Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
thug
tag
Sziasztok!
Látom nem mai a topic, de hátha bekukkant egy hozzáértő fórumtárs, aki tud nekem választ adni a kérdéseimre...!
Szóval, Németországban élek és UPC előfizetést néz(nék)ek.
Sajnos mostanában igen kicsi rá az esély, mert ahol eddig volt a tányér, azt innentől beárnyékolják fák.
Máshová nem tudom áthelyezni, mert ugyan ez lenne a probléma!
A leg humánusabb megoldás, miszerint kivágom a fákat, sajnos nem megvalósítható, mivel albérletben vagyok, a főbérlő szerintem szomorú lenne,ha pár ősfáját kivágnám...
De nem is vágnék ki emiatt semmit...
Itt most az a lehetőség áll fent, hogy nem nézek tv-t, ez az egyszerűbb.
A másik lehetőség, hogy a kert végében felállítok egy úgy cca, 30-méteres rudat, amire rárakom a tányért, ez felejtős...
Van valamilyen ésszerű megoldás erre?
Esetleg van olyan beltéri egység, amihez nem kell tányér, csak szélessávú net?
Létezik ilyen?Köszi a válaszokat előre is!
-
demmiklos
csendes tag
Erdélyből kérem a hozzáértők segítségét!
Vidéken található hétvégi házikómba szeretnék egy-két ingyenesen fogható magyar TV adót, esetleg a Kossuth rádiót fogni, a nyári hónapok idején.
Van beltéri egységem. Milyen parabolára és milyen fejre lenne szükségem? Nyugdíjas lévén beérem a szerényebb minőséggel is.
Tisztelettel és előzetes köszönettel.
D.Miklós
demmiklos@gmail.com -
sertec777
csendes tag
ups direct havi 2 $ az osszes csatorna skajp vasya.tovt ha valakit erdekel
-
szilchi
őstag
Üdv.Kicsit leporolom a témát
.Mivel a német nyelvű csatornák április 30-al beszüntetik az analóg sugárzást és a kábelszolgáltató nem adott eddig kielégítő választ azzal kapcsolatban,hogy adják e azokat digitális formában,úgy gondoltam hogy be kellene szerezni egy parabola antennát és egy beltéri egységet.És azt majd az Astra műholdakra belőni.De érdekelne,hogy milyen beltérire lesz szükségem,milyen fejre és mekkora antennára?
-
joecontra
addikt
-
Himym
senior tag
Sziasztok.
Látom kihalt topik de hátha van aki ért ezekhez és még nézi a topikot.
Az lenne a kérdésem, hogy Budapest 22 kerületébn milyen adók foghatók parabola antennával esetleg környéken lévő országok adóit is belehetne fogni?
Mennyibe kerüln e egy erős jó parabola?
Mit kell hozzá venni?
Van olyan amin megy telefon internet és tv?
Havidía mennyi egy parabolának?
Van kiváló márka vagy itt mind1 a márka?
Milyen beállításokra kell figyelni?
Full HD-t veszik?Ha még van valamilyen kérdés ami hasznos lenne akk írjatok arra is vlaszt thx.
-
djapor96
senior tag
Sziasztok! Németországba szeretném az AMOS 3-at befogni (T-HOME SAT TV). Szerintetek mekkora antennával próbákozzam?
A kis zöld pötty a létesítés helye.
http://kepfeltoltes.hu/view/100101/amos3_europe_v_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
pilota
tag
Helosztok segitség kéne egy orton 4050-c tipusu beltérire szeretném a85-ös szofvert feltenni valaki tudna ebbben segiteni?
-
eziskamu
addikt
A h264 az MPEG-4 szabvány egyik kódolási eljárása (eljárásgyüjteménye?) a "legtömörebb" formátum. Az 1080i (az előbb elírtam), annyit jelent, hogy 1080 sorból áll a kép, és i= interlaced, vagyis váltotsoros, bár nem tudom hogy műholdas adásoknál van-e p vagyis progresszív módú adás. Ha veszel egy HD és H264 képes Strongot (de ami ma h264 képes az már általában HD-t is tud, de az életemet azért nem tenném rá), akkor nagyon nem nyúlsz mellé, amúgy meg valami Sat-os fórumba menjél amiket ajánlottak régebbi hozzászólásokba, mert testközelből nem nagyon ismerem ezeket az eszközöket, csak önszorgalomból
-
mcs10
tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel úgye HD-s lesz minden adás, mi lesz a digitális műholdvevő beltérikkel?
Set-top-boxal továbbra is működni fognak? -
ph_robchee
csendes tag
-
pilota
tag
Helosztok müholdvevöt szeretnék felszerelni idehaza és kérdezem ennek mikéntjét.Hogyan állitombe egy adott müholdra, értem itt a dobozbol kiveszem és hogyan kezdem összerakni,hogy müködlyön.
-
Dzs3ko
tag
Közben [itt] találtam magyarországon jelenleg működő HD parabola előfizetést.
Persze az ára elgondolkodtató [link]Valaki ismer vagy esetleg használ ilyen előfizetést ?
Kiváncsi lennék a tapasztalatokra pl Discovery HD"Megjegyzés: az alábbi csatornák Magyarország területén csak 180 cm-es antennával vehetõk"
180 cm -
Dzs3ko
tag
Az lenne a kérdésem hogy vajon HD minőségű adást lehet fogni előfizetés nélkül ?
Egyáltalán egy HD adáshoz milyen parabola antenna és felszerelés szükséges / a HDTV-n kívül -
JetiRulez
őstag
Helló!
Keresgéltem a neten, de semmit se találtam. Kéne egy lista a műholdon előfizetés nélkül fogható magyar csatornákról.
Kösz. -
stophunter2
csendes tag
sziasztok!
2 tányér jelét bele lehet kötni egy beltéribe? gondolok itt egy "T" toldóra pl.
van olyan beltéri amivel ez megoldható?
tudnátok ajánlani boltot ahol beltérit és/vagy fejegységet tudok venni? (Bp-en)köszönöm!
-
!Overdose!
őstag
Üdvözletem!
Az lenne a kérdésem, hogy UPC-s tányért használhatok-e sima analóg beltérivel!
Csak DSF-et és német RTL-t szeretnék fogni! -
Krisz.19
csendes tag
hi!
tudna valaki segíteni?! problémám a következő:
skystár2 műholdvevő tunerkártyám pc csere után átkerült új gépbe feltettem mindent és műxik ..DE , csak az utoljára használt holdon levő csatornák jönnek be és mikor szeretném másik holdra fordítani a motoros forgató kijelzi (osd-n) ,hogy megy de a valóságban nem fordul...tehát csak azon a holdon marad kézi vezérléssel a digipower sg-2100 forgatható mindkét irányba ,de a PC nem vezérli több olyan vezérlőprogit feltettem ami eddíg ment most meg sem mozdul..mi lehet a gond?
ss2+progdv+ssdiseq
Krisz
krisz.19@dpg.hu ( választ ide kérnék e-mailomra ,ha van aki tudja a választ ,úgy hamarabb eljut hozzám az infó ..köszi előre is) -
tarizs
csendes tag
Sziasztok !
Van egy eladó dekóderes digitális beltérim az alábbi csatornára :
http://www.spiceplatinum.nl/
Akit érdekel a műfaj jelezzen.
A beltéri STRONG tipúsú, CONCORD dekódoló szoftver van ráhúzva
Persze más csatikra is jó, csak ez a legnépszerűbb valahogy
Ár .: 40,000 HUF
Jó szórakozást !!
Zsolt @ Óbuda -
ize-bize
csendes tag
Sziasztok!
Nem egészen ide tartozik, de jobb helyet nem találtam neki
Előkerült egy régi analog beltéri egység, féligmeddig örökölt, ezért nem nagoyn értek hozzá. Papirok persze nincsenekA frekvencia-táblázatokban már 10+GHZ-en vannak feltüntettve a csatornák, de a beltéri csak 2Ghz-ig lehet frekvenciát irni. Foghato ezzel még valamilyen csatorna? Ha igen, hogyan oldhato meg?
Vagy vennem kell újat?
Köszi elöre is! -
BTO
őstag
na itt adirect csat kió:
Programhely Csatorna Nyelv
01 Cool magyar
02 m2 magyar
04 TV2 magyar
05 RTL KLUB magyar
06 Viasat3 magyar
09 Filmmúzeum magyar
10 Duna TV magyar
12 Magyar ATV magyar
13 hírTV magyar
15 Club magyar**/angol
16 Reality TV magyar/angol
17 BBC Prime magyar/angol
18 Travel Channel magyar**/angol
20 Discovery Channel magyar**/angol
22 Spektrum TV magyar
24 Animal Planet magyar**/angol
27 National Geographic Channel magyar/angol
28 TV Paprika magyar
35 Film+ magyar
36 Hallmark magyar/angol
44 Eurosport magyar**
45 Eurosport2 angol
46
Extreme Sports magyar**/angol
47 DSF német
48 Eurosport (Német ) német
49 RealMadrid TV spanyol
51 Minimax / Anime+ magyar
54 Jetix magyar/angol
56 Ki-Ka német
57 Super RTL német
61 MTV Europe angol
62 MTV Hits angol
63 MTV Base angol
64 MTV2 angol
65 VH-1 angol
66 VH-1 Classic angol
67 VIVA német
68 VIVA Plus német
71 Zik francia
72 Ocko cseh
75 Sky News angol
76 CNN angol
77 BBC World angol
78 EuroNews német/angol/francia/olasz/
spanyol/orosz/portugál
79 DW TV német
80 CNBC Europe angol
81 N24 német
82 Bloomberg német
83 N-tv német
84 ZDF Dokukanal német
85 ARD német
86 ZDF német
87 RTL német
88 PRO7 német
89 SAT1 német
90 Rai Uno olasz
91 TV5 francia
92 Kabel1 német
93 TVCE spanyol
94 RTL2 német
Plusz csomag
07
AXN magyar***/angol
23 Viasat Explorer magyar/angol
25 Viasat History magyar/angol
52 Cartoon Network/TCM magyar**/angol; angol
53 Boomerang magyar**/angol
97 Private Blue eredeti
HBO MaxPak prémium csomag
31
33
HBO } HBO Pak
HBO2
magyar/eredeti
32 Cinemax magyar/eredeti
SPORT Prémium csomag
41 SPORT1 magyar
42 SPORT2 magyar
Private Gold prémium csatorna
95 Private Gold angol
96 XXX eredeti -
BTO
őstag
egyébként nem esem hasra semmien nagy márkátol se .semmien elektromos termékbe.ami el tud romlani az el is romlik csak kérdés miko?? a lányomnak Watson MP3-s dicmanje van és jo ,2 év gari volt rá most járt le még megy tudtommal.nekem clatronic van több mint 1 éves napi használatba megy,arra is 2 év gari vanés fele árba van mint 1 pana pl.vagy 1 philips és az is elromlik.2 év után meg ha javitani kő akko min 1 uj árának a felibe kerül a javitás .akko most mi van ?? kuka mint nyugaton.
-
lapa
veterán
nagyjából a következő a helyzet: van beltéri meg van egy parabola meg van forgatószerkezet a rúd és a tányér között. ezzel lehet rálőni a tányért különböző műholdakra. vagy a beltéri irányítja, vagy egy külön kis doboz.
az adások lehetnek analógok vagy digitálisak. mindkettőből van földi (''kábeltévé'' és DVB-Terrestrial) és szputnyikos megoldás (''műhód'' és DVB-Satellite). a digitális minősége jobb. a upc direct pl. DVB-S, de nem ingyenes (free-to-air), hanem megvan a saját csomagja, aminek a dekódolásához kártya kell. ehhez kell egy kártya fogadására alkalmas beltéri is. ez pl. mindig az Astra-ra néz, nincs forgatótéma. a upc beltéri + tányér a fenti hsz-ek szerint elvileg nagyjából egész európában fogható, ha előfizettél és így kaptál kártyát hozzá. free-to-air nem fogsz rtl klubot meg tv2-t nézni.
kicsit pongyola voltam, elnézést. -
BTO
őstag
na itt alink a hotbird
http://www.lyngsat.com/hotbird.html
te netán az amost nézted de ott ugyis lekodolnak mindent és az tök digit mühold azt csak ugy házilagosan csak forgatoval lehet belőni miután az astrát és a hot birdet belőtted és annak az adataibol forgatsz át, számolod ki hogy mennyit kell forgatni. -
kisninja
őstag
Hi a lavor legyen min 90-es igy rossz időben is lesz elég jel. márka mindegy de azé a 15k s lavor picit jobb de nem anyival.
Én számítógépen nézem nézem a csatornákat. Hát nem sok magyar adó fogható. Duna, M2 łłł Europa Europa, Cartoon Network(Jó kis ss2 emu) łłł Talán lesz még az M3 és valami Echo tv (mind a 2-ö tréé lesz)
-
BTO
őstag
ha kint vagy akkor vegyél free digit vevőt és elég a 80-s tükör is kint azt is forgalmazzák esetleg szetben is megveheted,de a duna és az M2 a Hot Bird müholdon jön .aztán + 1 csomo szabadon vehető német olasz és tán lengyel ado van ott. minjá +probálok linkelni 1 mühold kiosztási listát is .
-
BTO
őstag
egyébként ha még tart az akcio az upc-hez +veheted a 60s lavrot és a fejet 3500FT-ért .az upc hez elég a 60cm-s lavór az astra mühold fő sugárzási terülele nyugat eu.
-
BTO
őstag
mit irtam??? az itthon maradt családtag nevére és cimére köss szolgáltatást!!!!aztán suttyomba kiviheted amig fizetve van nem tiltják le az astra mühold + szinte egész eu-ba vehető most van kint angolba kint 1 analog müholdvevőm kölibe 1 régebbi kollegám oda ment ki dolgozni ős is igy kötött ,de a kamionosok is ezt az utat járják az upc directel.
-
woodpaul
őstag
Köszi a hozzászólásaidat!
Külföldről is igénybe vehető lenne az UPC Direct?
Mégis, a vevőnél milyen paramétereket kell nézni? Vagy a legolcsóbb vacak is jó? Csak szakember tudja belőni az antennát? Mindegy, milyen ''márkájú'' a lavor, csak 90cm-es legyen? Gondolom, itt is vannak jó és kevésbé jó alapanyagból készültek...
[Szerkesztve] -
BTO
őstag
egyébként csak a M2 és a Duna vehető szabadon ahho + elég az analog vevő+ 90cm-s lavór.
-
BTO
őstag
az itthon maradt családtag nevére köss 1 UPC direct-t és egyezz + velüka havi fizetésben ami kb 5300 ft havonta ,de jártasnak kell lenned a parabola beállitásban is , 1 analog vevővel be kell lőni a tükröt az astrára és aztán feldugni az UPC-s vevőt aztán jön is sok minde az alap csomiba.
-
woodpaul
őstag
A helyzet az, hogy a családom hosszabb időre (3 évre) kiköltözött Begiumba, és bizony hiányoznak a magyar nyelvű adók.
Mivel a műholdvevők területén eléggé tapasztalatlan vagyok, ezért a segítségeteket kérem:
- mire kell ügyelni az ilyen készülékek vásárlásakor?
- mely műholdakat kell tudni fognia, ha minél több magyar adót szeretnék?
- a parabola antenna mérete minimum mekkora legyen?
- van-e kifejezetten ajánlott márka/típus?
Minden véleményt tárt karokkal várok! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Ryzen 7 CPU-k
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest