- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Megágyazott az egyik exascale rendszerének Németország
- Kvantumpontos OLED óriással bővült az INNOCN gaming kijelzőinek kínálata
- 2 TB-osra hízott a Team Group egyik strapabíró memóriakártyája
- Jóval kevesebbet költ a modern gyáraira idén a Samsung
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Video digitalizálás
- ASUS notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #56665 üzenetére
Fentiek illusztrálására így volt felprogramozva az XD84-em:
(Nem volt hozzá magyar kupakszettem, ISO US kupakokkal használtam.)Ins/Del/PrtScr sorrendjében az döntött, hogy az akkori HP 8570p laptopomnak is ilyen sorrendben voltak a BckSpc feletti gombjai.
Alsó sorban AltGr és Ctrl közé csak azért került az Fn gomb a jobb Win helyett, hogy az XD84 extra fícsöreit (háttérvilágítás, underglow) tudjam kapcsolgatni, ha szökőévente egyszer olyanom van.Blokker hiányban igazad van, nekem leginkább a kurzorok körüli rés hiányzott, amiatt nyúltam a legtöbbször mellé/fölé.
Ebből a szempontból az 1800 lényegesen kényelmesebb, de az megint se nem 75%, se nem rendes full kiosztás, hanem egy harmadik.
Sűrű F sor szerintem szokható, gyakorlatilag a legtöbb laptopon az van.
Amit kifelejtettem, mint lehetőség: BackSpace kettébontása 2 gombra.
Aztán lehet gondolkozni a szóköz bontásán is, de ezek már olyan témák, amik komolyabb finomhangolást, megszokást igényelnek egy random laptopbillzethez képest/után.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #56665 üzenetére
A 75%-TKL egykutya, csak az előbbinek, ha a KBD75 stílusában készült, akkor van egy rettenetesen rossz F-sora (cserébe TKL-nél a billentyűzet széléről nagyon messze van az Enter, így ha egerészel, akkor nem elég egy ujjal átnyúlni, el kell engedni az egeret). A 75% szerintem akkor jó, ha a felső sorban van blocker, hogy 1-4-4-4-1 elosztású legyen a felső sor. És nem árt, ha van blocker az alsó sorban is a Ctrl és a ← között, bár ez már annyira nem fontos.
Erre van 4 gomb hely a BackSpace-Enter-Shift mellett jobbra, általános szokás szerint ide a Home, PgUp, PgDn, End kerül.
Igen, ez a szokás, de ha túljutsz ennek az erőltetésén, akkor sokkal kényelmesebb layoutot lehet összehozni úgy, hogy a végén rájössz arra is, hogy teljesen felesleges az az F-sor is. A Caps Lock túl jó helyen van, hogy az ember elpazarolja egy ritkán használ funkcióra (főleg, ha lépcsős a kupak). Ezért aztán nálam önmagában lenyomva Caps Lock, mással együtt Fn, így van bal és jobb oldalon is Fn, a hatos blokkot kényelmesen eléred több helyen is, a felső hármas egyetlen értelmes tagja is megmaradt (a böngészés/dokumentumolvasás közben fontosabb billentyűket alap módosítókkal szeretem mindkét oldalról egy kézzel elérhetővé tenni, ezért a redundancia).Saját célra ez tovább bonyolódik és beugrik még pár réteg, mint a most is látható bal kezes Caps Lock+WASD kurzorblokk mellett Caps Lock+Tab+WASD+QE egértámogatás, Caps Lock+Win+WASD egérgörgő vagy Caps+Space+számsor és központozás esetében a billentyűzet automatikusan Alt+Shift-et tol a másik kiosztásra, majd vissza, hogy olyan betűket is le tudjak írni gyorsan, amiknek a helyét csak angol kiosztáson tudom.
Disclaimer: bár éppen 65%-os billentyűzetem nincsen még 1-2 hónapig, de a legtöbb leírt dolog 60%-on, 75%-on és TKL-en tesztelve és hatékonyan működik (igen, TKL-en is rétegre kerültek a funkciógombok, hiába van dedikált változatuk is, mert egy Ctrl+F4 kevesebb nyújtózás Ctrl+Caps Lock+4 formában).
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Mountain Everest Max RGB billentyűzet
- Logitech G915 Tkl gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Glorious Panda, Rain Forest Dye
- A+ K77B Mechanikus gaming billentyűzet, RGB világítás, Fekete
- TurtleBeach TKL Pro rgb gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest