Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz ATI #73709 üzenetére

    Az utóbbi időben jelennek meg sorban tentinget is tudó ergo billentyűzetek, az EM8 az egyik közülük, a közös bennük a magas ár, mert sokkal több anyagot és CNC időt igényelnek, és a szállítási költségük is magasabb a nagyobb méret és súly miatt.

    A Mountain Ergo volt az első ilyen billentyűzet, ami piacra került, ezt IC-ként megelőzte a Type K, de nem lehet tudni, hogy abból mikor lesz GB majd. A Mont Cervint ugyanaz tervezte, mint az EM8-at, a nyák ugyanaz, az annyival tud többet, hogy a tiltinget három lépcsőben tudod állítani, ez 1 hónapja futott. A hamarosan group buy-ba lépő AM AFA esetében is van tilting (itt a két fél távolság nekem túl nagynak tűnik és ehhez kicsinek a két fél szöge), ahogyan a még csak kínai IC-ként létező Venice Rialto is ilyen. Még egyről tudok, rendereket láttam róla, de annak még neve sincsen, nemhogy elérte volna az IC fázist.

    Aztán persze jó kérdés, hogy mennyire tekinthető ergonomikusnak az, ha a gyártó mondja meg neked, hogy mekkora szöget zárjon be a billentyűzet két fele, azok milyen távolságra legyenek egymástól, mekkora legyen a tilting és mekkora a tenting, és ezeket nem te tudod finomhangolni a lábak állítgatásával, mint egy split billentyűzetnél. Szerintem teljesen jó a gyári megoldás, mert split billentyűzetnél a kisebb méret miatt a számomra fontos feszesen rugalmas gépelési érzet sérülne a rosszabb mounting megoldás vagy a kisebb méretből eredően kevésbé jól működő mounting megoldás miatt, ami fontosabb az ujjaimnak, mint a végtelenül optimalizált kéztartás, míg Domonkos a másik oldalt képviseli majd, ha megszólal.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák