Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vanir

veterán

Ahoy! Hoztam egy kis beszámolót Fractal North kapcsán, hátha valakinek jól jön. Tegnap pakoltam össze, ma fejeztem be a kábelezést. NZXT H500-at váltott, léghűtéses konfiggal.

Az a helyzet, hogy egyben van, méghozzá stabilan (mondjuk ennyi pénzért legyen is). Sorját, rosszul illeszkedő elemeket egyáltalán nem találtam. Jó'nézki.

Nincs sok tapasztalatom modern házakkal, de szerelhetőség szempontjából igencsak kevés negatívumot tudok mondani. Az egyetlen kritikám a gumis kábelátvezető, amit valamiért úgy gondoltak a mérnökök, hogy két részre osztanak. Természetesen az alaplapomon a SATA csatik pont az osztásra estek, úgyhogy kellett matekozni, mire minden oda kerülő kábelt át tudtam bújtatni, de végül sikerült. Összességében a H500 kicsit toleránsabb volt az hátoldali kábelrendezésemet (illetve annak hiányát) illetően, a North már kevésbé. Rákényszerültem, hogy a moduláris táp adta lehetőségeket kihasználjam, kiszórjak pár felesleges kábelt, és ne csak begyűrjek mindent valahogy. Ez mondjuk nettó pozitív. ;]

3 db 120-as Be Quiet ventit szereltem a házra kipufogónak, kettőt fentre, egyet a hátuljára, és a két gyári 140-es Fractal szív elölről. Egyelőre nem érzem szükségesnek, hogy a plusz keretet felrakjam az oldalára és további ventilátorokat kössek rá. Jól hűt, 10-15 fokos javulásom van CPU-n és GPU-n is, de újrapasztáztam mindent is, szóval nem csak a ház érdeme a javulás.

Összességében én bárkinek jó szívvel ajánlom, szerintem remek kis szerkezet, és jól eltalálták a dizájnt.

• Vanir

veterán

Sziasztok!

Elgondolkodtam egy normálisabb ház vásárlásán.
    A konfigom az alábbi:
    - ASRock H97M Pro4
    - Intel Core i5-4590S
    - ASUS HD6870 DirectCU (valószínűleg év vége / jövő év eleje fele GTX 1050 lesz helyette)
    - HyperX 2x4 GB 1866
    - Samsung 840 120 GB
    - Samsung HD321KJ
    - Samsung HD403LJ
    - Sharkoon WPM 500
    - Random tizenéves LG DVD író
    - Scythe Katana 4 procihűtő

Tehát egy 2.5"-os SSD és két 3.5"-os vinyó, mATX lap, viszonylag nagyobb VGA. Nem volna rossz, ha relatíve halk lenne, ugyanakkor normális levegőáramlás lenne benne, elfogadható hőfokot tartva nyáron is.
    Minél egyszerűbb kinézet annál jobb, nem érdekel a világítás. A kábel menedzsmentem mindig is ronda volt, mindig is ronda lesz. ;]

A tető legyen 25 rongy szállítással együtt, feltéve, hogy nincs valami ami nagyon marhán extra brutál giga módon megérne még egy ötöst. Ja, és nem ódzkodom a használtpiactól sem, sőt.

Előre is köszi! :R

Új hozzászólás Aktív témák