Aktív témák
-
amol
addikt
válasz
sir fg #22970 üzenetére
Szia!
A Vista minden esetben előtelepítve van, ha adnak hozzá lemezt az kizárólag helyreállításra használható, ha nem adnak akkor magad írhatod ki ugyanazt a telepítés után.
Ha van/írtál lemezt akkor nem vész el a rendszer, akár a helyreállító partíciót is letörölheted - 3 nap lejárta után, mert különben bukod a cseregaranciát.Ne ez döntsön, nem lenne lényegesen olcsóbb Vista nélkül és az MSI-nél jobb. Ja, az Asusból hátul kilóg az akksi, másiknál nem tudom.
Előtte nézd meg van-e XP-s driver hozzá.Bizonyára hülyén hangzik de mindkettőnél jobb választás a FSC Esprimo U9200 150 körül oprendszer nélkül, 3 év "használható" garanciával.
-
sine_morbo
csendes tag
válasz
sir fg #21704 üzenetére
Én is hasonló elvárásokkal nézegetek notit: 12"-os Core2-es gépet, viszont olyat, ami dokkolható, a dokkon pedig van SVideo, SPDIF és DVI - na meg persze a szokásosak. Gép + dokk együtt max 250e lehet.
Ezeket figyelembe véve egyelőre csak ezt találtam: Acer TM6293
Van jobb ötletetek? -
amol
addikt
válasz
sir fg #21741 üzenetére
Azért választottam ezt, mert érdekelt. Foglalkozhatnék mással is.
Kicsit elragadtattam magam, megpróbálok használhatót írni.A 15,4" alatti tömegkategóriában igen szűk a választék, 200 alatt pedig valóban azok vannak amiket néztél. MSI PR200/PR210, FuSi U9200/V3205, Asus F9E, Aspire 2920. A Dell, Lenovo TP és HP ilyen méretű gépei lényegesen drágábbak. Nem könnyű kis helyre ugyanazt a tudást bepréselni, ha ezt jó minőségben akarjuk annak bizony ára van. Használtan viszont ki lehet még fogni garis darabokat, érdemes körülnézni.
Acert kivenném, mert nem csak szerinted gagyibb bár az új fémtetejű Travelmate sorozat bíztató. A FuSI-ról ugye már írtam, az Asus szervizelési gondjaira valószínűleg lesz megoldás de nem akarom elkiabálni. Az MSI-t kerülném, nem tudom komolyan venni amíg nincs velük hosszabb távú tapasztalatom, gagyinak tűnnek de attól még lehetnek jók. Nem ártana ha leszednék a randa nagy kerek emblémájukat, már van új logójuk.
Szóval szerintem vagy U9200 vagy F9E. De hallgass meg másokat is, nem akarlak rábeszélni egyikre sem.
Neked milyened van/volt?
Ez nem sokat segítene, de már egy ideje készülök venni egy újat ami valószínűleg egy 14" Dell Latitude/Vostro vagy Thinkpad lesz, ezek más kategóriában vannak. Ha meg nem tetszik közben valami más. Igazság szerint nincs kompromisszum nélküli gép, el kell dönteni miről tud lemondani az ember. -
amol
addikt
válasz
sir fg #21736 üzenetére
Persze, hogy tudtál, bár nekem nagyon úgy tűnik, hogy te laptopok értékesítésével keresed a kenyered
A kettő nem zárja ki egymást, ide azért jöttem hogy segítsek és nem azért hogy hazudozzak vagy hogy kuncsaftokat csalogassak. Hozzám még senki nem jött azzal hogy "te erőszakoltad rám ezt a szart".
Szerintem se a FuSi, se az MSI, se az Acer, se az Asus, sem egy olcsó HP vagy Toshiba NEM jó választás hogy a gagyibb márkákat ne említsem. Azonban nem mindenki engedhet meg magának drágább gépet, ezért próbálom felhívni a figyelmet olyan dolgokra amik szerintem fontosak.
Jónak hittem az Asust amíg nem volt vele tapasztalatom. Rossznak hittem a FuSi-t és rájöttem hogy nem annyira. Rossznak tartottam az Acert és az MSI-t és nem változott a véleményem. Kb. egy szinten mozog mind, ugyanazokon a dzsunkákon forrasztgatják őket össze csak a szolgáltatások különböznek. A káva, a garancia, a szervíz, a szoftverezettség, a kiegészítők, a helpdesk, az ár, a konfig.
Még egy apróság: mindenki pénzből él. -
amol
addikt
válasz
sir fg #21729 üzenetére
Tévedett, ezt könnyű elnézni de ugyanolyan könnyen leellenőrizhető. Alapesetben egyikben sincs.
A mobilnet természetesen nem torrentezésre való hanem internetezésre, emailre amikor szükség van rá és nincs más elérhető forrás. Nekem 500 megás Pannonom van, azt használom ha nem vagyok itthon, havonta 2000Ft. Nem nevezném nagy érvágásnak, ez az összeg gyorsan elmegy netkávézóban vagy fizetős hotspoton.
A telefonos dolog is megvalósítható, azonban jelenleg nem tudok olyan csomagot (lehet hogy azóta van, nem foglalkoztam vele mostanában) ami beszélgetésre és netezésre is kedvező feltételeket biztosít, a kártyacserélgetés meg nem az én műfajom.
Külföldön csak az ottani szolgáltató mobil internetét érdemes használni mert piszok magasak a roaming díjak - addig viszont nem vagy elérhető telefonon és szintén cserélgetni kell.
Akinek nincs rá szüksége annak valóban csak egy opció, én már nem vennék olyan gépet amibe dugdosnom kell a modemet de én ki is használom.folyt.: Volt már pár MSI gép a kezemben, megfordult több gondolat is a fejemben de a minőség szó nemigen. Igaz nálam a Thinkpad és a Latitude számít etalonnak. Nem azt mondom hogy sokkal rosszabb mint a többi olcsó nevesebb márka (Fu-Si, Asus, Acer) de a FuSi-nak legalább van szervize és az említett modellre 3 év garit ad. Bízik a termékében, talán ez is jelent valamit.
-
amol
addikt
válasz
sir fg #21704 üzenetére
Lásd az előző hsz-em, kiegészítésül annyit hogy az Asus F9E akksija hátul kilóg pár centit, ha ez zavar akkor ezt mérlegeld. Az MSI rendelhető és abban az esetben is megtekinthető ha utána mégsem vásárolod meg. Ha fontos a valóban jó garanciális háttér akkor ezeket a márkákat hanyagolnám.
SIM-kártya slot és dokkolócsati csak az U9200-ban van
-
sir fg
aktív tag
válasz
sir fg #21717 üzenetére
Bocs, már nem tudtam szerkeszteni.
Az is jó, hogy viszonylag sok helyen lehet kapni, nem mondanak egymásnak ellent a specifikációk, és még ujjlenyomat-olvasó is van benne
Egyébként manapság már nem szokás a fedél lecsukásakor "bekattanó", elcsúsztatással nyitható zárt tenni laptopokra? Vagy csak a 12"-osokon nincs? Mert ez a "rugó lenyomja" megoldás nem tetszik. De biztos meg lehet szokni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
sir fg #21714 üzenetére
Az MSI és az Asus is két év garanciát ad a termékeire tudtommal, legalábbis az Asusomon is annyi volt, most az MSI-n is ennyi van.
Mivel én nem sokat hurcolászom a tartósságról kopásról nem tudok nyilatkozni, de ránézésre a két gyártó nagyjából ugyanolyan terméket gyárt. Igazából a bánásmód se mindegy, mert a legstrapabíróbb notit is el lehet ejteni párszor, meg a gyengébb anyagokból /mechanikailag/ összerakottra is lehet vigyázni. Persze arra eleve jobban kell.... -
volvoguy
addikt
válasz
sir fg #21704 üzenetére
látom tudod mit akarsz....és ez jó, én ha valamit veszek, mindig ucs csináélom, hogy készitek egy kis excel táblázatot, oda beirkálom a különféle termékek adatait, hogy jobban átlássam, és amelyik nem üti meg a szintet, azt törlöm, kiesik...amik bennmaradnak, ott meg a szimpátia nyer...én mondjuk nem hallgatnék bolti eladókra, mert még a szart is rábeszélik az emberre....
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest