- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FRN
tag
Ezt meg honnan veszed? Nekem 4160-asom van és ír az mindent rendesen.
Esetleg a régebbi írókkal lehettek ilyen próblémák, de arra meg ott a frissítés.
Sokan szídják a LG-ket. Nekem még semmilyen próblémám nem volt vele.
Ettől függetlenül elhiszem, hogy sok a hibás példány, de szerintem nem is ugyanannyi van belőle a piacon mint a plextorokból.
-
Met
nagyúr
Tudom nem engem kérdeztél de én a NEC-t ajánlanám, LG-t semmiképpen ne vegyél.
Jó lemez? kb 100 forint-tól kezdődőek és a MID-je is számít, pl. Verbatim jó, Philips is jó szokott lenni, Fuji TY MID-es. Dodi és erdőke vágja jobban a témát de én rájöttem, hogy inkább megveszem a drágábbat és az tuti jó lesz.
De a #193 is lényeges.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Kicsit tévútra visz a téma címe, mert bár nem egyformák az írók, a megfelelő lemez és a jól megválasztott írási sebesség sokkal többet számít. TY és MCC lemezekkel gyakorlatilag minden író megfelelő minőséget produkál a lemez névleges sebességén vagy annál lassabban (de max. fele sebességig, annál nem lentebb).
Érdemes tehát jó lemezeket venni az íróhoz, és megtalálni a jó minőségű leggyorsabb írási sebességet. Írót pedig a garanciális és financiális paraméterek alapján választani. -
mr_knight
senior tag
válasz
oceanearth #193 üzenetére
vedd de mér kapsz +2-3Eft-ért XL-t !
-
harly
csendes tag
Hello!
Író vásárlása előtt állok és kiváncsi lennnék a véleményetekre!
Mi jót/rosszat tudtuk mondani az ASUS 1608p-ről? Érdemes megvenni vagy gondolkodjak valami másban?
Köszi a segítséget! -
Met
nagyúr
Ha LG-t veszel a G05ös lemezekkel gondjaid lesznek , csak 4x-esen hajlandó írni és az se biztos, hogy jó lesz.
Vegyél NEC-t vagy Pio-t. -
oceanearth
őstag
nekem is ez lenne a kérdésem. érdemes-e az lg-z megvenni?? nekme van egy cd-író dvd olvasó combóm és azzal minden rendben volt nem baszta el a lemezeket. de mostmár annyira olcsók a dvd lemezek (100-150FT), hogy érdemes beruházni. néztem én is az LG4163B DL-t. mindenféleképp kéne hogy írja a DL-t. szóval érdemes-e megvenni?? esetleg valami vélemény, akinek van?
-
tg1
csendes tag
Helló!
LG4163-ról mi a véleményetek? Érdemes megvenni?
Előre is köszi a segítséget! -
Penge Borisz
tag
Az én Pioneer 106-osom, csak 1X-esen írja, a Ritek G03-as DVD-t, nem tudja valaki, hogy Firmware frissítéssel tudja-e 2X-esen írni, és ha igen akkor melyik firmware-rel?
-
Perzsa
tag
válasz
qpakcovboy #182 üzenetére
Én NeoDVDvel csinálom, a LG-hez adták!!!
Vkinek van már új firmwareje az GSA-4081B-hez?
Mert nekem a 4X Fibra lemezt csak 2X irja!!! -
Perzsa
tag
válasz
Én NeoDVDvel csinálom, a LG-hez adták!!!
Vkinek van már új firmwareje az GSA-4081B-hez?
Mert nekem a 4X Fibra lemezt csak 2X irja!!! -
Auslander
tag
válasz
Adobe Encore ?
-
qpakcovboy
őstag
Nah hello mindenkinek!
Sikeresen tudom másolgatni a DVD-ket, mindeggyiket megírja rendesen 1-et sem ront, teljesen megvagyok vele elégedve!!!!
Van egy olyan dolog viszont, hogy a netről letöltött avikból, eddig a DVDcreator-al csináltam *.VOB file-okat, hogy azt asztali DVD-n megtudjam nézni, de a szar minőség mellé társul egy olyan is, hogy kötelezővé teszi, hogy menüt csináljAK, AMIT ÉN NEM MINDEN ESETBEN SZERETNÉK!
Véletlenül lenyomtam a capslock-ot....
Szóval olyan progi kéne amivel, AVIfile-okból tudok csinálni jóminőségű DVD formátumot, tud valaki ilyenről??? -
Mazlee
aktív tag
A tesztben volt egy Gigabyte iró.
arról van valakinek véleménye, infója? -
Balu01
csendes tag
Szasz
Nekem egy Pionner 106D írom van Novemberbe vettem és kb 5-600 filmet írtam vele eddig.
Nem rontott el egyet sem és kivétel nélkül mindet le játsz asztali dvd-én is.
Van a szomszédomban egy LG is az anyival tud többet hogy ram lemezt is ír.
Az LG-vel is olyanok a tapasztalatok mint a Pionnerel.
Én enyit tudtam segiteni a döntésben.
Üdv
Zsolt -
Auslander
tag
válasz
Snakeiboy #175 üzenetére
http://www.elby.ch/en/products/clone_dvd/index.html
[Szerkesztve] -
Snakeiboy
aktív tag
Es CloneDVD-t honnan tudok szerezni????
-
válasz
qpakcovboy #171 üzenetére
már sajna nem tudom, én is kerestem.
-
csibuk
csendes tag
válasz
Snakeiboy #165 üzenetére
Tehát nézzük sorban:
1. -a gyári dvd-t File mod -ban a DVD Decrypterrel tudod vinyóra rakni. Ez leveszi a másolásvédelmet és a régió kódokat is.
2. -ezt a legegyszerűbben a DVD2One nevű progival tudod összenyomni. Ez gyors is és elég jó minőségben dolgozik.
3. - az így kapott cuccot nyugodtan kiírhatod nero-val én is azzal szoktam és még nem volt probléma.
Az első 2 progit a www.doom9.org-ról tudod letölteni. -
Snakeiboy
aktív tag
Azt szeretnem kerdezni hogy nem-e tudnatok ajanlani valami programot amelyel le lehet huzni DVD-rol filmet es tomoriteni vele a filmet ha hosszab mint egy 4.7Gb-os lemez. Az nem kell hogy menuket lehessen kesziteni vele meg nem kell semilyen csili vili dolog csak annyi hogy egyszeru es nagyszeru legyen. Ja es ha lehet akkor valami cimet is ahonnan letolthetnem. Ezenkivul meg hogy felirasra DVD-re milyen programmal irjam fel a filmet mert halottam hogy pl a Nero hajlando elcseszni a Video DVD-formatumot. Nekem valami olyan kene ami 100%-ig mukodik lehetoleg itt is kernek cimetis ha lehet.
Elore is koszike mindenkinek a segitseget nagyon halas vagyok erte. -
detri
aktív tag
Megnéztem, 365 Mb az angol és a spanyol hang is az eredeti lemezen. Szal annál az 1Gb-os hangnál valami nagy bibi van.
-
detri
aktív tag
-
nos az egész ugy kezdödött..
szoval a kiszemelt film divx-el tömöritett avi volt.
elöször csak megadtam a TMPGenc Plus-nak az avi-t. erre azt mondta, hogy nyekk.
aztáán szétszedtem vdub-al az avi-t képre, és hangra. és ezeket a fájlokat adtam meg a tmpg-nek. és végül kaptam az egy gigás hangot.. -
detri
aktív tag
Én már annyiszor mondtam, hogy nem merem mégeccer a TMPGenc Authort ajánlani...
Még nem találtam egy olyan Authort sem, amiben ennyire rugalmasan lehetne pakolgatni, testreszabni a menü képeit, ablakokat, kivenni title menüket, stb. Egyetlen problémám volt vele, hogy ha menü háttérnek képet akarok tenni, akkor nem tudok alá zenét illeszteni. Ehhez VideVegasban csináltam a képből, meg a zenéből egy 1 perces kis mpg-et, és akkor már volt zene a kép alatt. Pörfikt. -
hi
tag
válasz
qpakcovboy #157 üzenetére
DVD menuk eseten a TMPGend DVD creator szerintem megfontolando. A kezelese
egyszeru, es eleg ugyes menuket lahat gyartani vele.
Egy probat meger. -
hi
tag
válasz
qpakcovboy #154 üzenetére
Ezt meg mire alapozod ? Szerintem nehez eldonteni, hogy kinek melyik a jobb.
Az, hogy az LG ir DVD-RAM-ot, attol meg nembiztos, hogy egyertelmuen jobb.
Az ido majd eldonti, hogy kinek melyik valik be. -
qpakcovboy
őstag
NNNaaaaa végre sikerült elérni azt a szintetn, hogy a megszerzett avikból (divx, xvid) sikerült írni élvezvető(DVD minőségű) Filmet csinálni, csak az az egyetlen baj, hogy a neten megjelent verziók hangjai nem 6 csatornásak, csak sima sztereo, de Ez is aránylag élvezhető, viszont ha igazán tetszik egy film és tuti minőségben szeretnéd magadévá tudni, ahhoz el kell battyogni a dvdtk-ba aztán otthon csinálsz egy copyt. Midehez kellettek
VD Decrypter, DVD Shrink, DVD creator, na és persze nem utolsó sorban a ti segítségetek, amiért nagyon hálás vagyok!!!!
Egy utolsó kérés, kérdés:
DVDcreator-al nemigazán vagyok megelégedve, elég gagyi menüket lehet vele csinálni, és ráadásul kicsit butácska progi, valaki tud jobbat helyette??? -
toeri
aktív tag
válasz
Kalandor #153 üzenetére
OFF Ne érts félre, ha van időm szívesen áldozom ilyesmire. (És most épp van.)
És nem akartam túl elutasító se lenni. (Talán tehettem volna én is ilyeneket:, akkor világosabb lett volna?) Egyszerűen azt mondom, hogy neked nem érdemes innen tájékozódnod, ha úgysem fogja befolyásolni a döntésedet ami információt innen nyersz. (Vagy nem nyersz.) Se többet nem akartam mondani ezzel se kevesebbet.
Ha itt egy csomó tag azt mondja, hogy nekik bevált az LG, de te NEC-et veszel, mert az előző NEC-ed bevált (aminek ugye az összefüggése korántsem olyan szoros), akkor nekem úgy tűnik téged nem befolyásoltak túlzottan az itten elhangzottak.
De persze lehet, hogy én tévedek...
Na eléggé túlragoztuk, hagyjuk. ON -
detri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #139 üzenetére
Mpeg-gel csináltad? Mert csak arra jó, meg VOBra. A program alján kijelölted, hogy ''Entire File''? Mert akkor azért dolgozik vele egy keveset. Nálam működik rendesen...
Itt a program oldala, ha mással nem megy, adj neki még egy esélyt, mert működik a dolog.http://mitglied.lycos.de/dvdpatcher
Van egyel újabb verzió is, mint amit én linkeltem az előbb. Namindegy, sok sikert. -
qpakcovboy
őstag
A lényeg, hogy yok a Nec írók, de szerintem LG jobb
-
toeri
aktív tag
válasz
Kalandor #151 üzenetére
OFF Semmit. (Nem vitatkozom.) Sajnos nem érted, hogy én értem amit mondasz. Elolvastad, amit írtam???
Más szavakkal is megpróbál6om: NEM SZÁMÍT, hogy te vicceltél vagy sem. AZ SZÁMÍT, hogy nem azt veszed (nem azt vetted tök mindegy miért) amit sokan mások, hanem amit magad jónak látsz (láttál). Az ilyen témák viszont azoknak valók, akik vagy maguk bizonytalanok, vagy rendelkeznek olyan információkkal, melyek segíthetnek az előbbieknek. Akkor most döntsd el, Te melyik csoportba tartozol itt és most és kész. Levonhatod azt a következtetést, amit én is levontam. Fakocka.
Ui. De mindez már kiderült -szvsz- az előző hozzászólásomból is.ON
-
toeri
aktív tag
válasz
Kalandor #149 üzenetére
OFF Azt is megváltoztatja, hogy mit vettél? Mert ha nem, akkor nem. Értem én, hogy azt akarod mondani: nem volt komoly, hogy ''csakazértis'' vettél mást, hanem -szerinted- komoly és indokolható volt a döntésed. Ezzel szemben a tény amit én állítok mindössze annyi, hogy nincs (~nem volt) hatással a döntése(i)dre, mit vesznek ill. mit vásárolnak mások, tehát az ilyenfajta témák nem neked valók.
És most tedd a kezed a szívedre! Mit is vitatsz Te most ebből???ON
-
hi
tag
Csak annyi kulombseg, hogy sokkal tobb embernek van alaplapja mind DVD
iroja...
Itt szerintem altallban az emberek azt akarjak, hogy a leheto legjobbat vegye
a meglevo penzebol.
Ha valakinek sok a penze vegyen Plextor-t biztos nem fogja banni. -
qpakcovboy
őstag
válasz
Kalandor #141 üzenetére
Én is halottam yokat a Nec ről, de szerintem népszerűbb írót vegyél, az alaplapomat is így vettem, bartonhoz akartam valami yo lapot, sok embertől hallottam az abit nf7-et ezért ilyet vettem és nem bánom. Szerintem vegyél Lg-t!
Én pioneer akartam, de sajna nem volt, de ezt az Lg nem bántam meg! -
toeri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #133 üzenetére
OFF Én nem forgalmazó vagyok, csak éppen 5db-ot vettem -annyi volt egy dobozban- amiből van még 2 bontatlan. (Védőtok nélküliek.) Gondoltam ha nagy szükséged van rá, segíthetek.
A zárakról tájékozódhatsz a Net-en. (Pl. www.novaco.hu)
Ui. De eladni sem akarom őket mindenáron, tehát ha gondolod vedd meg ott.ON -
detri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #127 üzenetére
Konvertálásnál a TMPG vel is tudsz ilyet csinálni. Szal pl 4:3 -as aviból 16:9-es mpg-et.
De ha meglévő mpg-t akarsz változtatni, ez a program jó ilyesmire:
http://detri.uw.hu/DVDPatcher_v105b.zip -
detri
aktív tag
TMPGenc -kel csináltad? Külön csináltattad meg vele a hangot? Nyugodtan mehet egyben, nem kell azt különszedni. Ha MPEG layer2 -t választottál az elején, akkor nem lehet 1 gigás! De még a PCM sem.
Neroval még nem csináltam, de gondolom úgy kell mint az SVCD-t, azt csináltam régebben. Wizardban kiválasztod a DVD-Videot, bemásolod a video filet a helyére (Video_TS a könyvtár neve ha jól tévedek, de a nero biztos megmutatja). De a hangnak meg a filmenek szerintem együtt kellene lennie.
De asszem már feljebb említettem, hogy ilyen DVD készítéshez szerintem sokkal jobb egy direkt erre a célra írt program, mint pl a TMPG Author. Próbáld ki, tuti nem akarsz többet Neroval írni!(Mellesleg Nero már rontott is el nekem egy (szerencsére RW) lemezt, author programok, és az Instant Copy még sosem...)
-
detri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #122 üzenetére
A TMPGenc csinálta ennyi ideig? Mert óriási eltérés van az egyes encoderek között. Persze ennek a minőségre is van hatása, ha nem is olyan óriási.
Ha a TMPGenc csinálta, akkor gratula.Nekem egy 1800+ -os XP kínlódik 1db 700 Mb -ossal 3 órát...
-
ptiboy
senior tag
válasz
qpakcovboy #134 üzenetére
MSI
külső alapján 1. osztály!
tudásba se szerénykedhet de vanak nála jobbak! -
qpakcovboy
őstag
válasz
kamikaze boci #131 üzenetére
Én régen nemhittem az igényes cuccokban úgy voltam vele, hogy nem a külső számít hanem a tudása, pedig nagyrészt a külseje árulja el mennyire szinvonalas egy bizonyos termék, Bár erre rácáfolt a thermataka vulkano9...
-
toeri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #130 üzenetére
OFF Nem válaszoltál, hogy kell-e 2.0-s (2x-es) Panasonic RAM-lemez? ON
-
kamikaze boci
őstag
válasz
qpakcovboy #130 üzenetére
Az igaz, hogy mindennek van ára
Csak annyit biztos nem fizetsz, amennyit nekem ér
Az előlap igényes (gyönyörű). Tudom, hogy ez nem mérvadó, de elárulja a gyártó hozzáállását. Szereztem négyféle dvd lemezt, tesztelni fogom. -
qpakcovboy
őstag
válasz
kamikaze boci #128 üzenetére
Szerintem yo választás, gondolom te is kapsz egy ram lemezt, én azt hajlandó vagyok tőled megvenni!!!!
-
kamikaze boci
őstag
Rábeszéltetek a 4081B-re, ma este be is üzemelem. Remélem, jó döntés volt....
-
qpakcovboy
őstag
Valakinek van olyan progija, ami, a 4:3 as videónézetből 16:9 et csinál, mert ha igen akkor valami hasonló nekem is kéne, tud ijenről valaki?
-
válasz
qpakcovboy #124 üzenetére
a hang csak stereo.
és lett egy mp2 fájlom, egy angfájlom, meg 2 db néhány kilobyte-os.
tehát a hangot és a videot bedobom a neroba, és megcsinálja? -
qpakcovboy
őstag
gondolom az az egy giga, 6csatornás(5.1) szerintem nem sok, elég sok adat megszólaltani yo hangminőségben azokat a hangfalakat, ráadásul pont akkor amikor kell, neroval kitudod írni mint video DVD az összes megkapott file-ot berakod a video mappába(piros) aztán égeted.
Nekem bevált már írtam egy yo pár filmet ráadásul divix-ből DVD-t, szal tök yo, megérte megvenni!!! -
detri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #119 üzenetére
Uh, ez elég durván hangzik...
De most kicsit elgondolkodtam, lehet, h folyamatosan félreértettelek.Nem egy avi fájlt akartál mpg2 -be konvertálni?
Csak azért, mert egy avi mpg-be konvertálása ennyi idő alatt elég jó eredmény lenne, pláne 3x...Nekem 1db 700Mb-os fájllal minimum 3 órát szüttyög a TMPGenc, egy másik AVI2DVD progi meg 6 órát...
-
toeri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #117 üzenetére
Eldobsz egy-két hangsávot, extrát és akkor menni fog a DVDShrink-nek is...
-
qpakcovboy
őstag
Akkor erre semmi megoldás?
-
detri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #114 üzenetére
Fasza...
Ilyet még nem láttam, nincs ötletem...
-
detri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #112 üzenetére
A wizarddal nagyon eccerű. Legfontosabb beállítások:
1. Legelején DVD PAL -t válassz, majd a jobb oldalon MPEG 1 Layer2 Audiot. (ez sokkal kisebb lesz, mint a PCM). Next.
2. Tallózz rá a fájlra, jobb esetben a video fájlból rendesen felismeri az Audiot is. Alul a többi maradhat.
3. Itt kattanj az Other Settingsre, és az Advanced fül alatt a Video Arrange Method-nál válaszd a Full Screen (keep aspect ratio) -t. OK, next.
4. Itt az utolsó ablakban be tudod rendesen állítani a végső fájl méretét.
Nekem sokszor előfordul, hogy elcseszi, itt az utolsó ablaknál a ''video info'' -nál lehetetlen hosszúságúnak (250-350perc) írja a filmet, és 10Gb-os fájlt akar egy 700Mb-os aviból csinálni. Ilyenkor nyomj, egy visszát, és a Source Range -nél jelöld ki úgy a filmet, hogy az első néhány, és az utolsó néhány képkockát csípd le. Így már helyesen ismeri fel a film hosszát, valszeg ezek rosszul vannak lezárva, vagy nemtom. -
detri
aktív tag
Ha mégis kipróbálnád a TMPG encodert:
http://download.pegasys-inc.com/download_files/TMPGEnc-2.521.58.169-Plus-EN-Installer-DL.exe -
detri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #105 üzenetére
És ez milyen fokú tömörítés? Hány kbps? És mekkora a kép mérete?
-
tibibi
őstag
válasz
qpakcovboy #103 üzenetére
mi az,hogy nem lehet mivel akarod csinálni??
-
detri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #103 üzenetére
Olyan konvertert használj, amin rendesen be lehet előre állítani a DVD formátum kívánt méretét. Pl. TMPGenc.
-
qpakcovboy
őstag
Ismét egy buktató! A Bad boys 2 című filmet szeretném kiírni, de sehogy sem megy, mert alapból 8,1néhány Gb, megpróbáltam a minőségén rontani, amannyit csak lehet de 4,612Mb lett ennél kisebre nemlehet csinálni, ezt hogy írjam ki??? Mert nero nem akarja(6-os verzió)
-
Szisztok tudja valki h. milyen szabvány cd+g v mi a manó csak azt tudom h. ezt a formátumot nem támogatja a dvd írom... Baj ez nekem?!
-
emre33
addikt
DVDShrink szarul tömörit ? akkor mivel érdemes ujratömöritenni ?
-
válasz
qpakcovboy #96 üzenetére
megnyitod az elsö filmrészt, majd fájl menü append avi segment/ a megnyitás alatt/.
az audio és a video menüben mindent direct stream copy-ra állitasz.
majd végükl nyomsz egy save as AVI -t.
különben kösz a progit. majd beszerzem valahonnan.
kiváncsi leszek a minőségre.
a menü meg nem nagyon érdekel. -
qpakcovboy
őstag
-
Szisztok tudja valki h. milyen szabvány cd+g v mi a manó csak azt tudom h. ezt a formátumot nem támogatja a dvd írom... Baj ez nekem?!
-
válasz
qpakcovboy #92 üzenetére
halljuk!
mi a progi neve!? -
toeri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #92 üzenetére
Akkor közvélemény-kutat ássunk!
Ki mit használ, ki szerint melyik progi milyen minőségben tömörít újra?
Ui. Nyissunk neki új témát, vagy jó lesz itt is? -
qpakcovboy
őstag
Hali, Találtam egy franko progit, ami:divixből, xvidből csinál DVD, haláli!!!
-
qpakcovboy
őstag
válasz
qpakcovboy #84 üzenetére
Hogy ne fáradj feleslegesen, ezért ezzel is írok legalább 1-et.
-
qpakcovboy
őstag
Nos félsiker, az eggyik dvd-n megy(hyundai), de a samsung-on nem megy, gondoltam hogy azért nem megy rajta, lehet nemismeri a cd+-rw -t.
Kipróbálom sima - -os lemezzel, remélem működik!!!!!
Köszönöm a sok segítséget
Bár szerintem még lesznek problémáim.. -
detri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #84 üzenetére
Na! Meg ne próbáld Toeri módszerével!
Nekiestem az ide vonatkozó részt (kb a html harmadánál kezdődik) lefordítani, legalább 1 lemezt írj majd ezzel a módszerrel, ok?
http://detri.uw.hu/dvdmasolas_hun.zip -
toeri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #80 üzenetére
OK. HowTo:
1, DVDShrik 3.0 (Béta, de jó) -> download, majd program elindít. (Freeware.)
2, Open disk (kb. 2 perc vár).
3, Fastruktúrában Menük tömörítési aránya a legrosszabbra (%-ban van megadva az eredetihez képest, tehát 100 a legjobb).
4, Felesleges/nem kívánt hangsávok törlése.
5, Feliratok maradhatnak, lényegileg nem változik tőlük a tömörítési arány.
6, Tömörítés HDD-re, egy- vagy kétmenetes választható.
7, Könyvtárban lévő film megtekintése (pl. PowerDVD-vel (Adták az íródhoz!) ).
8, NERO 6.3.0.0-val új DVD-Video project létrehozása. (Korlátozott demo.)
9, A könyvtárban lévő összes file áthúzása (drag-and-drop)a VIDEO-TS (gyk. pirossal jelölt) könyvtárba.
10, DVD-írás, majd ENJOY IT!
Ha el tudtad rontani valahol szólj, bár szvsz nem fog sikerülni... -
detri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #75 üzenetére
Megnézted azt a leírást, amit először belinkeltem?? Az nagyon szájbarágós, képekkel, pontról pontra mit kell csinálni.
Igaz, angolul van. Nem kell hozzá nagy angol tudás, lefordíthatom, de abból nem lesz köszönet. -
qpakcovboy
őstag
Nos Megpróbáltam neroval, de semmi, ráadásul a mérete is elég nagy 4.6, nem akarja megírni, senki nemtud részletes leírást?
-
detri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #76 üzenetére
Hol vettél 10.000-ért ilyen írót?
Énis akarok!
-
peterqe
aktív tag
Nekem is Pio A06-osom van, csak ajánlani tudom.
-
detri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #71 üzenetére
Neroval? Hát így még nem csináltam, nemtom hogy kell, lehet-e?...
Sok sikert hozzá! -
toeri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #50 üzenetére
OFF Húúú akkor most egyforma íronk lett!
Indítsunk külön topicot és határolódjunk el a mélyen lenézett 4040B-sektől!
(Nem kell ám komolyan venni, semmi gond nem volt a 4040B-vel sem, csak ez újabb, de amúgy nagyon egyformán néznek ki...)
Éljen és virágozzék a 4081B!
Ui. Ha valaki tud Mo.-n 8x-osan írható +R-es lemezről, az ossza meg az infót! ON -
detri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #64 üzenetére
Nemnem, ez csak egy leírás. Kétféle módszer van benne.
1. Az első módszerrel megtarthatod az eredeti lemez minden extráját, menüket, szinkronokat stb. Tudod állítgatni minden egyes menü/extra minőségét, kiveheted ami nem kell, így nagyon jó minőségű marad a film. (én nem láttam különbséget úgy, h minden extra minőségét minimumra húztam - így kb VHS minőség lett - A filmet pedig maxra). Ehhez a DVD Decrypter és az InstantCopy programok kellenek. Mindkettő nagyon egyszerűen használható, legfeljebb az InstantCopy beszerzése lehet macerás, de biztos van demo verzió, vagy DC++... A Decryper ingyenes.
InstantCopy 8.0: http://www.pinnaclesys.com/ProductPage_n.asp?Product_ID=1394&Langue_ID=2
DVD Decrypter: http://www.dvddecrypter.com/download.asp
2. A második módszerhez DVD Decrypter, és DVD2ONE kell, ekkor csak a film marad. Ezt még nem próbáltam, de gondolom ez sem bonyolultabb. -
Perzsa
tag
válasz
qpakcovboy #64 üzenetére
ftp://ftp6.nero.com/Support_doc/PDF-Recode/DVD9toDVD5.zip
Használd a Filemirrorst! -
Perzsa
tag
Én tegnap vettem egy LG4081B eddig 3db Sentinel nevű DVD-R irtam vele. A tokra az volt irva hogy csak 1X irható de a Neroval megirtam gond nélkül 2X!!!
DVD-RAM-ot eddig csak formáztam. De amit halottam rola az nem agaszt! -
Attól hogy érzékenyebbek a hibákra, bizonytalanságokra az írt DVD lemezeken. A cache sem biztos hogy azonos méretű mint egy számítógépes olvasónál. Ráadásul más az ha csak lerippelsz egy filmet egy számítógépes lejátszóval és megint más amikor nézed a filmet az asztalin és megakad a lejátszás egy pillanatra.
A másik pedig a kompatibilitás, nem nézted meg a belinkelt tesztet?
Ha ugyanazt a tipusú lemezt ugyanazzal a programmal megírod két különböző DVD íróban, nem biztos hogy mindkettőt lejátsza ugyanaz az asztali olvasó. -
Mazlee
aktív tag
válasz
qpakcovboy #53 üzenetére
Vegyél DivX-es dvd lejátszót és megoldódik a probléma
-
detri
aktív tag
válasz
Flashcash #26 üzenetére
Miért, mivel olvas másképp egy asztali? Hogy lehet jobb egy író asztalira-írás témában? Komolyan nem tudom, ez nem szurkálódás, vagy ilyesmi.
Én LG4040B -t használok, írtam már vele DVD-R, DVD+R, DVD-RW lemezre elég sokat, mindegyik lemez asztali lejátszóhoz készült (az RW-re legalább 20x). Egytől egyig mindet lejátszotta az asztali. Aki egyébként 3 éves múlt, szóval le vagyok nyűgözve a tudásától...Najah, Pioneer! (DV-535)
-
válasz
qpakcovboy #53 üzenetére
kb. ugyanazt tudom ajánlani mint az előttem szóló fórumtag.
Az asztali DVD lejátszók nem kezelik az avi-t, olvasd el az útmutatót, mpeg2-be kell majd tömörítened a videóanyagot úgy hogy ráférjen az egyrétegű DVD lemezre is, helyet spórolhatsz meg a videóanyagnak azzal is ha lehagyod a felesleges extrákat, hangsávokat. -
detri
aktív tag
válasz
qpakcovboy #53 üzenetére
Lehet, h félreértettelek: Eredeti DVD lemezt szeretnél lemásolni?
Ha igen: http://detri.uw.hu/DVD9toDVD5.zip Itt van egy leírás, én így másoltam már egy-két eredeti lemezemet, nagyon jó lett.
Ha aviból akarsz DVD-t írni, amit az asztali is lejátszik, akkor TMPGenc progival konvertáld át az avit DVD PAL formátumra, majd valamilyen author programmal készítsd el a DVDt (Ebből is a TMPG a legjobb szerintem). -
qpakcovboy
őstag
válasz
Flashcash #52 üzenetére
Hello
Nos Írtam már 1-2 DVD-t de inkább csak kisebb dolgokat mentettem le (100-200Mb) És most van egy olyan gondom, hogy a tesómnak van egy csomó filmje, de nemtudom, hogy mentsem le magamnak, a gép szó nélkül felmásolja, ' film kb 6-8Gb Csak VOB, és IFO, és BUP file-ok. Addig már eljutottam, hogy ezekből hogy csináljak egy aránylag yo minőségű avi-t, de szerintem ezt a DVD nem fogja lejátszani, és nemtudom, hogy most hogyan tovább. Ha tudod a választ akkor légyszi segíts!!! -
Csak annyit tudok mondani amit én tapasztaltam. A Pioneer jól megírta az összes Princo-t, kivéve azt amelyiken eleve látszik hogy hibás a széle, ill. ezt is megírja csak az utolsó 100-200MB nem olvasható.
Van itt LG DVD író fórum, olvasd át vagy kérdezd meg hogy mik a tapasztalatok a Princo lemezekkel kapcsolatban.
Nekem az a véleményem hogy a Princo rossz minőségű lemez, nem tudom mennyiért szerzed de nem biztos hogy megéri a befektetést.
Az apróneten 350FT-ért már kapsz Ritek G03 lemezt ami sokkal jobb minőséget képvisel, nem hiszem hogy ennél sokkal olcsóbban szerzel Princo lemezt.
Kprobe Parity Inner hibák: - Ezek olyan hibák amelyeket az elsődleges hibajavítás nem tud kijavítani. Ez még nem okozhat olvasási hibát.
Parity Outer: Ezek olyan hibák amit a másodlagos hibajavítás sem tud kijavítani, olvasási hibákhoz vezethet.
A Kprobe teszt nem teljesen megbízható, drive, író és médiafüggő, csak tájékoztató adatokat ad. -
Töki
tag
válasz
Flashcash #49 üzenetére
Kösz az infókat, azonban sajnos csak princo-t tudok szerezni olcsón, ezért az elsődleges szempontom a dvd íróknál, hogy ezt minnél jobb minőségben írják meg. Csak ezt az egy szempontot figyelembe véve te melyiket ajánlod?
Ha ezzel a 100-200MB-tal kevesebb adatot írnék rá, akkor elvileg mindegyikkel jó lenne?
Nem tudja esetleg valaki, hogy hogyan kell értelmezni a KProbe programot? -
qpakcovboy
őstag
Hello, vettem, egy LG4081B tipusú firkálót, adtak mellé egy DVD-ram lemezt is, majd este írok milyen, eddig nemvolt vele semmi, van rá 2 év gari is...
-
Princo lemezzel valószínű hogy a KProbe PI/PO teszt jóval több hibát talána.
Nem találtam Princo+Pioneer eredményeket.
Én kb 15-20 4X-es Princo-t írtam a Pioneer íróval ebőől 2-3 rontott volt. A lemezek széle az utolsó 100-200MB olvashatatlan volt. (elég rossz minőségű eleve karcos, retkes lemezek voltak) Azóta inkább Ritek G03/G04 lemezekre írok.
Részletes LG GSA-4040B teszt, itt van Princo lemez is:
http://www.cdfreaks.com/article/126/5
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
qpakcovboy #46 üzenetére
Ha nem akarsz DVD-RAM-ot használni, akkor Pioneer, egyébként LG.
-
Töki
tag
válasz
Flashcash #28 üzenetére
Nagyon jók ezek a linkek, engem meggyőztek, de nem tudod véletlenül, hogy a Részletes PioA06 tesztben a 12. oldalon
http://www.cdrinfo.com/Sections/Articles/Specific.asp?ArticleHeadline=Pioneer+DVR%2DA06+DVD%B1RW+recorder&Series=0&index=11
hogyan kell értelmezni ezt a KProbe PI/PO tesztet?
Nem tudsz adni egy olyan linket, amely a princo lemezekkel is teszteli ezt az írót?
[Szerkesztve] -
neduddgi
aktív tag
válasz
qpakcovboy #1 üzenetére
PIONEER-t!
-
freddirty
senior tag
Tobb kolega is beizzott tavaly amikor megjelent az 5112-es tosi br. 30-e korul. Azota van rola tapasztalat:
- az olcsobb dvd-ket nem hajlandoak (princo, szitazatlan lemezek) csak 1x-esen irni.
- volt olyan noname DVD-R amit a tosi kikopott szo nelkul mas meg megirta (konkretan egy lg 2x)
- princo DVD-kbol elrontottak mar nehanyat...
A fentiekbol inkabb az elso ami aggaszto mivel megiscsak egy 4x-es irorol volna szo es nem egy hulladek 1x-es irorol.
Szemely szerint en majd csak akkor veszek dvd irot amikor majd eltunnek az olyan problemak, hogy egy akarmilyen lemezt ami nx comaptible azt nem irja meg nx-esen a drive. (Mi a biztositek ezekutan hogy akarmi mas majd be tudja olvasni a drive altal irt lemezt?!?) Addig meg nyugodtan hivhatjuk a korszakot gyerekciponek... -
Tomi13
senior tag
Na igen,ezért nehéz tanácsot kérni
Akkor neked nincs problémád a Toshibával? -
hungeek
senior tag
válasz
qpakcovboy #40 üzenetére
meséjj miért nem vennél toshibat?
nekem augusztus óta van meg, kifogástalan, stabil, nagyon tuja kis kütyü... mindenevő... -
qpakcovboy
őstag
Mindenki a pioneert dicséri, szal lehet, hogy az lesz belőle.
Tavaszig biztos nem várok, de szerintem is abból nemcsak tavasz lenne, mert amikor bejöttek e DVD-írók, akkor 100.000forint volt egy sima2*-es író, ami még nem is volt tökéletesítve, ráadásul hallottam olyat, is hogy a jobb fajta írók megtudják majd írni a dupla rétegű lemezt firmware cserével, de ebből ki tudja mi az igazság, köszönöm mindenkinek a segítséget, pioneerA06-lesz belőle!
Leginkább a filmeket, szeretném mentegetni, Ezért sokat számít a minőség! -
Az hogy tavasszal esetleg kiadnak ilyen meghajtót, nem jelenti azt hogy rögtön Magyarországon is kapható lesz. Ő ugye kb. bruttó: 35000FT-ért szeretne írót venni, ha eljut Magyarországra egy jó darabig nem lesz ebben az árkategóriában ilyen író.
-Az új lemezre nem kétszer annyi adat fér el, hanem 4,7GB helyett 8,5GB.
-Az új lemez sokkal drágább lesz mint egy normál 4,7GB-os DVD, ráadásul először csak a nagy márkák árulják majd ami tovább növeli az árát.
A készítői szerint 70%-os kompatibilitással rendelkezik majd, de ebbe a statisztikába belevették a számítógépes DVD olvasókat is.
Tehát az egyelőre bizonytalan hogy az asztali olvasók, milyen százalékban kezelik majd jól ezt a lemeztipust.
Egy biztos hogy nem tavaszig kellene várnia ahhoz hogy értelmes áron vegyen ilyen DVD írót. Szerintem az is egy megoldás lehet, hogy most vesz egy 'olcsó' írót, és ráér lecserélni ha majd kiforrott és elérhető árú lesz az írható kétrétegű DVD.
A Pioneer ugyan nem tagja a DVD+R szövetségnek, de a Pioneer A06 író talán a legjobb minőségű DVD+R(W) író a piacon. -
ptiboy
senior tag
a NEC-ról egész jókat hallani .....
Thosiba-t nem ajánlom
de ha csak magadnak irkálsz ki dolgokat, esetleg nem is vinnéd sehova a korongokat csak ugy gondoltad olcsóbb mint egy uj vinyó (rosszul gondoltad) akkor mind1 melyiket választod! Önmaga csak betudja olvasni azt amit elötte irt(remélhetőleg)
-
Tomi13
senior tag
Sziasztok
Szeretnék én is dvd-írót vásárolni,csak nem tudom melyiket vegyem.
Mivel én nem ipari dvd másolásra használnám,csak saját adatmentésre,ezért vmi olcsóbbra gondoltam,vagy azok gagyik?
Jelenleg ezek vannak ''versenyben''
NEC ND-1100A
Toshiba SD-R5002
Toshiba SD-R5112
Ja igen,olyan 30k körül (bruttó) szánok rá.
Segítségeiteket előre is köszi:
Tomi -
Explomic
csendes tag
válasz
qpakcovboy #32 üzenetére
Nos szerintem nem kellene venned. Tavasszal jönnek a kétrétegű lemezt író DVD írók, melyekkel előszőr a plus-os szabványt támogatók rukkolnak elő, amelyek közé pedig nem tartozik a Pioneer. Az új termékekkel a korábbiakkal ellentétben kétszer nagyobb mennyiség fél majd el egy diszken. De egyszer mindenképpen venni kell, különben ugye nem lesz sohasem. Ha neked fontos vegyél most, de lehet, hogy érdemesebb lenne várni.
-
qpakcovboy
őstag
Na már csak alig 1 nap van és még semmi, mit tegyek????
-
qpakcovboy
őstag
Nos, sejtem, hogy milyen írót veszek, de még nemtudom pontosan, viszont hétfőre el kéne döntenem, szóval segítsetek eddig, Pioneera06 a dobogón az első asus a második és Lg a harmadik.
-
válasz
qpakcovboy #27 üzenetére
Ha Asus-t veszel akkor kapsz egy Pioneer DVD írót amin Asus felirat van.
Mitől rosszabb téma:
A márkája miatt nem fog lemezt rontani egyik sem, egyszerűen azért ajánlom a Pioneer-t mert ár/teljesítmény viszonyban jobb. Ez a sokadik generációs DVD írójuk (A03-A06),a DVD írás minősége nagyon jó, a firmware support is megfelelő, nekem még minden tipusú lemezt jól kezelt.
Ez egy kompatibilitási teszt ahol különböző írókkal megírt lemezeket tesztelnek,sok fajta olvasóban, nézd meg melyik az egyetlen író amely 100%-os.
http://www.cdrinfo.com/Sections/Articles/Sources/DVD%20Media%20Format%20Compatibility%20Tests/Images/Sheet_PerRecorder.gif
Részletes PioA06 teszt:
http://www.cdrinfo.com/Sections/Articles/Specific.asp?ArticleHeadline=Pioneer+DVR%2DA06+DVD%B1RW+recorder&Series=0
ár: DVD író Pioneer DVR106 OEM 27.592 Ft 34.490 Ft
Ennyi pénzért ez a legjobb író.
[Szerkesztve] -
válasz
qpakcovboy #8 üzenetére
Ha asztali DVD-re szeretnél filmeket írni mindenképpen a Pioneer A06 ajánlott.
Ez az író a legjobb ebben a témában. -
válasz
Alvin_ti4200 #24 üzenetére
tényleg, iszonyúan
-
válasz
Alvin_ti4200 #22 üzenetére
azt akartam irni, csak elszúrtam, hogy az én asus lapon ugy is be tud kapcsolni, ha megmozditom az egeret.
vagyis most már nem tud, mert lezuztam a ps2 csatlakozokat
usb-s egérrel ez a funkcio nem érhető el. -
válasz
qpakcovboy #19 üzenetére
az asus csak azt tudta, hogy hozzáértél az egérhez és máris bekapcsolt.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
qpakcovboy #19 üzenetére
Pedig az Asus sokkal minőségibb, miért nem használtad a space-re vagy a Power gombra való bekapcsolást? Ennek az egeres dolognak mingyá utánanézek.
-
qpakcovboy
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #17 üzenetére
Nos DVD-ram, hááát nem is tudom, ha jobban belegondolok tényleg meglehet nélküle lenni!
a7n8x-el az volt a bajom:
Abit nf7 gyorsabb vol, Bár az abit nem annyira stabil, főleg300-as táppal, asusnak nemtetszett se a BIOSa se maga az alaplap...
Az nf7-ben sokkal töbmindent lehetet állítani, pl amit imádok, be lehet kapcsolni a gépet egy egérklikkel....Ezt aza asus nemtudta. -
a dvd-ram-ot még én se probáltam. de szerintem nem lehet valami hu de gyors.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
qpakcovboy #16 üzenetére
Mi bajod volt az A7N8X-szel? Amúgy DVD-RAM támogatás szerintem felesleges, technológiája elavult.
-
válasz
qpakcovboy #14 üzenetére
letöltöm az iso-kat, és irány az IROda.
a divx-->dvd még nem nagyon megy. soha nem jön össze a 4,3giga -
válasz
qpakcovboy #12 üzenetére
tehát akkor melyiket választottad?? /lg?/
-
qpakcovboy
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #10 üzenetére
Sok embertől hallom, hogy az LG-k gázosak, bár nekem csak ilyen optikai meghajtóm volt, és nem volt velük gond.
Ebbe a DVD-íróba viszont tetszik,hogy DVD-ram-ot is tud írni, ami szintén yol jön.
Ja és köszi a PH-s linket sokat segített a döntésben! -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
qpakcovboy #8 üzenetére
Van egy topik, ami ennek az írónak a hibáiról szól, ajánlom figyelmedbe vásárlás előtt.
Az Asus-ról egy külföldi teszt: http://www.digit-life.com/articles2/asus0402-dual/index.html -
válasz
qpakcovboy #8 üzenetére
én ezzel szoktam asztalira irni. 2x-en irok a lejátszo egy panasonic- /most nem emlékszem pontosan, melyik/.
eddig mindegyik filmet tökéletesen lejátszotta.
ja, és csak - -osra irtam még az asztalinak, de asszem a + -ost nem olvassa.
és irtam vele már egy rakat adat lemezt, vagy 4-5 féle márkájúakat.
nekem eddig tökéletesen bevált
[Szerkesztve] -
qpakcovboy
őstag
ehhez mit szóltok?
LG DVD-RW GSA-4040B DVD / CD ÚJRAÍRÓ IDE BELSŐ BOX
Mennyire fontos, hogy +/- os legyen? nemigazán értek hozzá
Asztali DVD-re szeretnék írni, meg persze adatmentésre, és netto 30k a legfelső határ, az lg milyen választás lenne? Igazából ezt tartom szimpatikusnak, de nemtudom mi legyen... -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
qpakcovboy #1 üzenetére
Amúgy ajánlott olvasmány:
http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=279 -
ptiboy
senior tag
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=33560
#18-as beugatásom
had ne irjam le ujra -
ptiboy
senior tag
csak pioneer-t
-
válasz
qpakcovboy #1 üzenetére
vegyél 4040-as LG-t
vagy 106-os pioneer-t -
lorcsi
veterán
válasz
qpakcovboy #1 üzenetére
Jót
!!!
+\- -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
qpakcovboy #1 üzenetére
Asus DVD+-RW Pioneer belsővel
-
qpakcovboy
őstag
Hello
Érdekelne, hogy ti mit ajánlanátok, Netto30k a határ, fölé már nem szeretnék menni, toshiba és lg téren láttam ilyen''olcsóbb'' kategóriás írókat, de fogalmam sincs melyik lenne a legjobb választás, örülnék ha tudnátok segíteni!
Előre is köszönöm!-----
asztalinál az a kérdés, hogy mire kell? ha fontos, hogy minden formátumot írjon és olvasson (dvd-ram), valamint a labelflash vagy lightscribe is szóba jöhet, akkor ezeknek megfelelően az újabb szériás sony/nec/optiarc (főként a 7203 vagy a 7200) és az lg (h66, h62, h58) jöhet szóba. ha viszont a ram írása és olvasása, valamint a lemezek felső részének a pingálása nem fontos, akkor az új szériás pioneer meghajtók (dvr-215, dvr-212, dvr-115) is nagyon jók.
usb csatolással; lg gsa-e10l (lightscrbe), vagy lg gsa-e10n
vagy esetleg slim portable external; lg gsa-e50l (lightscribe) vagy lg gsa-e50nvagy a korábban említett külső usb (esetleg +esata) csatolású ház, és abba a korábban említett asztaliba való írók valamelyike.
vagy usb slim ház, és abba slim író; lg gsa-t20n
[ Módosította: ngabor2 ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hikvision 512GB nvme ssd
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 4TB Seagate HDD / Kingston NV2 1TB SSD
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Ryzen 7 CPU-k
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest