- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kedvező árú Philips OLED televízió a tesztpadon
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tsyl
aktív tag
válasz
London26 #11747 üzenetére
Én pár éve Sennheiser mikroportot használtam Sony pd150-es (Dv) kamerával elég sokáig. Teljesen megvoltam elégedve a hangminőséggel nagyon szépen tisztán vette fel a beszélgetéseket a kis csíptetős mikrofonjával és nagyon finoman lehetett szabályozni is. Használtan és jó árban ellehet csípni néha-néha a hirdetések között.
-
huppancs89
tag
válasz
Perillustris #11680 üzenetére
Szia! Én is ezt a kamerát néztem ki!
Vagy 40 ezer oldat átolvastam, de szinte mindenhol mást írnak a felbontásáról. Az biztos, hogy 1920x1080 60p-t tud, de mi van a többi felbontással? Azok milyenek? Konkrétan EZ érdekelne!
Ha nem akarok FULL HD-t használni, milyen lehetőségek vannak, illetve a fotók minősége és a vaku is jó-e?
Előre is köszi a választ! -
tecsu
addikt
válasz
London26 #11747 üzenetére
A menemszol.hu -n tudsz érdeklődni a hangrögzítéssel kapcsolatban.
Nem hiszem, hogy itt sokan használnának külső mikrofont. ;-)
Én (laikusként) külön rögzíteném a hangot és a videót, majd egy Nuendo-ban (nekem speciel Cubase van) vagy Premiere-ben összeraknám, zenékkel, szignálokkal megspékelve.
Érdekes lehet az is, hogy mit akarsz konkrétan és egyáltalán? Gondolom nem stúdiominőséget, de otthonra x árból kihozni a legtöbbet. Már csak az x értéke hiányzik. :-) -
London26
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen kamerát vegyek, ha mikroporttal szeretnék felvenni párbeszédet tőlem 10-15m lévő emberekről. A legolcsóbb ár/érték arányú megoldás érdekelne.
Illetve milyen mikroportot érdemes venni?
Nagy segítségemre lenne, ha tudnátok ajánlani konkrét kamerákat/mikroportot, amik közül a nekem megfelelőt ki tudnám választani.
Köszönöm! -
tecsu
addikt
Nos, még annyit tennék hozzá, hogy a fent említett Canon XF sorozat alatt is vannak kategórián belüli legjobbak, csak azok még durvább kompromisszummal járnak a minőséget illetően.
Jelenleg a Canon Legria HF G25 a kategóriájában a legjobb, alatta egy kicsivel pedig a Panasonic HC-V750EB-K, ami kiemelkedik a mezőnyből.
Ez alatt a GoPro Hero4 Black van, kb. ami említésre érdemes. -
Ottó58
senior tag
válasz
hollozoli #11744 üzenetére
Sajnos kevés " tisztes honpolgárnak van pénze" jobb minőségű nem igazán tisztes árbesorolású kamerát venni.
Sajnos nekem sem volt több ráfordítható összeg, mint 60-80e.
Csak éppen be kellett vállalnom azt, hogy külföldről származó új kamerát vegyek jótállás nélkül. Így lett a Sony CX250, ami jóval 100 fölött volt nálunk, franciából 80-ért hozták nekem. Hol az igazságos ár???
Egyébként már úgyis letelt volna a jótállási idő. -
hollozoli
tag
válasz
Ottó58 #11742 üzenetére
Most voltam DSLR fotósuliban, eddig mindent automatán használtam a Canon EOS-on. Most "fedeztem fel" rajta az olyan gombokat, mint ISO, White-Balance, rekesz-záridő állítás a főtárcsával, expozíciókompenzáció, stb.
Én is tisztában vagyok vele, hogy az a videokamera, amit a TV stúdiók használnak ezer fajta opcióval.
Az én Sony Handycam-emen 2 gomb van: 1 zoom meg egy kikapcs-bekapcs.De arra a Canon-ra melyik tisztes honpolgárnak van pénze?
Amúgy Boldog Karácsonyt!
-
tecsu
addikt
válasz
hollozoli #11741 üzenetére
Először is, boldog karácsonyt Mindenkinek!
Másodszor, ez úgy látszik, elkerülte a figyelmed. "A baj az, hogy ennyit nem tudok és nem is akarok fizetni..."
Ebből a szempontból én is a "csórók"** táborát erősítem, ráadásul nekem is kiránduláshoz, babához kell.
Éppen azért írtam: szomorú, hogy ami elfogadható minőséget produkál, az ez az árkategória. :-(
Ezekután 120-150 ezer forintért nem veszek kamerát, hiszen azzal csak "picit" lenne jobb a kép, mint egy mobiltelefonnal, számomra az lenne az igazán kidobott pénz!/ A baba minőségi rögzítése számomra fontosabb, mint bármelyik tévéműsor, neked nem?
A tévék profi stábjai tudtommal cserélhető objektíves, távvezérelhető, külső rögzítőegységű kamerákat használnak, akár komoly mozgó-állványokon.
Egy tv-adó költségvetésében még így is elenyésző a kamerák beszerzési ára. ;-) /A másik alternatíva, hogy veszek egy GoProt, ami legalább vízálló.
**A csórók szerintem nem vásárolnak kamerákat, hanem lakhatás, élelmezés miatt aggódnak, legalábbis a föld nagyrészén.
-
Ottó58
senior tag
válasz
hollozoli #11741 üzenetére
Ja, a profik nem kérnek tanácsot, ők tudják mit miért vesznek, a kezdőnek pedig nagy előrelépés az emlékek mozgóképben való megörökítése, erre a "csóróknak" szánt kamera (olcsó árfekvés stb.) szinte teljesen megfelel.
(A super8-as filmezés és Hi8 után beléptem a Digital8 világába és örültem, hogy akkor USB-n videóCD-re tudtam írni az anyagot firewire hiányában. Évek múltán átírtam DVD-re és saját magamon mosolygok, hogy akkor jó volt az a "minőség".) -
hollozoli
tag
Jól néz ki a kamera, amit kinéztél magadnak. Egy saját TV adást nem tervezel vele?
Sajnos a fórumon többnyire "csórók" kérnek tanácsot, arról, hogy mire költsék a megtakarított 50 ezer forintjukat. Abból a kevés pénzből melyik kamera örökítené meg legszebben a nyaralásukat, meg a kisbaba első lépéseit.
Sok sikert a TV adódhoz!
-
Watt25
veterán
A mozgatott kamera hullámoztatja, akadoztatja a képet
Ez azért nagy valószínűséggel nem a kamera/felvétel hibája, hanem a monitorod képfrissítése nem egyezik a felvételével. A többiben igazad lehet.Szóval még néhány évet várnom kell.
Mire? A konzumer kategóriák szerintem mindig is fogják hozni ezeket a hátrányokat. -
tecsu
addikt
Mostanában nézegettem a közép- és felsőkategóriás konzumer videokamerákat, de sajnos nagyon nem tetszik, amit produkálnak. Mármint a képminőség gyatra. 4K :-D ide vagy oda, az ebben a kategóriában tényleg csak számháború.
Amelyiknek már elfogadható számomra a képminősége, az a Canon XF200 / XF205, a baj az, hogy ennyit nem tudok és nem is akarok fizetni egy otthoni kamkorderért. :-)Szóval egyelőre nem fogom megörökíteni a "csáládot", mert ilyen közel mobiltelefon-minőségű videókat nem fogok komolyan szerkesztgetni, feliratozni, archiválni...
/Ami komolyan zavaró ezeknél a vackoknál az az, hogy eleve nincs nagy dinamika, sötétben/szürkületben is komoly gondban van, az auto funkciók messze nem tökéletesek, a színeknek köze nincs a valósághoz, a nagy felbontás ellenére nem részletes egyáltalán (mintha valahogy csalna). A mozgatott kamera hullámoztatja, akadoztatja a képet, a mozgás darabos, a manuális állítások nem tetszőlegesen állítható sebességűek ill. a legtöbb esetben menüből történik - ami kifejezetten olcsó hatást kelt a felvételt nézve. És itt nem a mozikamerákra gondolok, hanem pl. az említett sima kézi kamera XF200 már jól megoldja ezt a problémát (részben az egész jó képstabilizálásával).
Szóval még néhány évet várnom kell. :-D -
k!nG
aktív tag
válasz
Devilhun_HUN #11736 üzenetére
A legolcsobb 4k kepes kamera a mostani piacon a GoPro Hero 4 140k-ert. Emellett meg ott a Sony FDR-AX100E 630k-ert, ami mar szep osszeg, lassan a komolyabb munkakra hasznalatos kameraknal tart az ara, mikozben ez egy handycam.
Ez a videokamera szegmens, mostmar kijottek a 4k kepes fenykepezogepek is, mint a Panasonic GH4 es a Samsung NX1, amelyeknek szereny velemenyem szerint szebb kepe van, mint a fent emlitett Sony-nak es 400-500 ezer forintos aruk van.
Nem igazan irtal sem arkategoriat se semmi. Ennyi penzert, olyan FullHD kamerat kapsz amilyet csak akarsz, de ebbol mar kijon egy Blackmagic Pocket Cinema Camera is aminel alig van jobb Full HD-s kamera a piacon felmillio forint alatt es RAW formatumban is tud rogziteni.
Viszont nem tudom mennyire vagy laikus a videozasban, de remelem tudod, hogy a 4k nem egy egyszeru dolog, mert a legtobb videomegosztohoz szepen le kell konvertalni Full HD-ba. En azt ajanlom alaposabban olvass utana es terkepezd fel a piacot.Mivel a kerdesed egyaltalan nem konkret, ezert ennyit tudtam segiteni.
-
Srob
tag
válasz
01andris #11735 üzenetére
Szia!Ha a Wifi ér neked 20ezret akkor válaszd a 2-est.Én kártyaolvasót használok az adatok továbbítására.Nekem 60 Mbps internetem van,és a legjobb minőségben felvett anyagok lejátszásánál akadozik a kép!Ha csak megosztani akarsz képeket,videókat arra jó a wifi,másra tök felesleges,/távirányítás mobil telefonnal stb./Amit soha sem fogsz használni! Ilyen árkategóriában
azt vedd amelyik jobban teljesít gyenge fényviszonyok mellett. -
Devilhun_HUN
aktív tag
Milyen 4k-s kamerát ajánlanátok ami azt lehet mondani hogy jó!
Illetve a Full hd-s társ is érdekelne!A válaszokat előre is köszi!
-
maxika2004
őstag
válasz
vandorr #11719 üzenetére
Kicsit több ugyan , de pana x920
vagy használtan x900 , x800, x810 -- 100 120 körül ki lehet fogni !
Tapasztalatból mondom ... én 2. kamerának vettem igy használtan, és tökéletes
(x900 mellé )Szerintem stabi brutál jó, nagyon eltalálták
x900, x800,x810 hez nagyon olcso a + akksi !!!! -
kamera123
újonc
válasz
vandorr #11719 üzenetére
Nagy profi vállkamerát kellene venni, mert az stabil, csak drága, hihetetlenül nehéz, és egy amatőr nem tudja használni....
Sony MC2000 ami valóban HD, stabil, I-autó gomb is akad rajta, nem 20 kiló és megfizethető.
400.000 körül van az új ára és 320 körül a használt.Marok kameráért 200-at adni felesleges..... Inkább semmit, vagy a fentebbi kamerából egy használtat.
A 4K kamera, pedig egyenlőre vicc..... Attól hogy nagyobb a felbontása, az objektív, ugyanaz.....
Ha nem tökéletes a világítás vagy messze nézel, máris vége a 4K életérzésnek.
Borzalmasan drága egy komoly objektív, mivel nemigazán gyártható olcsón mint sok más alkatrész,
ezért nem fog könnyen elterjedni.HD-re is kellett tíz évet várni mire egy kicsit is elterjedt. Ma sem minden adó ad HD-ben, és ritka ha
valakinek Blu-ray lejátszója is van. -
01andris
tag
Erről van valakinek tapasztalata :[link]
-
hollozoli
tag
válasz
zovifapp111 #11729 üzenetére
Lehet, hogy csak a te készüléked hibás, nem minden Legria lötyög.
Én elvinném a helyedbe a hivatalos Canon márkaszervízbe (pláne, ha még garanciális):
-
zovifapp111
senior tag
Sziasztok!
Canon Legria HF R506,és kikapcsolt állapotban mintha lötyögne benne valami,viszont készenléti üzemmódban megszünik a zörgés-lötyögés!Aztán azon gondolkodtam nem a stabilizátorral van összefüggésben?Nem tudom,mert messze nem értek a kamerákhoz,de olyan mintha valami golyó vagy csúszka lenne benne,mint amolyan giroszkóp.Egyébként szép felvételeket csinál szobában izzónál,neonnál,bár természetes fénynél vagyok rá igazán kiváncsi,mert későn érek haza és még nem volt alkalmam kipróbálni.Egyébként tegnap jött meg az EMAG-os fekete péntek akcióból.Egy ami biztos
,70k nem(nekem silánynak tünik az összeszerelés és a használt anyagok minősége!),de 50-et megért!!!Valakinek ötlet a belső lötyögő hangra?
-
Srob
tag
válasz
kecsmen #11727 üzenetére
Szia!
Én nemrég vetten egy Sony HDR-CX330E kamerát hasonló céllal.Mivel kicsi érzékelővel látták el,gyenge fényviszonyoknál rosszul teljesít/szemcsés a kép/.Este ha filmezek az összes lápát fel kell kapcsolni.Természetes fényviszonyoknál tökéletes.A Panasonic érzékelője is 1/5.8 és nagyjából a tulajdonságaik is egyeznek.A két típus közt nincs sok különbség csak az ár. -
kecsmen
újonc
Sziasztok!
Karácsonyra kamerát szeretnénk venni.
Elolvastam ezt a fórumot (nagyon hasznosnak találom) és 2 kamerára esett a választásom.
Árban hasonlóak. Laikusként viszont nem tudok dönteni.
Amire használni szeretnénk: családi felvételek, nyaralás során "útifilmek" készítéseMit tanácsoltok? Melyiket vegyem meg?
1. Panasonic HC - V 550EP-K
http://digitalplaza.hu/webaruhaz/hc-v550ep-k2. Sony HDR-CX330
http://www.arukereso.hu/digitalis-videokamera-c38/sony/hdr-cx330-p222626096/#termek-leirasSegítségeteket előre is köszönöm!
-
narumon
őstag
válasz
hollozoli #11724 üzenetére
ööö én nem olvastam ilyeneket. Sőt ott megvolt a létjogosultsága mert a FullHD tényleg jobban néz ki mint a DVD - de a FullHD - 4K között már nincs ilyen eget rengető különbség. Szerintem (csak saját vélemény) ez már kicsit olyan mint a CD vs DVD Audio - ez utóbbi nagyságrenndel jobb hangot ad de az emberek 99%-át egyszerűen nem érdekli nekik pont elég a CD sávhatárolt hangja. (Sok embernek még a youtube hangja is elég nem hogy a CD).
Szóval el fog terjedni a 4K is nyilván, főleg amikor tévét akarsz venni és nem is lesz másmilyen csak szerintem ez már a parasztvakítás, pont mint az otthoni 3D (úristen hány hülyének adtak el 3D kamerát és most jönnek rá, hogy semmi értelme). -
hollozoli
tag
válasz
narumon #11722 üzenetére
Emlékszem rá, hogy amikor bejött a Full HD Magyarországra, és még 1 millió forint volt egy Full HD TV, a kétkedők ugyanezt a szöveget nyomták, hogy úgy se lesz hozzá adás, meg 100 évente egy filmet meg fogsz tudni nézni rajta.
(Amennyire lehet hallani, nemsokára a nagy memóriagyártók piacra fogják az ezüst ionos technológiával készült RERAM chipeket, amik már 1TB adatot tudnak tárolni, úgyhogy lesz az új felvételekhez megfelelő adattároló is.)
Menj ki Ázsiába és válogass a 4K adók közül.
-
sondor88
csendes tag
Sziasztok!
Ennél relevánsabb topicot nem találtam szóval itt kérdezem. Akarok venni valami nagyon belépőszintű kamerát (szerintem mini-DV-s lesz) és azt halszem objektívvel használni. Hogyan tudom ezt a kettőt összeválogatni úgy, hogy passzoljanak? Szóval honnan fogom tudni, mit érdemes nézni hogy az objektívet biztosan "rábirjam rakni" a kamerára?
-
narumon
őstag
válasz
hollozoli #11720 üzenetére
Szerintem ez nem ennyire fekete-fehér - ez a szokásos számháborúzás, ez csak azt érdekli már aki kb minden "beszív". Pl Majdnem legelső szériás Samsung LCD tévém van - bátran állíthatom, hogy sokkal jobb képe van mint a mostani középkategóriának (6), pedig papíron az utóbbi a jobb. Aztán itt vannak a telefonok - FullHd meg 4k de ez csak a felbontásra vonatkozik a minőségük a béka feneke alatt. A mostani 4K kamerák amiket 600-800e forintért lehet kapni, azok pont arra jók, hogy utána lekonvertálva nagyon jó FullHD képminőséget kapj - esetleg svenkelj vele, illetve ki kellene találni, hogy mire kell ez az egész? 4K TV, hogy 1 évben egyszer megnézz rajta egy 4K tartalmat? 4K felvevő arra ahogy a gyerek rohangászik? Szerintem ezek parasztvakítások de ugye mindenkinek más az érdeklődési és beszívási küszöbe
Én vieózással foglalkozom (DSLR), a gyereket talán egyszer vettem fel ilyennel, egyébként a telefon van kéznél és amire ez a videó készül arra tökéletes is... szvsz. -
jack474
tag
Sziasztok!
Szeretnénk vásárolni egy digitális videókamerát családi események megörökítésére. 60-90e ft körül nézelődtem. Lenne egy olyan kérdésem, hogy a Sony HDR-CX240E és a Sony HDR-CX330E között valóban van akkora különbség, ami indokolja a másfélszeres árat? A specifikációk összehasonlításakor nem találtam eget rengető különbséget. Várok további javaslatokat is, mindenre nyitott vagyok, sajnos nem értek a témához.
Köszi
-
hollozoli
tag
válasz
vandorr #11719 üzenetére
2-3 év múlva?
Kínában, Koreában, Japánban a Full HD már kifutóban levő technológia.
A 4K UHD televíziók ára már most olyan drasztikusan lecsökkent, hogy jövő karácsonykor már lehet, hogy az lesz a sláger.
http://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/ultra-hd/?orderby=1
A már jelenleg forgalmazott Sony Xperia Z2 mobiltelefon, már most is tud 4K-ban rögzíteni. 2160p-ben.
http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-z2/features/#Camera
A legolcsóbb 4K videokamera, vagy videozásra is alkalmas fényképezőgép még olyan 600 ezer forint körül mozog. De ismerve az árak csökkenését jövő karácsonykor már lehet, hogy meg tudnánk venni.
http://www.arukereso.hu/digitalis-videokamera-c38/sony/fdr-ax100e-p218742806/
200 ezer forint valamiért, ami 2 (max 3) év múlva bóvlinak számít? Hát igen.
-
vandorr
csendes tag
Sziasztok!
200.000Ft-ig milyen videokamerát ajánlotok az alábbiak figyelembevételével:
- családi felvételek megörökítésére
- Full HD tvre kirakva lehetőleg minél szebb képe legyen
- Gyengébb fényviszonynál is szép felvételekSony és Panasonic márkában keresgéltem. Azt mondják a projektoros kameráknak az a problémája, hogy kicsi a megvilágítása, csak sötét szobában élvezhető igazán a kivetítés,100lumen körüli érték alatt nem igazán érdemes projektor funkcióra áldozni. Igazából nincs szükségem ilyen extrákra (mint pl a panasonicnál a dual felvétel), inkább a video minősége legyen jobb.
A Sony CX410-es típussal szemezgetek. Sok hozzászólást nem találtam hozzá, mi a véleményetek róla?
Esetleg panasonic Panasonic HC-W850 szebb videokat készítene?
Nézegettem Youtubeon sample videokat. Kicsit jobbat vártam, de remélem az csak a Youtube konverziója okozta veszteség miatt életlenek a videok.Mit gondoltok, 2-3év múlva video minőségben lényegesen jobb kamerák lesznek ennyiért?
-
Ottó58
senior tag
válasz
Pöttön #11710 üzenetére
"Firewire kártyát vettem a géphez, de amikor anno azzal próbálkoztam nem történt semmi, a windows se ismerte fel se a kamera nem jelezte hogy a gépre rá lett dugva. "-én abban az időben XP-t használtam és a Windows Movie Maker azonnal felismerte a csatlakoztatott kamerát. Sőt a legtöbb anyagom vágva vissza is lett másolva másik kazettára archiválás céljából és máig tökéletesen lejátszhatók.
Általában olyan SONY kamerát vásároltam, ami szg.-ről is rözíteni tudta az anyagot ugyanezen kábelen keresztül. -
Watt25
veterán
válasz
Pöttön #11714 üzenetére
Elvileg semmi extra. Berakod a gépbe a FW kártyát, azt fel kell, hogy ismerje a Windows és aztán, amikor rákötöd a kamerát, akkor azt is fel kell, hogy ismerje, de azt is csak az eszközkezelőben látod, nem meghajtóként, vagy ilyesmi.
Utána elindítasz egy programot, ami ismeri a DV-t, pl. Adobe Premiere, vagy Enosoft DV processor. Ezekkel kell másolni. -
Pöttön
őstag
-
Watt25
veterán
válasz
Pöttön #11710 üzenetére
Igen, a lehető legrosszabb megoldást választottad. (Mondhatnám azt is, hogy nevetséges a megoldás.) Mintha vennél egy autót és nem sikerül előrementi fokozatba beraknod és utána azt mondnád, hogy jó neked úgy is, majd csak hátrafelé mész vele.
1. Mindenképpen vegyél Firewire kártyát.
2. A már rossz módszerrel bedigitalizált anyagokat dobd ki a fenébe, és a FireWire kártyával másold át a gépre. (Feltéve, hogy még megvan és beolvasható jól a szalag.)
3. Vegyél fejtisztító kazettát és az azon leírtak szerint próbáld tisztítani a fejet.
4. Ha nem segít, akkor vegyél Vaterán egy használt kamerát. Igen, a kockázata megvan a dolognak, de az esetek többségében a legtöbb kamera a polc mélyén porosodott, attól meg a fejnek nem lesz nagy baja. Viszont ezeket a kamerákat már óccsóért be lehet szerezni, mert nem kell senkinek.
5. Mindenképpen FireWire porton keresztül küld át az anyagot. -
Pöttön
őstag
válasz
Watt25 #11708 üzenetére
Az egyik rokonom anno alkoholba mártott fülpiszkálóval tisztogatta az olvasófejet.
Lehet hogy attól szart be?
Egy másik ilyen kamera vételén gondolkoztam már, csak elég kockázatos, mert tudtommal ezekhez már csak használtan lehet hozzá jutni, és félek hogy egy másik olvasófej hibásat fognék ki. -
Pöttön
őstag
válasz
Nagya21 #11709 üzenetére
A kamera támogatja a firewire csatlakozót, így gondolom digitális kazetta.
Én eddig úgy csináltam, hogy a kamera av hang és kép kimenetét rádugtam a tv kártya av bemenetére, utánna a kamerát elindítottam, a tv kártyánál pedig a felvételt.
Firewire kártyát vettem a géphez, de amikor anno azzal próbálkoztam nem történt semmi, a windows se ismerte fel se a kamera nem jelezte hogy a gépre rá lett dugva.
Könnyen lehet hogy én csináltam valamit rosszul, mert nem nagyon értek hozzá. Ehhez a firewire-hez meg egyáltalán.Szerk: megvizsgáltam jobban egy kazit, és ez van rá írva: MiniDV Digital Video Casette SP60/LP90
-
Watt25
veterán
válasz
Pöttön #11706 üzenetére
TV kari alatt digitlizálót értesz? Elég rosszul csinálod. A DV lényege, hogy digitálisan lehet áttolni a számítógépre az anyagot egy pár ezer forintos FireWire kártyával. (Ez nem digitalizáló, hiszen a jel digitális.)
Ettől persze a rossz szalagok nem fognak megjavulni, nem hiszem, hogy lehet vele valamit kezdeni. Az azonban lehetséges, hogy a kamera feje kopott, vagy piszkos. Léteznek tisztítókazetták, egy próbát megér. Ha nem segít, akkor kell szerezni egy másik kamerát.
De felejtsd el mindenképpen a "digitalizálást". Picit olvass utána. Ha jól sejtem nagyon rosszul csináltad eddig. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A kérdésem nem teljesen ide tartozik, de sajnos nem találtam kimondottan ezzel a témával foglalkozó topikot.A régi (10-12 éves) családi felvételeinket szeretném digitalizálni hogy meg legyen AVI-ba majd onnan ki írni DVD-re. Egy őskövületnek számító JVC kameráva készültek a felvételek miniDc-re (vagy mire, arra a kis kazettára
)
Egy régebbi tv kártyával sikerült is pár kazettát megcsinálnom már.
A probléma ott van hogy némelyik kazettának nincs hangja, vagy vibrál baromira a képe, és így hiába játszom át ugye akkor a dvd-n is ugyan ilyen élvezhetetlen lesz.
Ez ügyben szeretnék segítséget kérni.
Ezeket a kazikat meg lehet valahogy javítani? Vagy a videó kamerának az olvasó feje szarakszik már? -
-
hollozoli
tag
válasz
Chance #11702 üzenetére
Úgy látszik nem figyeltél eléggé. Én nem azt mondtam, hogy ne Sony-t vegyél, hanem, hogy ne a legolcsóbbat vedd meg.
Bár azt hiszem, hogy a DSLR miatt te hajlasz a Canon felé.
Volt egy Canon Legria HF R406 tulajdonos a fórumon, érdemes lenne beszélned vele.http://prohardver.hu/tema/milyen_digitalis_videokamerat/hsz_11232-11232.html
Sok sikert!
-
Chance
tag
válasz
hollozoli #11700 üzenetére
Köszi a választ! A sony eddig is utolsó volt a sorban nálam, most megerősítettél.
Örülök, hogy tetszenek a képeim! Tudom, hogy van videófelvétel, csak korlátozott a felvehető ideje (asszem 10 perc, hackkelve 20 talán), meg a folyamatos autofókusz nem a leggyorsabb benne.
-
narumon
őstag
válasz
hollozoli #11699 üzenetére
Nem bántottál meg abszolút, követni szoktam ezt a forumot bár ugye én a DSLR világban vagyok aktív, csak pontosan tudom, hogy ennél rosszabb kamerákat szoktak itt ajánlgatni, vagy éppen venni.
Szerintem nem lehet egy kalap alá venni az összes Samsungot gyártanak ők is jót is meg gyengébbet is csakúgy mint az összes többi gyártó. Azért ez egy elég nagy modell volt. Ugyanazt tudom írni mint eddig, hogy azért szétnézve a használt piacon, én 50-60 alatt nem nagyon látok ilyen tudású kamerát pedig elvileg ugye nem mai konstrukció, a 27 ezer forintot ezért éreztem totális tévedésnek - ráadásul te is azt mondtad, hogy egy belépő szintű modellt adtál el annyiért. Egyébként erről a kameráról elég sok youtube video van meg lehet nézni, de majd feldobom akkor használt oldalakra csak gondoltam előbb itt dobom be a köztudatba hátha kell valakinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Steam Deck
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Bestbuy játékok
- BestBuy topik
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A9 Plus 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest