Aktív témák
-
oc_művek
csendes tag
válasz
Adam333 #21620 üzenetére
Jah, ha később lesz CF az más.
Hűtési problémán szimplán azt értem, hogy kazán lesz a gépReferenciahűtős kártyáknál elő szokott fordulni(habár ezt a sapphire modellt nem nagyon ismerem), hogy nagyon melegszenek, ezért vmi gyárilag modos hűtésű kártya lenne az ideális. A dual slotot meg sztem ne erőltesd, mert lehet, h nem lesz elég a hely a másik kártyának később, az első dual slotos mivolta miatt.
Ramból sztem ha 2gb:
GEIL Black dragon(1066mhz)= 9k
(A-data vitesta+-1066mhz-->erről vkinek vélemény, tapasztalat? új modul az iponon)
4gb:
ugyanezek csak 4gb-os kitben-->17,18k
Kingstont felejtsd el ahogy van!
Forrás: iponÜdv
-
oc_művek
csendes tag
válasz
Adam333 #21614 üzenetére
Csáó!
Jó elgondolás, bár én pár helyen változtatnék:
-alaplap felesleg, hacsak nem lesz CF később--> lsc és FullGas által ajánlott ok
-ram lehet GEIL, nevetségesen olcsó kitek vannak-->GEIL value-t kerüld!
-a vid.kártyánál lehetnek hűtési problémák. habár nem ismerem ezt a karit, lehet, hogy ez gyárilag is nagyon kellemes
-ha később vinyót veszel jól mondja FullGas WD-t vagy Samsungot(F1) vegyél
-esetleg a 2 alaplap(p35-p45)különbségét ráköltöd a procira és veszel egy e7300-at(majdnem), de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás
Egyébként nagyon jó kis gép lesz
Üdv
-
oc_művek
csendes tag
válasz
Neoteric #21605 üzenetére
Igen, ezzel én is teljesen tisztában vagyok, de pont ebben a topikban írta az egyik fórumtárs, hogy ő 4gb rammal 32bites vistát használva is jelentős gyorsulást érzett a programok töltési idején, és csak profitált a 4 gb ramból. Ezért bátorkodtam megemlíteni,mint lehetőség...
-
oc_művek
csendes tag
válasz
Razuel #21526 üzenetére
Figyelj attól függ, hogy milyen oprendszert akarsz futtatni. Xp alá sztem semmiképpen sem kell 4gb, vista alá már jobban kéne. Ha nem 64bites rendszer lesz, akkor nem fogja az egész 4gigat felismerni, viszont 32bit alatt is(itteni fórumosok szerint
) sokat gyorsulnak a programindítások, meg ilyesmi. Geil egyébként jófajta, de a VALUE-t mindenképp kerüld el! Ha jól emlékszem akkor black dragon kitet néztél, tehát azzal nem lesz gond, abban még az enyhe tuning is benne van.
Üdv
-
oc_művek
csendes tag
válasz
Razuel #21523 üzenetére
Csá Razuel!
FullGas szerintem egy marha jó gépet ajánlott, , fogadd meg a tanácsát, főleg a vga terén. A 4830-as veri a 9800GT-t, kevesebbet fogyaszt, újabb, stb, stb... Szóval jobb
Most nem nagyon érdemes nvidia karira beruházni, érdemesebb atit venni.
Plusz szerintem nem feltétlenül szükséges az a batár Corsair(17k pénz) vagy a BlueStorm táp, elég ehhez a konfighoz egy Giga Superb.
Ha a két táp különbségét rádobod a videókártyára, akkor van egy HD4850-esed, ami azért nem gyenge. De a te pénzed, te költöd
Ha nagyrészt játszol(ahogy írtad is), akkor szerintem ez mindenképpen megfontolandó lehetőség.Üdv
-
oc_művek
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #21483 üzenetére
Vaniliás!
A kioktató hangnemet felejtsük el...Inkább nem kezdem el sorolni, hogy végeztem el az ált+közép iskolát(eddig
), mert itt sokan még elszégyelik magukat. IGAZAD VAN, ÁTSIKLOTTAM A KRITIKUS PONT FÖLÖTT A HOZZÁSZÓLÁSODBAN
Ez ettől függetlenül akkor sem ok a lekezelő/kioktató hangnemre.Üdv
-
oc_művek
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #21479 üzenetére
Dear Vaniliás!
Okos67 pár hsz-el előbb ajánlotta a giga 460-as tápját.
Üdv, OC
-
oc_művek
csendes tag
Ja, valószínű elég lesz a proc. Ennyi pénzből ez egy elég jó cucc lesz
-
oc_művek
csendes tag
Igen? Nem is tudtam american... Jó pap holtig tanul
-
oc_művek
csendes tag
válasz
South Velen #21442 üzenetére
Azért mondtam ezt a procit, mert 100k a keret. Az e7200 alapból majdnem ua a sebességen megy(kb 2,5ghz), és független tesztek alapján a nagyobb cacheből sem profitál olyan nagyot...
(és igazad van, tényleg nem tuningol...)
-
oc_művek
csendes tag
válasz
matyiGo #21438 üzenetére
Csá!
Nyxnek igaza van, attól is függ, h milyen programokat akarsz használni.
AMD-be itt egy lehetőség, ha akarod meggondolod, ha nem nem.MSI KA790GX kb 24k
AMD X3 8650 kb 23k
(árak ipon.hu)A lap egy gyengébben felszerelt(nincsenek bivaly hűtők a lapon, ettől függetlenül odabasz) lap, amin az elérhető leggyorsabb int.vga dolgozik. A másik lehetőség, h kicseréled egy giga 780G chipsetes lapra, de kb 3k különbség van a kettő között, annyit meg sztem megér.
Ja és ha mégis intelt veszel, procot cseréld ki egy E5200ra. Sokkal kevesebbet fogyaszt, állatul húzható és a különbözetből veszel egy processzorhűtőt.
Üdv
-
oc_művek
csendes tag
válasz
Dark KillerX #21427 üzenetére
Igazad van Dark. AZért ezt a példát hoztam,mert az újonnan gépéet összerakók nagy része azzal kezdi "menjem rajta a gta4 über graffal 820-as fps-sel." Azt viszont nem tudtam, h itt valszeg nem a vid kártya lesz a gyenge pont.
Üdv, oc
-
oc_művek
csendes tag
válasz
19800822 #21425 üzenetére
Csá!
Ha gamelsz, akkor sztem jobb lenne az inteles konfig, amiben a procot e8400ra kéne cserélni, ha tisztán játékra kell a konfig. Kingston ramot felejtsd el, vmelyik fórumtárs pár hsz-el előbb írta, hogy a nagymutter gépébe sem rakná. Na ez itt is fennáll...
Szóval ha nincsen tuning akkor kingmax ram, ha van akkor vmi ocz vagy ilyesmi... Tápnak nem kell ekkora batár elég a Gigabyte superb 460W, pár ezrest megspórolsz, amiből veszel egy baba prochűtőt...
Akármelyik konfigot veszed,egy elég impozáns gép tulaja leszel, azt viszont ne felejtsd el, hogy a meglévő HD4670-nel a gta4 nem fog csak mediumban menni(nem mintha más vassal menne full maxon...) Valószínű tehát,h később a vidkari lesz a gyenge pontja a gépnek.
U.I: ha van még egy kis türelmed várd meg a phenom II-es procokat. sztem
-
oc_művek
csendes tag
-
-
oc_művek
csendes tag
Hi all!
Januárban cserélnék gépet. Nem kéne csak officera, netre, videóra esetleg egy kis játékra addig, amíg nem lesz leptoppom. Szóval ezeket néztem:
giga ga-ma78gm-s2h 20k(matx mert nem akarok új hűzat venn+esetleg ezt később bővítem egy vid karival)
amd x2 5000+ 15k
Geil value 2gb kit 6k(lol!)
2 kérdés:
1. a mostani SATA vinyó oké lesz a SATA 2 foglallatba, vagy kell új vinyó?
2. kibírja a régi tápom(adatlapomon), amíg el nem passzolom a mostani alkatrészeket, és nem veszek 1et?Előre is köszi!
Aktív témák
- Ryzen PC / Ryzen 7 8700 / RX 6900XT / 32GB DDR5 / 1TB Nvme
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- WORKSTATION - 3x RTX 2080 Ti / i9-10940X / 128gb RAM / egyedi EKWB vízhűtés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest