- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
koshmar
addikt
Igen, ez lehetséges.
Csak amikor pont én kapok rossz akksival felszerelt gépet, akkor persze, hogy kicsit érdekes állapotba kerülök.Z86: Nekem asszem Debrecen lesz a "legközelebb". ( 40 km...)
A HP garancia ellenőrző oldalát én is felkeresem majd.
Mit is kell oda bepötyögni? (Tudom, hogy írták már, de egyik fülemen be, másikon ki )[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
koshmar
addikt
válasz Chaser #10443 üzenetére
Hát, nekem azt mondták, hogy felhívom a HP-t, megmondom, hogy probléma van az akksival, és ezután szó nélkül kicserélik.
De ahhoz be kell menjek Debrecenbe, hogy beadjam, viszont 40 km-re lakom onnan, nem járok arra minden nap. Ezért fogom ezt akkor megejteni, ha éppen arra lesz dolgom.Hát valóban, a HP igazán csinálhatna valamit az akksikkal.
Valami minőség ellenőrzés, mielőtt a forgalomba kerül...
Nem hiszem, hogy egy ekkora cégnek ezt így külön kéne elmagyarázni...Az Intel HD is elég, ha az ember egyáltalán nem akar játszani.
Z86: Melyik típus akksijával kellett ezt eljátszanod?
[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
válasz Chaser #10441 üzenetére
Az enyémben dedikált videokártya van, egy ATI Mobility Radeon HD 5470.
Eddig egyetlenegy játékot próbálta ki rajta, a Call of Duty 6-ot. Azt is csak a haverok kedvéért.
1366*768-os lenne a maximum felbontás, én 1360*768-ason szépen eljátszogattam a COD-dal, szinte szaggatás nélkül.
Csak a füstnél meg a sugárban ömlő vérnél szaggatott be.Az akksival eleinte ki voltam békülve.
De aztán egyre gyanúsabb lett.
Aztán fkenny kollegával beszéltem MSN-en, és elmondta, hogy ő szinte halott akksival kapta gépet, ezért kért egy újat a HP-től. Természetesen kapott is.
Az enyémmel is valami baj lehet, mert egyrészt az egyik cellához 0 mV-ot ír ki a Support Assistant., másrészt az üzemidők elég "szegényesek".
Filmnézéssel (minden létező beállítás minimumra véve) 2 óra 8 perc után szólt (10%-nál), hogy éhes.
De mondom, ezeket ne tekintsd hiteles adatnak, majd ha meg lesz az új akksi, akkor végzek néhány részletes tesztet.
Így inkább leírom a kollega teszteredményeit. (Hp Probook 4525s, AMD Phenom Triple-Core 1,8 Ghz, ezen kívül ugyanaz a konfig, mint az enyém.)
Internetezés, bekapcsolt Wi-Fi, max. fényerő: 2 óra
Kevesebb fényerővel, energiatakarékos profillal 3,5, akár 4 óra.
Filmnézés, min. fényerő: 2,5 óra után éri el a 30%-os szintet. Tehát teljesen lemerítve talán eléri a 3 órát.(De ha hamarabb meglesz a géped, mint az én akksim, akkor fkenny adatait hitelesnek veheted, abban a gépben már egy 0%-os elhasználódású, tökéletes akksi van)
[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
válasz Chaser #10437 üzenetére
Szia!
Nekem 4525s van, ami az AMD processzort leszámítva egy-az-egyben 4520s.
A burkolat nagyon cool, szálcsiszolt alumínium. (Nekem Caviar Grey van, ami a gyakorlatban egy közepesen barna színnek felel meg).Az ujjlenyomatok valamennyire meglátszanak a külsején, de egyáltalán nem zavaróak.
Bezzeg a HP Probook 4510s-nél, ami műanyag kívül...
Sőt, most megnéztem, és szinte alig látszanak, pedig elég régen takarítottam le a külsejét.Hang: Amíg a terhelés nagyon alacsony, addig a gép nagyon csendes, (nálam) a winyó elnyomja a ventillátort. Proci ekkor 43 fok körül
Amint az ember elkezd HD videókat nézni a Youtube-on, a proci-terhelés felmegy kb, olyan 20%-ra, a hőfok 46-51 között, a ventillátor egyel magasabb fokozaton.
Max. terhelést eddig csak néhányszor küldtem rá (COD6), akkor bizony a ventillátor teljes erővel zúgott. A proci 95% felett volt.Szerencsére matt kijelzős a gép, a BrightView-val sokszor bajban lennék.
[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
válasz Maddoxtomi #10295 üzenetére
Fuhh ,ez baró egy konfig.
És a 2 év garancia is elfogadható.
-
-
koshmar
addikt
válasz Tothgera30 #9815 üzenetére
Ha majd meg lesz a gép, (tudom, hogy nem mostanában), írjál majd néhány sort róla.
-
koshmar
addikt
válasz Tothgera30 #9813 üzenetére
Ez jó ötlet, én is tőle vettem, és kaptam egy ingyen házhoz szállítást.
Meg azt is megkérdezheted, hogy ő konkrétan melyik 4720s-t ajánlja az általad megadott felhasználásra.
[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
válasz Tothgera30 #9810 üzenetére
Szívesen.
Azt kell még eldöntened, hogy Renew kell vagy új.
Bár a Renew gépek 190-nél kezdődnek.spyduck írt egy cikket, hogy mi is pontosan a Renew.
Ha strapabíró gép kell, akkor mindenképpen 4520/4720s-t vegyél, a borítása mindegyiknek szálcsiszolt alumínium.
Nekem a 4525s van, az is alu, és nem elég, hogy nagyon elegáns, de még jó hideg is, ha ráteszed a kezed.[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
válasz Tothgera30 #9777 üzenetére
Akkor még ez is jó lehet.
Bár a winyó csak 250-es, de egy 120 ezres géphez kapsz egy W7 Professional-t.
Nézz szét a Notebookstore-on, én is onnan vettem.
Ott keress rá a HP Probook 4520/4720s-re.Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
koshmar
addikt
válasz Tothgera30 #9775 üzenetére
Ha hajlandó vagy valamennyivel többet áldozni rá.
-
-
koshmar
addikt
válasz Ace Ventura #9397 üzenetére
Ha telefonnal/kamerával egy kijelzőt veszel fel, ott kivétel nélkül csíkozódás lesz.
De csak egy bizonyos távolságon belül.
Szerintem ez lehetett a gond.Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
koshmar
addikt
Nekem a 4525s van, ami az AMD procit kivéve egy-az-egyben 4520s.
A touchpad valóban nagyon rossz, de egy film elindításához vagy ilyesmikhez elég.
Viszont a mindennapokban idegölő lenne. A megoldás: egér.A Dell-ek terén sajna nem igazán vagyok otthon.
[ Szerkesztve ]
-
-
koshmar
addikt
válasz kilozsul #8010 üzenetére
Az Ipon-nak nem szabad hinni.
Ráadásul az a 4510s, az lehet, hogy tényleg rossz(abb).Ez a 4525s egy jóféle gépezet.
Igaz, hogy nem Intel-es, hanem AMD-s, de csak ezért nem szabad elítélni.
Nincs vele problémám.
Sőt, csendesebb is, mint hittem.
Nem fagy le, meg semmi ilyesmi, viszont eléggé gyors. (P4 után )spyduck: Az, hogy szar, nem szó rá.
Jó, nem teljességgel használhatatlan, de 15 mp úgy felidegesít, mint semmi más.[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
-
koshmar
addikt
válasz trollreign #7256 üzenetére
Igen, azt hiszem a COD6 nekem is a videokártya miatt sokallt be néha-néha.
ATI Radeon 5470.
Haverom 5 éves Nvidia 9800GT-je sokkal jobb.Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
koshmar
addikt
válasz trollreign #7212 üzenetére
Ahan, értem.
Szóval akkor szerinted sokat nyertem volna, ha anno az Intel Core i3 370M-est veszem meg? (plusz 20-30 ezer lett volna).
Teljesen átlagfelhasználó vagyok. Youtube, e-mail-ezés, Vaterázás, játék szinte soha- egyszer kijátszottam rajta a COD6-ot, elég volt.Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
koshmar
addikt
válasz trollreign #7210 üzenetére
Kis off:
Vegyünk példának egy AMD Turion 2.4 Ghz és egy Intel Core i3 370M 2.4Ghz procit.
Szerinted simán érezhető a különbség az Inteles gépen?
(feltéve, hogy a két gép minden másban megegyezik)
Most má' érdekelne.[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
válasz trollreign #7207 üzenetére
Csakhogy az Intel nagyságrendekkel drágább.
Akinek van pénze, Intelt vesz.
Aki spórolni akar, AMD-t vesz.Azért az AMD sem egy sz*rdarab, könyörgöm.
Az árkülönbözetből veszek egy SSD-t, és ha gyorsabb is lett volna egy Inteles gép, SSD-vel szemben már nem hiszem.
Egyébként meg mindenki maga dönti el.
runner 125: Szívesen, nincs mit.
[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
válasz runner 125 #7205 üzenetére
A fémborítás egy kellően hideg szobában iszonyat jó.
Annyira hideg, ahogy ráteszed a kezed, hogy csak ezért fogdosom néha.
Ha valaki szereti a szögletes formavilágot, akkor ezt a gépet imádni fogja.
Mintha baltával faragták volna, egy lekerekített él nincs rajta.
De nem (csak) emiatt kéne venni.ATI Mobilty Radeon 5470 van benne. Ami nem a legerősebb.
De én a COD6-tal " full grafikán" játszottam. Csak néha szaggatott be.
Nem gondoltam volna, hogy bírni fogja.
De a 7-be már nem vágok bele, az megakasztaná.Bár most nézem, hogy az ASUS-é dettó ugyanez, szóval szerintem a proci lesz a döntő.
[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
válasz runner 125 #7202 üzenetére
Arra elég a Probook is Athlonnal.
Az én gépem még 5 megás nettel is gyönyörűen lejátssza az 1080p-s FullHD videókat.
Pedig 5 mega az nem sok.Játékra viszont már lehet, hogy elkelne az i3 pici fölénye.
Viszont engem kifejezetten eltanácsoltak az ASUS-tól. (remélem ez nem volt sértő, kedves eeePC tulaj. )[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
válasz runner 125 #7199 üzenetére
Fuhh.
Jár egy olyanfajta hiedelem mostanában, hogy az Intel sokkal jobb, mint az AMD.
Ez régebben igaz is volt (pl. AMD Sempron egy foshullás állítólag), de ma már nem feltétlenül.
Ha pl. megkérded spyduck-ot vagy SeniorTilla-t, ők is megmondják, hogy az AMD nagyon jön fel.
De az Intel azért picit tényleg előnyben van.Igen, az i3 az Intel új, 2010-es processzorcsaládjának része.
Gondolom, újabb, mint az Athlon/Turion család.Ha gondolod, benézhetsz az azonnali procis kérdések topikba is, és megkérdezheted, hogy
szerintük Athlon vagy i3.Ha leírnád, hogy mire kéne a masina, akkor az megkönnyítené a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
válasz runner 125 #7196 üzenetére
Hát igen, én is.
A HP-ban Dual Core van, ami azt jelenti, hogy kétmagos a procija.
De nem kell aggódni, mert a Core i3 is kétmagos, csak az ő nevében nincs benne a Dual Core.Az enyém szinte ugyanez, csak ebben 2,4-es AMD Turion van, az általad linkeltben meg 2,3-as AMD Athlon.
De hogy Saint-ot idézzem, ne feltétlenül az órajelből induljunk ki.Januárban vettem, probléma nélkül "megyen".
Az AMD proci ventillátora néha hangoskodik, de nagyrészt igen csendes.
A 7200-es winyó a gép leghangosabb része, de ez csak síri csendben hallható.A 3 év világggarancia szerintem meg jobb, mint a 2 év háztól-házig.
Bár ezt a leendő tulaj dönti el.Ha esetleg van egy kis több zseton, akkor talán a 4520s-t is ajánlanám, abban Intel Core procik vannak.
-
koshmar
addikt
válasz runner 125 #7194 üzenetére
Én szakmai ártalom miatt csak a 4525s-t ajánlanám. (nekem is ilyen van).
Fémborítás, 15,6-os matt kijelző, jó nagy tárhely, stb.
Erős, szép, viszonylag csendes.
Bármi más érdekel, csak mondd.[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
Szevasztok!
Laptopot szeretnék venni, és már ki is néztem kettőt, viszont közülük nem tudok dönteni.
Már jó ideje szemezek velük...Szerintetek nagy különbség van a Core i3 350M (2.26 Ghz) és a 370M (2.4 Ghz) között?
Érezhető bármilyen különbség?Illetve a linkelt gépek közül melyik éri meg jobban az árát?
Köszi!!Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Delta Force (2024)
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- További aktív témák...
- Eladó/HP ZBook 15 G5 /I7-8850H/16GB DDR4/VGA P-1000 4GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
- Újszerű MacBook Pro 13 M2 8GB 256GB Akku 39 ciklus dobozában közel 2év Garanciával kedvező áron HU
- Új Lenovo 16 Slim 5 WUXGA IPS Nano Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 1TB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Új Dell 15 Inspiron 3530 FHD IPS 120Hz Nano i7-1355U 5.0Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Újszerű Asus ROG Flow Z13 Touch 2in1 WUXGA 120Hz i9-12900H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest