Új hozzászólás Aktív témák

• Gabor970

addikt

1: 1 hónapon belül, de amúgy nem sürgős

2: 250e-500e biztos fura ez a tág határ, de igazából tudok felfelé menni a 250e-ről ha érdemesnek gondolom. A 250e a 3 év gari okán is alsó határ.

3: irodai, közösségi platformok, torrent, wifi hálózatban látnia kell a 65"-es oledemnek, 60GB körüli HDR, DV, fullos filmeket innét játszik majd le a TV (eddig az asztalimról) de nem HDMI-n, hanem a TV a lejátszó, csak a filmek vannak a laptop háttértárján. Filmeket nem gyűjtök, megnézés és visszatöltés után törlöm.

4: Játék? háát, régóta nem játszom, csak bugyuta androidos telefonos tetrist, de ha esetleg régebbi egyszerűbb játékok elfutnak a laptopon, az nem baj. Itt bajdban vagyok, utoljára BF2 online volt nagy kedvencem, de talán már serverek sincsenek.

5: 15"-16" az 1920x1080 helyett jobb az 1920x1200, online póker esetén ezzel 4 asztal fullosan kifér. Ha mégis nagyobb a felbontás, nem gond. Nekem mindegy, hogy matt vagy fényes, nappaliban lesz használva.

6: ritkán lesz másutt használva, mint a nappali asztalán. Ha el is viszem nyaralni, ott sem a strandra, vagy utazás közben.

7: Win11

8: Minél gyorsabb SSD, a filmek lejátszásához kelleni szokott a jó tempó. Jobb lenne 1T SSD, de ha jól nézem a lenovokba lehet másodikat rakni. 16GB memória mindenképp alap.

9: nem bánnám az optikai audio kimenetet, de azt hiszem ilyen már sehol sincs.

10: csak új, a 3 év garit fontosnak tartom.

Első kutatásom eredménye egy lenovo ideapad slim5 16" AMD Ryzen 5 8645HS 16GB + 1T SSD 270,000Ft környékén.

Aztán persze jött az agyalás... Felfedeztem, hogy az Intel ultra5 és 7 procik tudnak hasonló teljesítményt, de alacsonyabb a fogyasztás, amiből nem az érdekel, hogy mennyi a villanyszámla, hanem ha alacsonyabb a melegedés akkor kevesebbet megy a venti, kevesebb por a gépbe, kevesebb probléma... (gondolom én, ha tévedek javítsatok ki, mer ez kb +100e Ft kiadás)
    Nem tudom mit értsek az intel ultra prociknál jelzett ARC video "kártya" alatt. Ez többet tud, mint a Ryzen procin belüli grafikus egység?

A Lenovo 16"-es laptopjai szimpatikusak, egyelőre más márkában nem gondolkodtam.

Köszönöm előre is az infókat!

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

Új hozzászólás Aktív témák