-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
krokostamas
tag
válasz retfirg #85757 üzenetére
Ne haragudj, semmilyen formában sem szerettelek volna kioktatni. Természetesen elismerem, hogy több tapasztalattal és tudással rendelkezel a témában. Egyedül a "Ha már ennyit írtál.." szöveg ütötte meg a fülem (szemem), holott én úgy gondolom, hogy az átlag usertől eltérően legalább használta az Összefoglalót, és talán nem érdemelte meg ezt a hangnemet. De valószínűleg csak rossz napom volt, és én értettem félre.
-
krokostamas
tag
válasz retfirg #85750 üzenetére
Ha már ennyit írtál, akár elrejthetted volna a szövegben azt is, hogy milyen az a GPU (ami freesynces), hogy tudjuk mivel bírna el.
Nem írt többet mint egy átlag user, emellett amit bemásolt azt az összefoglalóból vette, amit az átlag user el sem olvas. Arról már nem tehet, hogy az összefoglaló már gyakorlatilag egy darab ...-t sem ér, ahogy az idézett hozzászólás sem teljesen releváns már.
(#85747) Azmodeus: Egy DELL S2418H-val szerintem nem lősz félre, viszont 3 HDMI bemenetes monitort szerintem nem fogsz találni.
[ Szerkesztve ]
-
Azmodeus
csendes tag
válasz retfirg #85750 üzenetére
Ez egy Radeon R7 graphics ami egy AMD A10-7870K CPU-ban lakozik.
Majd szeretném frissíteni egy erősebbre. RX550-580 vagy ha lesz addigra rendes linux támogatás, akkor Vegára. A tervezett upgrade miatt írtam a DP-t, mert perpill olyan nincs az alaplapomon.Bocs, tudhattam volna, hogy nem vagy(tok) gondolatolvasó(k).
[ Szerkesztve ]
-
maajsz
senior tag
válasz retfirg #85609 üzenetére
"...és szted aki itt rákérdez, azt pont ezek a részletkérdések érdekelték?..."
nem látom a konfigját innen, nem tudom milyen céllal kérdezte, ez lényeges info is lehet. nyűgtek már azért, hogy miért nincs meg az fps game közben és a port volt az oka.. a kijavítást arra értettem, hogy valami adatot esetleg pontatlanul írtam e -
maajsz
senior tag
válasz retfirg #85606 üzenetére
Itt azért vannak újabbak, mint pl hdmi 2.0 és display 1.3. Érdemi különbség, hogy a display port 4K-n tud 120Hz-es képet adni (illetve lejjebb 144Hz-en is), míg a HDMI csak 60Hz-en (2.0-ig, 2.1 azt hiszem már kitolja a 120Hz-et 4K-n). Tulajdonképp a DP-nek nagyobb a sávszele, de javítson ki valaki ha tévedek.
-
szilvásbukta
tag
válasz retfirg #85508 üzenetére
Olvasgatom már hetek óta a fórumot, meg nézek videókat is. Abban bíztam, hogy sokkal egyértelműbb lesz, de mégsem az. Most meg, hogy látom ezt az LG-t, amit amúgy ajánlottak pár helyen, eléggé elbizonytalanított. Sajnos pont azokat nem láttam élőben, amik érdekeltek volna, mert egyszerűen nem találtam meg őket kirakva. Pech.
[ Szerkesztve ]
-
szilvásbukta
tag
válasz retfirg #85495 üzenetére
Köszi!
Akkor szerinted érdemes lenne visszaküldeni? Esetleg becserélni egy teljesen más típusba?
Pl ezek közül valamelyikre:
[ASUS VG245H Monitor ]
[SAMSUNG S24F350F 24" Full HD PLS monitor]
[SAMSUNG C27F398FWU 1800R]Vagy valami teljesen másra is akár.
Elsősorban játékra kell, de kicsit komolyabb szintű Photoshopra is.
Nem ragaszkodom már az IPS-hez se, csak legyen szép a feketéje, és ne legyenek ilyen fehér foltok.
Betekintési szög nem különösebben fontos, úgyis csak szemből nézem, de örülnék ha a válaszidő 5 ms-nél nem lenne több.Kezdetben 50 ezret szántam volna erre, de ha ennyiből csak hasonlók jönnek ki, akkor elmehetek 70-80-ig, de az már tényleg a maximum.
Ilyen árfekvésben mit javasolnátok? -
Chifflee
csendes újonc
válasz retfirg #85361 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Utánanéztem, s tetszik is. Majd azért élőben is utánanézek valamelyik boltban, mielőtt döntenék. Korábban amiket néztem (10-essel olcsóbb kategória), mindnél az nem tetszett csak, hogy elég instabil volt a talpuk. Egyedül a 6 ms-t sokallom picit, de ha nem az az fps-es gamer vagyok, akkor annyira nem is számít szerintem. -
Gaben92
őstag
válasz retfirg #85334 üzenetére
Olyan sokat nem, de amikor igen akkor zavart.
Programozgatni elprogramozgattam rajta éppen, de játéknál nagyon furcsa volt...
Ha nincs más lapos képernyős ami értelmes, csak ívelt akkor rápróbálok, hátha hozzá szokom, de első körben jobban örülnék a laposnak.Tudsz esetleg ajánlani pár típust 40-60k között 24"-27" méretben amin van legalább egy (de inkább több) HDMI, és egy jack output?
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Gaben92
őstag
válasz retfirg #85332 üzenetére
Azért nem akarok 70-et rákölteni mert fél év múlva költözöm külföldre, és oda úgyse viszem magammal. Ott meg majd úgy is jön a ONE X és a 4k monitor...
VA panelekkel nincs tapasztalatom, arról nem tudok nyilatkozni, de íveltet sosem vennék... Nem tehetek róla, egyszerűen irritálnak.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
-
M5Norbi
őstag
válasz retfirg #84958 üzenetére
Még egy kis apróság....
Ha esetleg többet szánok rá vehetek S2718HN-t is?
Vagy akkora méretben már kevés lehet a full HD felbontás és játékokban látszódna?
Vagy esetleg érezhetően gyengébben teljesítene a videokártya?Köszönöm!
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
addikt
válasz retfirg #84819 üzenetére
Na nagyon úgy néz ki, hogy mégis a kábellel van a baj, mert laptoppal ugyanazzal a kábellel is szemetel. Eszembe jutott, hogy a TV a beltérivel HDMI-vel van összekötve és megnéztem azzal a kábellel is és azzal nincs semmi gond. Az érdekes viszont az, hogyha a tv-vel kötöm össze az elvileg rossz kábellel a gépet akkor azon nincs probléma. Köszönöm a segítséget.
-
Lidl
senior tag
válasz retfirg #83981 üzenetére
Szia,
Igazából az a dilemmám, hogy a jelenlegi 27" WQHD 60Hz monitoromat szeretném tovább fejleszteni.
Ez vagy azt jelenti, hogy méretben lépek feljebb (és persze sebességben is egy kicsit), vagy az, hogy sebességben és folytonosságban lépek feljebb (nekem legalábbis most ez a két opció van, mert egy 35" UW monitort WQHD felbontással nem tudnék most megfizetni.)Láttam egyébként az AG322qcx-et az Oázisban, ott találkoztam először vele. Nagyon jó képe volt, nagyon jól néz ki maga a monitor is.
A pixelsűrűség pont megfelelő lenne, mert a mostani 27"-oson alap méretben elég kicsit a betűk és az ikonok. Kell egy kicsit növelni a scale-en. Ezen nem kellene.
Viszont nem vagyok biztos, hogy kényelmesen el tudnék távolodni tőle (az egér elég közel van, és nem tudnám távolabb vinni).
Valamint a natív, sync nélküli 144Hz bizonytalanít el. A jelenlegi konfigom kb. 100 fps-sel tudja az újabb játékokat kihajtani, tehát nem lenne meg a natív frekvencia. Ez biztosan okozna tearinget, csak a kérdés az, hogy 100 fps körül ez látszódik-e annyira, mint mondjuk 40 fps-nél egy 60-as monitoron.Ezért kezdtem el inkább a 27"-es G-synces monitorok felé kacsintgatni.
Bár itt nem lenne méretbeli előrelépés (nehezen magyaráznám az asszonynak, miért vettem egy ugyanolyan új monitort ), a pixelsűrűség is olyan lenne, mint most, de a játékélmény biztosan tökéletes lenne. Viszont ehhez még 80k-val drágább is, mint a 32"-os AOC (és a wow faktor is elmaradna a méret miatt)
Tesztekben pedig az AOC ellen szól a VA panel, ami kicsit lassabb és néhol emlegetik, hogy észrevehető a különbség.Tulajdonképpen emiatt nem tudok dönteni.
És ezt nekem kellene eldönteni, csak tanácsot kérnék Tőletek, hogy Ti melyiket választanátokKöszi
Lidl[ Szerkesztve ]
-
blue01song
aktív tag
válasz retfirg #83991 üzenetére
Tényleg VA-t akartam és oké a 27 is, de még mindig nem tudom,hogy megvan -e a "144hz-es élmény" ha nincs 144fps-em. tegnap mértem a gammákat, és sehol sincs meg.100-120 között mozog. nyilván le lehet venni lowra mindent, de én ultrán szeretnék játszani. a konfig 7700K 4.6, gtx1070, 16GB ram.
szóval van így értelme vennem ilyen monitort ,vagy kelle egy bikább vga? -
blue01song
aktív tag
válasz retfirg #83986 üzenetére
ez szép amit irtál, de továbbra sem értem
ha gsync nélkülit veszek és 100 körül fps-em van, milyen lesz a "folyamatosság" élmény?! sajnos nem láttam még élőben 144hz gsync nélküli monitoron pl 100fps-el száguldozó játék képi folyamatosságát, élményét. nem tudom,hogy fogalmazzam na -
-
sebixxx
tag
válasz retfirg #83968 üzenetére
Ertem akkor rosszul gondoltam ezt a dolgot...
Nem tudom mit csinaljak aldozzak be picit a latvanybol az elmenyre...
Az a baj nem tudom amugy, hogy tenyleg annyira kell-e ez a gsnyc.Mondjuk van egy NEM gsync-es 144hz-es monitorom akkor azon 144fps-el kell menjen a jateknak? Mivan, ha pl 80FPS van "csak" ? Ha jol tudom ilyenkor van a "tearing" vagy "kepcsuszas" vagy nem tudom hogy nevezik.. A gsync meg arra van, hogy ezt kikuszobolje, hogy osszehangolja a monitor frissiteset az fps-el es igy nem lesz "tearing" .
Javits ki nyugodtan, ha hulyeseget irtam, olvastam mar a temaban, de feluletesen es kb leegyszerusitve ennyi jott le nekem...
Mert, ha pl nem feltetlen kell lennie 144fps-nek egy sima nem gsync-es 144hz monitoron akkor lehet inkabb veszek 144hz+IPS monitort.
[ Szerkesztve ]
I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
sebixxx
tag
válasz retfirg #83966 üzenetére
Olvastam mar rola, de nagyon nem mentem bele... En ugy tudtam a betekintesi szog rosszabb a TN-nel meg a szinhuseg is elmarad az IPS-rol.. . Mi mast kene tudnom? Amugy nem a TN es IPS kozti pontos kulonbsegekre voltam kivancsi, hanem arra, hogy kepminoseg ugyileg vissza lepes lenne-e a jelenlegi IPS monitorom levaltasra az emlitett TN-es Acer-re.. Viszont IPS es IPS kozott is van kulonbseg gondolom es lehet, hogy hiaba IPS a monitorom, de abbol lehet egy gyengebb mig az Acer lehet egy jobb TN-es igy akar meg szebb kepe is lehet... Gondolom igy mar ertheto mire vagyok kivancsi...
Ha esetleg valaki tudna valaszolni a fenti kerdesemre azt megkoszonnem!
[ Szerkesztve ]
I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
-FreaK-
veterán
válasz retfirg #83950 üzenetére
Nem rossz, de én inkább így írnám fel
Pixel válaszidő (sebesség): TN >---------- IPS >--- VA
Színhelyesség: IPS >-- VA >----------- TN (manapság a VA elég közel van már az IPS-hez)
Betekintési szögek: IPS >-----------VA >----TNSzerk.: jó, a végére csak szétcsúszott, mikor írtam még frankón egyben voltak
[ Szerkesztve ]
-
blue01song
aktív tag
válasz retfirg #83945 üzenetére
és ha a samunál maradnék mégis az gáz? 98-ba meglenne iponnál és maradna a 24 is. az,hogy ilyen méretnél nincs értelme a hajlításnak, fogalmam sincs, nem láttam még, és naív buta módon elvarázsolt a külső dízájn.
még azt szerettem volna kérdezni, gáz ha TN paneleset vennék? mert ott már láttam acert 80 körül. VA panel miatt is néztem ki ezt a samut, mert azt olvastam szebb a képe
[ Szerkesztve ]
-
honlaca
csendes tag
válasz retfirg #81400 üzenetére
Köszi a választ.
Az utolsó kérdés arra vonatkozott, hogy amennyiben a VGA kevés a mai játékoknak (azaz nem hozná a 144-es képfrissítést), akkor maradnék a WQHD felbontás helyett FHD felbontásnál (ehhez szerintem egyelőre elég az említett kártya).
Ebben az esetben milyen monitort ajánlanátok (IPS+FHD+G-Sync+24-27")?
-
thomasvold
őstag
válasz retfirg #81337 üzenetére
Nekem mindig is IPS monitorom volt. Legutóbbi egy Dell U2412M. Most váltottam VA panelesre, mind színekben, mind betekintési szögben jobb a VA panelesem. Az IPS monitor oldalról már szürke és fakó volt, míg a VA paneles színekben ugyanolyan mint szemből. Minimális kontraszt változás van, még teljesen oldalról nézve is. Vagy nagyon jót fogtam ki vagy nagyon nagy a hype amögött, hogy a VA paneles monitorok hagynak kívánni valót maguk után. Nekem felüdülés volt az IPS után. Hozzátartozik, hogy én több VA panelesből választottam a sivatagos boltból.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz retfirg #81337 üzenetére
Nekem GW2470H volt, és már messze nem olyan rossz a(z AM)VA panelek betekintési szöge, TN-nél legalábbis jobb, a mostani IPS-emet meg felhősödésben/glow-ban veri.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest