- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Próbálok választani a Logitech G915-nél a Red és Brown switchek között. 80% gépelés lenne és 20% videojáték, és zavarna a klikk hang, ezért a Blue nem játszik.
Általában az ilyen köztes megoldásra a brown ajánlott, azonban egyesek ennek ellenére jobban szeretik ennél a red switchet, mert alacsony profilú a billentyűzet, ezért könnyű tövig leütni ezért nincs szükség a gyorsgépelésnél arra, hogy félúton visszajelzést adjon arról, hogy sikerült lenyomni. Mások szerint ennél a billentyűzetnél is a brown a jobb.
Tudnátok ehhez valamit hozzátenni?
-
Sziasztok! Egy vezetéknélküli mechanikus billentyűzetet szeretnék 100.000Ft alatt (új, boltból).
Jelenleg 2014 óta egy Roccat Ryos Mk Glow van és még ma is jól szolgál, de zavar a kábel és szöveggépelésre a black kapcsoló soha nem volt a legideálisabb.
Szempontok:
- nem kell szükségszerűen magyar kiosztás, de preferált
- legyen halk, nem hiányzik a klikk
- mindenféle felhasználás (szövegírás, videojáték)
- állítható fényerősségű gombvilágítás
- ne legyen kicsi és kompakt szűk gombkiosztással, hanem legyen nagy amiben könnyen megtalálom a gombokat, ha lehet akkor kéztámasszal, és extra programozható gombokat is szívesen fogadok, bár a Roccatnél a 8 év alatt alig használtam őket - nem muszáj ennyire hatalmasnak lenni
- válaszidő, töltés és egyéb vezetéknélküli sajátosságok terén minél kényelmesebb legyen -
Megjött a Roccat Ryos MK Glow, leszedtem hozzá a szoftvert, de nem működik, rákattintok, de nem történik semmi. Hogy lehetne ezt működésre bírni?
-
Úgy tűnik, nem tudom megtalálni az igazit, mint ahogy feleségválasztáshoz kéne.
Szóval mindent összegezve:
-mindenképpen háttérvilágításos mechbill kell
-magyar kiosztású
-játékra és szöveggépelésre isSajnos valamilyen kompromisszumot kell kötnöm. De melyiket?
Alternatívák:
Roccat Ryos MK Glow
Pozitívum: Minden téren jó minőség, tele van extrákkal.
Kompromisszum: Black kapcsoló nem jó gépeléshez.Tesoro Lobera Supreme
Pozitívum: Extrém jól néz ki, és szintén tele van extra funkciókkal.
Kompromisszum: habár Brown-féle kapcsoló, de nem Cherry MX, hanem Kailh, ami rosszabb minőség. A hozzá adott szoftver sem a legjobb.Tesoro Durandal Ultimate
Pozitívum: Ennek legalább olyan a kapcsolója, ami nekem kell, minden OK rajta, és picit olcsóbb is.
Kompromisszum: külső és extrák (pl programozható gombok) terén elmarad a többitől, a szoftver nem a legjobb.Asus Strix Tactic Pro
Pozitívum: Mindenféle Cherry MX kapcsolóval kapható, vannak extra programozható gombok, és a hozzá járó szoftver is jó.
Kompromisszum: Nem tudom, az Asus jó márka-e billentyűzeteknél, nincs csuklótámasz.Nem tudok dönteni. Ezek közül vajon melyiknek a kompromisszuma számít a legkevésbé?
Vagypedig lemondok a magyar kiosztásról, az angol kiosztásúaknál bővebb a felhozatal, csak a gombok nem úgy helyezkednek el...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
netpeti98 #17120 üzenetére
Valahol azt olvastam, hogy érzésre szinte csak akkor vehető észre a különbség, ha egymás mellé tesszük, viszont érezhetően használódik, szóval ha bizonyos gombokat sokkal gyakrabban használom, mint a többit, akkor bizonyos idő után érezhető lesz a különbség lenyomáskor.
-
válasz
jim bcs #17107 üzenetére
Arról meg vagyok győződve, hogy jó az a Roccat, és talán jobb minőség, mint a Tesoro, viszont a Tesoronak Brown kapcsolója van, ami gépeléshez is jó, így nem tudom, hogy a jobb minőséget válasszam-e, vagypedig a hozzám jobban illő kapcsolót.
A Roccat Black kapcsolóival vajon mennyivel lehet kényelmetlenebb szövegeket gépelni, egy Brown kapcsolós típushoz képest?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
jim bcs #17099 üzenetére
Ne sértődj meg a kérdésért, de te valami Roccat marketinges vagy?
Eddig 3-szor jöttem kérdezősködni, mindháromszor a Roccatet ajánlották, pedig most nem is hoztam szóba alternatívának, de meg vagyok győződve, hogy mindhárom alkalommal te voltál az, aki ajánlotta, más még nem.Egyébként az a bajom vele, hogy Black kapcsolós, a leírások alapján pedig nekem a Brown jobb lenne, mert nem csak játékra használnám, hanem sokat gépelnék is vele. A Tesorónak viszont van Brown kapcsolós modellje.innen
[ Szerkesztve ]
-
Mechanikus billentyűzeteknél a Tesoro márkáról mi a vélemény?
-
Egyébként van 30k-nál olcsóbban háttérvilágításos modell? Mert nem nagyon találtam, nekem mindenképpen olyan kell, ami világít, mert sötét szobában nem látom a billentyűket.
-
Nem próbálhattam még ki egyik fajtát sem, így csak a leírások alapján tudok választani. Nekem a Brown tűnik a legszimpatikusabbnak, pont azért, mert az ilyen arany középút a sok gépelés és a játék között, de talán még a Black is szóbajöhet, a Red már nagyon játék-onlynak tűnik.
-
Mechanikus billentyűzetet vennék, mindenképpen háttérvilágítással. Részben játékra, részben gépelésre. A Blue tuti nem bejövős.
Melyiket tartjátok a legjobb minőségnek az árához képest ezek közül?
ROCCAT Ryos MK Glow
TESORO Durandal Ultimate
TESORO Lobera Supreme
ASUS EchelonEsetleg van-e valamilyen más modell, amit érdemesebb választani?
[ Szerkesztve ]
-
Tudnátok ajánlani egy bestbuy mechanikus billentyűzetet, ami az árához képest nagyon jó?
Igények:
-mechanikus billentyűzet legyen
-vezetéknélküli
-világító billentyűk, hogy sötétben is láthassam
-multimédiás gombok, mint pl hangerő csökkentése, növelése
-jöhetnek egyéb extrák is
-irányár 20k körül, 30k fölé már nem szeretnék menni, csak nagyon indokolt esetben, ha az adott billentyűzet annyival jobb, hogy megéri a plusz pénzt. De azért törekednék a minél olcsóbbra, szóval ha van 15k-ért egy bestbuy, aminél a drágábbak alig jobbak, akkor azt venném, csak minél jobb ár/érték aránnyal rendelkezzen.Ki mit ajánlana?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- DUCKY One 3 Daybreak Mini
- A+ K77B Mechanikus gaming billentyűzet, RGB világítás, Fekete
- Akciós - Új, ISO-Magyar (PBT keycap), modolt, vezeték nélküli billentyűzet eladó
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus billentyűzet - Glorious Panda, Black Ash
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Cherry MX RED, Caribbean Ocean
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest