Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
icon
senior tag
1: Mennyit szánsz a hűtőre? 20000 JMF
2.: Milyen házba kerül? Aerocool Cronus
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus TUF B560M-E
4.: Processzor típusa? i5-10400
5.: Ramok típusa? KF432C16BBAK2/16
6.: Egyéb igények? Topflow legyen, amely "felett" kényelmesen elfér egy függőlegesen elhelyezett videokártya (jelenleg az van, hogy a normál toronyhűtőm, és a VGA között van egy jó 1 cm-es távolság, de ez eléggé szerencsés helyzet, mert a VGA felső vonala pont egy síkban van a gépházhoz rögzítő I/O hátfallal. Így normális magasságú kártyát nem tudok pillanatnyilag betenni állítva. Kompakt vizet meg nem szeretnék. -
icon
senior tag
Sziasztok,
kiszemelt hűtésem egy Be quiet! Pure Rock 2 FX Black ARGB lenne.
Vagyis
1. max 22000 HUF
2. Kuckó az egy Deepcool Matrexx 55v3
3 . Asus B560M-E
4. i5-10400
5. Kingston Fury Beast
6. Rá lehet-e applikálni a lapra. A gyártó oldala szerint nem, de a GTX 1060 Gaming és a jelenleg gépben lévő Cryorig H7 Ultra között is 2 cm-es hézag tutira van, állítólag a BQ hűtés még keskenyebb is pár 2 milliméterrelKöszönöm az infókat előre is.
-
icon
senior tag
válasz
tonermagus #77589 üzenetére
A Pure Rock Slim-et tudom én is javasolni, igaz nekem egy 4460-on dolgozik, játékkal terhelve 45 fok max, és gyakorlatilag hangtalanul üzemel.
-
icon
senior tag
válasz
jim bcs #77210 üzenetére
(#77205) szuszinho
160 mm magasságig biztosan beférsz, mert a házat jó régen letesztelték, ott egy 158 mm magas Asus Silent Square Pro-val mutatták be, mindenképpen jó összehasonlítási alap.
De elég csak a képre egy pillantást vetni, mivel az oldallapra nem szerelhető semmi, akad még ott hely.
A többit meg mindjárt leírja jim
-
icon
senior tag
Valami nagyon nem stimmel, mert 95 W-os TDP-jű a proci, és a 70,5 fok-nál kapcsol be a hővédelem, az a hűtés meg durvább procival is megbirkózik.
De azt se írtad, mikor megy fel 70 fokra, mert ha Prime-on, akkor ne foglalkozz vele.
Én biztonság kedvéért megnézném, hogy rendesen felfekszik-e a hűtő, meg szépen újrapasztáznám (I7 6990K-nál sem láttam ilyen értéket, pedig csak egy Noctua NH-U12S volt rajta, MX4 pasztával...)
-
icon
senior tag
Norberos
169 mm ha nincs az oldallapon ventillátor.
Gondolom az is szempont legyen, hogy elférjenek a magas ramok, ha toronyhűtésben gondolkozol, vagy keskeny borda, vagy asszimetrikusan eltolt hőcsöves jöhet szóba.Topflow-ból meg nem sok jó van a megadott ársávban.
Majd a többit elmondja a topikgazda
-
icon
senior tag
válasz
Vigneau #76745 üzenetére
Pedig a Panorama nem rossz megoldás, hiszen a hátlapot fel kell tapasztani a lapra, és amúgy 4 kézzel behajtott csavar a rögzítés.
Azért le a kalappal a hölgy előtt, hogy egy pasztacserét bevállal adott esetben.
Én ismerek bepattintós hűtést, amiért a mai napig szidom a Scythe mérnökeit (Shuriken rev b. van párom gépében), mert arra nem gondoltak, hogy egy ujj, úgy hogy nyomást is tudj kifejteni, nem fér be a borda alá...
-
icon
senior tag
-
icon
senior tag
Tudom ajánlani, amit amúgy is szoktak, Be Quiet! Pure Rock Slim, adnak hozzá AMD-s szereléket is, illetve van 115X-es pushpin rendszerű rögzítése, a ventije sem hangos.
Nekem egy I5 4460-at alapon 30 fokon tart, Aida teszteken egy-egy mag néha felmegy 51-52 fokig, kb. a CM Hyper 212 EVO szintje.
Ami még érdekes lehet, hogy a lapban ez a hűtés a felfogatás miatt függőlegesen fog tudni állni, a memóriafoglalatokra nem valószínű hogy rálóg. de legalább a videókártyáról továbbítja a hőt a gépház teteje felé.
-
icon
senior tag
Üdv. topiklátogatók!
Ma hajnalban sort kerítettem az átépítésre, mint a képeken látható, az áldozat egy Be Quiet Pure Rock Slim lett, amely egy CM 212 EVO-t váltott. Az ok, be akartam építeni mindenképp a fedél alá egy 200 mm-es Bitfenix Spectre Pro Black-et készülve a nyárra, illetve a légáramlást normalizálni. Meg persze a takarítás és a jövőbeli pasztacsere megtámogatása is szempont volt.
Összességében össze tudtam hozni kb ugyanazokat a hőfokokat mint az EVO-val, igaz a lap standard csöndre optimalizált beállításait kellett felülbírálni, mivel amire alapból beállt igaz hangtalan, de alig van légszállítás.
Ahogy kitapasztaltam, a Slim ventijének kihallhatóan a hangja olyan 1700-1800 rpm körül jön csak meg.Ami a lapom konstrukciós problémája, hogy a szabványosnál közelebb vannak a memóriafoglalatok, kb. egy milliméter van a ventillátor és a szélső memória hűtőbordája között, szerintem más hűtéssel ugyanúgy vagy még rosszabb lenne ezen a téren a helyzet, így is úgy is le kell venni a fan clip-eket ha memóriát cserélek majd egyszer és oda akarnám tenni pont.
De ha már fan clip, ha begyakorlod a mozdulatsort, tényleg simán felmegy a venti, de amíg rájön az ember a nyitjára ahol a lamella a dróttal érintkezik, bizony sérülékeny, szóval csak ésszel.
-
icon
senior tag
válasz
NandorHUN #76668 üzenetére
Több megoldás is van:
- ha a 3 tűs megoldáshoz ragaszkodsz, akkor próbáld meg a lapod BIOS-ában a a PWM-módot DC-re váltani, onnantól tudod vezérelni programokkal
- ha 4 tűs y-elosztóban gondolkozol, akkor ugyanott van pl. ez , egy kicsit olcsóbb...
- ajánlani akartam még egy COOLINK SWIF 280P ventit is, mert ahhoz adnak ilyen elosztót, mindíg jól jöhet egy 8 cm-es PWM-es venti, és padlógázon sem hangos
-
icon
senior tag
válasz
NandorHUN #76665 üzenetére
Hozzáteszem a Noctua ventillátorok kimondottan csendesek... nekem egy 120-as régi bevált darab a gépházamban, olyan 900-on hajtom és a kimeneti tésztaszaggatón át sem hallani a hangját.
Nem tudom milyen proci lesz alatta, de nehezen képzelek el ekkora fordulatszámokat egyik ventijétől sem.
Igaz sok függ a környezettől is, mármint hogy mi mennyire meleg a proci körül. -
icon
senior tag
válasz
NandorHUN #76662 üzenetére
Alaposan végiggondolva a dolgot:
- ikertorony hűtő, egyenletesen oszlik szét a keletkező hő a két oldalon
- a 140mm-es ventinek maximum 110m3/h légáramlása van
- a 120mm-esnek maximum 92.3 m3/h
- a 140mm-es hűtő hátrányban van, mivel nem a szabadabb légtérből vezeti át magán a légáramot, tehát kb. ugyanarra a tejesítményre lesz képes mint a 120-as- a magasabb fordulatszám alacsonyabb hőfokot eredményez, de nagyobb zajszintet is, bár Noctua-nál ez padlógázon sem elviselhetetlen hangzavar...
Szóval... ha a 120mm-es ventit vesszük alapul, akkor ha az lassabban megy, több hő marad azon az oldalon, melegebb levegőt enged át a túloldalra, amivel a hátsó oszlopot nehezebb hűteni, így vélhetően magasabb fordulatszámra fog beállni és alacsonyabb hőfokot kapunk...
Ha a 140mm-es venti fordulatszámára bízzuk a hogy a 120-as hogyan tekerjen, alacsonyabbra fog beállni, a zajszintünk kisebb lesz, de a hőfok megemelkedik...
De ha jól sejtem, a két eset közötti hőfokok eltérése nem lesz több 4-5 foknál maximum terhelésnél egy agyonhúzott I7 esetében, kisebb procinál meg még kevesebb lehet...
Így a zajszint lehetne mérvadó, ha lenne érdemben...
Szóval nagyon elméleti síkon én a 140mm-est kötném a 4pines ágra, míg a vezéreltre a 120mm-est
-
icon
senior tag
Hozzáteszem a Cryorig M9i is nagyon megtetszett, ha már másnak is ajánlásra került, de postával együtt majdcsak annyi, mint Pesten akármelyik másik komolyabb jelölt... miért nem lehet az ilyen hűtőket Pesten árulni???
-
icon
senior tag
Ennek a leírásán azért behaltam...
Amúgy meg Pure Rock Slim lett a befutó, a már megemlített boltból. (Megrendeltem, vagy holnap, vagy hétfőn mehetek érte... mielőtt bárki megkérdi, miért onnan vettem, ha másik boltban 500 huf-al olcsóbb: ez a hely tőlem két sarokra van. [moderálva]
[ Módosította: jim bcs ]
-
icon
senior tag
Szerintetek mennyire lehet jó módszer a pushpin kiváltására ez a két cumó: [link] illetve [link]
Mert ha működhet, akkor BE QUIET! Pure Rock Slim lesz a befutó a projektemben.
Ha nem, akkor szerelhetőség miatt nagyon bejön a BE QUIET! SHADOW ROCK LP-nél is látható rögzítési technika (ahogy láttam, a legtöbb újabb fejlesztés hasonlót használ, de lényegében az lenne fontos, hogy pasztacserénél ne kelljen a hátlaphoz is nyúlnom, mert esetemben az alaplaptálca kiszedést is jelent...) -
-
icon
senior tag
Szerintetek mennyire visszalépés leváltani egy CM 212 EVO-t mondjuk egy Alpenföhn Ben Nevis-re?
A cél még mindíg a ezen kritériumok teljesítése.
Az ajánlott tipusokkal a következő bajam vannak:
Cryorig H7 (145mm)
Thermaltake Frio Silent 12 (140mm)
Thermalright AXP-100H Muscle:
indokolatlanul drágákbe quiet! Pure Rock Slim- bepattintós
Phanteks PH-TC12LS - elég vékonyka a bordázat...
-
icon
senior tag
Amúgy mennyire van pariban a Shuriken Rev B-vel? Egyik gépünkben ez van, de kész horror egy pasztacsere, mivel elég nehéz visszapattintani a rögzítését, mivel a borda alatt van.
-
icon
senior tag
Megjelentek újra az Alpenföhn Panorama-k pesti boltok kínálatában, ha valaki ilyet keres még
-
icon
senior tag
válasz
Redneck #76424 üzenetére
A pushpin-esnél a fehér rész egy idő után hajlamos veszíteni a rugalmasságából, nagyban nehezítve az újabb bepattintást mondjuk pasztacsere esetén...
Ezen kívül kimondottan rühellem nejem gépében lévő Shuriken Rev. B-t, egyszerűen a pushpinhez kész harakiri hozzáférni...
-
icon
senior tag
válasz
jim bcs #76387 üzenetére
Jó a kérdés, mert valóban kap a proci környéke is a légáramlatból, de cserében a lamellák felülete jóval vékonyabb, tehát nem képes annyira a hőt teríteni... az egy másik kérdés, hogy kell-e, mivel zömmel a hőcsöveket kapja telibe a légáram, ami a toronyhűtéseknél nem pont így van...
-
icon
senior tag
válasz
jim bcs #76373 üzenetére
1. Mennyit szánsz a hűtőre? 10-15k
2. Milyen házba kerül? Coolermaster HAF XB EVO
3. Milyen alaplapra lesz? Asus Z97-K
4. Processzor típusa? Intel® Core™ i5-4460
5. Ramok típusa? HyperX Fury 1866 MHz 2x 4GB, ha bővítek is ilyen rampárral fogok
6. Egyéb igények? Mivel a gyártó 180 mm-ben maximalizálta a processzorhűtő magasságát a már említett gépházban, de be szeretnék tenni a fedőlapra egy 200 mm-es ventillátort kifelé fújni-vákuumot képezni, 30mm vastag ventillátorok tudnak oda menni, tehát 150mm alatti magasságú lehetőleg toronyhűtés kellene, amely hozza a jelenlegi Coolermaster CM-212 EVO szintjét- ez van a gépemben pillanatnyilag... és értelemszerűen vagy ne lógjon rá a memóriafoglalatokra, vagy elférjenek a ramok alatta -
icon
senior tag
Van egy HAF XB Evo házam, meg egy CM 212 EVO-m...
Szeretnék a fedőlapra rátenni egy 200mmes ventit, de amit a Coolermaster kínálatából lehet kapni 30 mm vastagok, tehát a 180 mm-es maximum hűtőmagasság lecsökkenne 150 mm alá.A kérdés az, hogy milyen hűtőre váltsak, ami kb hasonló képességekkel bír, mint a CM EVO?
-
icon
senior tag
válasz
DrJános #34439 üzenetére
Annyira "bírom" ezeket a túlméretezett hűtőszörnyeket... valami mindig útban van, vagy nem fér be a helyére, vagy tőle nem lehet mindent használni.
Pl. nagyon bejövős a Scythe Ninják bármelyike is, de én anno azárt vetettem el a legtöbb hűtő valamelyikét, mert a memóriafoglalatok felét eltakarja... -
icon
senior tag
válasz
Merlinclub #34436 üzenetére
Ott a CM simán elférne...
-
icon
senior tag
válasz
Merlinclub #34434 üzenetére
Kíváncsi lennék egy olyan lapra
-
-
icon
senior tag
-
icon
senior tag
Akkor egy jó kis kérdés:
E8400-amat akarom hűteni TX3-mal, de a zaj miatt lecseréltem Noctua-ra a ventit.
A kérdés az, hogy elég lesz-e ha 3.6-on akarom használni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest