- Melyik tápegységet vegyem?
- ASRock lapok általában
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petke76
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: videokamerát szeretnék vásárolni, de nem tudom, milyet vegyek,kb. 100ezer Ft-ot tudnék szánni rá.
Ezeket találtam ebben az árfekvésben:jvc-gz-r435b
canon-legria-hf-r806
panasonic-hc-v380
Szerintetek melyik a legjobb választás? Családi felvételekhez kellene, nemrég fiam született.
Köszönöm a segítséget.
-
sonaj0203
aktív tag
válasz
huppancs89 #14314 üzenetére
nem ismerem, nem tudom, nem ismerem, nem ismerem, nem ismerem, nem tudom nem ismerem, nem ismerem, nem ismerem, nincs véleményem
Csak azért mert végig olvastam. -
sonaj0203
aktív tag
Szia! Az egyik legjobb ár-érték arányú akció kamera a xiaomi yi 4k (itthon kicsit drágább, én az Alin vettem 45ezerért
esetleg a még drágább és nagyobb tudású pl.:60fps/4k rögzítési képesség yi 4k+ (nem a kisebb olcsóbb mi mija, de számodra az is elég lehet). Majdnem a go pro-k tudása fele árban.
-
tecsu
addikt
válasz
huppancs89 #14314 üzenetére
[link]
Itt egész érdekes dolgokat említenek róla. -
huppancs89
tag
Panasonic HC-VX1 vagy a HC-VXF1? Ezekről mi a vélemény? Panasonic HC-VX1 vagy a HC-VXF1? Ezekről mi a vélemény? Panasonic HC-VX1 vagy a HC-VXF1? Ezekről mi a vélemény? Panasonic HC-VX1 vagy a HC-VXF1? Ezekről mi a vélemény? Panasonic HC-VX1 vagy a HC-VXF1? Ezekről mi a vélemény? Panasonic HC-VX1 vagy a HC-VXF1? Ezekről mi a vélemény? Panasonic HC-VX1 vagy a HC-VXF1? Ezekről mi a vélemény? Panasonic HC-VX1 vagy a HC-VXF1? Ezekről mi a vélemény? Panasonic HC-VX1 vagy a HC-VXF1? Ezekről mi a vélemény? Panasonic HC-VX1 vagy a HC-VXF1? Ezekről mi a vélemény?
-
Dabaka
csendes tag
Köszönöm mindenkinek!
Általában a feljebb linkelt videónál jobb fények vannak a koncerteken (a nézőtér nem sötét), úgyhogy szerintem ez a kamera (A Pana V770 EP-K) tökéletes lesz! -
Falovas
aktív tag
válasz
Ottó58 #14311 üzenetére
Már én is jártam így, hogy ha távolról vettem a színpadot akkor " kiégtek " a színpadon lévők. Ez pont egy tipikus " szélsőséges " fényviszony, amikor felül kellene bírálni a gép automatikáját, ami átlagol és nem tudja, hogy nekünk mi a fontos. Gyakorolni kell, hogy ilyenkor mibe érdemes belenyúlni: expozíció korrekció, shutter speed, vagy blende, vagy ott van még a manual amikor a rekeszt és az időt is lehet állítani egyszerre. Hogy a HC-V770-es mit enged azt nem tudom...
Egyébként teljesen jól teljesít a kamera, nem egy rossz darab. -
Ottó58
senior tag
-
Falovas
aktív tag
válasz
Dabaka #14306 üzenetére
Találtam egy [Panasonic HC V770]-es felvételt amit színházban vettek fel.
Végülis nagy fényerő kell és nagy zoom. -
Dabaka
csendes tag
Köszi a választ!
Igazából nincsenek nagy igényeink, az előző egy régi SD kamera volt, az meg ma már nagyjából vállalhatatlan képet csinál. A cél főleg az, hogy YouTube-ra tudjak jó referenciaanyagokat feltölteni, hogy későbbi versenyeken, pályázatokon azt be lehessen küldeni. Szóval azért nem HDTV a fő megjelenési platform
-
tecsu
addikt
válasz
Dabaka #14306 üzenetére
Konkrét ajánlatot nem tudok adni, de ennyi pénzért mindenképpen használt kamera jöhet szóba. Elsődleges szempont legyen a szenzor mérete, illetve a három szenzoros előnyösebb az egyel szemben.
Jó fényviszonyok jellemezte eseményt rögzíteni technikai téren nem nagy kunszt, a videokamerák valódi igénybevétele a sötétebb jelenetek fölvétele, ott vérzik el a legtöbb.
"Rosszabb fényviszonyok között (koncertterem) is kevés zajjal, jó színekkel vegyen."
Ez profi megvalósítást igényel - szerintem -, bár kétségtelen, hogy a "rosszabb", a "kevés" és a 'jó", merőben szubjektív.
Ha csak néhány alkalomról van szó, érdemesebb bérelni. -
Dabaka
csendes tag
Sziasztok!
A kórusomnak keresek egy kamerát.
Alapvetően a következő feltételeknek kéne megfelelnie:
- Rosszabb fényviszonyok között (koncertterem) is kevés zajjal, jó színekkel vegyen.
- Használhatóbb optikai zoom kéne, bár főleg totált fog venni.
- Nem kell, hogy a hang tökéletes legyen, arra külön eszköz van (Zoom H4n)
- Lehetőleg 1080p-t tudjon.
- Lehessen egyszerre 2,5 - 3 órát rávenni
- Az akkumulátor is bírja lehetőleg hosszan, de egyébként lehetőleg tudjon kábelről is menni.
- Az ár 100 000-nél ne nagyon menjen feljebb, de a 200 000-et semmiképp ne lépje túl.Esetleg van ötletetek, mi felelne meg ennek?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Falovas
aktív tag
válasz
jagyugyaerik #14302 üzenetére
Erre nem tudok válaszolni, hogy mi éri meg jobban. Mert vannak akik már a 60fps 4K videót favorizálják.
Az igaz, hogy láthatóan "simább" a 60fps 1080p videó a hagyományos 25fps-től.
Youtubeon nézelődj, ott találsz ilyen videókat. Én egyébként bár lenne lehetőségem az 50fps használatára, de a mai napig a 24-25fps 1080p felbontásban rögzítem a családi videókat. Az esetleges utómunkánál is könnyebb dolgozni velük, mivel "nem egy atomerőmű" a sz.gépem.
Azt viszont látom, hogy bizonyos videó kameráknál már hiányzik a 24-25fps 1080p formátum. Már csak az 50i, vagy 50fps-ben lehet rögzíteni.
Vásárlás előtt érdemes a kiszemelt kameráról begyűjteni az összes információt a gyártó honlapjáról, mert utólag elég kellemetlen dolog szembesülni a kameránk esetleges hiányosságaival. -
Ottó58
senior tag
válasz
jagyugyaerik #14298 üzenetére
"tecsu"-nak igaza van.
Még annyit fűznék hozzá, nekem volt Nikon gépem (4k-t is tudott), szép videója volt nappali (odakinti) fényben, de a Pana 920 3mos szenzora mellett elhasalt gyengébb világítás mellett. Gondolom, családi eseményt falakon belül is rögzítenél. Így ajánlottabb a 3szenzoros gép, (vagy a nagyobb érzékelővel ellátott, de ebben nem vagyok biztos). -
huppancs89
tag
És a Panasonic HC-VX1 vagy a HC-VXF1? Ezekről mi a vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest