Aktív témák
-
JanR
addikt
Még mindig dell inspiron vélemény: [link]
Ha minden igaz kedden lesz nálam egy K53-as ASUS gép is, arról is megírom, hogy mi a helyzet vele
-
JanR
addikt
válasz robertel #18531 üzenetére
A dell hamar esett át jelentős minőség romláson. Gondolom már nem lég nekik a nagyvállalati bevétel, így megcélozták a fiatalokat. Próbálnak jó árakat produkálni, de emiatt maga a gép nem lesz túl jó, mert ugye a hardver ami benne van adott
Én régen az acer-től jó, hogy el nem hánytam magam, annyira nem csíptem őket, viszont mára nagyon össze szedték magukat és igényes, masszív gépeket gyártanak.
(#18533) Soma01: Fogalmazzunk úgy, hogy drágábbak. Nyugodtan vedd meg az Acer-t, csak bővíts rajta garit
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
Na.
Dell Inspiron téma. Sokan fikázzák és vannak emberek akik azt mondják, hogy addig ne írjunk róla semmit, amíg meg nem bizonyosodunk dolgokról.
Engem érdekelt a laptop, de a fórumban lehurrogtak, hogy ne. Nem is vettem meg... szerencsémre.
Ma egyik haverom áthozta a "frissen" vett inspironját (5110), hogy üzembe helyezzem a gépét.
Tapasztalatok:
A billentyűzet tényleg nagyon gyenge, hangos, lötyög, engem zavart (viszonítási alap: Acer 5536G/HP Pavilion DV5/HP Probook 4530s).
A hűtés egyszerűen gyalázatos, egy egyszerű avi filmtől úgy átmelegszik a gép, hogy félelmetes, pedig i5-s CPU van benne. Játéknál nem kellett 20 perc és a gép teljesen felizzott, jobbnak láttam abbahagyni a szórakozást (call of duty 4). Mind ezek mellett a hangja Olyan mintha felszállna egy RC helikopter.
A burkolatra és a vázra azért nem mondanám, hogy gagyi, mert elég masszív a gép, de nem is egy top kategória, bár az tény, hogy a csillogós részek elég műanyagnak állítják be a képet. Egy probook-al összehasonlítva természetesen érezni a különbséget.
A zsanérok rendbe vannak, szerintem azzal nem lesz gond.
A hangszórók: Én nem tudom, de valami nincs rendben vele. Rá van írva, hogy SRS premium s., de messze nem hozza azt a szintet, inkább egy átlagos műanyag láda hangját tolja ki magából. A saját gépemben is SRS zene van, de még egy botfülű sáska is észreveszi a különbséget párzáskor. Nem azt mondom, hogy gagyi, de nem a legjobb. A vallásos és a szokol rádiók prímán élvezhetők rajta, de egy jobb muszika már annyira nem.
A kijelzőre egy szavam sincs, szép képe van nagyon.Mind ezek mellett a teljesítményre nincs panaszom, de hiába van rá 3 év garancia, ha nyáron egy 30 fokos szobába az ember játszana egyet, szerintem hamar megadná magát 1-2 alkatrész. Nem éri meg szervizbe járni vele. Amúgy pofás kis gép élőben, de én nem vállalnám be a negatívumjai miatt
Ennyi.
-
JanR
addikt
válasz sketchifun #18477 üzenetére
"Hűtőpaddal, tehát az egy év garancia nem gond."
Ebben miért vagy olyan biztos? Nekem a HP-nél a HDD ment tönkre, pedig az is hűtve volt... Elég váratlanul tönkre tud menni bármi egy laptopban, na meg amúgy se tud mindent lehűteni egy hűtő pad
-
JanR
addikt
válasz sketchifun #18473 üzenetére
Nem érzem magam lehúzottnak. Keress egy olcsóbb laptopot és vegyél hozzá 1, vagy 2 év gari hosszabbítást, mindjárt 170K felett vagy, ilyen, vagy ennél gyengébb konfiggal.
Na meg a gép anyaghasználata, üzemideje és minősége is kárpótol engem
-
JanR
addikt
Én ilyet vettem most: HP Probook 4530s. Csendes, gyors, aksiról jól bírja és 3 év garancia. Numpad van rajt
Amit korábban linkeltek az ilyen laptop, de az 1 év garis, meg nem magyar billentyűs. Szerintem az az árkülönbözet nem éri meg egyáltalán
Amúgy a notebook-ról csak pozitív véleményt tudok adni.
-
JanR
addikt
Na most már a probook-ról vagyok.
A DVD-s probléma az a HP zsenik agyszüleménye
A Wi-Fi-vel volt egy kis problémám, de az csak azért mert nem tudtam milyen márkájú van a gépben, a HP honlapján meg vagy 5 féle fönt van... pedig pontos típusra kerestem. Na mind1.
A gép masszív, gyönyörű a képe, HALK!!! (Pavilion DV5-ösöm volt, a nővéremnek meg egy Dell latitude-ja van - ez az összehasonlítási alapom). Aksi brutál jól bírja 4 óra +, a billentyűzet csöndes és kényelmes. Egy szó mint száz, nagyon meg vagyok elégedve a géppel és nem bántam meg egy cseppet sem, hogy kiadtam rá 162K-t. Akinek nem játékra kell a gép, de számít a gyorsaság és a jó üzemidő, annak ajánlom a HP Probook 4350s-t, na meg ugye ott van a 3 év garancia!
mod: természetesen majd valami játékot is kipróbálok rajta, de egyenlőre most kap egy új rendszert, mert már tudom, hogy mihez milyen driver kell
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
Ez milyen már. SUSE linux van a gépen (HP Probook 4530s), de nem tudom rávenni a gépet, hogy CD-ról bootoljon. A biosban beállítottam, hogy CD-t is nézze, de leszarja... egyből a suse telepítője indul el, az meg a kutyának nem kell (legalább is nekem). Valakinek volt hasonló problémája? Mert Win nélkül számomra mit sem ér a gép
-
JanR
addikt
Na megjött a HP Probbok 4530s-em. Kicsomagolom, kipróbálom és jelenetkezem mit is tud
-
JanR
addikt
válasz ktommy91 #17826 üzenetére
Az előz HP pavilionom CPU-ja is 30 fokos szobában egy kis játék mellett látott 87 fokot. Gondolom a VGA meg izzott Bár 2 évig használtam sosem volt semmi baja
Ebből kifolyólag nem lehet a hőfokra fogni akár mit is. Csak ugye az nem mind1, hogy minden napi használat mellett milyen hangja van.
Az az acer ami itt volt nálam, annak a hűtése hangosabb volt mint az asztali gépem. És nem csak fikarcnyit, hanem hallani lehetett tisztán. Pedig csak egy rendszert húztam fel rá, nem is játszottam rajta.
-
JanR
addikt
válasz GyantásBalna #17818 üzenetére
Az egész Inspiron sorozatot ócsárolják. Nekem még nem volt a kezembe, de akinek igen, attól jót még nem hallottam Úgy néz ki hiába van ráírva, hogy dell...
-
JanR
addikt
Nézd, nekem nem kellett erős vga, így egy i5-ös 4GB ramos HP-t rendeltem 3 év garanciával. Ha egy ugyan ilyen acer-t nézek + 2év garival, akkor is olcsóbban jön ki a HP ugyan azokkal a hardveres tulajdonságokkal.
Nekem eddig több HP laptopom volt, minden nagyon meg voltam elégedve velük. Masszív váz, jól válogatott hw-k és az aksik sem voltak elhanyagolhatók (láttam már dell-t meg asus-t is elvérezni aksi tesztnél ).
De ez is csak egy egyéni vélemény. Számomra jobban megéri a HP, mint egy acer erősebb hardverrel 1 év garival. Volt Fujim is, erős hardver-al 1 év garival. Lejárt a gari, rá 3 napra kikapcsoltam, de azóta se tudom bekapcsolni...
(#17815) macy92:
Legutolsó Acer-ra szavazok. Az i3-as proci elég erős és az 520M is elfogadható videó teljesítményt nyújt.[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
(#17802) padra: Igen ez nekem is eszembe jutott, de már nem módosítottam.
Bár ez is hozzáállás kérdése. Nekem legyen egyszerre minden elintézve. Acer + 2év gari = HP Probook, nekem így lett és akkor egyből van note-m, meg 3 év gari hozzá és még mindig olcsóbban jöttem ki mint Acer+2év
-
JanR
addikt
válasz bandus #17798 üzenetére
HP Pavilion G6 - szép, okos, jól bírja az aksija, 2 év futáros garancia.
mod: na meg van benne kraft - nem elhanyagolható az i3 2310m ereje sem A nők általában türelmetlenebbek
+2GB ram 3,5K és még így beleférsz a 130-ba.
A szépet onnan veszem, hogy asszonynak nagyon tetszik ez a sorozat, csak a numpadot hiányolja róla (mi is ilyet akartunk venni először.)
Dell: Sajnos ilyen ár könyékén az Inspiron széria van, ami erősen a "Nem ajánlott"-ak közé tartozik.
ASUS: Nem tudok állást foglalni, dicsérik. Nekem 2 éve volt vele egy rossza tapasztalatom, azóta nem is érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
Miért van mindenki megilyedve attól, hogy a HP kiszál a PC piacból? Ne, hogy azt higgyétek, hogy holnap utántól teljesen eltűnnek és senki nem fog garanciákat intézni.
Kizártnak tartom, hogy a HP megmerné ezt lépni. Mennyi nagy vállalat perelné be őket, ha egy teljes munkaállomány beszarna és nem intézné a garanciáját. Ez úgy fog történni, hogy először felfüggesztik a PC-s termékek értékesítését, de a garanciális ügyintézés megmarad. Majd... szerintem itt 3-5 év távlatáról beszélünk a garanciális részleget is felszámolják.
Ebből kifolyólag bátran meg merem venni a HP notebookomat, amit épp most rendeltem meg.
A dell-es témához meg annyit, hogy ott is az 'alsó' kategóriás gépek olyanok amilyenek. A nővéremék is Dell notebookokkal dolgoznak, de azokra egy panaszom se lenne. Hangtalan, hűvös és 4-5-6 órákat simán elmegy, az anyagminősége meg kifogástalan.
De ennyi erővel a HP-nak is vannak elég 'gagyi' minőségű laptopjai.
-
JanR
addikt
válasz randras #17560 üzenetére
Ja, csak ugye játéknál számít az, hogy egy CPU milyen frekvencián működik. A CoD2 és a LOL is 1 magot használ - ott meg fontos, hogy 2.1, vagy 2.9Ghz De szerintem maradok az i5-nél, ki tudja mikor jön egy olyan valami, ami jobban igénybe veszi a gépet Meg jó az, ha van erőtartalék a masinában.
Az akku meg úgy is csak netezés miatt fontos, de még ne találtam olyan oldalt, ami bekapcsolná a turbot
Köszi a segítséget.
-
JanR
addikt
válasz randras #17550 üzenetére
De az, hogy az i3-ban nincs turbo, az nem csökkenti a video teljesítményét a gépnek?
Mert most igazat megvallva e kettő gép között vacilálok:
HP Probook 4530s - i3 2310m/4GB/320GB/3év
HP Probook 4530s - i5 2410m/4GB/500GB/3évNa meg az is kérdés, hogy egy ilyen HD3000 mire képes? Nem szeretnék erős VGA-t, mert az csak csökkenti a működési idejét a notinak.
Teljesítényben mekkora különbség lehet a két proci között?
-
JanR
addikt
válasz randras #17547 üzenetére
Net/Office/Filme + néha egy kis játék (LoL - már mint leage of legends). Külön VGA nincs a gépben, hanem az SB HD3000-es VGA-ja marad. Ahogy nézegettem a teszteket nekem elég lesz.
Fogyasztásban nem dobja meg a gépet? Mert fontos, hogy 3-4 órát menjen a gép akkuról
Amúgy ezt a gépet venném: HP Probook 4530s (i52410m/4GB/500GB/3év) Az előző gépem is egy HP volt, 2 évesen adtam el 98%-os aksival, soha semmi gondom nem volt vele, egyedül játék alatt izzott a 9600GT
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
Szerintetek megér +10K-t az i5 2410M-es proci a 2310M-es helyett?
Sürgető a kérdés, mert ma rendelek laptopot
-
JanR
addikt
válasz bercee #17423 üzenetére
Én ezt rendeltem : HP Probook 4530S, meg hozzá +2GB ramot. Igaz nekem a játék nem szempont, így elég bele a HD3000-es VGA (a lolhoz, meg a codhoz elég). 3 év garancia!
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
Melyikkel járok jobban?
Adott egy HP Probook 4530s és abban 2GB DDR3 ram. Vegyek bele +2GB ramot, vagy vegyek bele 1db 4GB-os modult? Természetesen az eredetit elteszem a garancia miatt.
Melyik ram megoldással járnék jobban? Már mint melyik lenne gyorsabb, ha van közte egyáltalán különbség.
-
JanR
addikt
Még mindig a probook-al szemezek. Viszont ami szembe tűnt.
A 4GB-os változat 170K-t súrolja, a 2GB-os pedig 150K. Na most mi lenne, ha megvenném a 2GB-os változatot és magam raknék bele 2GB ramot (nem HP-t, mert akkor ugyan ott vagyok +20K), mondjuk 2GB-os kingstone 1333 CL9-es ramot, amit már 3500Ft-ért is be lehet szerezni.Ez okozhat-e bármi féle unkompatibilitást, vagy lassulást? Vagy a másik boltban is eladják a gépet a 4GB-os árán és nem HP ramot tesznek bele?
Azért remélem, hogy jó bele a kingstone ram is, mert akkor több mint 10K-t spórolok ezzel a húzással.
HP Probook 4530S (2310M/2G/320GB)
-
JanR
addikt
Ez? HP ProBook 4530S? Ezért még meg erőszakolnám a pénztárcám,d e feljebb nem mennék. 3 év gar és a probookokról eddig csak jót hallottam még. Nektek van valami tapasztalotok?
-
JanR
addikt
Esetleg a nagy testvére? Dell Inspiron N7110?
-
JanR
addikt
válasz gabsz227 #17319 üzenetére
160K a tető, annál több nincs és nem is lesz (többet nem akarok rá szánni...).
Net, office, film, néha egy kis játék (Leage of Legends, Cod2) oszt ennyi. De szeretem ha egy gép gyors. Olyat keresnék elsősorban, amiben mondjuk egy i5 2410M CPU van 4GB rammal, a HDD nem olyan fotnos, hogy nagy legyen, viszont 2 év gari kötelező, na meg az is, hogy az aksi ne 1 óra alatt merüljön le (jó volna, ha 3 órát kibírna mondjuk netezéssel).
Csak ennyi kínom van
mod: Ja és numpad kell, hogy legyen a gépen, asszonynak nagyon fontos!
mod2: a vga nem olyan egetverően fontos, nem tudom, hogy a sandy belső vga-ja mire képes. Azért annak örülnék, hogy ha az előző gép szintjét hozza (M9600GT 512DDR2).[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
És mondjuk ez? Lenovo IdePad Z460A
-
JanR
addikt
Ehhez mit szóltok? Dell Inspiron n5110
-
JanR
addikt
Esetleg egy ilyen gép?
AMD P920Q / 4GB / 5650 / 320GB HP Pavilion DV6. Eddig csak pavilionjaim voltam és mindig meg voltam elégedve a teljesítményükkel, de AMD-t még nem használtam.
Nem kevéske az az 1.6Ghz, akár 4 magos, akár nem?
Net, office, film és néha játék megy a gépen (cod2/lol).
Nem tudom ki kérdezte, de 150 a keretem a notira. Na jó, pár K-t eltérhet.
-
JanR
addikt
ASUS K53SJ (i3 2310M/4G/500GB/GT520M1GB). Ezt milyen laptopnak tartjátok? Ezt néztem ki elsőre. Sosem volt még asus-om, csak HP-m. Erre is 2 év garancia van.
HP Pavilion dv7-4160eg FEKETE (AMD P320,4GB,500GB,HD5650).
Ezt a kettőt néztem. Szerintetek melyiket érné meg jobban megvenni?
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy notit venni 150K körül. Mit ajánlanátok most, mi a jó vétel? NUMPAD és 4GB ram mindenképp kell Előre is köszi.
Aktív témák
- Láncfűrész topik
- Posta, csomagküldés
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Otthoni időjárás-állomás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Black Myth: Wukong
- Szólánc.
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6