Új hozzászólás Aktív témák
-
Pokerle
tag
Helló!
A kérdésem a következő:
Milyen olcsó,de jó fotópapírt lehet venni? Nekem egy Canon i455 nyomtatóm van. Már nyomtattam HP fotópapírra, ami a srác bevallása szerint 300 Ft körül volt darabja. Igaz a képet magázni lehetett, amit rá nyomtatott olyan szép lett. Engem valami olcsó, de közel hasonló minőségű papír érdekelne. -
Pokerle
tag
Azért ennyire ne kapkodjatok a válaszokkal !
-
Szalma
őstag
(Forte jó ''szagos''. Agfa-nak van egy olyanja, hogy az egyik oldala fényes, a másik matt. Enyhén sárgás beütésű a lap és nem is túl nehéz (vékony; ha fotónak kell: nem jó, de albumba/nagyításhoz tökéletes). És emlékeim szerint nem túl drága.
Ha jó merev, de HP-nél olcsóbb lap kell, a TDK-nak van egy 270g-os fényes lapja: nagyon jó.)
Szeretettel:
Szalma -
veterán
''Nekem egy Canon i455 nyomtatóm van. Már nyomtattam HP fotópapírra, ami a srác bevallása szerint 300 Ft körül volt darabja. Igaz a képet magázni lehetett, amit rá nyomtatott olyan szép lett.''
Csak addig tűnik jónak az ilyen nyomat, amíg nem látsz egy olyat, ami HP nyomtatóval nyomtattak HP papírra, vagy Canon nyomtatóval Canon papírra
A HP papíron megfut a Canon tinta, foltos és egyenetlen lesz a felület. Szóval felejtsd el a HP papírt, vegyél olyat, ami tényleg jó a Canon nyomtatóhoz.
Ez elsősorban a Canon által gyártott papír
Ha a Canon PR101-es (ez a Canon csúcs papírja Csekonics báró számára kifejlesztve) papírjára nyomott nyomatot 100 %-osnak tekintjük, akkor kb. az alábbi szinteket lehet várni:
Konica Professional Photo Glossy (305 gr): kb. 95-98 %
Konica Photo Quality High Gloss (260 gr): kb. 92-95 %
Konica Premium Photo Glossy (175 gr): kb. 85-90 %
Olympus High Glossy Photo Paper (215 gr): kb. 85-90 %
Epson Photo Paper (190 gr): kb. 82-85 %
SUPRA Photo Quality Paper Glossy (230 gr): kb. 75-80 %
Ha a HP kompatibilis papírokat is ideveszem:
Forte PPHG (270 gr): kb. 60-65 %
Forta PHG (170 gr): kb. 55-60 %
(Az eredeti HP papírok kb 50 %-ra becsülhető eredményt produkálnak!)
Tehát akkor a Canon nyomtatóhoz elsősorban a Canon papírt javaslom, másodsorban a Konica papírokat, harmadsorban az Olympus és az Epson (de nem DuraBrite kompatibilis !!!) papírjait, végül a SUPRA papírokat.
Nem javaslom a HP kompatibilis (olcsó de Canonhoz szar) és nagyon nem javaslom az eredeti HP papírokat (drága és Canonhoz szar).
(Ezeken kívül sok-sok papír van, de én ezekkel rendelkezem tapasztalatokkal.)Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Pokerle
tag
válasz Donki Hóte #5 üzenetére
Helló!
Nekem nem lett sem foltos, se nem folyt meg rajta a festék. Nem tom, hogy te ezt miért modod, de nekem tényleg nagyon jó minőségűre csinálta a HP papírra. Az amit te mondasz azt az ilyen szar 30 Ft-os lapra csnálta. Arra nem is nyomtatok. -
zsommi
senior tag
most nem kötekedés képpen, de ez a topic a fotópapírról, miért a multimédiában van??sztem az egyéb hardverek-nél kéne lennie!!
-
veterán
Mindenki arra nyomtat, amire gondolja, senkinek sem kívánom elvenni az örömét
Ha Canon nyomtatóval HP papírra akarsz nyomtatni, akkor szíved joga hogy megtedd (Magyar Köztársaság Alkotmánya, 2. kiegészítés 3. paragrafus !!! )
Ebben az esetben itt van nektek egy topic, ahol lehet kapni olcsón HP papírokat:
Bővebben: link
Vegytek HP papírt, ti is jól jártok, meg én isMinden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Pokerle
tag
Nincs valakinek valami jó konkrét ajánlata, olyan ami olcsó papír, de jó minőségű.
-
Ergil
aktív tag
Ha már valaki ragaszkodik az olcsóbb fotópapírhoz, akkor teljes szívvel tudom ajánlani a HP Brochure - brossúra papírját.
Kicsit vékonyabb mint a fotópapír, 50-esével csomagolva az A4 méretű 3-4000 között van ha jól emlékszem. Nekem teljesen elég volt még nagyításra is, bár nem vagyok egy profi, aki minden hibát észrevesz.Az ott egy madár? Talán egy repülő?... Nem... ERGIL!!!
-
veterán
A Forte PHG 20 db-os kiszerelésben 2000 Ft alatt megkapható. Szvsz az elég jó és annyit igazán megér !
Van persze matt kivitelben is (PHS) ha valaki azt jobban szereti.Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
feruzo
csendes tag
Hello
Légyszives meg tudnád mondani hol lehet ilyen Konica fotopapírt kapni?
Mondjuk vidék-Debrecen? -
Derrrick
tag
Ezeket az általad felsorolt papírokat hol és mennyiért szerzed be?
-
Derrrick
tag
Ez a topic nem túl pörgős, úgyhogy megint feldobom.
1. Szóval Canon iP4000-hez milyen olcsóbb alternatív megoldást javasoltok a Canon papírokhoz képest?
2. A 10x15-ös méret miért olyan aránytalanul drága? Vagdossam az A4-est?
Ha nem itt, akkor mit javasoltok hol tegyem fel ezeket a kérdéseket? Hát ilyen kevesen nyomtatunk otthon fotót?
[Szerkesztve] -
zlaboncz
tag
Ha igazán tartós és szép nyomatokat akarsz, akkor a legmegfelelőbb nyomtatód gyártója által készített papír, abból is a jobbak természetesen. Esetünkben a Canon honlapján tekitélyes listát találsz a nyomtatókról és a hozzájuk ajánlott papírokról, itt:
Bővebben: link
A Hp papírral pedig azért nem jó a Canon nyomtató, mert teljesen eltérő alapanyagú és technikájú a nyomtatás mindkét gyártónál (A harmadik nagy, az Epnos meg egy harmadik fajtát) ezért a gyári papírok (nagyon kevés kivétellel) nem cserélhetők egymás között!!!
Az egyéb gyártók papírjainál pedig szintén benne van a lista, hogy milyen nyomtatóhoz ajánlott vagy használható. Azt is el kell olvasni, mert nem biztos, hogy mindegyikhez jó. A Forte papírok olcsó, de elfogadható minőséget adnak, viszont nem túl hosszú az élettartamuk. A valaki által említett Supra papírt én is használom, szintén az olcsóbb kategória, de jó.
Jobb minőségű papírok közül az Ilfordot ajánlanám, már sokat nyomtattam rá, és nagyon jó nyomatokat produkált. Olcsóbb, drágább mindenféle van, de még így is olcsóbb mint a Photo Paper Pro.
Itt egy link egy másik fórumból, érdemes elolvasni, igaz régebbi modellek szerepelnek benne, de sok tapasztalat összegyűlt! Bővebben: link
Jah, egy Canon i865-ösöm van.
ZooLee -
zlaboncz
tag
válasz <Adamsky> #17 üzenetére
Olcsó tintát ne vegyél, főleg Canonhoz ne, mivel tönkreteheti a fejet, mivel azt nem cseréled a patronnal.Szerintem a Canon tinták nem drágák, és egy utángyártott tinta nem lesz olyan szép, mint az eredeti. (Igaz, a márkás gyártókhoz mint pl. Pelikan nem volt szerencsém, de az már majdnem annyi, mint az eredeti...) Az előző hozzászólásban linkelt topicban erre is vannak negatív tapasztalatok.
ZooLee -
zlaboncz
tag
válasz <Adamsky> #17 üzenetére
Canon iP4000, 10x15 papír
Én olcsó papírnak Supra-t használok (Photo Quality Inkjet paper, SG 177, 50 lap, 10x15-ös fényes ~2000 Ft volt asszem Photo Porst-ban), drágának meg Ilford Galerie Smooth Pearl Paper-t (Bővebben: link)
ZooLee
[Szerkesztve] -
Manitou
veterán
Ez milyen papír? Canon i320-as nyomtatóm van, de szerintem ez nem a legjobb papír a nyomtatómhoz.Nyomtattam egy másik(de nem tudom milyen) fényes fotópapirra, és az jóval szebb volt.
Ilyenek vannak ráírva hogy :
TDK SPECIAL Coatd Paper
Matt for all resolutions
inject paper
120g/m2
Jah és rá van karcolva hogy: Compatible: Canon,Epson, Lexmark, HP and other inject printers
Vagyis elvileg Canonhoz is jónak kellene lennie. -
zlaboncz
tag
válasz <Adamsky> #24 üzenetére
Az Ilford.hu oldalán fent van a címük, sajnos valahol a XXII. kerületben vannak Én Az Auchanban vagy a Tescoban futottam bele a Galerie-be, vettem is gyorsan két dobozzal. (Vannak akik szerint a Tesco gazdaságos fotópapírba is valami normálisabb Forte vagy hasonló papírt töltenek - ki kell próbálni). A Suprával csak Photo Porst-ban találkoztam eddig. Egyébként pedig érdemes - ha futja a pénztárcádból - kipróbálni több papírt is, a környékeden beszerezhetőkből, hátha bejhön valamelyik. Szinte mindegyik fajtának van pár lapos csomagja, amivel olcsón tudsz tesztelni.
ZooLee -
zlaboncz
tag
Hát először is tudni kellene, hogy milyen volt az a másik. Lehet, hogy egyszerűen jobban szereti a hordozóréteg a Canon téntát... Sajnos ezeket csak tesztnyomtatással lehet kipróbálni...
Jah mégvalami: A normálisabb papíroknál az is mellékelve van, hogy az adott papírnál melyik gyári beállítást javasolják. Az Ilfordnál jó kis táblázatocska van, hogy melyik nyomtatóhoz melyik beállítást kell használni (valami ilyesmi: Canon i series: Photo Paper pro settings vagyis a gyári Canon papírhoz való beállítást használd) Nem mindegy, mivel egy nyomtatásnál legalább 2-3 paprmétert kell állítani, ami meghatározó a nyomat minősége szempontjából. pl. felbontás, papír típus, tinta használat, stb.)
ZooLee -
Derrrick
tag
Van egy csomag HP Premium Photo Paper-em (Glossy), amin a Canon iP4000 csúnyán nyomtat, azaz nem szívja be egyenletesen a papír a tintát, megfolyik, stb. Mit és hol kéne a beállításokon változtatni, hogy fel tudjam használni a csomagot? Vagy inkább kár kísérletezni és inkább lepjem meg egy HP-s ismerősőmet?
-
<Adamsky>
nagyúr
Létezik, -- akarom mondani -- lehet kapni ma Magyarországon olyan fotópapírt, melynek az oldalaránya 4/3 (vagy ehhez közeli: pl.: 13x18cm Canon PP101)?
-
sbazsi
veterán
Vannak akik szerint a Tesco gazdaságos fotópapírba is valami normálisabb Forte vagy hasonló papírt töltenek - ki kell próbálni
Én próbáltam, nekem semmi bajom nem volt vele.
Csak annyit jegyeznék meg ezzel kapcsolatban, hogy a papír vékony. De amire nekem kellett, arra tökéletes, és olcsó. (kinyomtatva, keretbe téve a falra, vagy egyéb módra, de nem kézben adogatom nézegetem)
Amúgy a tesco-ban nem tudom észrevettétek/megfigyeltétek, de a TG cuccokat nem nevezném ultragagyinak. A csomagoláson mindig rajta van a gyártó/beszállító cég, és ha azzal hasonlítjuk össze az árat, akkor mindig olcsóbbra jön ki a TG cucc, pedig ugyanaz van belülre csomagolva. Gondolom megvesznek egy hatalmas mennyiséget a gyárból, és úgy csomagoltatják...
persze mint mindenhol, a kivételek itt is erősítik a szabályt -
balkó
aktív tag
Up, hátha azóta is gyűltek tapasztalatok
-
Jarod1
veterán
Tényleg ne vegyetek CAnon nyomtatóhoz HP fotópapírt, nagyon xar alig szárad meg,
viszont a metroban kapható 1200 FT*ért 50 lapos A4-es csomag -
Littletiger
tag
Én is csak dicsérni tudom a Tesco gazdaságos fotópapírt. Már a sokadik csomagot használom és teljesen elégedett vagyok vele. Inkább a különböző utángyártott patronok hoztak különböző eredményeket, de a mostanában használt G&G bevált. Egyébként szerintem nem vékony a tescos papír. A csomagolásán 265 g áll. Ja és 10x15-ös, fényes felületű, 50 db ,1890 Ft.
-
Jarod1
veterán
Ja igen ARO termék az A4-es fotópapír
-
Jarod1
veterán
Sziasztok Az EasyPhoto-t használom a képek nyomtatásához de nem tudja rátenni a teljes képet, meg lehet valamivel oldani vagy ez álltalánosan így van?
-
levis4
tag
90-100 grammos matt foto vagy high quality papírt keresek (jó áron) mert amit eddig használtam (1600Ft/100db) már nem lehet beszerezni!
Kössz! -
Lala6
őstag
Azután érdeklődnék, hogy lehet-e 9x13-as fotópapírt vásárolni valahol?
Mindenhol a 10x15-ös van, gondolom ez a szabványos, de az Asszony nem hagy békén, mert az albumába csak 9x13-as képek férnek bele. Canon nyomtatóba kellene. -
Lala6
őstag
Mégegy kezdő kérdés.
Hogy lehet szépen felvágni az A4-es papírt? Ti hogy csináljátok?
Végülis ez a verzió is jó lenne nekem. -
Jazz
veterán
Öreg topic, ideje frissíteni
Ip 4300-hoz kéne photo papír. Nem tudom mi a jó, fényes, extrafényes, melyik a leginkább használható....
Továbbá ugye a legjobb az a Photo Paper Pro. Elvileg a nyomi csak ezen beállítással engedélyezné az 1-es minőséget (9600dpi) mindegyik más csak 2-es....
De ez drága...
Ezt néztem ki maganak: [link]
Epson Premim Glossy 13x18, drabja olyan 25 forintra esik. De hát ugye nem tudom kipróbálni...
Vélemények, javaslatok, tippek, minden, hol mennyiért, hol olcsóbb, milyet....
Köszi!!free your mind
-
biker
nagyúr
szintén ideje frissíteni: HP fotópapírt Canon-ba NE!!!
ultra brutál sz@r lesz az eredmény. csíkos, pöttyökbe összefutó festék, 30perc után is ragadó lapok.
Lexmark papír: jobb, de max 8/10pont adhatóG&G papír: 10/10 minőségű nyomtatás (glossy pro 260gr/m2)
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
flare1
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vásároltam egy HP PhotoSmart D7460-ast,milyen típusú fotópapírt ajánlanátok hozzá 9x13-as képek nyomtatásához?
előre is köszi a reakciókat
-
Pharosz
csendes tag
Sziasztok újraindítom a fórumot!
Mindenki mondta hogy Canonhoz HP papír szar... és mi a helyzet az Epson papírral vagy a Rayfilmmel? Vagy tudtok mondani Canonhoz (IP 4600) jó nem canon fotópapírt?
üdv -
Ibíz
csendes tag
Hát már rég nem volt hozzászólás de hátha valaki tud nekem segíteni, hogy LÉZERnyomtatóhoz milyen papírt érdemes venni ? Természetesen minnél olcsóbban
-
fulton
addikt
sziasztok
arra gondoltam vennék, A4 fotópappert és azt vágdosnám fel 10*15 méretre. Mennyire kivitelezhető ez? így olcsóbban kijönne.
Járt már valaki így el? Nem gond ha pár mm eltérés van?.
-
Peter_
tag
ezPrint fotópapírok milyen minőségűek? Ez a legolcsóbb, amit találtam interneten,
10x15 méretből fényes 20 db 260g/m^2 csak 145 Ft. -
zagloba
aktív tag
Sziasztok!
Ecopixel matt fotópapír 125g A4 (100 lap) 2090 Ft
Használ valaki ilyet, vélemény esetleg?üdv.
-
jeefoo
csendes tag
===========================================================7
Fotópapír update: Ki mit javasol most?Kérdésem: Keresek megfelelő, jó ár/érték arányú papírt Epson L805 nyomtatóhoz. Ki mit ajánl, mire jutott a próbált papírokkal, stb...
Mire jutottam én:
Colorway 10x15cm high glossy 180 g/m2 PG1801004r típusú (EMAG-on vettem mer occsó vót'): rakás szar. Mindenre gondoltam, de ez aztán mindent felülvágott. Kb. átmegy a zöldesbe az összes kép.
Colorway A4 high glossy 150g/m2 PG150050a4 lapom is van, hát az is kb. ugyanazt az eredményt hozza, ezeket nem ajánlom.
AgfaPhoto DIN A4 - premium photo glossy 240g/m2 9600dpi: Ez egy régről rajtunk maradt papír, majd kb 8 év múlva vettem most meg az epson nyomtatómat és így 8 év állás után kipróbáltuk. Eredmény: a fenti colorwayhez képest kiváló, egészen szép és jó nyomat élénk színek, nem tolódik zöldbe, azonnal szárad, annyi, hogy talán kicsit a feketékben látszik némi mattos pici hibák, de eddig ez a legjobb, mivel más nincs.
Epson gyári papír (premium glossy): nem kaptam a nyomtatóhoz ilyet, ezért fogalmam sincs, hogy milyen lenne, így erős fenntartásokkal kezeljétek azt amit az agfáról írtam. Amúgy sem beszerezhető már, ugyhogy mindegy.
További kérdéseim, ötleteim: Van-e értelme annak, hoyg kipróbálok még pár papírt, amiből kiválasztom azt ami sokáig kapható lesz és elfogadható ár érték arányú, majd kérek egy színkalibrálást erre a típusú papírra a nyomtatómhoz? Van ennek értelme? Mi a meglátásotok?
Bármilyen ötlet jól jön, mert ahogy látom kidobok egy rakás pénzt feleslegesen különböző papírokra és egyik gázabb mint a másik. Értelmes áron epsont nem tudtam még beszerezni.
[ Szerkesztve ]
Frustrated Windows users have two options: 1. Have resort to throwing of computers out of windows. 2. Have resort to throwing of windows out of computers.
-
Core2duo6600
veterán
Megosztok egy tapasztalatot én is.
Hp Desigjet hez való HP fotó papírra, fényes re.
Hibátlan képet csinált a Canon Pixma IP 7250 esMegmarad vágás utána a tekercspapírból, amit levágtam úgy, hogy az A4 zélességű legyen, és betettem az alsó tálcájába, majd azt mondtam neki, hogy egy A4 re nyomtasson.
A Nyesedékből már 10x15 ös ill 9*13 as lapokat vágtam ki, szintén hibátlan eredménnyel
A canon programjában azt mondtam neki, hogy canon glossy papír van benneGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
Új hozzászólás Aktív témák
- 15 pro max white titanium 256gb,media markt, 2027 ig gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 Tablet - i5-7G I 8GB I 256SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i7-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3500Touch - i5-8G I 8GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest