimum egy normálisabb Core i3, ha Intel.
[ Szerkesztve ]
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
piRate_nEx
aktív tag
Kérdés, hogy akarsz-e játszani? 123 ezerért már van játékra alkalmas gép, és a maradék 27 ezerből még az SSD is kijön.
The glass is already broken.
-
xSide
őstag
Ár/érték arányban videókártya miatt rossz vétel lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest