Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ginew
aktív tag
válasz
nyikszi #3084 üzenetére
aha, akkor igazán legjobb vétel lehet annyiért..
amugy most hogy ennyit volt téma, utánanéztem énis picit a készülékednek.. ha megtudod oldani amit itt irtak, hogy ne zugjon, akkor lehet veszek 1 ilyetbár olyan 150 körüli árban akartam kamerát venni, de nemfogok sirni ha végül majdnem feleannyiért fogok
merthát irtátok hogy ez a 320as az 1ik legjobb ebben a kategoriában, szal gondolom 80-100 között... a 150es kategoriában +-15-20e melyik a legjobb ár-érték arány?
-
doktor úr
aktív tag
válasz
nyikszi #3060 üzenetére
Ez a kompresszió, kamera próbálja a gyengébb hangokat felerősíteni, egy szintre hozni. Minden olcsóbb kamera ilyen, általában ki se lehet kapcsolni. Ezt a típust nem ismerem, nézd át a menüjét (Audió részt), hátha ennél ki lehet.
MOD: most találtam: "There is no control over the automatic gain control (AGC) or microphone level." Úgyhogy sajnos ez úgy tűnik, automatikus.[ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
válasz
nyikszi #2996 üzenetére
Lehet JVC, Panasonic,Sony, lényeg, hogy ne noname legyen, egy tisztítás rendszerint 10 mp, a használt DV kazetta típusától függően kb.10 óra felvétel után szokás egy tisztítást végezni,soha ne tekerd vissza az elejére a tisztítókazit.
Sony Premium kazettát szoktunk használni,ennél esedékes 10 óra után pucolni, de már került hozzám olyan szutyok TDK DV kazi, ami 15 perc múlva összekente a fejet. -
Badb0y
addikt
válasz
nyikszi #2981 üzenetére
Persze hogy gondoltam a vámra. Nem is az lesz a gond, hanem az ntsc, hogy a tv tudja-e vajon.Mert ha tudja, akkor nicns gond, mivel a szgép is tudja kezelni ntsc-t. Ez a transzkódolás milyen munka
? Mert írták itt, hogy elég szutyok.
Mind1. Ha nem fog menni akkor eladom 218-ért
Mert akinek újabb fajta tv-je van, neki édes mind1, mivel ugyanúgy képes megjeleníteni.
-
vazol
tag
válasz
nyikszi #2883 üzenetére
Köszönöm a linket! Átnyálazom, hátha segít a döntésben. Eddig ár-értékben a Pana a nyerő, de egy korábbi linken a képminősége a videóból lopott képei alapján nem igazán meggyőző! Fényképeket kimondottan szépeket csinál videokamera létére, csak nem kimondottan arra a célra venném, bár nem hátrány. Nincs valakinek néhány megosztható klippje? Sajnos Zsigabá gyűjteményében nincsen!
-
johnjohn
addikt
válasz
nyikszi #2757 üzenetére
Nincs cégérdek, behozza a Sony pl. és addíg árulják amíg elfogy, ha egy bolt eladta, perkál a Sony nagykernek.
Az emberek nagy része nem vesz kamerát, mert a telefon kezelése is meghaladja a szellemi színvonalát, a másik része vesz egy kamerát és évente filmez vele 20 percet, persze ,hogy 5-6 év múlva még mindíg működik a kamera! -
johnjohn
addikt
válasz
nyikszi #2755 üzenetére
Nem söprik ki,illetve kisöprik tőlünk nyugatabbra, és idehozzák eladni ami az előző évről maradt és az idén kifut.Az új típusokat pedig majd március körül teszik a polcra, amikor ezek elfogytak.
A DSLR piac jobban követi, illetve követi a típusváltást a kamerapiac nem.
Amit sokkal olcsóbban kapni az 2-3 éves típus, amit szedett-vedett boltokban/ Fotexnet stb./újként árulnak, mindíg van balek aki megveszi. -
atala
addikt
válasz
nyikszi #2744 üzenetére
Ahogy elnéztem, a Sony előnyei:
- Dokkoló állomás
- Jobb Obiektív (16:9 videó: 2 280 000 képpont, a panáé csak 1 620 000)
- Fényképezéshez vaku
- 10GB-al nagyobb HDD
- Jobb LCD kijelző felbontás
- JelenetválasztásHátrányok:
- Memory Stick DUO kártya (Nem túl elterjedt, és drága)
- Nincs videó lámpaÚgy néz ki, összességében jobban megéri a Sony. Kár, hogy nincs rajta videólámpa, de úgy látom lehet rá tenni (+25 ezer) . Kérdés, hogy a Panán mennyit ér a beépített videolámpa?
-
Cyrin
addikt
válasz
nyikszi #2605 üzenetére
Mindenkinek úgy írom a álnevét ahogy az az avatar alatt szerepel, ahogy azt megadta, hogy mások is így lássák, hogy ez ő. Azzal, hogy nem változtatok rajta, tiszteletben is tartom.
Azt meg honnan tudjam, hogy ki mit gondol még mögé? Sőt nem is nagyon érdekel.
Már megint tanultunk valamit. -
johnjohn
addikt
válasz
nyikszi #2591 üzenetére
Nem teljesen értem, min kaptad fel a vizet,a munkám során találkoztam az általam említett problémákka, úgymint-vágás,szerkesztés stb.Az a legnagyobb baj, hogy a merketing miatt folyik a ködösítés, a gépekhez adott alapszintű progikkal persze szerkeszthető az Mpeg 2,stb formátum , de ha bonyolultabb vágásra, szerkesztésre kerül a sor,akkor már macerásabb a dolog.Senki nem vonta kétségbe a szakértelmedet, de ha valaki ilyen kamerát vesz, és esetleg még járatlan a videózás terén, az esetleg problémákkal fogja magát szembetalálmi.A kameravásárlók több mint a fele nincs tisztába azzal sem ,hogy van e a gépén megfelelő csatlakozó.Egyébként többek között videostúdiót üzemeltetek a munkahelyemen.
-
johnjohn
addikt
válasz
nyikszi #2589 üzenetére
És azt mivel vágod,mivel nézed vissza?Min rögzíted a vágott anyagot?Átlag felhasználó nem Avid progival dolgozi,meg a Premiere Pro 3 is viszonylag ritka.Jó, van HDMI kimenetes DVD player, de azért nem túl nagy azoknak a száma, akik tudják is használni az AVCHD anyagot.Az SG Hu-ról annyit amit Murphy írt:Ha egy dokumentáció két napig az asztalodon hever,szakértővé lépsz elő!
[ Szerkesztve ]
-
TomiDzsó
csendes tag
válasz
nyikszi #2520 üzenetére
Nyikszi!
Ehhez mit szólnál?
Qurvára tetszik, még akkor is ha nem a legjobb HD-s kamera, de nagyon futurisztikus és kompakt. (SANYO XACTI HD1000)
Vannak itt róla jó képek: [link]
Szerintem a kezelőszervei is rendkívül áttekinthetőek. [link]
És van itt egy 8Mpixeles általa készített fotó egy cicáról, ami elég jó. [link][ Szerkesztve ]
-
TomiDzsó
csendes tag
válasz
nyikszi #2520 üzenetére
OFF TOPIC: Nekem is A70-em volt, de azóta vettem használtan 30 ezerért egy 4Mpixeles IXUS 400-at, hát annak szuper tiszta képei vannak az A70-hez képest, és azt is 1 hónapig kerestem és válogattam, de annyira jó, hogy azóta még 3-at vettünk, haveroknak és családtagoknak. Na ilyen képminőségű kamerát keresek.
Egyébként az LCD monitorom is kb. 1 havi meló volt a neten, végül egy Samsung 970P lett, ami akkor az egyik legjobb volt, (bár az utóda még jobb), de sajnos monitort sem gyártanak tökéletest. (megfizethető áron.)
Az SDR-H250 fotóminősége Rómában egész jó, de a videóból kivett fotók elkeserítőek.Ha videóban tudná valami azt a minőséget (120-140ezerig) ami a fotófunkcióval készült, akkor már meg is vettem volna. Ha meg fotóban csak megközelítené a kb. 5 éves IXUS 400-at, akkor akár 180ezer is lehetne.
Azért nem Sony, mert mint írtam, még nekem is bonyolult volt a kezelése, a szüleim meg a hugomék pedig fejre állnának tőle.
[ Szerkesztve ]
-
TomiDzsó
csendes tag
válasz
nyikszi #2508 üzenetére
Hát átnéztem ezt az orosz tesztet, és meg kell mondjam nagyon vegyesek az érzéseim.
Külalakra nekem a JVC volt a szerelmem, de video minőségben ő a leggyengébb (kivéve sötétben, ott veri a Panát és a Sonykat is bizonyos szempontból).
Foto üzemmódban nekem a Sony 200 CMOS képe tetszik, a babás képen szinte semmi zaja nincs, itt a Pana a leggyengébb.
Viszont a kültéri "táj" felvételek mind a négy kamerával csak vízfestménynek tűnnek. (Talán itt a JVC a legkevésbé sz@r.) Ezek úgy látom még komoly amatőr fotózásra sem alkalmasak, szerintem ilyen minőségű fotót telefonnal is lehet csinálni.Mivel a Sonyknak (szerintem) a legbonyolultabb a kezelése, így én a Panát kellene hogy válasszam, (vérző szívvel a JVC dizájnjáért). Ha csak egymagamnak kellene kezelni, akkor esetleg a Sony 200, a CMOS fényképminősége miatt, de az is csak korlátozott felhasználásra jó.
Minél többet nézem a teszteket, annál inkább úgy érzem, nincs rendes kamera ebben az árkategóriában, amit jóérzéssel meg tudnék venni!
Persze nem tudom egy tv-n milyen mozgóképet adnának, de ezek az állóképek monitoron nekem elég siralmasak, úgyhogy asszem még várok a Canon CMOS-os fullHD-k áresésére.
[ Szerkesztve ]
-
TomiDzsó
csendes tag
válasz
nyikszi #2500 üzenetére
Hello Nyikszi!
Egy kicsit leült a fórum!
Találtam valamit ami esetleg érdekelhet:
Ezt ismered?
JVC GZ-MG77E és a 20 GB-os kisöccse MG67E. Az MG67 még kapható itthon raktárról a PCLand-nál, bár kifutó típus, 130-ért. Nézd meg a VideoaktívDigitálon a babás képet, fenomenális![link]
Egy baja van, hogy a színei az első képen olyanok mintha nem Wanish-el mosták volna, hanem általános mosóporral.A másik a JVC GZ-MG505, ami 3 CCD-és már szintén nem gyártják, de láttam hirdetni 160-ért.
Nem tudja valaki, hogy a kifutott JVC kamerák adatait hol lehetne megtalálni, mert a JVC honlapján én nem találom.
[ Szerkesztve ]
-
TomiDzsó
csendes tag
válasz
nyikszi #2498 üzenetére
Igen az árak nagyon magasak, nem itt kell megvenni.
Most hirtelen nem tudom melyik volt monitoron, de az a négy nem, amiről írtam. Kipróbáltam vagy 20-at, már nem emlékszem. A Pólusban is voltam a MM-ban, de ott nagyon sz@r monitorok vannakés nincs JVC 275, 575. A vezetékek meg 10 centisek mindenütt. Az Árkádban meg csak pár olcsó kamera van kint.Az volt a tuti, hogy mindegyik pana amit kézbe vettem, jó minőségű képet adott, svenkelés közben is.
De pl. a Sonyi HDR-XC6 (fullHD, SD kártyás, fullDrága) svenkelés közben darabosan ugráló képet ad, tehát egy ilyen cuccnál is lassú az elektronika?
Vagy pl. az olcsóbb, nemPANA kamerák svenkelésnél az élek körül belépcsősödnek, utána meg nem találják a fókuszt.
A Pana optikai stabilizátora, már az olcsó kameráiban is benne van és elég jól dolgozik. Bár igazán csak monitoron látszott a kézremegés, a saját kijelzőn egész stabilnak tűnik a kép.
Pl. a JVC-nek van egy 60 ezres, nagyon aranyos miniDV kamerája
, amin hátul van az LCD kijelző. A gép nagyon tetszett, nagyon jó a dizájnja, de gyalázatos a képminősége
.
De Pl. a PANA miniDV-s kamerái is mind jónak tűntek képminőségre.Ezkről azért írok, hogy nagyon nézzétek meg, hogy mit vesztek. (de ha megvan, utána már nem szabad hasonlítgatni, azt kell szeretni ami van
).
[ Szerkesztve ]
-
TomiDzsó
csendes tag
válasz
nyikszi #2470 üzenetére
Hali Nyikszi! Ha tudsz angolul akkor itt egy kis segedelem:
Találtam egy amcsi weblapot: camcorderinfo.com.
Itt van teszt a JVC GZ-MG255-ről, ami a 275 egy az egyben, csak 30GB-os vincsóval, és azt írja, hogy nem a legjobb kamera."It is very likely not the best camcorder for you."[link]Itt egy táblázat a cameráknak adott pontszámokról: [link]
Sajna nincsenek itt az összes új kamera tesztje még. -
johnjohn
addikt
válasz
nyikszi #2475 üzenetére
Ez egy nagy marhaság. Idézet:
A 3CCD-s kamerarendszer az objektíven keresztül beérkező fényt féligáteresztő tükrök segítségével – egy prizmához hasonlóan – három fő komponensére bontja (vörös, zöld és kék). A színösszetevőket külön-külön (összesen 3 db) CCD dolgozza fel. A hagyományos 1CCD-s kamerarendszerekkel összehasonlítva a Panasonic 3CCD-s rendszere élénkebb, élethűbb színeket, nagyobb részletgazdagságot és gazdagabb árnyalatokat nyújt. Valamennyi professzionális kamera 3 CCD-t használ, nem véletlenül.Semmiféle háromszoros felbontásról nincs szó a felbontás a három alapszínből,illetve az őket kiszolgáló CCD-k felbontásából áll össze.Jövő tavasszal lehet,hogy már nem kapsz elfogadható áron DV kamerát.Lásd a Bridge fényképezőgépek lassú eltünését és a helyette érkező mindenféle szutykot. -
TomiDzsó
csendes tag
válasz
nyikszi #2470 üzenetére
Én is ezek között nem tudok dönteni.
Te hol tudtad ezeket esetleg kipróbálni, mert úgy alakult, hogy holnap megyek a nagyvárosba, és szívesen kézbe venném őket.
Mindegyiknél van valami, ami a többinél jobb, és ami a többinél rosszabb.
A JVC 275: olyan optikát kapott aminek a fényereje F1,2-F2.0. Ez szuper jó, de az 575-ben már nem ez van. A JVC-n van kézi fehéregyensúly beállítás, viszont az LCD-je csak 112kpixel.
A Sony 190 pl. "csak" F1.8-2.9, tehát hiába van benne CMOS, ha gyengébb előtte az optika. Az LCD-je 211kpixel. Tud éjszakai infra felvételt, külső mikrofont és lámpát.
A Pana H250: legkisebb CCD (1/6") F1,8-2,8. LCD 123kpixel. 3 CCD miatt jó színek, optikai képstabilizátor.
Mondjuk a háromból már lehetne jót csinálni!
Nálunk a családi felvételek kb. egyharmada beltéri, illetve sok esti felvételünk is van, nekem ez azért lenne döntő. (Sok fényben a legsz@rabb kamera is tud jó képet csinálni.)
Szívesen megnézném a fotóik minőségét, de nem találok sehol a neten tesztfotókat állóképről.
Nagyon kellene video felvétel köben is összehasonlítás, hogy a kontúroknál és a gyors mozgásoknál mit csinálnak ezek a kamcsik, de olyant sem találok. -
johnjohn
addikt
válasz
nyikszi #2470 üzenetére
Magyarázd el, miért hátrány a 3 CCD ? Ez a kamerákban alkalmazott eddigi legtökéletesebb színvisszaadású képfelvevő eljárás.Tartok tőle, hogy valami fogalomzavar van nálad.Ami a kevés fényben készült felvételeket illeti, az csak parasztvakítás! A jó minőségű képhez fény kell, a kevés fényben készült képek pedig kameránként a sz@r és a még sz@rabb között kategorizálódnak.At utángyártott aksi miért szempont? Ha veszel ennyiért egy jó kamerát, akkor már a gyári aksi miért gond? Sz@rból Várat ??Pana NV GS 500, és nincs gond, az mindent tud.
-
TomiDzsó
csendes tag
válasz
nyikszi #2455 üzenetére
Egy az egyben így közelítem meg a kamera kérdést mint Te! Még ugyan azokat is nézzük.
JVC GZ-MG 275 E [link]
JVC GZ-MG 575 E [link]
Sony DCR-SR 190 E [link]
Sony DCR-SR 290 E [link]Panasonic SDR-H 250 EG [link]
Panasonic SDR-H 20 EG [link]Ha nyitsz két külön ablakot, akkor egymás mellett jól össze lehet hasonlítani a tesztképeket.
Főleg kevés fénynél van nagy különbség. Melyik a legjobb?[ Szerkesztve ]
-
netwolf
csendes tag
válasz
nyikszi #2453 üzenetére
sziasztok!
Úgy látom, hogy sokan rá vannak izgulva a hdd-s, dvd-s, sd-s kamerákra. Én nap, mint nap használok, ilyen kamerákat, főleg nagyobbakat(hdv,xdcam, dvcam), ezért bátran állíthatom, hogy ezek a újdonságok felejtősek...képminőség, kapacitás, kezelhetőség, editálhatóság problémás...ha ismerősök kérdezik, hogy mit vegyenek, vagy mit fejleszenek az otthoni felvételi, utómunka technikán, mindig mondom első a kamera, ami legyen a kiforrott dv(dv bemenet nem árt), vagy ha rendelkezik kellő anyagiakkal, és hds megjelenítővel(1920*1080), akkor vegyen hd-s kamerát, ami tényleg meglepően jó tud lenni, úgymint a sony hc3, canon hv-10 v 20, ezek 2 kiló körül vannak(lehet pörkölni belőlük jó kis blue-rayt). Persze ezek is hobby kamerák. Igaz ha valaki 1 évben 2 lemeznyit forgat, és nem akarja vágni, akkor jó a dvds kamera is(bár a lemez se bírja sokáig). Olybá tünik, hogy ma mégis a dv a legkiforrotabb a legolcsóbb. Már van 50 ezerért is, aki meg villantani akar az vegyen hdv-t az úgyis tud sima dvbe is rögzíteni vagy digitalizálásnál hdről dvre transkódolni, így a mai igényeknek megfelelő SD anyagot lehet vágni, DVDt írni, később meg a HD-s nyersanyagot újra lehet vágni, ha elterjed a HD rendesen.
Ha bemész egy boltba és sima crt-s tvt akarsz venni kiröhögnek, már csak LCD van, és hiába mondod, hogy az szarabb, őket nem érdekli, mert leszarják. Ez a fejlődés, vagy a fejlővés? Kicsi a különbség?
-
TomiDzsó
csendes tag
válasz
nyikszi #2445 üzenetére
Hello! Igen én is néztem ezt, de 150 alatti áron csak Webáruházban lehet kapni, kiskerben 150-180 között van. Idegenkedem az előre fizetéstől, meg a garancia is kérdés, mivel nem a saját pénzemből venném, így körültekintőnek kell lenni.
Egyébként kb. ugyan azokat a kamerákat nézzük, csak Te a drágább változatot.
Sony SR190 - 290 ill. JVC GZ MG-275 - 575.Az általam látott különbség az árán kívül, hogy a német tesztlap képein a 30Lux megvilágításnál mindkét esetben a kisebb testvér a nyerőbb. (Valszeg a CCD-re rápréselt több képpont miatti kisebb pixelek az oka. A kisebb pixel kevesebb fényt tud összegyűjteni adott idő alatt.)
SONY 1/3" ClerVid CMOS: 2.1Mpixel(SR190) --- 1/3" 3.2 Mpixel(SR290)
JVC 1/3.9" CCD 2.18Mpixel (MG-275) ---- 1/2.5" CCD 5.37Mpixel (GZ-575)[ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
válasz
nyikszi #2430 üzenetére
Az veszi, aki alig ért hozzá, és elhiteti magával hogy amit írnak az szentírás, és ha elolvassa akkor szakértővé lép elő.Vannak lexikális típusú emberek, akik ilyen lapokból merítik az adataikat,és bár nem értik konkrétan a szakmai szöveg lényegét,megjegyzik azt.Ilyen volt a 20 évvel ezelőtt végzett műszaki értelmiség kb.1/3-a.Na ezek írnak ma ilyen lapot.