- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
-
szabonagyur
félisten
Nyugalom van neked is, nem kell mellre szívni a dolgot. A többiek annyit írtak, hogy több a rossz tapasztalat vele, mint a jó. Remélem azt te is belátod, hogy attól, hogy neked szerencséd volt vele meg pár embernek, még lehetséges, hogy sok más embernek nem. A fórum tapasztalata alapján elsősorban rossz tapasztalat van a boltról, mivel nem olyat árultak amit elvárt a vásárló.
Ez igaz a többi kétes eredetű boltra nem csak erre az egyre, és lehetséges, hogy megjavulnak de amíg több lesz a negatív tapasztalat vele mint a pozitív addig nem lehet ajánlottnak nevezni.
-
peestike
senior tag
sziasztok!
érdeklődni szeretnék, hogy esetleg a 3 laptop közül melyik lenne a legjobb választás?
az ár tényleg irányadó is egyben?
amire kell:
18 éves lány elkövetkezendő iskolai tanulmányok közbeni használata. (4-5 évet húzzon ki azért.) meg gondolom a szokásos fészbukk, filmek, szöveg/puska szerkesztése...
Samsung Ativ Book 2, NP270E5V
Acer Aspire E1 E1-530G-21174G50MNKK
Lenovo Essential B590köszönöm szépen előre is az esetleges szakmai tanácsokat!
üdv! -
brumi1024
veterán
válasz
Tikakukac #62688 üzenetére
Szerintem mielőtt megint belekezdenénk, mondjuk ki a konklúziót: ha valaki 300k nagyságrendben 10k megspórolása miatt megvenne egy kétes eredetű, nem feltétlen magyar lokalizációs, adómutyizott gépet vegye. De az esetleges garanciamegtagadáskor ne csodálkozzon. Viszont mi itt nem fogjuk ajánlani ezeket a boltokat.
-
Balli
őstag
Holnaptól?? Hol?
Még múlt héten kaptam azt az infot, hogy nem lehet tudni mikor lesz elérható a magyarországi disztibútoroknál
(#62681) dbala: itt egy tavalyi teszt a N550JV modellről. Azt gondolnám, hogy ezt lehet alapul venni és csak a hardware-ban vannak lényegi különbségek, mindenesetre alapnak jó, amig 550jk-ról nincs teszt.
(#62680) Tobias: ez szerintem is igy van, mondjuk én legalább 5évre tervezek vásárolni laptopot (aztán majd meglátjuk, mostani is 7éves) és ki tudja mikor jön még ez jól, illetve az a plusz 27k ebben a kategóriában már nem olyan nagy plusz. Mondjuk én a túlzott melegedéstől tartok csak (gondolom jóval nagyobb mint I5-nek) -
dbala
tag
Nagyon érdekelne már egy teszt erről az Asus N550JK-ról meg a G56JR-ről. A Dell 7537 mellett nézegetem ezeket a gépeket csak jó lenen tudni valamit a felépítésről, minőségről, bővíthetőségről, amiket eddig olvastam ott az IPS kijelzőt írták pozitívumnak ami sajnos a Dell esetén gyengébb, de az dizájnban, építési minőségben ás anyaghasználatban jobbnak tűnik.
-
Tobias-
csendes tag
-
Balli
őstag
Egyenlőre az Asus N550jk mellett döntöttem én is, mint páran ahogyan látom. Az i5-4200H változat már el is érhető néhol és ahogyan olvasgatom a forumot, úgy tűnik ez a népszerűbb változat. Miért? Ha nem sürgős nem lenne érdemes még várni egy kicsit az i7-4700HQ változatra és kifizetni pluszba a nagyjából 27k felárat?
-
drbudesz
újonc
Sziasztok! Laptop vásárlás előtt vagyok, és a segítségeteket szeretném kérni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Június vége, július eleje
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
200.000Ft
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
CAD, Photoshop játék
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem az első számú szempont, de néha-néha leülnék játszani pl.: Call of Duty
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Kicsit mindkettő, de a teljsesítmény ne menjen a minőség rovására
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Amennyiben belefér az árban igen
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
15,6"
(8) Notebook tömege?
Mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Mindegy
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Minimum 8GB RAM
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HD webkamera
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Amennyiben az AutoCad az, akkor igen
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
[link]
[link]
[link]
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Csak új gépA válaszokat előre is köszönöm!
-
Tobias-
csendes tag
válasz
baro32 #62674 üzenetére
En is erdeklodtem az N550JK CN059D utan. A laptopszalonnal valtott par level utan biztositottak rola, hogy a VGA DDR5os memoriaval van felszerelve.
Utana a biztonsag kedveert felkerestem az Asus ugyfelszolgalatat, ahol kozoltek, hogy nem keszult DDR5os memoriaval felszerelt ebbol a tipusbol, csak es kizarolag DDR3-as letezik (2/4 gigas).
-
Rajin
újonc
válasz
Pocok256 #62638 üzenetére
Sajnos tegnapról mára a laptopszalon kifogyott az N550JK-ból...
Kapható még a Digiprimenál (tudom, kerüljem messziről) és az rbnet-nél, erről a boltról tudtok valamit?
Illetve mit gondoltok a G56JR-ről, ha beleszámítjuk a mélynyomót is, megéri a 12k felár? Úgy látom a VGA kicsit gyengébb (de GDDR 5-ös vs 3-as), a processzor erősebb, de lehet, hogy ezt ki se tudnám használni.
(egyelőre nem szeretnék SLI-s y510p-t, ha van más alternatíva) -
brumi1024
veterán
-
F.Bence
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, laptopot keresek 80-100 e Ft között/környékén (használtan).
Játékra kellene (főleg mmorpg), tehát hatalmas elvárásaim nincsenek.Amit eddig kinéztem az EZ
Legalább 4Gb ram, egy elfogadható videókártya és proci (i3 i5 2.gen. stb... AMD-nél nem vagyok képbe)
Kijelző annyira nem fontos, átlagos is megfelel (gondolom ilyen árkategóriában ne válogassak)
Köszi előre is !
-
baro32
aktív tag
válasz
katt777 #62664 üzenetére
A GPU-Z azt írja ki amit az előbb leírtam.
Nézd igazad van a Crysis-3-nál azt a gtx660m-nél és csupán csak HD-ben kompromisszumokkal tudtam csak futtatni de ettől függetlenül szerintem egészen elfogadható határon vitte a játékot de szerintem annak a kártyának elérték a teljesítmény határait,nagyon sok játékot toltam rajta ki mert majdnem 2éve meg van már én ettől függetlenül nagyon megvagyok/voltam elégedve a teljesítményével.
A mostani gtx880m-nél pedig nem volt alkalmam még kipróbálni mert jelenleg az Assassins Creed Black Flag-et tolom rajta MAX grafikán nagyon szép.
Olyan 40FPS-el fut a játék
A Thieft-et is toltam MAX-on annál annyi hogy ha be van kapcsolva az SSAO akkor 40-43FPS ha meg ki van kapcsolva akkor meg 58-60FPS is megvan/volt mert azt már kijátszottam -
katt777
félisten
-
baro32
aktív tag
válasz
katt777 #62661 üzenetére
Nálam jelenleg egy Asus g750jz van amiben:
-hd4600 (Intel) DX11.1
-gtx880m (Geforce) DX11Win-8.1 DX11.2-es szoftveres támogatással én ebből indultam ki.
A másik meg egy Lenovó y580 abban pedig:
-hd4000 (Intel) DX11
-gtx660m (Geforce) DX11Win-8.1-el a DX-re nem emlékszem már mert jelenleg szervízben a laptop és nem akarok hülyeséget leírni.
Viszont azt hallottam olvastam hogy ami DX11-es az fogja vinni a DX12-őt is ha majd megjelenik tudom a szoftveres futtatás az nem egyenértékű a valós DX12-vel de hát ez van majd ez lessz a következő kereskedelmi fogás amivel majd megint lehúznak rollunk vásárlókról egy bőrt
-
ChrisdeLyer
újonc
válasz
szabonagyur #62659 üzenetére
Köszönöm mindkét választ!
Esetleg róla is tudnátok valamit mondani az előző z510-hez képest? Sajnos erről a laptopról se találtam semmilyen tesztet...
Lenovo Essential M5400A [link] -
katt777
félisten
válasz
baro32 #62660 üzenetére
Elméletileg DX11-esek, ezt tudom, viszont a kiterjesztések csak szoftveres speckók - tudomásom szerint -, pl. az asztali 7870-em is DX11.1-es, mégis Dx11.2-es W8 alatt. Nem mintha olyan sok játék támogatná a felsőbb verziókat (ill. majd DX12), de laptopban pont érzékenyen érintené az embert, ha ezek csak szoftveres emulálással működnek. AMD-t viszont inkább kerülném, főleg, hogy 8870 csak Dell laptopokban van, amelyeket szintén, illetve R9 270M létezik még, amellyel meg nem is találtam laptopot. A PX és a Cuda viszont jelenleg is hiányzik. Intel DX11.x támogatással játékok alatt sajna nem sokra megyek, mert az iGPU kevés. Asztali gépen HD4600 alap órajelen 14-16%-kal maradt el a tuningolt 8670D-től, szóval egymáshoz gépest ez nem gáz.
-
baro32
aktív tag
válasz
katt777 #62656 üzenetére
Helló
Hogy tisztában lehess 1-2 dologgal a DX11.2-es témában:
-Az hogy a gtx760m például de szerintem az összes mobil Geforce kártyák még nem támogatják hardveresen.
-Jó hír viszont az hogy az hd4400-tól felfelé már DX11.1-es támogatással bír az intel hd graphics.
-És végül ha Win-8.1 van a gépeden vagyis lessz akkor szoftferesen DX11.2-es támogatást kapsz.Röviden ennyi amit én tudok vagyis olvasgattam és tapasztaltam ebben a témában.
Remélem ebben a részében segítettem és ez által tisztábban látsz ebben a dologban. -
szabonagyur
félisten
válasz
ChrisdeLyer #62657 üzenetére
A procik amúgy egy szinten vannak kb. mivel az Asus-nak csak ULV i5 az i3 meg teljes értékű.
Én a Lenovot venném.
-
Chaser
legenda
válasz
ChrisdeLyer #62657 üzenetére
Z510. Pentiumos verzióban értelmes helyeken 140k körül van. Koca játékra bőven jó ilyen vga mellé.
-
ChrisdeLyer
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
A következő két notebook közül melyik lenne számomra a jobb vétel?
Lenovo z510 [link]
Asus X550LN [link]Az Asusnak jobb a processzora és elméletileg (bár erről eltérő véleményeket olvastam) a videokártyája is. Viszont fényes a kijelzője, és talán rosszabb lehet összességében is a minősége, mint a Lenovónak. Sajnos az Asusról tesztet se tudtam olvasni, mert ez egy eléggé új modell...
Egyébként filmnézésre, néha játékra használnám valamelyiket...
Köszönöm a segítséget! -
katt777
félisten
Sziasztok!
Egy ilyen laptoppal szemezgetek, vásárlás 1-3 hónapon belül lenne aktuális. Milyen hátulütőiról tudok, ill. mit tudnátok ajánlani hasonlót?
nV ref. driverek futnak rajta? Optimusz működik? DX11.2 támogatás OK? -
baro32
aktív tag
válasz
zoli_1989 #62647 üzenetére
Szevasz
Figyelj már ebben az árkategóriában amit megadtál sokkal jobb hardverileg lapost tudnál választani.
Neked mindenképpen az ULTRA fogyasztású CPU-k kellenek? mert kapnál itt teljes értékű CPU-val is gépet.http://www.pc-outlet.hu/images/Lenovo_IdeaPad_Y510_59-412702_8GB.jpg
Talán i5-tel és gt750m-el nem hinném hogy gondod lenne meg biztos most megköveznek ezért mert hogy nem valami megbízható a szerviz háttere ennek a gépnek de ha ÁR/TELJESÍTMÉNYT nézzük akkor ez egy jó alternatíva lehet.
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Nem rég kaptam segítséget( a techkalauztól ) de azért meg kérdeznélek titeket is hátha van felhasználó köztetek. Melyik laptop a "jobb" , egyetemre kellene főleg , számomra fontos a teljesítmény de azért az is hogy ha valami gond van akkor szervizeltetés ne teljen 1-2 vagy akár több hónapos procedúrába tehát jó legyen a támogatottság kis hazánkban (is!).
A két laptop:
Dell Inspiron 7537
Lenovo Y510p
Vagy ha esetleg van más ötletek ami ezekhez hasonló árkategóriájú és teljesítményben is hozza a szintet.
Előre is köszönök mindent -
huntenseN
tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy szükségem lenne egy HP EliteBook 8770w-re, viszont ahogy látom, már nem beszerezhető, ezért nagyon hasonló paraméterekkel kellene valami gép.
(17.3” FHD CI7/3630QM-2.4 GHz 4GB 750 GB HDD DVDRW Nvidia Quadro K3000M 2GB W7/W8 PRO)
Legalább 3, de inkább 4 USB port legyen rajta.
Tudtok hasonlót ajánlani?
Köszönöm előre is. -
zoli_1989
tag
válasz
laszlobak #62650 üzenetére
Bocsi hogy nem ezzel kezdtem!
1. válasz: 200-250 ezer max.
2. válasz: 15"-16"-méretig.
3. válasz: Csakis újat akarok venni!
4. válasz: Asus, Lenovo, Acer, de nem vagyok a többinek sem ellensége.
5. válasz: Az átlagos menetrendje havonta egyszer utazna hosszabbat amúgy max egyik szobábol a másikba menne, de az lehet hogy sűrűn előfordulna!
6. válasz: Az lenne a cél, hogy az elkövetkező 1-2 évben ne kelljen gépre költenem hogyha a legfrissebb játékokkal szeretnék játszani!Még annyit hozzáfűznék, hogy tanulok 3D tervezést otthon hobbi szinten és erre is használnám!
-
Kbali
nagyúr
válasz
Cathy07 #62611 üzenetére
Köszi! Nekem inkább a bemutatoterem.net webshopjára hajaz, igaz ott 2e Ft-tal drágább. Ja - amúgy az elektroudvar.hu szép szlovák zászlóval jelentkezik, nem is titkolják, hogy nem magyar webshop, csak éppen beszélnek magyarul.
Tika: megkérdezem őket, hogy mi a pálya. A megrendelést már az érdeklődő emailemre belengették.
Ha igénylitek, majd visszajelzek, mi lett az eredmény. -
ktomy76
csendes tag
Sziasztok a tanácsaitokat kérném.
1, július-augusztusban tervezem a vásárlás (max szept)
2, max 250 vagy 220 és magam veszek bele 30-40ért SSD-t
3, CAD szoftverek kifogástalan futtatása (Catia,Creo,Inventor) +irodai használat, fontos a dedikált a videokártya, de azért nem kell a legjobb
4, játékra nem használnám
5, fontosabb a minőség mint a teljesítmény! inkább legyen aluminium és rendelkezzen jó touchpaddal
6, SSD mindenképpen. akár gyárilag vagy magam szerelek bele 240GB a Dvd helyére. Nem fontos a terás winyót, sőt ha csak 240GB SSD van benne az is elég.
7,kijelző méret 13,3"-15,6" -ig hiába tervezek, semmiképp sem szeretnék 17colost
8, közép tömegű
9, op. rendszer nélkül ha lehet.
10, optikai meghajtó nem fontos, SSD fontos, 6-8GB RAM
11, !!billentyűzet világítás(megszoktam a jelenlegi gépemben és nagyon szeretem)!! HDMI port fontos, nézegetem az ultrabookokat is.
12, A fennt említett 3 program az ami igénybe veszi a gépemet.(CPU és GPU szempontból)
13,
-DELL 7537 http://ipon.hu/index.php?searchthis=7537&where=shop&listorder=1 nem tudom mik a különbségek (ha nincs bennük bill.világítás akkor sztornó)
-Asus Zenbook http://olx.hu/hirdetes/asus-zenbook-ux32vd-i7-es-procival-ultrabook-ID27nN9.html#afa6729cde
14, használt gép is szóba jöhet de csak GY-M-S megye vagy Budapesten.Igazából nem nagyon találtam az én igényeimnek megfelelő gépet. Lehet azért mert azok a gépek 300e ft felett kezdődnek. Nagyon tanácstalan vagyok, de még szeptemberig ha érkezik vmi alternativa akkor azt megtudom várni. Melyik gépnek hasonlóan preciz a touchpadja mint a Macbookoknak ?
Előre is köszönöm a segítséget. -
zoli_1989
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha választanotok kellene akkor a két típus közül melyiket választanátok és miért azt amelyiket választottátok?
A két típus:
Acer E1-572G-74508G1TMNKK 15,6"/Intel Core i7-4500U 1,8GHz/8GB/1000GB/DVD író/fekete notebook
és
Asus X550CC 15,6" Szürke Notebook
Azért kérdezem mert vásárlás előtt állok!!!
A segítséget előre is köszönöm. -
laszlobak
tag
válasz
chatran #62637 üzenetére
Hm… , SSD, 17”, Full HD, WIN, világítós billentyűzet…itt az szokott jönni, hogy valamiről le kell mondanod, de ebben az árkategóriában a 17”-on kívül mindenről, mert még OS-t sem kapsz a 17”-os gépekhez.
Ha a teljesítmény a fontos, az én ajánlatom az ACER Apsire E1-772G, ha nem lesz hurcolászva, talán sokáig nem esik szét. Hűtéssel nem lesz gond, nem hangos, sok tárhely, SSD-vel bővíthető. A Full HD-s kivitel képernyőjéről ódákat zeng a NC, de ez nem az.
Ezen már a legtöbb mai játék futtatható. Ha játék nem játszik, vagy kimondottan alacsony gépigényű, régebbi játékokhoz 10k-t spórolhatsz dVGA nélkül, ezzel.
-
gixxer-tomee
aktív tag
Ezt az UH552-es Fujitsu-t tényleg japánban gyártják? Mert a magyarországi oldalukon az van írva. A többit meg németben igaz? Kicsit lemaradtam ezzel a márkával kapcsolatban.
Nagyot néztem hogy mennyivel jobb lett mint a Siemenses időkben...
-
menledge
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Tudnátok ajánlani egy olyan lapost, ami max 100K, általános felhasználásra lesz, oprendszer nélkül!? Jah és lehetöleg fehér
Előre is köszi a segítséget!
Üdv!
-
Tikakukac
titán
válasz
dragon1993 #62640 üzenetére
És mikor futott fel a 2 kártya? Én még anno rejszoltam a 6600GT-s asztalis legelső konfigra ami a PCGURU-ban ment, és visszahozta a hőskort, na ott írták azokat a dolgokat, amiket a mai napig látok notiban mindenképpen, asztali passz, nem játszok (nem)sajnos. Ez egy szükséges rossz volt, de ilyen GPU-k mellet már valóban nem sok értelme van.
-
Pocok256
veterán
válasz
dragon1993 #62640 üzenetére
Nem tudom.mennyi lehet most már... egyik teszt 10 et ír másik meg 40 et user teszten meg egal xd
-
Rolli
aktív tag
Asus N550JK teszt.
http://www.testit.pl/czytaj/recenzja-asus-n550jk-156-intel-core-i7-4700hq-nvidia-geforce-gtx-850m/
-
Pocok256
veterán
válasz
brumi1024 #62627 üzenetére
Azért ezzel veszekednék egy 755M SLI sosem lesz olyan jó mint egy gt 850M és inkább beáldoznám azt a 10% os teljesítményt amennyivel rosszabb a gt 850m mint két 755m és a driver bugok. Te is tudod jól, hogy sok esetben nem olyan gördülékeny egy SLI rendszer mitn 1 DB kártya még 2014 ben is. A melegedésről meg ne is beszéljünk az ASUS a lenovohoz képest teljesen hideg masina.
-
chatran
őstag
Sziasztok!
Szüleimnek szeretnék egy laptopot, inkább csak otthon használnák, ezért gondoltam egy 17" gépre.
(1) 1 hónapon belül szeretném megvenni
(2) 150-180e Ft
(3) Netezés, filmnézés, minimális játék
(4) Egyszerűbb indie játékok
(5) Inkább teljesítmény
(6) SSD jó lenne bele
(7) 17-es kellene, nem tudom, hogy Full HD vagy az alacsonyabb lenne jobb
(8) Notebook tömege nem lényeges
(9) Windows 7 v 8 kellene rá
(10) Tárhely és memória (RAM) mennyisége még nincs eldöntve, optikai meghajtó nem kell
(11) Világítós billentyűzet jó lenne
(12) CPU vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazás nem lesz
(13) Még nem igazán találtam jó ajánlatot
(14) Csak új gépEzek alapján tudnátok ajánlani egy jó gépet?
-
Tikakukac
titán
válasz
Leleményes #62635 üzenetére
3 perc alatt azért bebootol egy régi P4 alapú gép is.
De lehet lassú, simán, SSD nélkül gyorsan belassul az oprendszer.
-
Tikakukac
titán
válasz
Leleményes #62632 üzenetére
HDD beépítő keret mondjuk.
-
rolipenta
csendes tag
Sziasztok!
Én is laptop vásárlás előtt állok és egy ideje olvasgatom már a fórumot, hogy mik az ajánlott/kevésbé ajánlott gépek. Ez alapján kinéztem 2 gépet:
HP Probook 450 (i3-4000M, VGA: AMD Radeon HD 8750 1GB)
Lenovo B590 (i3-3110M, VGA: GeForce GT 720M 1GB)A két gép között kb. 20k különbség van és az lenne a kérdésem, hogy megéri-e szerintetek ezt a plusz összeget a HP (minőségre gondolom jobb, de nagy különbség van-e a CPU-k és VGA-k között)? Illetve olvastam olyat, hogy a HP zsanérja talán nem a legjobb.
Köszi előre is a segítséget!
-
brumi1024
veterán
A szalonos összehasonlító a notebookcheck-esen alapul, ami pedig a GDDR5-ös memóriával szerelt GTX850M-et jelöli a listában, az Asusban viszont DDR3-al szerelt a 850. Játékteszteket nézve a kártyákról nem kérdés a legtöbb esetben a 755 SLi fölénye.
-
Rajin
újonc
válasz
brumi1024 #62627 üzenetére
Köszönöm!
Ezek szerint nem igazak az SLI túlzott melegedéséről szóló dolgok és már nincs driveres probléma sem? A videokártyáknál a laptopszalon összehasonlítóját néztem, de ezek szerint a gyakorlatban máshogy mutatkozik?
-
Tikakukac
titán
válasz
Leleményes #62628 üzenetére
2-3k körül már megoldható.
-
Leleményes
tag
válasz
szabonagyur #62623 üzenetére
Mipíz?
-
Rajin
újonc
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni, mert tönkrement a laptopom, ezért gyorsan, még a héten újat kell vennem (így sajnos nem tudok hónapokat várni). Visszaolvasva a fórumon kettő tetszett meg nagyon, de nem tudom, melyik lenne jobb - sajnos az összehasonlító angol oldalak nem mindig ugyanazt hozták ki és nem is mindig pont ezekkel a hardverekkel rendelkeztek.
A két jelölt:
ASUS N550JK
Lenovo y510pHa jól láttam, az FHD IPS panel, a jobb CPU és GPU az ASUS mellett szól, de nem tudok semmit a minőségről (ebben a kategóriában már jó az Asus?), illetve a merevlemez viszont a Lenovoban erősebb.
Kérlek segítsetek választani (vagy még jobbat ajánlani, a pontosabb igények lentebb.
Köszönöm!
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 napon belül, lehetőleg már holnap.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
Bruttó 260-270 Ft.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Irodai munka (egyszerre összesen ~10 Word, Excel, pdf megnyitva és jóbár böngészőfül), filmnézés, játék.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Használnám, Starcraft 3, Diablo 3, Skyrim; ha bírja, full HD-n medium grafikán, de ha kell, akkor lentebb venném a felbontást HD-ra.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Talán a teljesítmény, ha még jónak mondható a minőség, de a garancia után 1 héttel romoljon el.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Kezdetben nem kell, de jó, ha később tudok bele tenni, ideális esetben a HDD mellé
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Inkább matt, a HD elég lenne, de úgy láttam itt, hogy az FHD-knak sokkal szebb a képe (főleg ha IPS...)
(8) Notebook tömege?
Nem túl fontos paraméter, heti 2-szer lenne szállítva, így ha 5 kiló alatt marad, akkor el tudom vinni hátizsákban
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Lehetőleg nélküle (van Win 8.1 64bit).
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
min. 500 GB, 8 GB RAM, optikai meghajtó jó, de nem fontos (úgyis van USB-sem)
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
USB 3.0, webkamera, régi VGA kimenet mellett (helyett?) vmi mondernebb se baj, ha van.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
FHD filmek(?), játékok
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
ASUS N550JK
Lenovo y510p
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Újat szeretnék, mert áfás számlára van szükségem.Előre is köszönöm!
-
-Dave-
csendes tag
Üdvözletem
Barátomnak nézegetek laptopot, és az alábbi 3 példányra szűkítettem le a kört:
Z510
Asus X75VB
Asus X550LBA fő felhasználási kör netezés illetve filmnézés lenne, de a Far Cry 3 és a CoD 4, azért fusson el (ezért választottam a GT 740M-et), illetve a maximális keret 150k Ft (igaz a legalsó 159k, így azt csak végső esetben említeném neki).
Személy szerint a Z510-et ajánlanám, bár bütykölés szempontjából (pl. saját kezű bővítés) nem túl felhasználóbarát a gép. -
szabonagyur
félisten
válasz
Leleményes #62622 üzenetére
Persze, hogy kell keret, a DVD mérete jóval nagyobb
-
Leleményes
tag
Mégegyszer.
HDD-t csak ugy DVD helyére teszem, működik? Kell hozzá keret?
-
válasz
gixxer-tomee #62616 üzenetére
+OP-rendszer!
-
Remiel
őstag
AMD Quad-Core A8-4500M ez a proci valóban az i5 el van egy szinten?
-
Helmoras
őstag
válasz
gixxer-tomee #62616 üzenetére
a windóz
-
tkesy
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy ismerősőmnek keresek laptopot a már igen koros XP-s gépe helyére, de eddig nem találtam meg az "igazit".
(1) - Az elkövetkező hetekben.
(2) - 150k-160k. (+ az ssd ára)
(3) - nagy részben irodai munka, + némi ps, és multimédia,
(4) - játék nem játszik, és ebből ill. a fentiekből adódóan elsősorban ilyan gépeket néztem, amikben nincs külön dedikált vga,
(5) - teljesítmény
(6) - a hdd helyére közvetlenül a megvétel után szeretnék berakni egy 2.5" ssd-t, (120/240 GB a terv) tehát olyan kellene ami könnyen bővíthető,
(7) - 15,6", matt és ha lenne jobb a 1366*768-tól annak csak örülnék, de ahogy eddig láttam ebben az árkategóriában ez esélytelen,
(8) - tömeg nem mérvadó,
(9) - alapvetően nélküle, Windows 7 lesz rajta, tehát olyan kellene, amihez a gyártó ad is W7 drivert, nem csak a W8-t,
(10) - hdd/ssd lásd fentebb, memória: minimum 4 GB ha bővíthető az + pont, viszont egy dvd rw mindenképp kell bele,
(11) - gigabit-es LAN, magyar lokalizációs, minél több usb (lehetőleg 3.0-as), numerikus pad, normális touchpad*, valamint ha lehetséges fejhallgató / mikrofon ki /bemenet, és lehetőleg 6 cellás akkumlátor,
(12) - passz, de egy eddig i5 (vagy AMD A8 / A10) kategóriában gondolkodtam, lehetőleg minél alacsonyabb fogyasztással,
(13) - Ez eddig a kiindulás alap, de jópé dolgot nem tud a fenti listábó, valamint a touchpad-tól yt videók alapján kicsit félek,
(14) - csak új.* olyat nem szeretnénk, ahol egyben vannak a gombok magával a paddal.
Előre is köszi a segítséget.
-
jozsi252
veterán
Oksa köszi
Amúgy észrevettem régebben is, hogyha pl kinézek egy 120k-s lapost intel procival, akkor ugyanazzal a teljesítménnyel megáldott AMD-s gép, legalább 20k-val többe kerül. Pedig a procin kívül tegyük fel minden u.a Érdekes hogy ilyen különbségek vannak. De volt hogy találtam 30k-s különbséget is.
Pedig nem hinném hogy ennyivel drágább lenne az AMD proc.. -
Kbali
nagyúr
Sziasztok! Unokaöccsnek kinéztük a z510-et gt740-nel, meg pentiummal. Viszont találtam egy üzletet, ahol hihetetlenül olcsó. Ismeritek az electroparkot? Rákérdeztem, állítólag magyar loaklizációs, magyar garanciás. Köszi!
-
jozsi252
veterán
válasz
Tikakukac #62603 üzenetére
Tudom természetesen, ezért is érdemes magyar forrásból, biztos garival venni, de hát.. Na mindegy, nem tépem a számat.
Blyan
Közbe ezt az oldalt megnéztem, és nagyon jó. Végre vannak normális Bench adatok feltöltve statisztikába, így mindenki normálisan meg tudja nézni, hogy kb. mit tud az az adott proci.Ahogy nézem AMD prociból A8-5550M-nél gyengébbel lapost nem nagyon érdemes venni? Az hozza a 2020M szintjét kb.
Amúgy ha a proci összehasonlításnál beírom az adott procit, akkor nem lehet egyesével hozzáadni hogy miket akarok összehasonlítani? Csak úgy lehet hogyha az összesített listából megkeresem az adott procit, majd mellett a négyzetet kipipálom, majd legalul Restrict?
-
Tikakukac
titán
válasz
Remiel #62601 üzenetére
Megtaláltad a bizonyos szintet
Vagyis inkább az az alatti részt.
jozsi252: Mutass neki pár alkatrész árat ebay-en. Ha az ár számít akkor legalább egy kicsit, legalább egy fél percet szánjon már rá, hogy átgondolja ezt az egészet, biztosan megéri-e. Ha rábólint, akkor szeretettel várják az 50k-s számlák a garin túli szervizekben
A Bay-trail új, meg papíron erős, de azért hát na, nem erőbajnok iylen TDP-vel sejthető is.
-
jozsi252
veterán
válasz
btudos #62597 üzenetére
Én szívem szerint először a laptopszalont ajánlottam, illetve a többi nevesebb magyar boltot, de hát az ár lesz nála a döntő. Én 100% hogy nem vennék ilyen helyről, hanem csakis 100% magyar forrásból, amelyik boltnak van neve is.
Blyan
Köszi
Gondoltam hogy gyengébb ez a N2820, de hogy ennyire..
-
Remiel
őstag
150.000 körüli Asus-t érdemes nézni?
Pl ilyesmire gondoltam ASUS-X450CC vagy Asus_X550CC, mert mindenki azt mondja Asust ne egy bizonyos szint alatt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Diablo IV
- BestBuy topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P15v Workstation Laptop -50% i7-10750H 6Magos 16/512 Intel UHD Graphics FHD IPS
- Új HP Victus 15-fa Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i5-12500H 16/512 RTX 4050 6GB 144Hz
- Új Asus TUF GAMING A17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -30% Ryzen 5 7535HS 16/512 RTX 4050 6GB 144Hz
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- MSI Thin GF63 12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest