Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• k1csi

senior tag

válasz blackydan #13140 üzenetére

Szvsz. mostanában, meg egy ideje a Nikon D5100+18-105 számít best buy-nak. Amit esetleg még érdekes lehet hozzá venni pl. 50 1.8 (a Canon ötvenese olcsóbb, de az olyan is).

Kb. a Canon 600D-nek felel meg, vagyis szenzorban jobb annál kevesebbért.

Ha videó érdekel akkor 600D/650D + 18-135 STM (csak az STM, és a 600D-hez is ezt ajánlanám). Viszont ez jóval több lesz és pl. a 650D-hez jelenleg nincs ML ami komolyabb videóhoz must have (cserébe a Canon próbált valamit javítani 650D-nél a liveview (videó) AF-en ami már majdnem jó).
    Mindkettő szenzora elmarad a D5100-tól.

A micro 4/3 vonal kompaktabb és nagyon jó fixek vannak (Pana 20 1.7, Oly 45 1.8), de egy igazán jó (fényerős) alapzoom hiányzik a 14-45 rajzban hibátlan, de fényerőben lehetne jobb. Vázat sokkal nehezebben tudok hozzá ajánlani, mert vannak az újabb Sony szenzoros vázak (szenzorban pariban a Canon APS-C-vel) szvsz. jócskán túlárazva meg régebbiek (kb. 1/2 Fé-el elmaradva szenzorban). A Panából talán a G5-öt tudnám ajánlani, Olympusban nem vagyok otthon (azt majd talán valaki más).

Nekem Pana micro 4/3 és Canon van, de ismerősi körben találkoztam a fent említett Nikon összeállítással.

Nálam a külső vaku is kihagyhatattlan, legalábbis DSLR-hez. Vagy derítek vele (tök mindegy mennyi fény van), vagy indirekt vakuzok.

Ha megtanulod használni akkor lényegében egyikkel sem tudsz melléfogni. Ha nem akkor csak kidobott pénz. Ezért ha bizonytalan vagy akkor jobb használt (esetleg még garis, bár ez obiknál kevésbé érdekes) cuccokat venni, mert az új cuccok bizony mikor kiléptél a boltból már csak a 3/4-ét éri és elég hamar el tudja érni a 2/3-ot is.
    Pl. az összes m43 cuccom használtan vettem.

Ha ismerősi körben Pentax cuccot tudsz kipróbálni akkor az is jó választás lehet. Ebben nem vagyok otthon, bár van Pentaxos ismerősöm is.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

• Mhamster

tag

válasz blackydan #13140 üzenetére

En ennyiert a 650D-t valasztanam, amator szempontbol szvsz A legjobb, az erintokijelzo rettento hasznos, es 250ben mar a 40es STM fix is benne van ami szerintem az arahoz kepest szinten bitang jo uveg (hasznalhato teljesen tag rekeszen, nem ugy mint 1-2 olcsobb nagy fenyeros fix)

Canon AE-1 + Yashica 124 G

Új hozzászólás Aktív témák