Hirdetés

Aktív témák

  • hunnylander

    őstag

    válasz pinnacle #1547 üzenetére

    A Grado SR 60 az nincs annyira elterjedve, még az USA-ban sem, hogy dúskálni lehetne, azon boltok között akik (jó áron) postáznak Európában, de van egy pár.

    A javíttatás nem lehet gond, mert ezek nemigazán szoktak elromlani, és pont emiatt is ajánlom az AKG-t, mert azon az 'elromlandó' rész (a kábel a hajlatnál) lecsatolható-cserélhető, a fülpadok is cserélhetőek. Egy AKG évtizedek alatt sem szokott a fő egységeiben meghibásodni, ha nem éri baleset. Nem véletlenül az etalon a rádió- és zenei stúdiókban. Nameg az AKG nagyon ismert és elterjedt Magyarországon is. Itt gyártják a szomszédban, Made in Austria, kivéve az olcsóbb modellek, az Made in China. :DDD

    A különbség nagyon érződik, egy párezres nevenincs vagy kommersz-márkás füles és pl. az én AKG-m között. Ég és föld a különbség.

    A floridai ScitScat Music-tól vettem. Ők postáznak is Európába, de én még azon is spóroltam, mert van néhány amerikai zenész ismerősöm, és azokon keresztűl mégolcsóbban tudtam postáztatni a cuccot. Mert általában az Államokon belül az ilyen boltok ingyen szállítanak, a személyes nemzetközi postázásnál meg lehet egész olcsó megoldást találni, míg a cégek nem mernék a tracking-mentes és legolcsóbb/leglassúbb ('legmegbízhatatlanabb') szállítási megoldást választani. A ScitScat kb. 35-40 dollárért postázna egy fülest Magyarországra, más cégek is hasonló árban, magánszemélyek olcsóbban. Ráadásul (nagyon) akciós volt ez a füles akkor amikor vettem, azóta (legalábbis a webstore-jukban) nincs is náluk ez az AKG, csak másmilyen és nem is akciós áron. De pl. vannak náluk olcsóbb típusú AKG-k és Samson-ok. ScitScat - Headphones Mondanom se kell, azok is kenterbe verik a kommersz közönséges füleseket.

    Még egy nagyon jó füles és ráadásul az egyik legjobb megfizethető zárt füles, ami van is náluk, (ráadásul az ezüst színű még akciós is) az a Sennheiser HD 280. (Csak $80, a forint meg most nagyon jól áll a dollárral szemben.) A Sennheiser márkát meg nem kell bemutatni, szerintem.

    Köztudott, hogy a nyitott fülesek tudnak lenni a legjobbak, hangra és kényelemre, pl. a csúcs referencia fülesek is mind nyitott konstrukciók. Egyszerűen zárt rendszerrel sokkal nehezebb a jó tulajdonságok elérése. De a HD 280-nál azért egész jó sikerült.

    Az AKG-t meg eBay Power Seller-ektől a legolcsóbb és legjobb megoldás beszereni. Seller 1 Seller 2

    [ Szerkesztve ]

    www.HunnyF1.com

Aktív témák