-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yszapos
tag
válasz
Pyttawrx #172695 üzenetére
Értem. És ha a játékot elengedem, és csak a netezés, FHD YT és Twitch nézés marad, akkor lenne 40-ért, vagy nagyon nagyon max 45-ért olyan gép, ami megfelelő lehet? Esetleg valami más megoldás?
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Augusztus eleje.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
40-45K.
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Netezés, Youtube és Twitch nézése FHD monitoron, FHD felbontásban.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lesz játék.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Mindegy, de jó lenne minél kisebb, mert akkor hordoznám is (amennyiben erre a keret lehetőséget ad).
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Alapvetően otthon lesz, de ha a mérete lehetővé teszi, akkor hordoznám is.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem szükséges rá, de Win 10-et rakok majd rá.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Nem lényeges, mert 2,5"-os SATA3-as SSD-t rakok majd bele, memória 4-8 GB.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI kimenet mindenképp és alacsony fogyasztás.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Ennyiért úgyis csak használt jöhet szóba. -
Yszapos
tag
Sziasztok! Van egy Thinkpad T400-as laptopom az alábbi konfiggal: P8600 CPU, 4 GB RAM, Radeon 3470. Jelenleg HDD van benne, de azt tudnám cserléni SSD-re. Az lenne a kérdésem, hogy ha egy FHD monitorra kötném, netezés, FHD YT videók nézése, FHD Twitch adások nézése, valamint a Raid Shadow Legends játék futtatása céljából, akkor ezekre még megfelelő lenne ez a gép? A Raid játék gépigénye itt érhető el: [link] ; elég lenne nekem a minimum felbontás is.
Amennyiben nem elég az említett feladatokra ez a gép 40.000 Ft magasságában milyen használt laptop jöhetne szóba?
-
Dicker
őstag
Hali!
14-es fémházas strapa gépet keresnék. 1TB SSD, 16gb ram (bár ezek bővíthetőek az is elég, ha kevesebb, de ennyi kelleni fog.)
Normális processzor is kell mindenképp. Meg jó minőségű kijelző. Szívem szerint oledet néznék a szemkímélés miatt, de nincs, vagy irreális ha jól láttam.
VGA előny, ha van dedikált is az időtállóság miatt, de jó az integrált.
Legalább 2 memória slot, meg az ssdhez is jó lenne 2 fajta bővítési lehetőség legalább.
Köszi a segítséget!
---------------
1-2 hónapon belül.
200-400k között bárhol jó.
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai munka, email, stb, fotószerkesztés, meg médiatartalmak fogyasztása.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Super Mario. Amúgy semmire.
14. Matt, és minél jobb minőség.
A méretből adódóan lesz hordozva, ha nem is mindennap.
Nem tényező.
Ez sem lényegi pont. Bővítem ha úgy van. A cél 16gb, 1 tb ssd.
Jó akkumulátor idő, minél nagyobb felbontású kijelző, és nem kocka 4:3 képarányban. Egyéb: HDMI, USB-C, USB 3.0, WIFI5-6, BT5, ujjlenyomatolvasó kellene.
(Az se baj, ha a töltője is már C-s.)
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Jöhet minden. Nézem itt PH-n is az ajánlatokat folyamatosan. -
vmk
tag
Sziasztok. Notebook-ot keresnék az alábbiak szerint. Tudna valaki segíteni?
Idén
500.000 Ft
Iroda programok, alkalmanként játék
Passz. Amivel manapság a 9-10évesek nyomulnak
15-17", a többi nem számít
Heti 1 alakalommal kb. Nem.
Windows 10-11
Min. 256Gb SSD
Legyen teljes értékű NumPad-ja a gépnek
Csak új -
makoss
veterán
Üdv!
1-2 hónap
300-350eFt
Játék már nem, inkább videószerkesztő (vegas 13) videó nézés, torrent (12 akár 24 óra) böngésző
Már nem játszok
TN
Még nem tudom, de többnyire otthon
Windows 10 vagy 11
Csak SSD minimum 256 GB
Legalább olyan felszerelt teljesítményben tudásban mint a mostani asztali gépem (adatlap)
Ha lehet minél gyorsabb adatátvitel USB 3.0 2x2, tanderbolt....
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával
Új -
totron
addikt
válasz
rep3at #172677 üzenetére
Az Macbookból az Air vonalat helyből engedd el, hektikus minőség évjáratokon belül is, a jobban sikerültek is komolytalanok a Prokhoz képest. Pro-t vadássz, de azokra is áll, hogy: nagyon könnyű leütni a sarkát (onnantól meg csúnya), vigyázni kell rá, 0 RPM csak 2016-os modellektől kezdődően van (esetleg zavarhat a visító-fejhangú, örökké üzemben lévő CPU-venti az annál régebbiekben), billentyűzet itt sem mindegyikben üdvös. PWM mindegyiknél van több-kevesebb mértékben, ezt sem mindenki bírja (a magas ár mellett érezheted úgy, hogy ez nem fér bele). Bele kell ásni magad, hobbinak, vallásnak jó, de nem biztos, hogy a végén jelentkezik a megérkeztem érzés, nyilván ezt magadnak kell felfedezned. "Az igazi" státuszt rombolhatja a valóság.
-
sutyesz96
őstag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni laptop vásárlásban.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) Forintban 5-600 ezer a rá szánt összeg, de Németországban/Hollandiában fogok vásárolni.
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) - League of Legends, Fortnite, videovágás, filmezés, Office.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Fortnite, szeretnék 120hz-et.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6+ inch (lehet nagyobb is), 120/144hz.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem sokat, alkalmanként.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem kell.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? Jó lenne 512GB SSD legalább, 32GB ram.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Játék közben jó lenne ha nem égne le a tenyeremről a bőr, illetve ne süketüljek meg a ventitől.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - Preferálnám az újat.
Ha további infókra van szükségetek, állok rendelkezésetekre -
Mankó
veterán
válasz
SeniorTilla #172681 üzenetére
Szokatlan képarány. Lehet hogy dolgozni jó rajta, mert nem kell annyit lapozni, de akkor is idő kell hozzá, hogy megszokd.
A pénz itt most másodlagos szempont, hosszú távon úgyis kifizetődik, ha a felhasználási feltételeket maradéktalanul teljesíti és még mellette teszik is. -
-
-
-
-
Dhampir
félisten
Esetleg még érdemes a következő fórumba is benézni, ahol a ThinkPad-ek tapasztalt felhasználói találhatók:
-
rep3at
őstag
1. Körülbelül egy hónapon belül. Pontos dátum nincs, van egy működő gépem jelenleg is (ASUS T300chi, 12,5" Full HD, M5Y1, 8 GB RAM), a következőhöz legyen is ez a referencia, elvagyok vele csak az akku már gyengélkedik és az érintője betörött (a kijelző jó).
2. Három, nagyon max 400 ezer, inkább az előzőhöz közelítenék.
3. Főleg tartalomfogyasztás, specifikus programokat nem használok. Esetleg később zeneszerkesztés, alapszintű videóvágás.
4. Nem igazán, arra ott a telefonom.
5. A kijelző legyen szép, Full HD viszont elég. 12-14" körül lenne jó, néha azért utazik. Érintő látványos geg de felesleges, a Touchbar viszont tetszik, bár nem selling point.
6. A család szétszórtan lakik az országban, lehet munkára is lesz később használva, így ez fontos. Az akkura igyekszem vigyázni.
7. Mivel MacBookban gondolkozom ezért ez evidens, számomra az az igazi laptop, csak kérdés hogy melyik, ugye.
8. Ez egy olyan pont ami nagy kérdés. Az SSD azért legyen 256-os, annyi nekem elég. Viszont egy csomó gépet láttam az új M1-es procival de csak 8 GB RAM-mal vállalható áron. Ezek mennyire használhatók? Tesóm szerint minimum M1-es gépet kell venni mert az lesz időtállóbb frissítések szempontjából.
9. Igazából különleges kívánság nincs, portreplikátort úgyisveszek hozzá. Sokáig bírja az akku, esetleg, bár úgy hallottam "errefelé" ez nem gond.
10. Használt, új állapotúban gondolkozom.
Nyilván nem egy nagy kérdés hogy milyen gép legyen mert nagyjából belőttem de eléggé félek belevágni, nekem egy laptopvásárlás kb 4-5 évre szól, ez az ASUS is megvan 2017 nyara óta. Igazából az Air és a Pro között vacillálok és a memória mérete az ami kicsit aggaszt.
-
kzs
tag
Nos, tovább keresgéltem, és részben találtam válaszokat is:
- a Thinkpadekröl jonak tünö összefoglalo ezen az oldalon, nagyon hasznos a táblázat közvetlenül a tartalomjegyzék alatt
- ennek alapján az x280-am utodja az X12 (esetleg X13 Gen2). Efölötti kategoria az X1 CarbonA HP-knél pedig Elitebook > Probook... viszont a 830 ill. 1030 különbsége tovabbra is homályos
-
kzs
tag
Gondolkodom jelenlegi Thinkpad x280 cseréjén, viszont el vagyok veszve a jelenlegi sorozatok között. Melyik lenne leginkabb az utodja ennek: X1 Carbon vagy pedig az x13? Tud valaki összefoglalo leirast, ahol a fö különbségeket összefoglalják ezek között a sorozatok között?
Ugyancsak érdekelne hasonlo összefoglalo HP üzleti sorozataival kapcsolatban: pl. mi a különbség elitebook 830 és 1030 között? x360 (ha jol latom, ez a kifordithato... ami nem annyira fontos nekem). és mi a különbség probook és elitebook között...
(Meglepve látom, hogy az Envy és Spectre sorozat prémium ultrabook kategoriaban van az összefoglaloban: ez engem meglep...)Elöre is köszi
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
2 in 1 laptopot szeretnék venni a közel jövőben.
Lenovo X1 Yoga Gen4-em volt már, most gondoltam teszek egy próbát a Hp-kel. Elitebook x360 volt az elképzelés, de aztán szembe jött az Envy, Spectre.
Olyan laptopra van szükségem, amivel alkalomadtán meg lehet jelenni, de akár be lehet vele feküdni az ágyba firkálni is. A hurcolgatás miatt 13.3 - 14 col a max.
Felhasználási terület általános, itthoni mindenes. Vékony, strapabíró, jó aksi idővel rendelkező 2 in 1 gép kell. +1 halk legyen, ez nagyon fontos.Elitebook x360 volt az első elképzelés, aztán a Spectre is megtetszett, de a 3k/2k kijelző elbizonytalanított.
Jól jönne néhány gyakorlati tapasztalatat, vélemény, ki mit venne /vett miért.
Hosszú távra tervezem, játék nem lesz., max 400-ig.Köszönöm.
-
atjeng
újonc
Sziasztok!
Laptopot szeretnék venni legyetek szivesek segíteni.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? - közeljövőben
2. A gépre szánt összeg forintban? - max 300 EFt
3. Felhasználás? - átlagos feladatok, HANGSZERKESZTÉS, ZENEHALLGATÁS külső erősítővel, kiváló hangkimenet szükséges
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - Nem
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - matt IPS szemkimélő, 15-17"
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - nem
7. Operációs rendszer? - windows 11 64 bit op.rendszerrel 100%-ban kompatibilis hardver
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? - min 256 GB SSD, 8 GB RAM
9. Egyéb kívánság, speciális igények? - szabványos kiosztású magyar nyelvű billentyüzet, dedikált sztereo hangkártya, ASIO hang támogatással, HDMI
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? - mindegy -
-
válasz
arcitec #172668 üzenetére
Javaslom a Téma összefoglaló-t.
Sajnos vacak a váza, és pl nem mellesleg de 2 mag 4 szál. Amivel nincs is gond. De ilyen paraméterű notit, jobb vázzal, hűtéssel, és ugyanígy akár 2 év garral. Annyi, hogy talán nem lesz 17,3” Még 17,3-ból van itt körül. És nem mindegy, hogy egy hulladékért adsz ki160-at, vagy egy jó használt notiért. -
Csöves
őstag
-
SPeti1984
senior tag
válasz
SeniorTilla #172660 üzenetére
Csere lesz mert kérdezték mi legyen. Csere, pénz visszafizetés vagy a javítás de azt nem ajánlottak mert van rá 30 nap visszakuldes. Az ismerős a cserét akarta így az lett választva.
-
Kbali
nagyúr
válasz
SeniorTilla #172660 üzenetére
Ha 3 napon belüli, akkor instant csere, nem? Ha ebből kicsúszott, akkor valóban első körben javítás.
-
-
SPeti1984
senior tag
válasz
instantwater #172658 üzenetére
Ahogy néztem Emag-nál ez most új rendelésnek tűnik. Csak annyit mondtak, hogy amíg nem ér vissza a laptop addig nem tudják aktiválni azt a rendelést.
-
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Pyttawrx #172653 üzenetére
Persze tudom, de árban 150 volt először a limit, így lett végül 165. Netezésre, skype-ra használja semmi másra nem, így nem akart drága gépet venni. Azért írtam csak, mert meglepődtem, ilyen hibába még nem futottam bele, hogy ennyire felmelegedne a kijelző, hogy a burkolat is megolvad 2 perc alatt.
Nekem itthon Lenovo X szériás laptop meg HP Probook van, de egyik sem ér már semmit. Korábban ezek jó gépek voltak, de az utóbbi években egyre silányabbak. X szériából már az utóbbi 3 széria mind alaplap hibás lett nálam a garancia lejárta után elég hamar. Probook is sokszor nem kapcsol be meg hasonló dolgokat produkál, pedig mindegyiket újonnan szereztem be.
-
válasz
SPeti1984 #172652 üzenetére
Szia. Nem volt ajánlott az az Asus, h ajól láttam.
Nyilván ez bármelyikkel előfordulhat, tehát ettől függetlenül írom: ha olvastad az összefoglalót, akkor tudhattad volna, hogy nem ajánlott, ahogy a lenovo sem amit linkeltél. 160-ból kevés jó gépet kapsz, hűtés miatt pl, vagy a váz gyenge. Szerintem picit emeljen az összegen -
SPeti1984
senior tag
Egyik nap érdeklődtem tőletek, hogy melyik laptopot válasszuk. Végül az ismerős az Asus mellett döntött. Meg is rendeltem az Emagtól, ma meg is hozta a futár. Telepítés megtörtént át is vittem, hogy kész. 15 perc múlva jött hogy nagyon forró a képernyő bal oldala, valami nem jó így. Bekapcsoltam és 2 perc alatt annyira forró lett, hogy elkezdett megolvadni a burkolata így gyorsan ki is kapcsoltam. Most garanciáztatom, hogy kicseréljék egy újra az Emagnál. Remélem simán megy a dolog, mert amúgy jó kis gépnek tűnt amíg telepítettem.
-
mikej95
aktív tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok.
Mivel meglévő gép bizonytalan meddig bírja (GS63VR 6RF Stealth Pro), így amint megadja magát. pl holnap. Ha valahogy kibírja a gép addig míg elkezdenek szállingózni következő generációs CPU-k, majd újra írok.
Azonos kategóriában vásárolnék így 600-800k a keret.
Játék, programozás, alkalmi virtualizáció.
Tucat MMO játékok (Warframe, PUBG), napi vagy heti gyakorisággal, esetleg ha valami érdemi játék megjelenik. 1080p elég nekem 15"-on.
Matt IPS kijelző, 1080p 60Hz, 15" környéki átló, de tudom hogy ebben a kategóriában jellemzően jobb felbontás és képfrissítési ráta szokott lenni a csomagban.
Havonta párszor utaznék vele, utazás közben nem használnám. Súly megkötésem nincs (persze mostani gép ~2kg), de örülnék, ha gépház bírná a gyűrődést.
Win 11 support kell, hogy a kulcs alaplapba égetett, adják hozzá vagy külön meg kell vennem az mindegy.
1 TB SSD, gyorsabb mint ami most van.
Minimum 16GB DDR5 RAM. (jelenleg 2133Mhz-n van 8+16GB DDR4 RAM-om)
Most egy Kingston A2000 1TB az elsődleges és egy Crucial MX500 1TB a másodlagos meghajtóm. Másodlagos tárló nem kell, de ha van neki hely áttetetem ami van.
AMD CPU + nVidia GPU a preferált, de bármi más felállás megfelel.
Jelenlegit használtan vettem, ventillátor, akku cserével, rendszeres tisztítással sokáig kihúzta, de 3 év garanciát megér nekem a bolti ár.
Ezekkel a paraméterekkel keresném a best buy jelölteket ár-érték arány és anyagminőség terén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- ThinkPad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest