- Melyik tápegységet vegyem?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPad topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Hisense LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
KillBorn #49370 üzenetére
Nézz el olyan helyre, ahol meg tudod tapogatni a billentyűzeteket. pl. Mediamarktban már szokott lenni mecha billencs. Nem mondom, hogy barna kapcsolós is van (Korábban volt, pl. Excalibur Spectrum). Nekem annak idején szerencsém volt, mert pont rá volt dugva egy bekapcsolt gépbe, és ki tudtam érdemben is próbálni.
Az, hogy mennyire hangos, vagy sem, nem nagyon fogod tudni a bolti zajban megtapasztalni, de most, hogy gépelek, azt kell mondjam, akkor van hangja a barna kapcsolónak, amikor tövid leütöd, illetve a másik hang, amikor a billentyű visszafelé jön.
Megpróbálom nekem kamerával felvenni a hangját. Itt van a kamera külső mikrofonja 10 centire a billentyűzettől, úgyhogy talán lehet hallani, mennyire kattog, vagy sem. Szóval, amikor folyamatosan gépelek, akkor hallod, ahogy kattog. De amikor csak le-lenyomok egy gombot, akkor hangtalan. Persze úgy nem lehet játszani, hogy óvatosan nyomogasd a gombokat, ez is igaz.
[link] -
dqdb
nagyúr
válasz
KillBorn #49367 üzenetére
Felmerült, hogy a gumidómos-mechanikus utánérzéses billentyűzetek (mint amilyet most is használok) hangosabbak mint egy silent mecha switches!
Ezen nem kell csodálkozni, a slide-over-dome megoldások egyesítik a membrános és mechanikus hátrányait. Mivel membrános, ezért tövig kell nyomni az érzékeléshez, ott pedig már műanyag csattan a műanyagon, és hangos lesz. Egy mechanikust nem kell tövig nyomni, csak az érzékelési pontig. Ha megtanulsz touchtype-olni, azaz nem tövig nyomni a billentyűket (erre a taktilis kapcsolók jobbak), akkor máris nem leszel olyan hangos, ha ez nem megy, akkor O-gyűrűvel tudod a becsapódási hangot tompítani, cserébe a gépelési élményből áldozol fel.Alternatívaként ott vannak a halkított kapcsolók, ahol a hangot mind felfelé, mind lefelé irányban tompítják:
Cherry MX Silent Red, Gateron Silent Red/Brown, Zilent, Aliaz
Az elsővel akad billentyűzet Corsair és Fnatic vonalon, a másodikkal talán lehet találni, az utolsó kettő a DIY vagy cserélhető kapcsolós és mellette mélyen zsebbenyúlós vonal.
Plusz a kapcsoló csak a hang egyik eleme, a kupak vastagsága, a ház anyaga, a házban lévő felesleges üres légkamra mérete, az asztalod anyaga mind-mind számít. Sokszor már egy deskmat is sokat tompít, egy vastagabb és/vagy alacsonyabb kupak is sokat segíthet, és a ház nemvezető hangszigetelő szivaccsal kibélelése is sokat hozhat.
-
nyunyu
félisten
válasz
KillBorn #49355 üzenetére
Ajánlóban a régi A1243 Apple (Wired/Aluminum) Keyboard szerepel (mikor hogy hívták), szerintem ki kéne onnan venni, mivel tavaly óta? nem árulják.
Nem összekeverendő a mai kínálatban szereplő drótnélküli A1842 Magic Keyboard (2)-vel, meg a másfél éve bemutatott numpados tesójával: A1843 Magic Keyboard with Numeric-kel.
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
KillBorn #49343 üzenetére
Neked nem antighosting kell játékhoz, azt a legócskább billentyűzet is tudja, hanem 2KRO-nál több, lehetőleg 6KRO. Ezt általában a gamer billentyűzetek támogatják, így a két Cherry nem jó (amelyik tudja, annál mindig kihangsúlyozzák). Maradt a 200K és a Vartar, mindkettő minőségével akadtak problémák a topikban, neked kell eldönteni, hogy a halkság vagy a problémamentesség a fontosabb.
-
Varoz
addikt
válasz
KillBorn #30187 üzenetére
Nekem a G.Skill KM780-hoz alapból van gyári. Sokkal kényelmesebb vele, mint nélküle. Próbáltam mindkét verziót, de támasszal vált be.
Elvileg 4.8cm magas a bill, gyári adat. De, hogy ebből a space mennyi azt nem tudom. Szóval azt nem tudom eldönteni, hogy a te billednél is kéne-e. Ha ugyanekkora, akkor igen, legalábbis nekem. -
-
mzso
veterán
válasz
KillBorn #29821 üzenetére
Hát nem tudom. Max akkor működhetne ha valaki pont a felárazás után kezdeni el követni. Amúgy csak azt látja, hogy fölé van írva egy áthúzott ár amit senki sem néz. (Ha meg valaki látja, hogy felemelték előtt, még annyit sem ér)
Viszont az a KB521, nagyon úgy néz ki mint az én KB900-asom. Amit nem ajánlok. Ahhoz képest hogy ajánlott elég gyengus. Ha nem középen találod el a billentyűket szorulva mennek le, ami a shit/ctrl/alt-nál igen szopás, még nyekereg is. Az is többször előfordult, hogy benyomva ragadt az alt....
Többet sima gumidómosat nem igen fogok venni.
Én először az ajánlott Cougar-ra gondoltam, de azt egy pára tulaj szidta itt. A Stream 3.0-ról meg az alvás gombot és a fekete színt hiányolom, de ezekkel hamarabb együtt tudok élni...
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest