- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz Tivi103 #102453 üzenetére
omfgk már leírta a megfejtést.
(#102455) Tivi103: "...igy a VGA-m is kicsit "időt állóbb" lesz mint ha pl. egy 27" 1440p monitort választottam volna, kétszer ennyiért."
Hadd helyezzem más megvilágításba a kérdést: 1080p-t a monitorral, illetve a GPU-val is felskálázhatod 1440p-re, illetve egyes játékokban eleve van rá beépített lehetőség. Amennyiben egyik verzió sem nyerné el a tetszésed, még mindig meg tudod jeleníteni a kisebb felbontású tartalmat pixelhelyesen fekete kerettel, vagy ablakban (27"-es képátló esetén ~20"-es képnek megfelelő méretben).[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
-
mucsácsó
tag
válasz Tivi103 #102450 üzenetére
nah akkor gratula, hogy meglett a végleges, akkor használd egészséggel!
nekem is ő lenne szerintem a befutó, vagy AOC 24G2U - bár az AOC-től eléggé elment a kedvem a napokban, hiába van az jóáron... szal ha mégis visszamenne ez, akkor sztem nálam is ő lesz.
gyanítom akkor a low ppi miatt ment vissza az LG, vagy mi volt vele a gond, ami nem jött be?
[ Szerkesztve ]
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz Tivi103 #102342 üzenetére
Na, ez engem is érdekelne! Mondogatják hogy bár nagyon jó kis monitor ez az Acer, bizony csak belépőszint a kategóriába. Mivel nálam a tn paneles "hardcore gamer" jószágok nem játszanak, -multizgatok én kicsit, de kötve hiszem hogy azon a 3 ms-on múlna a feljebbjutásom ow-ban pl.- bár ott kétségtelenül lehetne
drágábbatjobbat találni, én a síkképernyős ips 1080p 144 hz monitorok közt nézelődök, érdekelne hogy mivel nyújtana többet egy nem entry level monitor.Mondjuk ips-nél meg a fekete miatt aggódom, vagyis inkább annak hiányán. Annyira kő-papír-olló ez a 3 paneltípus között, remélem találok majd egy olyan monitort amivel a lehető legkevesebb kompromisszumot kell majd kötni.
Bárcsak lenne egy hely ahol ki lehetne próbálni mind a hármat és el tudnám dönteni hogy NEKEM melyik az a negatívum amivel simán együtt tudok élni. Így tippre a ~4ms-os válaszidő, de akkor még mindig ott van a ragyogó színek, hatalmas kontraszt+ghosting, vagy szintén szép színek, ghosting nélkül, de a feketének is búcsút inthetsz.. -
OgreImre
senior tag
válasz Tivi103 #102314 üzenetére
Szerintem 16:10 arányú 24". Inkább EIZO mint Dell.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
dragon1993
őstag
válasz Tivi103 #102314 üzenetére
24"-nak nézem.
Közben sikerült eldönteni a monitort kérdést nekem is.
AOC 27G2U lesz, legfeljebb visszaküldöm, ha nem jön be.
A 27" 2k esetén nagyítanék windowsban, így nagyobb munkaterületet nem kapnék, cserében szívás lenne játékban a plusz felbontás. 70-90cm távolságból, szerintem nem lesz zavaró az 1080p. -
mucsácsó
tag
válasz Tivi103 #102271 üzenetére
Ez így igaz, pacsi, bár én 2060 Superrel vagyok, de nyilván nem annyival hűde sokkal jobb, mint a sima 2060 - igazából ez egy 2070 kb, depláne OC-vel
Biztos, hogy teljesen más - jópár órán át úgy toltam az új COD MW-t multiban, hogy 60 FPS (vsync 60Hz miatt), majd kíváncsiságból kinyomtam, leszarván a tearinget (így megy legtöbb mapon 130-160 FPS között - FHD@Ultra-RTX OFF), és ég és föld már így is a válaszidő, pedig semmi pro gamer perifériám nincsen.. ráadásul amióta láttam a 90Hz-es telefonkijelzőt, hogy mennyire über egy átlag telóéhoz képest (60Hz), én meg vagyok őrülve ezért..[ Szerkesztve ]
-
mucsácsó
tag
válasz Tivi103 #102263 üzenetére
Igen, ez az egy hátráltat engem is ... nem egyszer voltam bent MM-ben hasonlítgatni/zsűrizni (ma is...) a 24" vs. 27" FHD monitorokat, és egyszerűen nem tudom....
Egyik pillanatban úgy éreztem, hogy abszolút nem vész a 27" FHD, de aztán néha meg azért látni véltem, hogy nem kifejezetten ez az aranymetszés méret erre a felbontásra tényleg...YT-on nem sok review van róla - viszont egyikben meg pont említi a csóka, hogy aki fél ettől, hogy FHD szar a 27"-on, az ne féljen, meg hogy _állítólag_ annyira minőségi az egész, és a HDR se olyan takony, hogy ez kompenzál mindent. Látni kéne élőben, de nekem ez sajna vidéken esélytelen...
Gondolom itt senkinek sincs vele tapasztalata, ahogy 27G2U-val se - bár láttam, azért rendelték páran alzáról minap szóval gondolom csak-csak beírja majd valaki a tapasztalatait..
-
törölt tag
válasz Tivi103 #102253 üzenetére
Én aoc 24g2u-on gondolkodom és aszt hiszem ugyan az a panelja mint a te acer nitro-dnak Panda igzo LC238LF1F.
Viszont nem tudok 2 dolgot1. 1 ms ot hirdetnek de valójában van 2 érték 4 ms és valami 1 ms
akkor ami itt 4 ms az a tn -olyat nem akarok-az ott 1ms?
2. 27 -est nem akarok nem tudom 24 esbe elég e a full hd?
már a mobiloknak komolyabb a felbontásúk évek óta ugye sokkal de sokkal kisebb képernyőn......
Viszont ahogy gyorsan belenéztem a tesztekbe az wqhd nak 2,5 -3szor több cufla kell mint a full hd nak .
akkor meg oda milyen vga kártya kell,hogy 144 hz 144 fps meglegyen.
Mennyivel szebb a wqhd ? illetve 24es en mennyire látszik a különbség? -
balintka
addikt
válasz Tivi103 #102253 üzenetére
Köszönöm, észrevettem közben. Lehet marad ez a 24-es Acer. Sokkal nagyobb amúgy se férne el az asztalomon. Az 5 év garancia is elég vonzó. Ára sem eltúlzott.
szerk.: a mostani LG-mnek se állítható a magassága, ez nem nagy gond szerintem. A drágább LG-ért sokallom a 160 ezer Ft-ot.
A játékok miatt meg jó az alacsonyabb felbontás, 2070 RTX Super fullon ki fogja hajtani .
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Amerigo57
őstag
válasz Tivi103 #102221 üzenetére
Tivi103
Természetesen Pixelgaranciával vásárolva.
RoliHero
Én , EIZO ColorEdge CG277 -BK , és
NEC MultiSync PA271Q
27 colos munka monitorokka dolgozom .
Játszani pedig, az Acer Predator XB273KPbmiphzx
monitorral.
De az általad felsorolt két monitorból , az
LG 27GL850-B monitor jobb választás , pedig , nem vagyok LG párti. -
Chaser
legenda
válasz Tivi103 #102189 üzenetére
alzán nincs most, érkezik, ami van azt azonnal át tudod venni, vagy legkésőbb másnap
14 napos elállással visszaküldheted egészen nyugodtan, akkor is ha pixel hibás, akkor is ha esetleg egyáltalán nem működik, nagyon korrekt bolt
- illetve van ott + gar vételi lehetőség, valami 2 hónapos "meggondolási" vételi lehetőség is -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Tivi103 #102181 üzenetére
specek azok specek, náha hangosan felröhögök, ugyanúgy rávágják az 50-60e-s monitorra is h hiperszupergamer' mint a 200e-be kerülőre
specek alatt is torzítanak, lásd samu qled 1ms válaszidő va panellel
én azt mondom ilyen árkategóriában nem szórakoznék, egyértelműen az lg, kb 15% árdifi van köztük - ha alzára beesik újra az lg és lekuponozod, nem lesz annyi sem, 145e körül el lehet hozni kb -
lg-ben elég esélyesen saját gyártású a panel, az acerben nem tudom mi
ritingsen csekkold őket, lg-t biztos nézték, lehet az acert is - kritikusak -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz Tivi103 #102116 üzenetére
Csak pubg-vel játszok ahol szerintem hátrány lenne. Maga a monitor nekem nagyon bejön, a talpát 1 napig használtam(egyetlen negatívum szvsz), de azóta monitor karon van a régi Dell P2414H mellett.
(#102117) Gomisan
Én pedig soha nem voltam képes v-syncel játszaniHATER
-
3psilon
aktív tag
válasz Tivi103 #102118 üzenetére
Ja ezt csak arra irtam, hogy chaser kollega irta, hogy ennyibe kerul en meg nem ertettem, hogy lehet arukereson ekkora arkulonbseg a boltok kozt.
Egyebkent majdnem ezt vettem 100k-ert (kb csak itt aruljak), csak vegul mivel ez ivelt VA panel meg a kevesebb (2 ev) gari miatt vettem a masik Nitrot de szerintem ez se rossz cucc!
[ Szerkesztve ]
Specs: Ryzen 7 5800X, 48Gb RAM, RTX 3060Ti 8Gb, Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006
-
3psilon
aktív tag
válasz Tivi103 #102089 üzenetére
A 75 Hz nyilvan valamivel simabb, mint a 60 Hz, de kinek mi a fontos. Szerintem nem eget rengeto a kulonbseg, de van, akinek megvaltas a simabb kep, es szamukra tenyleg nincs elet 144Hz alatt.
Engem speciel a kepszakadas (screen tearing) mindennel jobban zavar, es ezert kellett a Freesync. 40-75 FPS-nel is boven bele tudom elni magam a jatekokba, amelyiknel a kep simasagan mulna a beleeles, arra meg inkabb ne pazaroljam az idomet.
Persze maskepp velekednek, ha mondjuk mindenem lenne a BF vagy OW versenyzes, de esportra utoljara gimiben jutott ido es energia.
Specs: Ryzen 7 5800X, 48Gb RAM, RTX 3060Ti 8Gb, Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006
-
3psilon
aktív tag
válasz Tivi103 #102082 üzenetére
Itt irtam le, de vigyazz, te nem az U-sat linkelted, hanem a sima full HD-t
Nekem bejott, az IPS szineit nagyon szeretem, es a 144 Hz-et el tudtam engedni. De ezt azert, mert foleg bongeszgetek rajta, neha valami jatek, heti 1-2 home office nap programozassal. Tehat vegyes felhasznalasra kellett.
De lehet, hogy te boldogabb leszel egy 24" FHD 144Hz-cel....
-
Chaser
legenda
válasz Tivi103 #102081 üzenetére
ezzel nem vagy egyedül, 10 éve nem volt asztali gépem kb, hát kénytelen voltam belevetni magam némi utóképzésbe ( : - de a tn már akkor is "legalja" volt -
1-2 hete én is azt nézem mit vegyek, mit ne vegyek, mekkora legyen, milyen felbontással - az viszont már biztos, h 144hz-es lesz -
nagy/kicsi, kevés ppi/sok ppi, el kell menni megnézni, teljesen egyéni
32-re én is azt hittem kicsi, napokban láttam 35"-ös hajlítottat, hát nem tűnt túl nagynak ( :
a 40" tv amit átmenetileg használunk, az már kicsit nagy
sok 27" fhd-nál láttam h photoshopra is használja a delikvens, szóval ez tényleg egyéni
összességében erről olvastam a legmeggyőzőbb teszteket:
LG 27GL850-B csak ennek már szép ára van és jelenleg nem is lehet kapni, de kvázi egy "álom monitor", a 27" 1440p-vel, 144hz-cel, sjk ips panellel - és a tökéletestől még ez is nagyon messze van -szerk:
sztem nagyon nem akarsz te ívelt va panelen programozni[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
3psilon
aktív tag
válasz Tivi103 #102076 üzenetére
Nincs kompromisszummentes valasztas monitoroknal, en is hetekig agyaltam.
En szemely szerint a 144Hz-et engedtem el hasonlo okokbol mint amit mucsácsó irt es egy Acer Nitro VG270U-t vettem. (Nem Alzabol, mert egyreszt magyaroknal akartam vasarolni, masreszt ott asszem nem 5 ev az Acer garancia, 10.000 Ft-on meg nem akartam rugozni)
A 90 alatti DPI engem biztos zavarna munkara, de ez az a pont, ahol pl Oazis bemutatoteremben erdemes korulnezni, hogy lasd, neked mi jon be.
Ha <100k a keret es kell a 144Hz mert sokat jatszol >100 FPS jatekokkal, ahol szamit a reszponzivitas, akkor 24" 144 Hz FHD valoban, max melohoz rakotod a masodik monitort is. Ha a melo fontosabb a jateknal, en mindenkepp 27" WQHD-t ajanlanek, mert sokkal kenyelmesebb lesz rajta dolgozni - es a jatek felbontasa is nagyobb lesz persze.
Ha meg 90% melo, akkor meg ahogy KAMELOT irta 32" 4k, mert ha neha jatszol, akkor max felskalazod az FHD-t.
Itt neked kell a szivedre tenni a kezed, hogy milyen felhasznalasra mennyit kell a monitor, milyen funkciokra (meret, felbontas, szinvilag, Hz) van valoban szukseged, es mit tudsz elengedni, hogy a budzseben benne maradj.
Ha visszakeresed a posztjaimat (nincs sok) egyebkent lathatod a gondolatmenetemet es a tapasztalataimat.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Tivi103 #102076 üzenetére
látom alapfogalmakkal kezdesz megbarátkozni ( :
stimmel a táblázat, de ha tényleg "időtállót" akarsz, és költenél többet is, ezt meglesheted
32"@1440p@144hz/sík panel, de nem ips, hanem va, kb olyan ppi-t ad mint a 24"@fhd
32'' LG 32GK650F
a rossz hír az, erre csak két év gart ad alza, a jó hír, h 50e-rel olcsóbb a többi boltnál és ebből még lehet faragni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
mucsácsó
tag
válasz Tivi103 #102074 üzenetére
én most nagyjából hasonló - talán picit jobb - konfiggal (Ryzen 3600 + RTX 2060Super) szintén hasonló cipőben vagyok; QHD menne _EGYELŐRE_ ultrán legtöbb játéknál olyan átlag ~70-90 FPS-sel (nyilván RTX nélkül) így youtube videók alapján (valami meg persze bőven 120+, játékfüggő) - de úgy meg annyira nincs sok értelme a QHD@144hz-nek sztem, ráadásul eléggé le merném fogadni, hogy 1+ év múlva ilyenkor már jó esetben ha maximum high-on elfutnának az aktuális gamek, hasonló értékek mellett..
COD: MW-t próbálgatom mostanság multiban, hogy felcsavarom a rendering scalet 1440p-re, úgy megy ilyen 90-100 FPS körül, de FHD-ben meg 140-150 között... kinek mi
úgyhogy én nálam már kosárban volt tegnap este az AOC 27G2U - de ma megint változtattam a dolgon a hülyee fejemmel (miért is ne, végülis csak 1,5-2 hete szenvedek ezen......), és most inkább az LG 27GL650F-B-vel szimpatizálok jobban talán, még ha drágább is egy 20assal
viszont programozásra nálad meg lehet jobb lenne a QHD, mert ott mégiscsak fontosak a betűk élességei.. :\ szal bírni bírná a konfigod sztem, csak meddig..
[ Szerkesztve ]
-
3psilon
aktív tag
válasz Tivi103 #102062 üzenetére
Tivi103
protip: progamozok en is - a hajadra kenheted az ivelt kijelzot, a *sync-ket, a szinvilagot es a 144 Hz-et ha a) keves a hely a kijelzon b) kicsi a DPI. Persze mindketto szubjektiv, de a 90 DPI (FHD 24") a standard munkara es egyuttal szerintem az alja is - ennel kisebb (FHD 27") es lehet, hogy idegbajt kapsz az oriasi, megis pixeles, agyon-elsimitott/hintingelt betuktol.Ugyanigy, ha HD/FHD reszponziv weboldalt hegesztesz, a WQHD-n boven marad hely a kodnak, es 27"-en 120 DPI-vel (ami meg messze nem Retina vagy akarmi!) valaszthatsz a kisebb, de eles ill. a kicsit zoomolt, de nem pixeles betuk kozt. Mindketto szemkimelobb.
Gondoltam, ova intelek, mielott leulnel programozni egy 27" FHD ele es vinned is vissza az uzletbe. Ha ez teged (is) zavarna, akkor a keretbol a) 24" 144Hz FHD b) 27" 75Hz WQHD (IPS/VA persze, az iveltet te tudod, en nagyon orulok, hogy nem valtottam iveltre, haveromnal probaltam es nem sikerult megszokni)
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Tivi103 #102059 üzenetére
nem, a tn nem hoz ips/va szintet, a legtöbb tn jóval elmarad ips/va mögött - vannak jobb tn-ek, de nem olyan jók, és nem ebben az árkategóriában , és azok is már törzulnak alul felül, akkor is ha tökéletesen szemben ülsz velük -
mutattam mit érdemes, de elnézést, nem fogom minden jelöltedet véleményezni, mikor alap fogalmakkal sem vagy tisztában sajnos_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Tivi103 #102055 üzenetére
tudja mindkét syncet - pár véleményben azt írják, nv-nl max 120hz-ig, viszont lehet user error, minden monitornál megadják melyik kimeneten milyen felbontás/képfrissjtés kombót tud, hdmi-nél ez általában max 120hz, dp-nél 144hz+ is lehet, tehát simán lehet, h hdmi kábellel használja az adott delikvens
tuner nincs benne ha erre gondolsz, hdr papíron ott van, gyakorlatban nyilván csodát nem kell várni tőle, viszont aocvel ellentétben sokkal kisebb eséllyel futsz bele pixel hibásba/későbbi meghibásodásba
és ne az ipontól drágán 1 év garanciával, az alzától sokkal olcsóbban 3 év garanciával ami még olcsóbb is lehet "kuponozással" - ahhoz viszont bestbuy topikba bújj bele -
bármelyiket veszed, olvass luk sok tesztet, véleményeket, árukereső, newegg, amazon, tesztnek pedig ritings elég kritikus, de ott van displayninja is - na ő már kevésbé kritikus -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Tivi103 #102053 üzenetére
jól gondolod, 27"@1440p@144hz más árkategória, és nagy eséllyel ha sjk panelest akarsz nagyjtóval kell keresni, a 144 hz-esek 90%-a va paneles, aminek 90%-a ívelt, a maradékban van sík ips és sík va, és tn, de azt nyilván nem szeretnéd, hc gamereknek való, képminőségben előzőektől elmarad, ellenben a leggyorsabb paneleket azokból lehet gyártani
szerk:
27g2u-nál nem tudok alternatíváról, ha jó a hajlított va panel van sok más megoldás, ha sík kell kb csak az - ebben az árkategóriában legalábbis -, viszont ez ips, ez megint egyéni kinek mi jön be jobban, va-ból is vannak nagyon jók, de mindkettőnek vannak gyerekbetegségeiszerk:
ez az lg ami még 27" sík ips, 144hz, fhd, ez minőségre jobb, több dolgot tud, viszont drágább is[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Tivi103 #102051 üzenetére
ilyen kombóval én 144hz free/gsyncest néznék, ha melóznál is rajta sztem ívelt nem feltétlen válna be, főleg va panelesből, de a legtöbb az sajnos olyan
ami ips és sík, fentebbieket is tudja, aoc 27g2u, ez 27" viszont csak fhd, itt meg lehet a ppi-t éreznéd már kicsinekszerk:
sőt, most néztem, kuva' jó ára lett, eddig 86e volt, most 75 ufósoknál, és abból még lehet faragni
sajnos a 24" fhd verzija az jött és ment, nem tudni mikor lehet megint kapni és mennyiért
rmegosztó a 27"@fhd esete, rengeteg ember szerint pocsék, rengeteg ember szerint remek, ezt neked kell tudni melyik csoporthoz tartozol
viszont a 144hz-ben mindenki egyetért, h remek - már aki olyat használ -[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest