Új hozzászólás Aktív témák
-
golyani
őstag
Sziasztok,
Creative X3-ról mi a vélemény?
Asztali gépemmel a X-fi Surround pro v3 random pattogó hangot produkál, megoldást nem találtam rá. A supportjuk felajánlott némi ráfizetéssel egy ilyet.
-
kerti008
aktív tag
Keresek egy olyan USB-s hangkartyat ami kepes 2 kulonbozo bemenet kozott valtani es kompatibilis a PS5-el is. A TV 3.5mm kimenete es a PS5 USB kimenete lenne rakotve a hangkartyan keresztul egy Schennreiser RS 165-re. (nem jatszom multiplayert a mikrofon nem igazan erdekel, a PS5 3D audioja meg csak fejhallgaton mukodik) A Sound Blaster G3-at neztem ki de a honlapon azt irjak hogy vagy 3.5mm vagy (?) USB bemenetre lehet kotni. Letezik egyaltalan olyan USB-s hangkartya amin ki lehet valasztani a forrast? Egyebkent egy egyszeru 3.5mm-es atkapcsolo doboz is jo lenne (a tv es a PS5 kozott valtani) de honapokig tart amig megerkezik meg draga is ahhoz kepest ami benne van.
-
NomadND1
senior tag
Sziasztok,
Az AMD true audio mennyire használható. Az alaplapi SupremeFX S1220A jól szól toslinken erősitőn keresztül. Érdemes váltani? -
snake1977
őstag
válasz
pulutodurumo #25120 üzenetére
Az a smart volume, valamelyest kiegyensúlyozza a hangot, de sajnos hangosabb nem lett.
A realteknél ugyanezt ha bekapcsolom hatványokkal hangosabb lett az alaplapi. -
Dzsuri89
őstag
válasz
Dzsuri89 #25111 üzenetére
Sajnos semmi reakciót nem kaptam előző hozzászólásomhoz, de kérdeznék újra erre hátha tud valaki okosat mondani.
Két kiszemelt kártya van:Creative Sound BlasterX G6
Creative Sound BlasterX AE-5 PlusEgyik külső, míg a másik belső.
Csak Pc-hez használnám főleg a fejhallgató miatt, hogy kihajtsa.
Miben tud az egyik többet, mint a másik?
Melyik működik stabilabban szoftverileg?
Hangminőségre ugyan azt tudják?Végére egy full amatőr kérdés. Írják, hogy 32 bit / 384 KHz-et tud. Érdemes mindig a legnagyobb elérhető minőségre rakni a kártyát? Flac meg MP3 hallgatás esetén mi az ideális?
Köszönöm
-
boogie84
veterán
válasz
pulutodurumo #25117 üzenetére
Köszönöm akkor az Asust fogom kipróbálni!
-
snake1977
őstag
Sziasztok!
Létezik hogy az Asus xonar dgx(asm) kártya nem tud loudness equalization-t mint az alaplapi realtek kártyák? Driver telepités után kerestem de nincs, uniXonar driverrel sincs ilyen lehetőség. -
boogie84
veterán
Sziasztok,
tudom, hogy nem jó és még csak nem is ajánlott az USB-s hangkártya, ellenben nálam helyhiány és vga hűtés szempontjából USB-set kell h vegyek az alaplapi helyett.
Függőlegesben van a vga, a hűtés miatt. Ha vissza is tenném a vga-t a lapba, akkor is túl sok levegőt fogna le az alulról szellőző házban.Kizárólag játékra kell, na meg persze zenére, de utóbbi nem lényeg. Játékban lévő hangok számítanak.
Stereo HyperX Cloud 1-hez kellene. (későbbiekben sem tervezek 100+ k fejhallgatót)Kiszemelt:
Creative SoundBlaster X-FI HD
Asus XONAR U7 MKII
+ ugye kell egy jack -> 1/4-es átalakító.Asus XONAR U5
(egyik ismerős U5-öt használ, hallok nála némi recsegést mikor beszél. Gondolom egyedi hiba lehet, nem következtetnék arra, hogy az Asus emiatt gyengébb lenne)
Nem tudom, hogy a 7.1-es fülesek (gondolom USB-sek), tudnák e használni pl bármelyiket is. Úgy vélem a 7.1 el is úszik, mert stereo 1/4-es kimenetei vannak headsetre.
Elvileg bőven elég lenne a stereo U5 is?
Melyik lenne a kevésbé rossz választás? -
BullKoxa
őstag
válasz
Krisz0418 #25114 üzenetére
Hali. Nekem Creative Sound Blaster Z hangkàrtyàm van amit a Roccat Kave XTD 5.1 ( igazi 5 1 , rezgő motor is van benne ) vettem, mert ez nem csak Usb-s az usb a rezgèshez kell neki. Most a hèten vettem egy Creatjve Sound Blaster H6 fülest ami virtuàlis 7.1 , Usb-s ès nagyon àllat . Gindolkodtam is hogy a Z hangkàrtyàt el js adom , mert feleslegesnek érzem. Nem gondoltam volna hogy egy usb füles úgy tud szókni ment a rendes 5 1 fümesem. Igar a Roccat nem mai darab, de szerettem csak a mikrofonjàt elcsesztem. Ès ha jàtszom akkor DC-n megy a beszèd az enemyről.
-
Krisz0418
őstag
válasz
pulutodurumo #25113 üzenetére
Ezért kerdeztem mert total nem vágom ezt a témát, hogy egyáltalán lehet-e. De jobban utána nézve a dolognak, arctis pro-m van es ahhoz járt gamedac.
-
Krisz0418
őstag
Sziasztok!
Msi z490 tomahawk lapom van+steelseries arctis 7 wireless fülesem. Ehhez lehet vagy van értelme hangkártyát vásárolni hogy teljes mértékben kitudjam használni a fülest? Vagy amit az alaplapi nyújt annál nem kapnék többet? Játékra van használva és zene hallgatásra.
-
Dzsuri89
őstag
Sziasztok!
Egy MSI MPG X570 Carbon Pro Wifi alaplapon van, amin egy ALC1220 hangkeltő található. Eddig egy HyperX Revolver fejhallgatót használtam, amit nagyon szépen ki tudott hajtani, kb 50%-os hangerőn már szétesett a fejem tőle, de legalább volt még benne kakaó. Beszereztem egy új Sennheiser GSP 600 fejhallgatót, ami viszont kb 100%-os hangerőn szól úgy majdnem, mint a Revolver 50%-on.
Ha vennék egy hangkártyát, legyen az külső vagy belső akkor elképzelhető, hogy sokkal magasabb hangerőt ki lehet hozni az új fejhallgatóból?Főleg zenére kellene, de játszok is mellette a PC-n.
Milyen opciókat tudtok, ami hosszabb távon kiszolgálná a testem? -
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy a meglévő Creative ZX hangkarim az hogy viszonyulna az új kinézett lapomon lévő "ROG SupremeFX ALC4082 with ESS® ES9018Q2C DAC for high-fidelity audio" cuccal?
Elhagyható a creativ, vagy jobb a fenti lapon lévő hangkeltőnél? Mert ha utóbbi akkor lehet beérem egy Z590-E lappal vagy akár egy F-el is, és marad a hangkártya, de ha van olyan jó vagy elenyésző a különbség akkor inkább vennék drágább lapot és adnám el a hangkártyát.
Köszi a válaszokat előre is. -
kory24
őstag
Sziasztok!
Fel tenném itt is ezt a kérdést, hátha valaki tudja, elvileg a hangkártya témához is kapcsolódik(ami egyébként egy soundblaster z) :
-
jackooo84
tag
Apogee duet vagy avid pro tools duet van valakinek?
Mennyire jók a konverterei? -
Túrógombóc
újonc
Sziasztok!
Szövegfal /onÚj kártya vételéhez kérnék segítséget.
Ilyen lapba használnálnám: ASUS PRIME Z490-P és Win10 mellé.
Régi alaplapom tönkrement.
Otthoni filmnézésre és zenehallgatáshoz, másodsorban játékhoz használnám fejhallgatóval.
Ezzel: Sennheiser HD58X Jubilee (150 ohm)
Részletesebben, ha kell:
• Impedance: 150 ohms
• Frequency response: 12–38,500 Hz (-10 dB)
• THD + N: < 0.1% at 1 kHz, 100 dB
• Sound pressure level: 104 dB at 1V, 1 kHzKorábban egy Asus Xonar Essence ST PCI-m volt, amit elfogadhatónak találtam, de a csatija már nem lesz jó.
(Nem próbáltam végig másokat, ezzel + a fejh.val a magast, basszust rendben lévőnek éreztem.) A kerek és szép hangzás a célom.Ezeket néztem:
- Asus Strix Soar
- Creative SBx AE-5 +
Spec szerint mindkettőben jó Sabre DAC és fejh. erősítő van (SB-ben valamivel jobb is), elvileg mindketten tudnak fejh.ón surround-féle hangzást pl. filmhez.
Kb. hasonló összegig keresnék, de bármilyen megoldás ok, ami szép hangzást ad, ésszerű árral. Nem vagyok márka/vájtfül fanatikus.Átnéztem róluk írásokat, de nem találtam döntő infót.
Asus-nál tudom, hogy driver téren lusták, bár most van új a win10-hez, de külön honlapokat találtam hibaelhárító listákkal win10 alá a kártyáikhoz.
Nekem win7-en évekig nem volt gondom.
Strix Soar-ról olvastam, hogy volt akinél nem volt egységes a teljesítménye a főbb hangzásokban.Creative-nek a kezelőpultját látva a jó hangzás beállításának bonyolultságától tartok, ami asusnál egyszerűen ment, illetve új win10 frissítések hangzásbeli gondokat okozhatnak köv. frissítésig. Vagy amíg magad meg nem oldod...
Nem kötelező belső kártyának lennie, erről sem találtam döntő infó, csak hogy alaplapi zaj vs. nem is olyan zajos manapság, mert külön kártya tápcsati van vs. usb kapcsolat kevésbé megbízható vs. nincs gyári spec infó milyen dac van creative külsőben, stb.Gondoltam külön erősítő és dac párosra, de úgy olvastam, hasonló árban a fenti 2-vel kb. egyező minőséget adnak.
Talán ezt éri meg, mert évekkel később nem kell driver kompatibilitás és csatlakoztathatóság miatt aggódni?Előre is köszönöm!
Szövegfal /off -
Berry08
csendes tag
Sziasztok Srácok!
Nem olyan rég vásároltam egy Focusrite scarlett 2i2 külső hangkártyát egy At2020 as mikrofonnal de valahogy csak monoban rögzít a mikrofon! Biztos én vagyok a béna de egyszerűen nem tudom mi lehet a gond! Előre is köszi! -
evitiguF
senior tag
Sziasztok, egy kis segítséget kérnék.
Egy Z370 Taichin lévő 7.1 CH HD Audio (Realtek ALC1220 Audio Codec) szeretnék lecserélni dedikált hangkártyára (ha érdemes)
Amit itt visszaolvasva kibogaráztam, hogy a Creative SB Z (SE) egy ajánlott típus, árkategória is rendben van, így ez lenne a kiválasztott, amennyiben itt is pozitív megerősítést kapok.
Viszont...
Creative Gigaworks G500 az ami jelenleg rendelkezésre áll, és rá lenne kötve [analóg] módon.
Ami tervben van, az pedig egy 5.1es fejhallgató. És itt jön képbe az a kérdés, hogy így egyáltalán nyerek-e valamit is a dedikált hangkártyával? A fejhallgató USB-s lenne, vagy wireless, [Arctis 7] az ami tetszik. Viszont ha ezt vezetékesen is használnám, hogyan kötném össze a SB Z-vel? [kép]
Segítséget előre is köszönöm! -
pavicevic
tag
sziasztok!
kérlek ajánljatok egy megfizethető árú hangkártyát! amire használnám: zenei kazetták bedigitalizásához lenne rá szükségem, magnódeckel összekötve.
köszi előre is a segítséget!
-
Sziasztok!
Külső hangkártyában gondolkozom és az Axagon féle féle 7.1-est nézegetem. Megéri a tízenezret? Az optikai rész érdekelne leginkább meg egy fejes ( Creative soundblasterx H3) lenne rádugva. Vagy esetleg valami alternataíva? -
ßrainiac
addikt
Sziasztok,
Egy ALC892 van az alaplapomon es ezt szeretnem lecserelni egy kulso hangkartyara, ami jobb az emlitett alaplapinal.
Kiprobaltam egy Strix Soar-t, de sajnos nem volt az igazi, zajos volt fejessel, pedig atraktam kesobb a vga-tol a legtavolabb, spdifen ment az erositobe, ott nem volt zaj, ott pattogot hang lejatszasa utan (pedig a vga-hoz kozelebbi PCI-eben nem emlekszem h csinalta volna
).
Ezert azt gondoltam, hogy egy kulsovel megprobalkozom, hatha az kevesebb zajt vesz fel majd.
Valaki esetleg tud egy jol bevalt cuccot ajanlani amihez megfelelo support van?
Koszi
-
Aureal
őstag
Kis méretű jó hangú erősítőt tudnátok ajánlani 6 ohmos Pioneer mini hifi hangfalhoz?
-
tothjani81
senior tag
Stiasztok. Szükségem volna egy olyan hangkártyára ami sztereóban jó. Zenét halgatnék róla fontos lenne az optika és a jó minőségű hangátadás. Egy Pioneer SCLX eeősítőbe menne a jel. Tud valaki segíteni mi kenne az ideális? Jelenleg a videókártyán keresztül megy a hang hdmin (Asus Nvidia Gtx770-DC2OC-2GD5 videókártya - 2 GB)
Szerintetek jó így vagy valami jóféle kártya kéne
-
Tyson5
tag
válasz
Tyson5 #25092 üzenetére
Azt elfelejtettem leírni, hogy elsősorban nem a hang minőségével van a problémám, hanem elég halk a mikrofon. Tőlem kb. 1m-re van a mikrofon és tiszta, szép hangja van (viszonylag, nekem jó) és ezt szeretném kicsit felerősíteni. Windowson belül minden erősítési lehetőség csutkán van.
Vagy egy külső usb-s hangkártya kéne, vagy a mikrofon után egy kis erősítő elektronika. Esetleg egy erősítő szoftver, ha van
-
Archus
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan olcsó hangkártyát, aminek minimálisan azért jobb a hangminősége, mint az alaplapinak? Akár használtan is.
Előre is köszi a válaszokat!
-
Tyson5
tag
Hali!
Tudnátok nekem linkelni olyan, lehetőleg USB-s hangkártyát/mikrofon erősítőt, ami használható? Ebayról/aliról is jöhet
Nem kell túl komolynak lennie, de a laptopba beépítettnél kicsit szóljon jobban. Mikrofont használnék róla, hangszóró kimenet nem fontos.
Vettem egyet 2.000Ft-ért a boltba, de kritikán aluli. 6-7 ezerből megoldható, vagy felejtsem el?
Köszi -
JohnD
tag
Helló! A néhány ezer Ft-os USB-s hangkártyák közül, melyik az, amelyik már egyértelműen jobban szól egy laptop integráltjánál? Ha van ilyen
A Creative Sound Blaster PLAY! 3 -ről pl. megoszlanak a vélemények, vannak akik szerint zajos vagy nem elég hangos
Köszi!
-
tomcat78
őstag
Miért? A táp terhelés növekedése nem idézhet elő hasonló jelenséget? Egy vga elég jelentősen meg tudja nyomni egy rendszer fogyasztását. Csak tippelek. De ennyi erővel lehet driver gond is, bár az ellene szól, hogy proci tesztnél semmi, holott a driver elvileg akkor is megy, van a vga-nak minimális terhelése.
Nem biztos, hogy igazam van.Viszont szerintem állhat hasonló jelenség mögötte.
-
tomcat78
őstag
válasz
dugomc #25086 üzenetére
Próbálj meg letiltani a hangkártyán kívűl minden audio eszközt. Hátha.... Bár a búgás nekem valamiféle gerjedésre vagy földhurokra utalhat. Amit a terhelt vga idéz elő magában a rendszerben. De ez csak tipp....
Esetleg egy szűrőt próbálj szerezni az Usb csatihoz. Amennyire tudom, létezik hozzá. Emlékeim szerint az Audioquest gyárt valami ilyesmit. Jitterburg a neve, ha minden igaz. -
dugomc
tag
Üdv urak. Nem tudtam hol tegyem fel a kérdésem így megpróbálom itt hátha valaki tud segíteni. Olyan gondom volna. Van egy gépem ahoz van csatlakoztatva egy M-Audio Air hub hangkártya. Előtte Lexicon Alpha volt ugyanez volt vele is. A probléma: Ha terhelés alá kerül a gép, játék vagy furmark fánk teszt ad a 2 hangfalam (M-Audio Bx5) egy búgást halkan relatíve halkan. Amúgy nem. Processzor teszt alatt nem csak videó kártya terhelés alatt. Usb kimeneteket több helyen próbáltam. Áramot is több helyen próbáltam. Ha kikapcsolom a monitort elhalkul és szakaszos NAGYON halk búgás van de ott van. Ha távolitom a monitortól a hangfalakat nem változik. Ha nincs terhelés akkor semmi. Minőségi rca-kkal van összekötve. Öttletem nincs mi lehet. Ötlet valaki?
-
aliencore
csendes tag
Sziasztok! Sennheiser GSX 300-al valakinek van tapasztalata?
-
Vibalazs
tag
Hali!
Régebben gondolkoztam hangkártyán. Viszont valaki lebeszélt róla, hogy nekem először egy jó hangfal kell. Végül hagytam magam rávenni. Egy Edifier R2000DB -t választottam rengeteg keresgélés után.
Ami egyből feltűnt, hogy most az alaplapi hangkártyával kijönnek olyan hangok amik az előző rendszerrel nem, viszont a régiben is meg voltak ezek a hangok csak telefonnal. (erre valami magyarázat?).
Kérdés: Milyen hangkártyát érdemes venni az Edifier R2000DB mellé? Én eddig erre gondoltam ASUS Xonar AE 7.1.
Előre is Köszönöm a segítséget!
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Elromlott az egyik hangkártyánk, Asus Xonar DG, itthon még DGX van.
Szeretnék használtan venni egyet, ugye a DG/DGX-en van fejhallgató erősítő. Jobbára már csak a DG-t árulják, inkább DGX-et vennék.
Viszont nézelődtem, fejhallgató lenne rákötve 350 ohm-os.
Amiért érdeklődnék, hogy erre a feladatra jó lenne a DS/DSX vagy egy DX?
Nem hiányozna a fejhallgató erősítő, ha a fentiek egyikét venném?
Nézegettem az újjabbakat, de nem hiszem, hogy annyival jobbak lennének, dupla áron vannak minimum.
Maradjak a DG/DGX vonalon, vagy beválalhatok egyet a fentiekből?
Köszönöm!Nagyon beválltak nekünk ezek a kártyák játékhoz. UNixonar driverrel.
Van itthon több fajta fejhallgatóhoz kapott USBs hangari is, pl SteelSeries 9h-é, de közel sincsennek a DG/DGX hangjához... -
deedee
őstag
Üdv!
Vettem egy AKG-371-es fejhallgatót, amit egy külső, Asus xonar u5-el hajtok meg. Érdemes lenne esetleg hangkártyát cserélnem, hogy a fejhallgató rendesen szóljon, vagy felesleges? Csak külsőben gondolkodnék.
Köszönöm.
-
tranceplanet
addikt
válasz
pulutodurumo #25078 üzenetére
Igazad van. Köszönöm a tanácsokat!
-
pulutodurumo
őstag
válasz
tranceplanet #25076 üzenetére
Valamennyire minden beleszól a hangba. Ez nem DAC, mivel a rövidítés elég egyértelmű. Digital to analog converter. Ebből nem jön ki analóg jel.
De ha kell még tipp, a Fejhallgató erősítő és DAC topikban biztos kapsz még javaslatot más transzport kütyükre. -
CabalX
aktív tag
válasz
lenoma #25073 üzenetére
Újonnan 30 körül kapsz egy Sound Blaster Z-t, használtan talán picivel alatta is.
Régebbi pci-e-s X-fi-t vagy Audigy-t nem ajánlok ilyen célra, nincsenek (már) nagyon támogatva.
Esetleg még Asus Strix Soar - bár nekem nincs vele tapasztalatom, de jókat írnak róla - elég friss vezérlője is van fent Win10hez. Kicsivel drágább mint a Z akciósat kell nézni ezekből hogy 30 alatt legyen.
Jobbak, szebben szólnak mint az s1220a, de ha várnod kell akcióra a mellett sem süketülsz azért meg, a jobb minőségű integrált hangadók közé tartozik. -
tranceplanet
addikt
válasz
pulutodurumo #25075 üzenetére
Köszi a tippet! Ez nem végez konverziót, mert belülről DAC-nak tűnik? Ugye az a célom, hogy a kütyü ne szóljon bele a hangzásba, az erősítőben van DAC.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
tranceplanet #25074 üzenetére
USB XMOS transzport kell neked.
Például egy ilyen, vagy hasonló. -
tranceplanet
addikt
Sziasztok! Adott egy PC, nincs rajta SPDIF. Ebbe az erősítőbe szeretnék bemenni: [link] Azt szeretném, hogy az erősítőbe épített DAC dolgozzon! Létezik olyan kártya, amin nincs DAC, csak az optical toslink kimenetet biztosítja?
-
CabalX
aktív tag
válasz
geza12 #25068 üzenetére
Az AE-5 és a Z között az előbbin lévő led világítás (csík+kártya) valamint a Sabre DAC a különbség.
A Core3D chip ami a többcsatornás 3D hangért felel kb egy és ugyanaz. A Sabre DAC-kal nagyon jó minőségű 2.0-ás jelet tud kiküldeni hangszóróra / fülhallgatóra.
Illetve szoftveresen talán tovább lesz támogatva az AE széria - ami nem biztos, mert nemrég adta ki a Creative a Z-t Z SE néven. -
Popes
őstag
válasz
Maxell014 #25067 üzenetére
Meghallgatod és eldöntöd, nekem egy picit jobb az alaplapi integrált hangkártyám de pont határeset volt.
Minőséggel nem volt bajom viszont hagyott benne bőven. Már pár éve használom az AVC500-at egy SBZ-vel, és nem bántam meg hogy beruháztam rá.🙂
Véleményem szerint megéri kiváltani valami normális hangkártyával az alaplapit. De kinek mi. -
geza12
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Sound Blaster Z és egy Asus xonar HDAV.
Mindkettőt optikai kimeneten használtam sztereóban,de a Sound Blaster Z-nek ami egy olcsóbb és kissebb kategóriás kártya jelentősen jobb részletesebb hangja van mint HDAV-nak.
Korábban ezt a Xonar D2-nél is tapasztaltam hogy sokkal tompább és élettelen hangja van a Z-hez képest.
Nem tudom mitől van ez jelenség, ráadásul a Xonarok támogatják a 192khz 24bitet az SB Z pedig csak 96khz 24bitet tud.
Esetleg lehet annak köze hozzá,hogy a Xonarokon nincs normális toslink csatlakozás ,csak ilyen műanyag átalakítós gagyiságal lehet optikai kábelt csatlakoztatni.
Vagy próbáljam meg koax SPDIF kábellel összekötni?
Van erről esetleg valami tapasztalata? Mert ilyen szinten nem igazán vált be a HDAV.
HDMI részét nem próbáltam ,de nem is futnék vele felesleges köröket, mert a HDMI outon önmagában nem jön ki hang csak ha a VGA HDMI kábelét a HDAV HDMI bementére teszem ,így csak képpel együtt lenne hang ami nekem nem megfelelő.A másik kérdés ,hogy a Sound Blaster Z-t érdemes lecserélni AE5-re, mert nem igazán látok a 2közt olyan különbséget amiért érdemes lenne, de hátha van ezzel valakinek valami tapasztalata.
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok!
Egy AUDIO-TECHNICA ATH-AVC500-hoz elég lehet egy Gigabyte Z390 Gaming X integrált hangkártyája vagy kellen venni hozzá hangkártyát vagy fejhallgató erősítőt ?
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Nem tudom jó helyre írok-e, mikrofon erősítő/interfész-el kapcsolatos kérdésem lenne:
Érdeklődnék, hogy milyen adatokat kell nézni egy erősítő/interfész esetén, amikor egy erősítő, vagy interfészben lévő erősítő önzaját szeretnénk megtudni? Tehát, amikor dinamikus mikrofon esetén feltekerjük a gain-t, mert nem túl érzékeny, akkor eltérő módon lesz zajos a hang. Ez nekem nem tiszta, hogy mit kell nézni a gyári adatok között, hogy ez az önzaj minél alacsonyabb legyen.
Signal-to-Noise Ratio, vagy Equivalent Input Noise?Köszönöm!
-
dcsabesz
tag
Sziasztok,
ha csak optikai kimenet miatt volna szükségem hangkártyára, akkor mennyire számít, a kártya típusa, specifikációja? Elég egy olcsóbb vagy ekkor is együtt jár az ár a minőséggel?
Csaba -
tomcat78
őstag
válasz
aliencore #25061 üzenetére
Szia. Néhány éve volt szerencsém hozzá. Jópofa kis cucc, de szerintem ha van lehetőséged vásárlás elött meghallgatni, sokat fog segíteni a döntésben. Fejes, forrásminőség, zenei stílus függő is a hangja.
A 20 szerintem amúgy reális érte használtan. Elég ritka jószág a használt piacon. Ha tetszik amit hallasz, tudom javasolni.
Szerk: [teszt róla] -
aliencore
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni, ez lesz az első alkalom hogy próbálok ilyet, pontos típus NUPRIME uDSD valakinek van vele tapasztalata illetve mennyit ér egy ilyen használtan?
20-ért adná egy ismerős, Sennheiser momentum on-ear-höz lenne asztali pc vel használnám -
dcsabesz
tag
A
-
CabalX
aktív tag
válasz
MacEdm #25058 üzenetére
2 hete írtam az RX vs Z dologról [link]
Az FX kb egy szinten van az alaplapiddal - régi, irodai gépekbe tenném csak ahol a low profile mehet csak, de oda inkább valami Xonar DGX vagy hasonló jobb választás.
A Z sokkal újabb, modernebb, illetve ahogy olvastam pár napja a Creative újra ki fogja adni Z SE néven - szóval egy jó darabig még támogatott lesz (elvileg nemrég megkapta a Command szoftvert is).
Most a "régi" Z-t akciózza a Creative - 80EUR-ért (~28000HUF) lehet tőlük megrendelni.
RX meg 22e körül kapható - 6e Ft felár kb semmi a Z-ért. (FX-et felejtsd el szerintem). -
MacEdm
tag
Sziasztok!
Főleg játszásra (fps) szeretnék beújítani egy hangkártyával. Jelenleg egy kingston hyperx cloud fülesem van, az alaplapom egy msi z490-a pro (ALC892/ALC897). A későbbiekben lehet, hogy majd váltok egy cloud2-re.
Eddig ezeket néztem Creative Sound Blaster Audigy FX, Creative Sound Blaster Audigy RX, Creative Sound Blaster Z
Fogalmam sincs, hogy mennyi különbség van egy FX és Soundblaster Z hangkártya között játékoknál.Az árban meg duplája
Ti miket ajánlanátok? -
fatikajoker
csendes tag
Sziasztok!
Jelenlegi hangkártya ami egy Asus xonar DXG kompatibilitási problémája van a win 10-zel legalábbis szoftveresen állandóan elmegy játékban a térhangzás( ha újrarakom a drivert működik egy darabig)
Úgy döntöttem, hogy cserés lesz amit nézegettem SoundB Z vagy Asus strix soar.
Max. 40 000-en van rá amire használnám 80 %-ban játék néha egy kis zenehallgatás fejhallgatóm Logitech G240 ami 32 ohmos.
Térhangzást nem kell tudjon ha bekapcsoltam a xonarba is sokkal rosszabb volt mintha csak stereora állítottam.
köszi -
tomcat78
őstag
válasz
giornalista #25054 üzenetére
Hűha.... Elviekben működnie kéne. Próbáltad a fülest kihúzva?
Nem tudom, hogy sw szinten kell/ lehet e állítani a kimenetet a hangkártyán. -
giornalista
senior tag
válasz
tomcat78 #25049 üzenetére
Vettem most egy ilyen kábelt. A Logitech 2.1-es mélyládáján Auxilary Input felirat van, a külső hangkártyán pedig Line Out, a színeket is eltaláltam, mégsem ismeri fel, mint inputot a driver, csak a fülesemet látja, amit Jackkel dugtam be. Valamit én rontottam el, vagy ennek így tényleg működnie kéne?
-
Mephike
őstag
válasz
Mauddip #25050 üzenetére
Nekem volt egy próbám egy külső Soundblaster hangkártyával, aminek nem működött a hangerőszabályzó gombja, illetve amiket olvasok a belső SB hangkarik driverével kapcsolatban, eléggé lehangoló.
Külső hangkártyából nagy a választék a Hitspace-ben és ki is tudod próbálni őket. Többet is végigpróbáltam, ezt javaslom neked is. Nekem az M-Audio Air HUB-ot például a gépem többször is eldobta, szóval jól jártam, hogy előtte kipróbáltam.
Nekem a Focusrite Scarlett 2i2 Gen3 jött be a legjobban, ezt használom most is. De ez én vagyok, lehet neked más jönne be. Mindenesetre nálam ez a külső hangkártya több gépen is hibátlanul működik, de ezt már szerintem leírtam párszor és tuti van, aki unja már ezt olvasni -
tomcat78
őstag
válasz
csabyka666 #25051 üzenetére
Kanizsán játszottam párszor. Tudnék mesélni asztal alatt fekvő hang "mesterről"
De az már nagyon rég volt.... -
válasz
tomcat78 #25045 üzenetére
Köszi az infókat! Igen, már az nagy segítség, hogy merre induljak el.
Nekem anno az 5.1 volt a minden, aztán itt a fórumon ajánlották a 2.0-t, és valóban jobb, most már csak nevetek a zuhogó mély + gagyi magas kombós cuccokon.
Én nem szeretem a tolakodó mélyet, de a visító magasat sem, ez a cucc jelenleg kiszolgál, de alkalomadtán rá fogok állni erre a 40k-s kategóriára, persze előtte meg kell hallgatnom, mert ahogy írod is, lehet jól szól, de nekem nem tetszik. Pár másodperc alatt el tudom dönteni, hogy visz-e a zene, vagy csak "valami szól". Előfordult, hogy az alaplapi hangkártyára dugtam rá a hangfalat, és elfelejtettem visszadugni az SB-be, aztán következő alkalommal valami annyira furcsa volt, szóval meghallom na. :)
Még a diszkós korszakomban is utáltam, hogy sok helyen nagyon rosszul beállított vagy a helyhez képest túlméretezett hangcuccon üvöltött a zene, élvezhetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest