- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
Üdvözlet!
A fél topik erről szól, de azért én is felteszem a kérdést, mert nem egyértelmű.
Szóval eddig egy Pio 116D írót használtam, de az új duplarétegű Maxell lemezeket nem írta meg, el is adtam. (7/6 írási hiba.)
Egy LG 16x-os, nem nagyon régi, ATA-s pedig nagyon jó eredményt adott. A jót úgy értem, hogy az XboX360 konzol sokkal gyorsabban olvasta a biztonsági másolatokat, mint a Pio-val írt Verbákat.SATA csatlakozásút keresek, úgy látom, elég jó a vélemény a Sony-NEC-Optiarc-ról. (Hogy is van ez, ki gyártja, mi van benne?)
Egyrétegű lemezeket is írok természetesen, Verbatimot, ezeket asztali DVD-ben játszom le, itt (is) fontos lenne a minőség, tartósság.
Biztonsági adatmentést nem csinálok DVD-re.Mit ajánlotok jelenleg, ebben az árkategóriában? (Kb Sony 7260S árszintje.)
Köszönöm.
Ui: ha fontos, Intel 945gclf2 Dual Atom lap mellé lesz.
-
gabesz82
őstag
Sziasztok!
Ha esetleg valakit érdekel
IHAS624 -
Lakedaimon
csendes tag
válasz
IRON STORM #12046 üzenetére
Tudnál abban segíteni hogyan tudnám a 20B1LT-t IHAS220-ra flashelni? Mint mondtam nem vagyok a szakértője ezeknek a dolgoknak, de szívesen megtanulnám.Eddig csak a hagyományos módon tudtam firmwiret frissíteni, PL asus update-al stb..Ilyen crossflashelést még nem csináltam. Előre is köszi a segítséget.
-
IRON STORM
őstag
válasz
Lakedaimon #12045 üzenetére
20B1LT iHAS 220 klón, lehet crossflashelni. 1814- nem lehet.
-
Lakedaimon
csendes tag
Sziasztok! Nem tudja valaki hogy az ASUS 1814BLT vagy a 20B1LT-ket lehet-e átflashelni LITEON-ra? Nem értek hozzá, nem tudom milyen belső van bennük.
-
Lakedaimon
csendes tag
Sajnos már flasheltem aBL2U-ra mielőtt mentést csináltam volna, nem gondoltam hogy az új firmwire rosszabb lesz. Az a másik amit ajánlasz az mennyire megbízható?
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
Lakedaimon #12041 üzenetére
Hagyd fönt a gyárit, vagy keress rá a gugliban a BLC2 pacthed fw-re. BL2U nem jó.
A garancia végett mindenképp csinálj egy bin fájl mentést, EEprom vagy Flash Utility-vel, a jelenlegiről.Hogy vissza tudd állítani, ha esetleg később gond lesz az íróval. -
Neoka
aktív tag
válasz
kicsirigó7 #12036 üzenetére
Köszi.
Ma meg is rendeltem.ha minden jól megy, pénteken mehetek is érte.
-
Lakedaimon
csendes tag
Sziasztok! Van egy ihas524-es DVD íróm, és nem tudom hogy a honnan lehet letölteni moddolt firmwire-t, és hogy mennyire megbízhatóak. A gyári LITEON oldalon még egy firmwire sincs fönt, pedig már a BL2U-nál tartanak A választ előre is köszi.
-
boba6
senior tag
péntektől végre elérhető a Lite-On IHAS624
(június képest alig késtek...)
nem illik reklámozni de privi akit érdekel -
kicsirigó7
senior tag
válasz
TheBigMaster #12032 üzenetére
SAMSUNG SH-S222L/ BEBE
ASUS DRW-22B2S
Én e kettő közül választanék. -
dokee78
félisten
Melyik most a legjobb ár/értékarányú író? Csak SATA csatolós.
-
fagylalt
senior tag
válasz
kicsirigó7 #12023 üzenetére
Sehol sincs teszt róla?
Azért nem szeretném, ha kifognám a gyártás hibásat. -
TheBigMaster
csendes tag
Melyik IDE-s írót ajánlanátok szerintetek?
2 LightScribeos:
LG GH22_LP20
SAMSUNG SH-S222L/ BEBE
1 sima :-/ :
ASUS DRW-22B2S
Az előző íróm hamar feladta:
Optiarc AD-7173A
8 hónapig ment, majd elkezdett válogatni és különféle abnormális információkat adott a dvd lemezekről, majd írás-képtelené vált, most már a gyári DVD DL lemezeket sem olvassa... Csak a Verbatin DVD-R 8x vagy 16x semmi mást....helyette kéne valamelyik......
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
Chosen #12029 üzenetére
5k-ért nincs olyan hogy a legjobb.
De ebben az árfekvésben a Samsung SH-S223L és az Asus DRW-24B1ST a legjobb.
Kinek melyik márka a szimpatikus.724x-hez képest mi az előrelépés a 726x-ban?
Talán az, hogy a Ritek vagy a CMC lemezeket. Majd olyan minőségben pörköli, mintha verba MCC lenne.
Viszont a DL lemezekben válogatós. Csak márkás verba és ricoh lemezeket szereti. -
válasz
kicsirigó7 #12028 üzenetére
Direkt nem részleteztem a kérdés, ha valami a legjobb, az azt jelenti hogy mindenben jó, ezért a legjobb. 724x-hez képest mi az előrelépés a 726x-ban?
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
Chosen #12025 üzenetére
Most melyik a legjobb DVD író?
Az tág fogalom, mert ki mibe-mire akarja használni, a pörkölésen kívül.
Ha a zaj nem zavar, akkor Sony Optiarc AD-7260S, AD-7261S, AD-7263S bármelyike.
Az alábbiak halkabbak, de kicsit drágábban 5-7k körül kaphatóak:
Asus DRW-24B1LT
Asus DRW-24B1ST
Samsung SH-S223L
Írásminőségre kb mind egyformán teljesítenek. -
-
Sziasztok!
5k körül melyik a legjobb DVD író most?
-
SpongyaBob
veterán
válasz
kicsirigó7 #12022 üzenetére
Köszi, így járok el, akkor az eddigi TDK-kat jól írtam, de többet nem veszek.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
fagylalt #12020 üzenetére
Nincs ilyen íróm, így tesztképet a pörköléséről nem tudok felrakni.
1000%-ra nem lehet menni. Mert akár a kétszer annyiba kerülő Plextorok-nál is van gyári hibás. Ezért találták ki a garancia időt.
Ha megveszed és nem leszel vele megelégedve, akkor átveszem tőled.
Használt áron persze. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
SpongyaBob #12021 üzenetére
Maxell Verbatim lemezeket 6-8x-san,esetleg12x-es sebességgel pörköld.
A TDK lemezeit nem ártana már elfelejteni, többet ne vegyél.
Az eredeti tdk -R mid a TTH02. De ilyen mid-el már nem kapsz sehol.
Mostanában ahány tégely, szinte annyi féle mid-el kapod meg.
Ami már nálad van, azokat max 4x-sebességen. -
SpongyaBob
veterán
válasz
kicsirigó7 #12019 üzenetére
Hi!
A Samsung SH-223L milyen sebességgel készíti a legjobb lemezeket? Maxell-t, TDK-t és Verbatim-ot használok..
Köszi. -
fagylalt
senior tag
válasz
kicsirigó7 #12016 üzenetére
Tehát akkor 1db Asus DRW-24B1LT-ben mebízhatok, vehetek?
Szerintetek?
Tesztet ha tudsz írd már le.
Bocs kicsirigó7, hogy ilyen sokat kérdezek egyhuzamban,de egy 1000%-ra akarok menni! -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Szexz Panda #12018 üzenetére
A NEC AD-7241S, Sony DVD-RW DRU-875S 1.61-fw-vel pörköl legjobb minőségben.
Ajánlott írási sebesség 6-8x-os. Kivéve CMC MAG AM3, és MBI min-es. TDK/ Philips -R lemezek. Ezeknél 4x-es.
KProbe tesztet NEC pörkölővel nem tudsz végezni. Erre megfelelő ODD-k, LiteOn,
LiteOn klon Asus/Plextor, és az MTK chipset-es Samsung írók.KProbe-val, 4x-es sebességen kell a tesztet végezni.
Kivéve Samsungok, ezekkel 8x-san hoz szerintem valósághoz közeli információt.
Értelmezni a tesztet úgy kell, hogy a PI tüskék ne menjenek 280, a PIF 4-es érték fölé.
De számít az elhelyezkedésük, és hogy mennyire sűrű csomókban, gócokban látszanak.
Egy írás akkor igazán minőségi, ha max 10-15 PI és 2-3 PIF tüskéket tartalmaz. Ezek is szétszórtan láthatóak.
Szóval minél kevesebb a PI-PIF érték, annál jobb eséllyel indul az optikai lemez az éveknek. -
Szexz Panda
csendes tag
Sziasztok!
NEC AD-7241s-em van. 2 láma kérdésem lenne. Hányszoros sebességgel kell vele írni a legjobb minőséghez? A Kprobe-ot pedig hogy a fenébe kell értelmezni?
Köszi szépen! -
question man
tag
Nos meg osztanám észrevételeimet a nagy érdeművel nem is olyan rég kb 1 hónapja került 2 új dvd író a gépembe sony ad-7260s és sony ad-7241 a két már meglévő mellé egy régi Pionere dvr 215d és egy ős Samsung 162c
nos ezek most kaptak egy elég erőteljes stressz tesztet ugyanis rokonoknak esküvői videók dvd-re archiválása történt 4 dvd íróval egyszerre és hogy ne legyen akadása rendszerben 4 különböző merevlemezről minden író más merevlemezről írta ugyanazt adat vissza ellenőrzéssel együtt egymás után többször
a két Sony jól szerepelt nagyjából a náluk szokásos néha néha történő tároló szint ugrálás megvolt viszont nem tetszett, hogy nagyjából a tizedik sorozat lemez után az írók már nem bírták a folyamatos hő terhelés és elkezdtek érezhetően lassulni már nem voltak képesek stabil 8szoros sebességgel írni áttértek 7,2-7,8x-os közötti sebességre de egy 10 perc pihenő után már nem volt velük gond újra jól mentek
tehát elég jól bírják a nagy igénybevételt is bár érdekes, hogy a 2 régi író nem csinált lassulást még az erős melegedés ellenére sem -
fagylalt
senior tag
válasz
kicsirigó7 #11991 üzenetére
+CD is Ugye?
-
IRON STORM
őstag
válasz
Zozzant #11997 üzenetére
A régebbi alaplapok sata vezérlői gyakran okoztak inkompatibilitási problémákat sata optikai meghajtókkal. Ez jellemző volt főleg korai Nforce sata vezérlőkre illetve a VIA sata vezérlőivel is akadtak gondok. Továbbá egyes NEC és Pioneer írók problémáztak a régi vezérlőkkel.
Leginkább a sata vezérlők kiforratlansága okozta ezeket a gondokat, de egyes íróknál próbálták firmware frissítéssel is megoldani. A mai modern vezérlőkkel abszolút nincs ilyen jellegű gond, azt javaslom ha megoldható, a boltban próbáld ki az írót. -
King Unique
titán
válasz
King Unique #12009 üzenetére
Bocsánat LT az ihas 424B,kevertem a Plextorral.olvass vissza egy kicsit,választ kaphatsz sok mindenre.
Üdv. -
King Unique
titán
válasz
T_Stark #12008 üzenetére
Nos,ahogy az előző kolléga kérdésére kicsirigó7 válasza,úgy erre is: kiforratlan a firmware=gyenge írásminőség.ST szerintem a feliratozó technológia nélküli és ihas 124B,az LT meg Lightscribe-os és ihas 324B azt hiszem.Az "A" végződésű eredeti Liteon,meg a "b" is az,ha jól tudom.
Ézért ajánlják sokan inkább a 24B1ST vagy 24B1LT-t,mert tesztelésre alkalmas (mint ez),de minőségi írásra jobb,mint még ez.
Én is először ilyet akartam venni,mint Te,de inkébb megvárom a 624-es Liteon-t,ami hónap végén lesz elvileg,vagy veszek egy 24B1S vagy LT-t.
De,azért a B3ST se olyan rossz,csak ki tudja mikor jön ki hozzá frissebb firmware,meg magyasabb sebességen ír viszonylag jól,de akkor meg emelkedik a jitter szint... -
T_Stark
őstag
Hát úgy látom még mindig nem kaptam választ a kérdésemre.
Közben megvettem az írót, egy Asus 24B3ST lett.
Még azért így utólag megkérdem megint hogy ez milyen írónak számít most? Jól tettem hogy ezt vettem? -
Sotho
őstag
Erről tudna valaki véleményt mondani azon kívül hogy drága
?
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
Zozzant #11999 üzenetére
Semmit nem veszthetsz ha satást veszel, ha esetleg nem lenne jó akkor is van 3 napod, visszaviszed és kész, ha meg jó akkor örülsz.
Ebbe a három napos gariba, nem fogják kicserélni.
Mert nem a pörkölő rossz.
Szépen kipróbálnák ott az orrod előtt, csinálnának egy tesztírást.
Ha megírná, akkor lenne egy működőképes satás íród amit nem tudsz használni.
És vehetnél egy IDE-set, hogy tudjál is pörkölgetni az otthoni gépeden.Nekem régebben volt hasonló gondom.
Már másnap visszavittem a boltba az írót, mert a Puffer állandóan leürült.
Egy 4x-es írás kb 25-30 percig tartott neki. A normális 15 perc helyett.
Szépen kipróbálták, persze náluk tökéletesen ment.
Mivel mindenképpen kellett egy író, így vettem egy másikat. A visszavitet könyörgésre majd fenyegetésre, az új árának 60%-kán beszámolták ebbe.
Így lett egy használható íróm másfélszeres áron.Akkor nagyon dühös voltam.
De később megértettem a boltost is.
Te mint szólnál ahhoz ha vennél egy új írót, és az oldalán szerelési nyomok lennének?
Megvennéd akkor is ha a boltos bizonygatná hogy csak kipróbálva volt?
Ugye hogy nem! -
kicsirigó7
senior tag
válasz
zenwalk #12002 üzenetére
Lite-On IHAS 324 A, ez valódi LiteOn belsős.
De a Lite-On IHAS 324 Y, ez Sony Optiarc AD- 7240S belsővel rendelkezik.
A rossz hír számodra az hogy csak Y jelzéssel jutsz hozzá a kicsi hazánkban.
Tehát jobban jársz egy Sony Optiarc íróval, mert ezen a néven olcsóbban megkapod.
Szerk:
Vagy a lehetőség egy ASUS 24B1LT, és ezt át flash-eled LiteOn 424 A íróvá.
Már ha valódi LiteOn-t akarsz. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
King Unique #12001 üzenetére
24B1ST=Liteon ihas 124 A
24B1LT=Liteon ihas 424 A
Plextor PX-880SA=Lite-on iHAS 324 A24B3ST=Liteon ihas 124 B
24B3LT=Liteon ihas 424 B
Plextor PX-890SA=Lite-on iHAS 324 BArra hogy az újabb chipset-el rendelkező LiteOn klónokat is át lehet-e flashel-ni.
Valószínűleg igen, de még nem találni infót, hogy valakinek ez már sikerült. -
zenwalk
senior tag
Sziasztok. érdekelne a véleményetek erről a DVD íróról: Lite-On IHAS 324 DVD író
Ebben az árban esetleg tudtok jobbat? -
King Unique
titán
Asus 24B3ST-nek mi a belseje,esetleg ihas 524? Mert korábban írta vki,hogy a 24B1ST=Liteon ihas 124,a 24B1LT=Liteon ihas 424.Ha igen,akkor ezt nem lehet átflashelni 524-re,mert ugye az eddigi gyári firmwarrel gyenge az írásminősége.?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hikvision 512GB nvme ssd
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 4TB Seagate HDD / Kingston NV2 1TB SSD
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest